Home / Actualitate / Klaus Iohannis face plocoane de Ziua Țiganilor, condamnă orice fel de manifestare “rasistă” și “xenofobă”

Klaus Iohannis face plocoane de Ziua Țiganilor, condamnă orice fel de manifestare “rasistă” și “xenofobă”

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Aprilie 8, 2021

Klaus Iohannis face plocoane de Ziua Țiganilor condamnă orice fel de manifestare "rasistă" și "xenofobă"

Plocoane de Ziua Țiganilor

R3Media:

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care condamnă ferm orice fel de manifestare „rasistă” și „xenofobă”. Mesajul a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial pentru Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul mesei rotunde „România, patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”, organizată de Grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților, potrivit Agerpres.

„În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de Covid-19, prețuirea contribuției fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depășim dificultățile cu care ne confruntăm. În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este și Ziua Internațională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne unește și ne îmbogățește spiritual, ceea ce ne insuflă energia și motivația de a ne construi împreună viitorul. O societate tolerantă și deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci și capacitatea noastră de a respinge discursul urii și de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste și xenofobe.”, a subliniat șeful statului.

O societate deschisă este o societate vulnerabilă. O societate care nu-și apără frontierele și configurația etnică, genetică, va sfârși prin a fi eliminată de pe scena istoriei, mai devreme sau mai târziu. Dacă tolerezi o rană care s-a infectat, ajungi să pierzi membrul sau chiar să mori. Societatea noastră este bolnavă tocmai din cauză că este deschisă și prea tolerantă cu antiromânismul. Cum au ajuns Românii atât de xenofili? PROTV, GDS, UBB?

Inclusiv unii naționaliști o dau uneori pe “indiferent de etnie” sau “condamnă nazismul”. Nu zic, putem colabora cu Ungurii, cu Țiganii poate chiar mai bine dacă e să facem un scandal și să dăm jos un guvern, întrucât Românii stau la televizor în loc să iasă în stradă, dar politica românească trebuie să se bazeze în primul rând pe interesele Românilor. Sângele apă nu se face, iar cine îți spune altceva te minte sau se minte singur. Deasupra drepturilor minorităților stă Interesul Românilor.

Potrivit acestuia, autoritățile și cetățenii au responsabilitatea deopotrivă de a fructifica valorile incluziunii, de a construi o societate în care fiecare persoană, indiferent de etnie, să fie acceptată și tratată cu demnitate. Acest tip de discurs este „arhifolosit” în Uniunea Europeană, în politica democrată americană, potrivindu-i-se numaidecât conceptul formelor fără fond, expus de pașoptiștii români. Aceste lozinci lipsite de fundament care abordează tematici aprinse cu premise invalide nu soluționează problema, ci o amplifică.

Iohannis, ca de obicei, a vorbit mult fără să spună mare lucru. Clișeele înșiruite în limbajul de lemn și poezia împotriva “xenofobiei” și “rasismului” ne confirmă ceea ce știam.

România nu este condusă de Români.

Să privim partea bună. Democrația are și ea termen de valabilitate și se apropie de data expirării, iar generațiile care cresc acum, printre cititorii acestor rânduri, cresc imunizați la minciuni democrato-holocaustice, cresc conștienți de cine sunt talmudisto-globaliști care ne conduc, cresc pregătiți să scrie, cu sânge, istoria biruinței.

Leave a Reply

Your email address will not be published.