Home / Educativ / Identitatea Națională Eliminată din Denumirea Ministerului Culturii

Identitatea Națională Eliminată din Denumirea Ministerului Culturii

Incorect Politic
December 12, 2019

Identitatea Națională Eliminată

Un „cadou” guvernamental de Ziua Națională a României

Articol apărut în numărul 53 al revistei „CERTITUDINEA

Data publicarii: 05.12.2019 16:19:00

 

Ministerul Culturii și Identității Naționale nu se mai numește așa. Se numește doar Ministerul Culturii. Eliminarea „Identității Naționale” a fost comisă chiar în prima săptămână de viață a noului Guvern și a fost prima măsură care s-a luat după instalarea noului ministru, liberalul Bogdan Gheorghiu. Explicația pe care a dat-o a fost că s-a dorit revenirea la denumirea consacrata a ministerului. În «cultură» se regăsesc toate formele de manifestare culturală, inclusiv cea de identitate națională, sentimentul de identitate națională”. Aceasta a fost argumentația unui ministru (al CULTURII!), care are, probabil, pretenția să-l creadă cineva. Adică „identitatea națională”, fiind sinonimă cu cultura, era ceva redundant în denumirea Ministerului, deci trebuia eliminată!

Decizia sau propunerea nu i-a aparținut însă căci, a mai declarat el pentru Agerpres, „se va numi Ministerul Culturii, după Hotărârea de Guvern de astăzi (n.r. 6 noiembrie). Cel mai probabil astăzi va fi. Nu se va mai numi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, va fi doar Ministerul Culturii”. Deci Guvernul a făcut modificarea. Guvernul liberal! Hai să punem, totuși, câteva întrebări retorice… Pe cine deranja atât de tare sintagma „identitatea națională”? Și de ce a fost eliminată atât de grabnic, chiar înainte de Ziua Națională a României? Era o urgență? E un ordin de undeva? E cumva un proiect de care noi nu știm? E proiectul „Trianon 100”? Pe lângă caracterul retardat al explicațiilor, ele constituie o insultă pentru orice minimă inteligență.

Dar, dincolo de aceste aspecte, graba cu care s-a comis modificarea, momentul în care s-a produs și, mai ales, argumentația puerilă a gestului, se constituie, toate, într-un veritabil autodenunț privind intențiile noului guvern.

Ministerul Culturii și Identității Naționale a fost cea mai inspirată denumire din câte a purtat, de-a lungul timpului, această instituție, indiferent cine și de ce a propus-o. Pentru că indica exact menirea unui asemenea minister și era cea mai în consens cu articolul 1 din Constituție (România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”).

Acum nu mai e…

P.S. Și când te gândești că PNL înseamnă Partidul NAȚIONAL Liberal…! Scoateți NAȚIONAL din sintagmă, domnilor liberali! Menținerea sa e imorală ca un incest.

3 comments

  1. Si lumea ma intreba “de ce-l sustin pe Dragnea”. Fiindca stiam ce fel de oameni si ce fel de platforma au astia.

  2. Nu cred ca mai are rost sa ne amagim ca mai exista o “dreapta”. Dupa mai bine de 70 de ani de brainwashing cu holocaustul si “nazistii cei rai”, nu stiu cate sanse ar mai avea orice miscare de dreapta autentica. Mai ales ca “neonazistii” stil Matthew Heimbach sunt si aia o sperietoare pentru normies, care are exact efectul contrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *