Home / Actualitate / Eveniment 18 februarie 2023: Proiecție a filmului EXPERIMENTUL PITEȘTI

Eveniment 18 februarie 2023: Proiecție a filmului EXPERIMENTUL PITEȘTI

Incorect Politic
Februarie 12, 2023

Eveniment 18 februarie 2023: Proiecție a filmului EXPERIMENTUL PITEȘTI

Vă invităm sâmbată, 18 februarie, la PROIECȚIA PRIVATĂ a filmului EXPERIMENTUL PITEȘTI realizat de regizoarea Victoria Baltag.

Evenimentul începe la ora 16.00, la Sala de Film a Muzeului Recordurilor Românești (Museum of Romanian Records) din strada Parfumului, nr. 25, București, cod 030841.

Proiecția lung-metrajului se va desfășura în regim privat și în scop caritabil, pe durata a 1h.20 de minute, urmată de o sesiune Q&A cu realizatorii filmului.

În distribuție, cu o ultimă prezență cinematografică, îl veți putea vedea și pe Ion Caramitru, susținator al acestui proiect.

Biletele au valoare de donație către Asociația Connections România.

Vă rugăm să ajungeți în sală cel puțin cu 10 minute înainte.

Detalii si achizitionare locuri aici: https://bilet.ro/eveniment/experimentul-pitesti-10934

8 comments

 1. Ion Caramitru nu este cumva tatăl renumitului andrei caramitru, deja celebru pentru opiniile lui anti-creștine și anti-ortodoxe?! Cum a ajuns Ion Caramitru în acest proiect care are o strânsă legătură cu biserica ortodoxă? Există două situații:
  1. Filmul nu este o relatare completă a grozăviilor de la ITȘETIP sau…
  2. Ion Caramitru nu își recunoaște progenitura și nu îl susține în demersul progresisto-psiho-maniacal.

 2. Seserman Dorin Vasile

  Împărtășesc aceeași opinie.
  Sfinților ai închisorilor comuniste , casnici ai lui DUMNEZEU , rugați-vă PĂRINTELUI CERESC pentru noi păcătoșii ❗
  🙋‍♂️🙏🙏🙏🙏🙏🇷🇴✝️.

 3. Cf. Imdb: “The life story of Herman, a promising young man who under extreme circumstances changed into Romania’s most effective torture machine in the infamous Pitesti.” La un moment dat in trailer se poate citi “Convict Moraru”, referindu-se la aceeasi persoana. Deci analogic vorbind Herman Moraru ar fi in viata reala Eugen Turcanu, filmul din ce pare in sinopsis este in mare parte despre el si cum dintr-un om respectabil a putut sa devina un monstru. Este prezentata inclusiv executia acestuia, atunci cand se cam prinsese lumea de ce s-a intamplat si se incerca ocultarea adevaratilor vinovati prin directionarea intregii responsabilitati catre Turcanu, uitandu-se de Al. Nicolschi, ceea ce pare ca face si acest film. Asteptam si opinia dlului Sterie Ciumetti.
  Sper sa nu ma insel, insa este o perdea de fum.

 4. Să nu vă duceți la acest film!! O să rămâneți scărbiți…nu știu cine e Victoria Baltag, dar parcă filmul a fost comandat de jidani. Adevărul pe jumătate (ce zic pe jumătate, pe sgert) spus e minciună.
  L-am vizionat anul trecut, înainte de a fi lansat deci pe piață, în aula de la Hotelul Academiei al Mânăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. Ion Caramitru joacă rolul unui politruc bolșevic – de parcă bolșevicii erau înțelepți,sfătoși, manierați! Te apucă scârba și furia cum sunt prezentați legionarii – regizoarea îii prezintă ca niște fanatici fără creier, misongini pe deasupra. Toți cei care iubim Mișcarea Legionară ar trebui să boicotăm această mizerie. Culmea, să mai și plătești bani pe bilet să vizionezi un film care bate și “paraipanii” lui Sergiu Nicolaescu!

 5. Camarazi, nu mergeți să vizionați acest film după un scenariu parcă scris de Alexandru Florian!

  • Pare ca usor usor rescriu istoria.
   Va multumim, domnule Alexandru Balcu, pentru clarificari!

   • Cu plăcere! A știut Florin Dobrescu de ce a ținut să vizionăm filmul înainte de a fi lansat pe piață. Cei care am fost atunci în aulă ne-am enervat la culme: încă un film despre “Pitești” care nu doar ocolește Adevărul, ci trece peste el ca tăvălugul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *