Home / Chestiunea Jidănească / Jidanul Erwin Șimșensohn fuge ca șobolanul și lansează acuzații de antisemitism la adresa profesorului Valentin Ciorbea

Jidanul Erwin Șimșensohn fuge ca șobolanul și lansează acuzații de antisemitism la adresa profesorului Valentin Ciorbea

Incorect Politic
Septembrie 23, 2021

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța.

Cum se face că oficial mai avem câteva mii de jidani, dar tot prin funcții de conducere dăm de ei?

Jidanul Erwin Șimșensohn fuge ca șobolanul

și

lansează acuzații de antisemitism la adresa profesorului Valentin Ciorbea

Via G4Media

Un jidan pe nume Erwin Șimșensohn, care a ajuns directorul Teatrului de Stat Constanța și un jidovit, Daniel Citirigă, care este Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice de la Universitatea Ovidius acuză “judecăți antisemite și negarea Holocaustului din România” de către unii membri ai grupului de lucru pentru crearea strategiei culturale a municipiului Constanța. Cei doi au anunțat că părăsesc acest for consultativ al primăriei. 

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, acuză că în cadrul grupului de lucru pentru elaborarea strategiei cultarale a municipiului au fost emise judecăți antisemite. Din acest motiv, Șimșensohn a anunțat că părăsește grupul, transmite Info Sud-Est.

„Până în urmă cu 10 minute am făcut parte din „Grupul executiv de lucru pentru elaborarea strategiei culturale a municipiului Constanța”. Astăzi a avut loc o întâlnire în format online a membrilor acestui grup, pentru a discuta pe baza unui draft de document ce urmează a fi pus în dezbatere publică. În cadrul dezbaterilor, doamna Lavinia Dumitrascu a propus ca, în cadrul capitolului dedicat minorităților, să fie prinsă și refacerea sinagogii constănțene, aflată într-o stare avansată de degradare. La momentul respectiv, a intervenit un domn profesor pensionar (prefer să nu îl numesc) în felul următor: „Da’ de ce nu și-o fac ei, prin asociația aia a lor? Ei așteaptă să le-o facem noi? De ce să le-o facă statul român? Vine domnul ală de la ei și are pretenții… Pe urmă mai vine și ambasadorul ală al lor și scoate cifrele alea cu 400,000 de evrei care au murit în Holocaust…” (!!!!!!!!?????!!!!!)”, a scris Erwin Șimșensohn, miercuri, pe Facebook.

Conform surselor ISE, profesorul la care face referire directorul Teatrului de Stat este Valentin Ciorbea, fost consilier municipal PSD în administrațiile Radu Mazăre, în perioada 2008-2016.

„Am intervenit în discuție și i-am explicat domnului profesor că așa cum evreii din România fac parte din societatea românească ca cetățeni români așa și sinagogile fac parte din patrimoniul cultural românesc, în mod aparte cele precum cea din Constanța, care stă mărturie a unui trecut în care comunitatea evreiască a jucat un rol important în viața urbei tomitane. Și i-am explicat respectivului domn că aprecierile sale sunt profund jignitoare și denotă un antisemitism rușinos. După care am părăsit întâlnirea. În urmă cu puțin timp, am transmis domnului Dorin Popescu, coordonatorul acestei strategii, faptul că ma retrag din acest grup, pentru că nu doresc să fiu în niciun fel asociat cu personaje care emit judecăți antisemite. I-am transmis întreaga mea disponibilitate de a sprijini în continuare eforturile de dezvoltare a vieții culturale constănțene, dar nu într-un for alături de acel domn”, a mai precizat Erwin Șimșensohn pe Facebook.

Daniel Citirigă, Prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice de la Universitatea Ovidius, este al doilea membru care părăsește acest grup.

Și Daniel Citirigă spune că „un grup cu negaționiști este mai rău decât lipsa strategiei culturale a Primăriei”, făcând referire la unii membri ai grupului care neagă Holocaustul din România și au un discurs naționalist.

„Ce ar mai fi de spus? Am participat si eu azi la această ședință, am atras atenția asupra tentei naționaliste în care se discuta. Când a vorbit domnul Ciorbea nu s-a auzit aproape nimic la mine, am înțeles din reacția domnului Erwin Șimșensohn că erau niște enormități. Acum citesc că și Lavinia Dacia Dumitrascu consideră că nu a existat Holocaust în România. Nu are sens să spun cum mi se par istoricii care susțin o astfel de teorie. Cred însă că nu putem discuta despre o strategie culturală a Constanței cu oameni care pierd adevărul și valorile universale de dragul edulcorării trecutului. Un grup cu negaționiști este mai rău decât lipsa strategiei culturale a Primăriei. Drept urmare, l-am anunțat și eu pe domnul Dorin Popescu că ies din acest grup”.

Grupul de lucru pentru elaborarea strategiei culturale a municipiului Constanța, condus de Dorin Popescu, consilierul primarului liberal Vergil Chițac, a fost creat în acest an de primărie și este un for consultativ format din experți din mai multe domenii.

foto: Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța (sursa foto: Facebook\ Erwin Șimșensohn)

11 comments

 1. de ce nu vor in Israel tara lor?

 2. Drum bun. Este placa pe care va place sa o folositi de fiecare data indiferent de tara sau eveniment. Sunteti atat de previzibili, nici macar nu ma mira.

 3. Ar trebui să avem și noi un prim ministru cum e al Australiei,care le-a transmis un mesaj tuturor musulmanilor ,că pot beneficia de “Dreptul de a pleca”.Și ceilalți concetățeni din România care nu-s de acord cu noi Românii,sunt liberi să plece. Nu avem nevoie de nimeni să ne modifice istoria,după cum vor ei și nici să ne dărâme statuile și să ne schimbe numele străzilor.

 4. dom’le
  in teatru se lucreaza cu butaforie,
  ceva se putea face…..

 5. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Citiți cum conducerea FCER a încasat 2,4 milioane de euro anul trecut și cum a vândut sinagogi și cimitire evreiești din țară. Anul acesta FCER a încasat 1,6 milioane de euro de la bugetul de Stat.
  https://www.incorectpolitic.com/federatia-comunitatilor-evreiesti-din-romania-organizatie-sovina-si-antisemita/

 6. O, ce veste minunata!

 7. in mijlocul soselei giurgiului din bucuresti apare o benzinarie
  gard-in gard cu unul dintre cimitirele lor.
  propunem desfiintzarea benzinariei si de dorit a tuturor benzinariilor
  (mortzii nu mushca).

 8. rozatoarea asta a jucat in Umbre cu pavlu si ceilalti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.