Home / Actualitate / Fost Dizident din USR Matei Dobrovie ZDROBEȘTE Neomarxismul

Fost Dizident din USR Matei Dobrovie ZDROBEȘTE Neomarxismul

Incorect Politic
Mai 10, 2019

Via Buciumul, postare culeasă de pe pagina de Facebook a lui Dobrovie:

„Progresismul neomarxist își propune să distrugă persoana, creație unică a lui Dumnezeu, sub iluzia libertății totale. Prin ștergerea oricăror repere morale, credințe, aspirații, a memoriei trecutului, el formează omul nou, lipsit de umanitate, subjugat de patimi și ușor de controlat.

Creștinismul înseamnă iubire față de semeni și față de Dumnezeu, care ne vrea liberi și ne oferă calea, adevărul și viața.

El ne dă libertatea de a alege dacă vrem să fim cu el sau nu, dacă vrem să mergem pe această cale sau nu. Și ne așteaptă.

Așa-zișii progresiști încearcă să-l desprindă pe om de Dumnezeu, de Biserică, ba chiar să-l poziționeze împotriva acestora, să-i cultive o ură pe motiv ca l-ar constrânge, ca ar fi învechite sau depășite.

Deși clamează sus și tare toleranța și drepturile omului, ei sunt cei care batjocoresc valorile altora, nu respectă drepturile copiilor nenăscuți, îndemnând la avorturi și cultivând astfel o cultură a morții.

Libertatea de exprimare și de conștiință este și ea recunoscută doar toleranților și discriminaților de serviciu și negată vehement celor cu alte opinii și convingeri.

Simbolurile creștine trebuie scoase din spațiul public și din școli, iar în locul acestora trebuie introduse identitatea de gen, care șterge diferențele dintre bărbați și femei pe motiv că acestea sunt construcții sociale artificiale, nu realități biologice, educația sexuală, ce-și propune nu să informeze copiii în mod corect în legătură cu riscuri, ci să le stimuleze și să le încurajeze anumite comportamente sexuale. Orice opinii critice sau care pur și simplu afirmă valorile creștine sunt înfierate ca discriminare, iar delictele de opinie sunt pedepsite.

Instrumentalizarea minorităților sexuale ca și cea a proletariatului de către comuniști are aceeași finalitate, de a impune un regim nedemocratic, totalitar. În acest mod, progresismul actual își trage seva direct din comunism.

Omul nou trebuie să fie lipsit de demnitate, de responsabilitate, rupt de legătura cu înaintașii săi, societatea trebuie să fie uniformizată pentru ca să poată fi mai ușor controlată. Izolat și însingurat, fiind despărțit de Dumnezeu, de Biserică, de familie, omul devine un simplu instrument la cheremul statului sau al unor ideologi.

Am întâlnit „progresiști” care mi-au spus că nu mai au ce conserva conservatorii decât comunismul. Pentru ei, istoria unui popor, strămoșii, Biserica, tradiția, toate trebuie aruncate la gunoi, dar de fapt ei sunt cei care astfel conservă comunismul, care exact asta a încercat să facă.

Acest progres continuu clamat în numele unui viitor incert, fără Dumnezeu, fără convingeri morale, este de fapt un mare regres. Tradiția unui neam înseamnă credința, limba, obiceiurile, tot ceea ce creează identitatea unei națiuni. Fără ele, neamul piere și asistăm la un proces de dezmembrare, de involuție, nu de evoluție.

Oamenii noi iubesc anti-corupția, uitând că aceasta nu este o valoare în sine, ci derivă tot din creștinism, din cele Zece porunci. Așa-zișii progresiști vor spitale, nu catedrale, de parcă din cauza bisericilor și nu a guvernanților din ultimii 20 de ani nu s-au făcut spitale, școli sau autostrăzi.

Apologeții intoleranței asmut oamenii împotriva Bisericii, a creștinismului pe care-l vor extirpat, pentru că se tem de faptul că Biserica este spitalul unde se vindecă sufletește oamenii pe care ei vor să-i subjuge, să-i înrobească în pofte, să-i facă slabi, manipulabili.

Spitalele și școlile nu sunt suficiente pentru a-l face bine pe om, deși e nevoie și de educație pentru formarea de caractere și de îngrijirea trupului.

Campionii falsei toleranțe propagă ura și prigoana împotriva celor care cred.

Aceștia trebuie denigrați și prezentați publicului ca retrograzi, înapoiați, habotnici, pentru ca să poată fi împinși către extreme în percepția acestuia, iar centrul să fie ocupat tocmai de către cei care sunt în realitate fanatici și extremiști, adică chiar neo-marxiștii așa zis progresiști.

Creștinii trebuie să fie mereu în defensivă, să fie împiedicați să-și afirme public valorile, amenințați, ridiculizați sau ignorați de presa mainstream. Acest curent uită însă că toate prigoanele nu au putut să omoare creștinismul niciodată, iar speranța rămâne mereu legată de faptul că după moarte există Înviere”

12 comments

 1. Sunt impotriva celor spuse de acest domn, crestinismul in esenta este universal si implicit nu permite crearea de bariere in ceea ce priveste amestecarea de rase si etnii, adaugand si spiritul de continua expansiune pentru convertire si distrugere a granitelor si suveranitatii, daca vorbim de crestinismul adevarat si nu cel prezent, nu este posibil ca o populatie sa continue sa existe sub crestinism cand religia insasi este anti natiune si anti etnica.

  • Intrebare catre “Anonim”(sugerata de afirmatia lui “…religia insasi este anti natiune si anti etnica.”):
   Prin ce este dreapta credinta ortodoxa “anti natiune si anti etnica.”?
   Iertati limnitele mele de a intelege.

  • Familia, tara si credinta crestin ortodoxa nu se discuta. Ortodoxia ne-a tinut pe noi ca popor impreuna !
   https://www.academia.edu/14544838/Rolul_cre%C8%99tinismului_%C3%AEn_formarea_poporului_rom%C3%A2n

  • Bine voi fi mai clar orice religie ce nu este bazata pe venerarea sau reamintirea stramosilor este implicit anti natiune, de asemenea crestinismul nu permite limitarea sau sa interzica metisarea populatiilor, ci chiar din potriva o promoveaza fiindca toti suntem frati si surori in aceeasi mare familie religioasa iar actiunilor ideologice sau politice de a opri acest lucru este considerat “pacat”.

   @Constantin
   Domnule imi pare rau sa va spun asta dar armata, vointa printilor,regilor si mai tarziu presedinti au facut acest lucru, tot ce puteti sa ii atribuiti institutiei ortodoxe este mentinerea limbii in zonele ocupate de straini, dar liturghiile si alte slujbe religioase nu au fost in limba romana decat foarte tarziu fiind in schimb cea slavona.

   • Crestinismul venereaza stramosii! Ii pomeneste, se roaga pentru ei si pe unii chiar ii sfinteste!
    Ca armata sau regii au facut acelasi lucru ca si ortodoxia este numai de laudat, dar asta nu stirbeste cu nimic din meritele crefintei crestin-ortodoxe. PS: Si regilor cine le punea coroana in cap? Iar armatei cine ii dadea binecuvantarea inainte de lupta si chiar lupta cot la cot pe front?

    Mihai Eminescu :”Biserica răsăriteană e de optsprezece sute de ani păstrătoarea elementului latin de lângă Dunăre. Ea a stabilit şi a unificat limba noastră într-un mod atât de admirabil, încât suntem singurul popor fără dialecte propriu-zise; ea ne-a ferit în mod egal de înghiţirea printre poloni, unguri, tătari şi turci, ea este încă astăzi singura armă de apărare şi singurul sprijin al milioanelor de români cari trăiesc dincolo de hotarele noastre. Cine-o combate pe ea şi ritualurile ei poate fi cosmopolit, socialist, republican universal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu e.”

    • Religia crestin ortodoxa nu venereaza stramosii ci doar se roaga pentru suflete lor pentru a usura pacatele, cel putin asa spune dogma bisericeasca.Cat despre poetul Mihai Eminescu, cu toate ca il respect pentru realizarile lui culturale dar si mesaje si scieri patriotice, nu impartasesc viziunea sa asupra religiei deoarece din cauza ortodoxiei nu a fost niciodata nationalism etnic in Romania, a permis dar s-a si folosit de etnia rroma/tigani fie ca muncitori/sclavi, a protejat evrei si alte minoritati atunci cand armata germana si cea ungara cautau pe acestia iar acum promoveaza metisarea si creeare unui cult al pacifismului si mortii si nu ofera nicio rezistenta impotriva ideologiilor ce promoveaza schimbarea etnica, colonizare economica si ideologica.

     • Nu crestinismul de aduce imigranti musulmani, ci tocmai lipsa lui ! Uita-te la tarile europene care au primit cei mai multi imigranti: Germania, Suedia…acolo nu mai exista religie crestina (protestanta in cazul acestor exemple) de vreo 30-40 de ani. Si ia un exemplu invers: Polonia, profund crestina (catolica) care are manifestari publice de afirmare a credintei si respingere a emigrantilor: https://www.youtube.com/watch?v=cLOgfVViSrA

  • Suveranitatea unui popor este definita de vointa acelui popor de a-si exercita liber, individualitatea, manifestata printre altele prin cutumele si prin cultura lui . A lui, nu a altora care se impun cu copita, adica prin forta , de-asupra fiintei sale ! Asta o spune Emmanuel Kant in filozofia dreptului !
   Religia este unul dintre elementele alese de acel popor pentru a -si defini sufletul , legile morale si spirituale in numele carora el doreste sa-si duca existenta .
   Culturile contradictorii duc automat la razboaie intre popoare daca nu exista interese puternice de pace si convietuire!
   Pentru acest scop existential – traiul in liniste si pace , in numele individualitatii fiecarui popor – este nevoie de granite, de respectarea teritoriala a spatiului vital dar si a omogenitatii prin libertate , libertate pentru o constitutie omogena bazata pe coheziune si afinitati umane manifeste in cadrul unui neam , aparate de un popor cu vietile membrilor care-l compun . Altfel nimeni nu se va misca sa apere nimic .
   Fiecare neam are dreptul legitim de a-si exercita afinitatile si nimeni nu are dreptul sa -l sufoce cu copita impunandu-i elemente straine de acel popor . Discut treaba strict filozofic si existential .
   Religia este doar o componenta a vietii unui popor . Ea este aleasa de acel popor pentru a-si forma structura sufleteasca .
   Iar la razboi legile sunt altele decat pe timp de pace- Romania este astazi in razboi , de aceea respingerea corpurilor straine s-a intetit , cum este si normal atunci cand un popor este agresat si din inteior, nu doar din exterior .
   Robert Faurisson , titanul revizionismului istoric , sublinia acest lucru explicand repetat ca “A la guerre comme à la guerre!” In timp de razboi se schimba legile de actiune !
   Cand “anonimul” de mai sus incearca sa bage soparla cu “crestinismul adevarat” si “crestinismul de azi” , el incearca sa introduca o distinctie care nu exista !
   Exista doar conditii de pace si de razboi in care actioneaza un popor .
   Pe langa celelalte elemente ale sale, crestinismul este constitutit din dogme si principii general valabile care nu sunt discutabile.

   • Nu crestinismul de aduce imigranti musulmani, ci tocmai lipsa lui ! Uita-te la tarile europene care au primit cei mai multi imigranti: Germania, Suedia…acolo nu mai exista religie crestina (protestanta in cazul acestor exemple) de vreo 30-40 de ani. Si ia un exemplu invers: Polonia, profund crestina (catolica) care are manifestari publice de afirmare a credintei si respingere a emigrantilor: https://www.youtube.com/watch?v=cLOgfVViSrA

  • Ah. Uite un pagan. Spanzuratoarea e mai in fata, la stanga. Du-te si leagana-te putin.

   • Daca ar fi sa alegi intre un etnic roman pagan si un african crestin ortodox pe cine ai alege? La asta se limiteaza intreaga mea problema cu crestinismul si elementele acesteia de coexistenta fortata.

    • Problema este pusa fals. Iubesc africanul la el pe continent. Ma rog pentru paganul roman, caci stiu care sansa sa se mantuiasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *