Home / Educativ / Evoluția Religiilor 1949-2019

Evoluția Religiilor 1949-2019

Incorect Politic
Noiembrie 10, 2019

Un grafic video publicat pe canalul de Youtube Data is Beautiful ne prezintă evoluția, din 1949 și până în 2019, a celor mai importante religii ale lumii în termen de număr de adepți. Astfel, în șapte decenii, se poate observa că Islamul Sunit ajunge de pe locul opt pe locul întâi în lume ca număr de adepți, evoluând de la 50 de milioane de adepți la 1,5 miliarde.

Prin comparație, creștinii ortodocși, chiar dacă sunt azi mai numeroși (270 de milioane) decât în 1949 (aproape 100 de milioane de adepți), au retrogradat totuși de pe locul patru pe locul șase în lume.

În condițiile în care nu au avut loc convertiri masive în ultimii 70 de ani, diferențele se datorează numărului de copii pe care îi naște în medie o femeie în fiecare dintre aceste religii. În general în țările creștine media este mai mică de 2, pe când în statele islamice media este adesea mai mare de 4…

sursa: Știri pentru viață

4 comments

 1. Musulmanii suniti sunt primii in clasament ca numar de practicanti cat si de adepti. Practicantii ortodoxi sunt destul de rari ma refer la cei ce o faceau dup datinile crestine, catalocii mai rau.

  O societate in care moralitatea este inlocuita cu consumerismul nu poate fi una sanatoasa in plus migratia, degenerarea sociala (loc. 1 ca nr de practicante in EU sunt ortodoxe) si dorinta de a avea o viata confortabila fara copii (locul 2 ca nr de avorturi in Europa) au devenit standarde.

  Sincer nu ma deranjeaza decalajul demografic al Romaniei, nu suntem un popor cunoscut pentru inteligenta sau curajul nostru marea majoritate a romanilor fiind de calitate proasta ci mai degraba ce grup etnic ne va inlocui ….. cred ca e destul de previzibil.

  • *loc. 1 ca nr de prostituate in EU sunt ortodoxe

  • Gresesti.
   Noi putem fi doar 1 milon dar sa ne pastram Tara- teritoriul si nu e nici o problema – credinta nu “sta” in numar.
   Romanii- rumanii…. urmasii geto-dacilor nu sint mai prosti, mai lenesi, mai rai decat “altii” – colportezi un mesaj propagandistic defetist, ceea ce denota ca nu eti doar anti-crestin ci anti-roman.

 2. nu conteaza numarul inchinatorilor pagani, ci calitatea drept credinciosilor. Mantuitorul I-a numit “turma mica” (Luca. 12;32) pe ucenicii Sai de atunci pana acum. si pana la Parusie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *