Home / Actualitate / Judecătorul Propagandist Dănileț în Sfârșit SANCȚIONAT

Judecătorul Propagandist Dănileț în Sfârșit SANCȚIONAT

Incorect Politic
Mai 9, 2019

Via Activenews:

Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis marți sancționarea disciplinară a judecătorului Cristi Danileț ca urmare a unei reacții postate de acesta pe Facebook prin care sugerase că Armata ar putea ieși în stradă pentru ”a păzi democrația”. Judecătorului de la Cluj ar urma să i se rețină 5% din salariu, timp de două luni, însă decizia nu este definitivă, atenționează acesta.

Sancțiunea este una moderată, aplicându-se o mică parte din procentul de 25% din salariu prevăzut de art. 100 lit. b) din legea 303/2004 republicată, dar este mai severă decât simplul avertisment și mai ușoară decât mutarea disciplinară la o altă instanță pe o perioadă de la 1 la 3 ani. Judecătorul Cristi Danileț afirmă că va contesta hotărârea la instanța supremă.

“Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj. În baza art. 100 lit. b) din Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Danileț Cristi – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancțiunea disciplinară constând în ”diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 5% pe o perioadă de 2 luni”, pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute din art. 99 lit. a) din același act normativ”, stipulează decizia luată marți, cu majoritate de voturi, de Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în ianuarie 2019 după ce judecătorul Cristi Danileț publicase pe Facebook un mesaj prin care sugera că Armata ar putea ieși în stradă pentru “a păzi democrația”.

Inspecția Judiciară a sesizat Secția pentru judecători în materie disciplinară a C.S.M. împotriva judecătorului Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj-Napoca pentru încălcarea art. 99 lit.a) din Legea 303/2004.

*

Nota editorului: Cam puțin și cam târziu.

One comment

  1. Un jeg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *