Home / Internațional / Islamiștii Controlează Cartiere Întregi în Franța

Islamiștii Controlează Cartiere Întregi în Franța

Incorect Politic
Ianuarie 28, 2020

Islamiștii domină suburbiile franceze

Preluat de pe Justițiarul:

Cartiere întregi din suburbiile franceze ar fi în mâinile islamiștilor. Acest lucru reiese dintr-un document confidențial trimis de ministrul de interne, Cristophe Castaner, către  prefecți, cu solicitarea de a convoca echipele de evaluare ale diferitelor departamente.

DGSI, informațiile interne franceze, au cartografiat cel puțin 150 de suburbii care ar fi în prezent în mâinile islamului radical. Nu sunt implicate doar principalele orașe precum Paris, Lyon, Marsilia și Toulouse, ci și cele mai mici, unde nu fuseseră semnalate până acum derapaje radicale, un semnal clar care indică un fenomen în expansiune.

Mai mult, în urmă cu cincisprezece ani, autoritățile franceze erau conștiente de situația dramatică din suburbi, o listă cu aproximativ 750 de zone clasificate drept „sensibile” la criminalitate și degradare.

Cartierele locuite în principal de imigranți din Africa de Nord și Africa sub-Sahariană, multe dintre acestea fiind la a treia sau a patra generație și în care poliția încearcă să intre cât mai puțin posibil, deoarece, atunci când fac acest lucru, riscă să dezlănțuie revolte violente precum cele din anii 2005 și 2017.

Zone unde statul este practic absent, în care șomajul atinge niveluri alarmante, de 40% în general și 60% în rândul tinerilor. Trafic de droguri și persoane, prostituție, tăinuire de bunuri furate, vandalism, confruntări între bande, toate aceste activități găsesc un teren propice în labirinturile gigantice formate din clădirile înalte, unde este ușor de ascuns pentru a se sustrage controlului autorităților.

O situație atât de dezastruoasă încât Ratp , compania de transport public, a trebuit să angajeze numeroși șoferi din mediul islamic, din suburbii, pentru că mulți oameni nu doreau să conducă vehiculele din aceste zone din frică să nu fie atacați cu pietre.

Islamismul radical a găsit un teren fertil în aceste zone, s-a infiltrat chiar și dincolo de pereții moscheelor. Este suficient să rătăciți în anumite cartiere pentru a vă da seama că numărul femeilor cu fețele acoperite de văluri este în creștere.

În baruri există doar bărbați (femeile nu pot intra),  iar femeile îmbrăcate într-un mod „inadecvat” cu canoanele islamice sunt insultate și atacate, ca în luna aprilie a anului trecut, când un șofer de autobuz al liniei 60 a refuzat să accepte în vehiculul condus de el o fată pentru că era îmbrăcată într-o fustă prea scurtă, apostrofând-o: „Gândește-te să te îmbraci cum se cuvine!” Fata s-a dovedit a fi fiica de 29 de ani a poetului algerian Kamel Bencheikh. Mai sunt și copiii de alte religii, vizați de colegii lor islamici, atacați și izolați ca „necredincioși”.

O situație dezastruoasă, descrisă în detaliu în cartea „Emiratele Republicii: modul în care islamicii pun stăpânire pe suburbii”, scrisă de fostul primar socialist din Sarcelles, Francois Pupponi, în care denunță răspândirea islamismului în suburbii și exasperarea multor locuitori Nu este întâmplător faptul că mulți dintre jihadiștii care au părăsit Franța pentru a se alătura ISIS (peste 1.900) au venit din aceste cartiere.

Statul francez este clar absent în aceste zone. Iar problema este chiar acolo, istoria ne învață că islamismul radical se infiltrează tocmai în acest context al absenteismului instituțiilor, cu scopul de a stabili o ordine alternativă bazată pe spații islamice „pure”, separate de cultura și societatea occidentală.

Giovanni GIACALONE, 22 ianuarie 2020

Traducere Cosmina BARBU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *