Home / Actualitate / Intermezzo

Intermezzo

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
August 6, 2020

INTERMEZZO

 

Se spune că dacă mănînci icre negre mai multe zile la rind, ți se apleacă. Nu știu, nu mi s-a întămplat niciodată să mănînc icre negre două zile una dupa alta.

Am început serialul despre Iohannis și răul pe care l-a făcut României cu plăcere, cu poftă, cu bucurie, cu entuziasm, nici nu știu care este termenul cel mai potrivit. Și uite, că mi s-a aplecat! Trebuie să iau un scurt răgaz, fiindcă viața ne mai oferă multe teme de discuții și comentarii.

X

În noaptea de 22 dec. 1989 eram în Piața Palatului, în spatele unui TAB cu țeava îndreptată spre palat, iar în spatele meu era restaurantul și grădina Cina. Privind restaurantul și terasa (care mi-au fost foarte dragi), mă gîndeam că a venit timpul să avem din nou bere Radeberger, ieftinită și la liber. În ultimii ani, se scumpise de la 7 la 20 de lei sticla și se găsea doar cu pile. Mă gîndeam la multe lucruri inclusiv profund filozofice – ce societate urmează după socialism, că în broșuri, în afară de comunism, ceea ce era imposibil, nu era prevăzut.

Dar mă gîndeam, poate cel mai mult, la faptul că trebuie să se desființeze atît NATO cît și Tratatul de la Varșovia (pe care eu îl numeam VATO).

Acum cîțiva ani îl aud pe Marian Săniuță, ministru PSD, declarînd că o dată cu intrarea noastră în NATO, a fost îndeplinit și ultimul obiectiv al revoluției române! M-am gîndit, dar așa, intim (chiar dacă după aceea am scris într-un articol): „De unde știi tu dobitocule de ce m-am dus eu la revoluție pregătit să mor?”

Într-una din aceste ultime nopți (sau poate seri) l-am auzit la RRA pe celebrul Radu Tudor declarînd că intrarea noastră în NATO a fost unul dintre obiectivele revoluționarilor din decembrie 1989! La fel, tot intim, m-am gîndit: “De unde știi tu idiot sinistru, analist militar care din cîte am auzit nu ai făcut armata, slugă nemernică a complexului militar dușman al păcii, că noi ne-am dus să murim din dragoste de NATO?”

Eu îmi doresc pace în lume, iar NATO, organizație teroristă cu caracter fascist, este cel mai mare risc pentru pacea mondială. Multe porcării au hotărît conducătorii României de capul lor, fără referendumul care ar fi fost obligatoriu. Intrarea noastră în NATO, transformarea armatei române în trupe de ocupație în țarile jefuite de americani (sîntem anunțați, în timp, de moartea a zeci de militari români invadatori, dar nu ni se spune niciodată cîți patrioți care își apărau țara au ucis bravii militari români – după moarte, militarii români sînt declarați eroi căzuți pentru țară, dar ei nu sînt căzuți pentru țară, sînt căzuți pentru bani, întrucît au devenit mercenari, care dădeau șpagă pentru a pleca și a ucide musulmani), acceptarea de baze americane care au împînzit țara (Ardealul, Dobrogea, Moldova, Muntenia, Oltenia), acceptarea pe pămîntul nostru a unor arme nucleare (informație scăpată de un ministru al apărării mai naiv, ca nu spun altfel).

Mi-am adus aminte că acum 4 ani am scris un articol pe tema aceasta. Iată-l.

https://www.justitiarul.ro/sinucidere-nationala-decisa-fara-referendum/

X

În dimineața de 21 dec. 1989 Iulian Vlad a ordonat securiștilor să depună armele în rasteluri care apoi să fie sigilate. Ce s-a întîmplat după, nu mai știu – mă ocupam de poltică, S-a înființat noua securitate, SRI-ul, condusă de Virgil Măgureanu (Imre Asztalos), un trădător (recrutat de KGB) și uns de alt trădător KGB, Ion Iliescu și în același timp un corupt (am scris ce știam despre conacul lui de la Giurtelecu Hododului, în care gresia și faianța erau furate de la hotelul SRI din Grădiștea care era în construcție, iar zidul enorm de protecție a imensei proprietăți era ridicat voluntar, adică benevol, gratuit, de oameni de afaceri din zonă – mai mult nu știu, dar sigur nu putea ridica acel palat doar din leafa lui).

Prima acțiune a SRI de care știu a fost întocmirea listei cu cei care trebuiau arestați pentru liniștea lui Iliescu. Spre mîndria mea (cred că pot să spun așa), figuram pe listă – dar degeaba au bătut oameni să declare împotriva mea, nu au reușit să mă aresteze. Nici ei!

Măgureanu a desființat principiul muncii pe obiectiv trecînd în rezervă gradele superioare – nu torționari, ci economiști, chimiști, fizicieni, ingineri din alte domenii, care apărau uzinele și fabricile de spionaj, trădare, sabotaje și furturi. A început jaful economiei naționale.

Am aflat că foștii securiști, rămași patrioți, făceau rapoarte pe care șefii le aruncau la coș.  Am cerut să vorbesc cu unul dintre șefi, despre care mi se spusese că ar fi patriot. Ne-am întîlnit, i-am spus că știu ce se întîmplă la ei, i-am propus să-mi dea mie informațiile pe care șefii lor le aruncă la coș întrucît eram în fruntea unui partid parlamentar, că organizez săptămînal conferințe de presă, că am acces la multe publicații, că am mulți prieteni cu funcții de conducere în procuratură. Cînd am terminat ce aveam de spus, am plecat. Apoi, am aflat de la gazda întîlnirii noastre finalul așa cum l-am povestit de mult într-un articol: „Omul, foarte calm, a spus că se va gîndi. Ne-am dat mîna și am plecat. Apoi, prietenul meu mi-a povestit reacția colonelului după plecarea mea, după ce s-a ridicat din fotoliu în drum spre ușă vorbea singur: ”Ha! Ha! Eu am venit aici crezînd că vrea să fie informatorul nostru, și el vrea ca noi să fim informatorii lui! Ha!”

Nu știu cînd serviciile au început să infiltreze partidele politice, dar au început foarte de mult, în primul rînd în partidele istorice cu foștii deținuți politici deveniți turnători – cred că nu întîmplător vicepreședintele PNȚ-cd, dizidentul Ion Puiu, fostul șef al Frațiilor de cruce din Institutul politehnic, arestat ca membru al PNȚ-cd, a fost exclus din partid la începutul lui iunie 1990. Despre el, Corneliu Coposu spunea: „Puiu nu a trădat niciodată” – nu știu dacă a mai spus asta despre vreun țărănist. Da, adevărații legionari nu trădau niciodată, preferau să fie uciși.

Apoi au infiltrat toate partidele, după care au început să înființeze partide noi.

Ultimul partid parlamentar înființat este USR.

Acum cîteva luni a mai fost înființat un partid, pentru al cărui lider s-a creat aureola și legenda unui mare și tînăr patriot (să-i spunem x).

Au căzut mulți în capcană, fiind de bună credință, și l-au promovat ca un viitor lider naționalist. Dar zilele trecute autorul unui blog naționalist, care se pretinde urmașul legionarilor, al luptătorilor din munți, al foștilor deținuți politici (să-i spunem y) îl recomandă de asemenea ca mare patriot.

Citisem destule critici aduse lui de bătrînii deținuți politici, de bătrînii naționaliști, și am vrut să fac și eu testul meu, un test-capcană, i-am trimis un mail:

„Your comment is awaiting moderation.

Vad ca promovati un fals patriot, creatie a serviciilor, despre care nu stiti prea multe.
Daca doriti sa aflati cine este in realitate, dati-mi o adresa privata de mail sa va trimit ce declara despre el 5 prieteni, nationalisti incontestabili.”

De dimineața pînă seara, eram anunțat de moderarea comentariului meu. A doua zi nu se mai anunța nimic – dar comentariul nu a fost postat. Probabil a crezut că nu am alte mijloace de exprimare, dar am.

Dragă F.D., am citit părerile dezastruoase pe care le au despre tine venerabilii Vasile Jacques Iamandi, zis „Nemuritorul” (fost luptător în Legiunea Străină, fost deținut politic în România) și Ion Coja. Acum, m-am convins personal cine ești. Nu mai vorbi de Ion Gavrilă Ogoranu, că îl faci să se întoarcă în mormînt. Oricum, auzisem de mult că ai păcatul arghirofiliei invocînd cauze nobile. M-am lămurit, ești omul noii securități și faci jocul ei.

Nu dau numele reale ale lui x și y, fiindcă mai este timp.

X

Dragi români, eu nu am fost să votez la referendumul de modificare a Constituției organizat de Adrian Năstase. Consemnul pentru cei care înțelegeau ce se urmărea, era să nu se prezinte la vot ca să nu se întrunească cvorumul. Lumea nu se îmbulzea la urne, așa că Năstase a prelungit votul cu o zi – și a ieșit cum a vrut el. Și acum se contestă că într-adevăr s-a întrunit cvorumul, sau a fost falsificat.

Vouă vi s-a spus că prin modificarea Constituției se va desființa serviciul miitar obligatoriu. Mulți tineri proști s-au bucurat și s-au dus să voteze. Am scris de mult un articol în care expuneam cît de bine prinde armata atît tinerilor (pe care îi călește și îi pregătește pentru viață – eu am avut o armată foarte grea, dar cît mi-a folosit!), dar și țării.

În schimb, nu vi s-a spus că renunțăm la suveranitatea deplină a țării. Nu vi si s-a spus că se instituie adoptarea tacită a legilor, pentru situațiile în care parlamentarii nu vroiau să își păteze conștiința lor deja pătată (ca de pilda în cazul OUG 31/2002) dar și în multe alte cazuri.

Vă mai un exemplu despre ce ați votat. În Constituția din 1991 textul spunea:

Egalitatea în drepturi Articolul 16
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
(3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate de persoanele care au numai cetăţenia română şi domiciliul în ţară.

Acum (adică din 2002), textul spune:

Articolul 16 Egalitatea în drepturi

(1) Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări.

(2) Nimeni nu este mai presus de lege.

(3) Funcțiile și demnitățile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condițiile legii, de persoanele care au cetățenia română și domiciliul în țara. Statul român garantează egalitatea de sanse între femei și bărbați pentru ocuparea acestor funcții și demnitati.

(4) În condițiile aderării României la Uniunea Europeană, cetățenii Uniunii care îndeplinesc cerințele legii organice au dreptul de a alege și de a fi aleși în autoritățile administrației publice locale.

De ani de zile tot scriu despre faptul că nu învățăm nimic din greșelile trecutului, știind bine că foarte mulți dintre studenții eminenți trimiși la Moscova se întorceau recrutați de serviciile sovietice. Și acum se întîmplă la fel, dar în sens invers. Romînii pleacă în occident la studii, unde sînt recrutați de serviciile secrete din mai toate țările “partenere strategice” și apoi impuși în funcții. În ultimii 4 ani am avut în guvern nu mai puțin de trei ministrese cu studii în străinătate și măritate cu cetățeni străini: celebra Ana Birchall, Cristiana Pașca-Palmer și Natalia Intotero.

Acum, la primăria sectorului 1, candidează din partea PNL-USR-PLUS  Clotilde Armand (deja europarlamentară din partea României). Ce o leagă pe ea de țara asta, cele 50 milioane $ încasați în baza contractului cu Bechtel?

Nu intru acum într-o discuție amplă care merită făcută, am avut suficienți trădători neaoși și destui patrioți alogeni. Mă opresc deocamdată la eroul de la reduta Grivița, evreul Mauriciu Brociner, care după că căpitanul Valter Mărăcineanu a fost ucis, a preluat comanda batalionului și a înfipt drapelul nostru deasupra redutei. Am fost mirat că după 1945, în cartierul meu (cartier cu mare populație evreiască) s-au schimbat numele multor străzi: Trinității a devenit Maximilian Popper, au apărut str. Colonel Orero (nu am reușit să aflu cine a fost), Avram Goldfaden, Iuliu Barasch și altele dar nicăieri în țară numele acestui erou evreu pămîntean (după cum se spune) nu a fost dat vreunei străzi. Văd o explicație, din partea găștii Anei Pauker, și nu îmi place.

X

Am obosit, așa că vă întreb doar dacă echipa Iohannis-PNL apără din răsputeri pedofilii și traficanții de minore. Vă las să citiți.

https://inpolitics.ro/scandal-violeta-alexandru-traficantii-de-copii-si-intimidarea-ong-urilor_18446232.html

https://octavpelin.wordpress.com/2020/08/04/pedofilii-lui-orban-si-iohannis/

Pe curînd.

 

Dan Cristian IONESCU

 

2 comments

  1. “NATO, organizație teroristă cu caracter fascist, este cel mai mare risc pentru pacea mondială.” Bravo tinere !

    • “Fasciștii” și “naziștii” s-au retras din organizațiile globaliste, respectiv Liga Națiunilor. Ești complet pe lângă. Asta în cazul fericit în care site-ul e scris într-adevăr de români.

Leave a Reply

Your email address will not be published.