Home / Actualitate / EVENIMENT: 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România

EVENIMENT: 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România

Incorect Politic
Martie 14, 2023

EVENIMENT: 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România

EVENIMENT: 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România

Via ComunitateaIdentitara:

Pe 26 Martie (duminică), de la ora 17:00, Asociația Comunitatea Identitară – România sărbătorește Unirea Basarabiei cu România. Evenimentul are loc la statuia lui Mihai Viteazul, primul unificator al principatelor române.

Pe 27 Martie 1918, Basarabia a fost prima provincie ce s-a unit cu Patria Mama. Sfatul Țării a votat unirea, după intervenția armatei române în acest străvechi pământ strămoșesc, cu scopul de a alunga trupele bolșevice puse pe crime și jafuri. Astfel, după mai bine de 100 de ani de ocupație rusească, partea de est a Moldovei intra în componența României.

Veniți alături de noi, pe 26 Martie, în Piața Mihai Viteazul, să celebrăm 105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Să arătăm că încă ne pasă de Basarabia și că Unirea rămâne un ideal și principalul obiectiv al României în politica externă! Să nu uităm niciodată că un adevăr este etern: Basarabia Pământ Românesc!

One comment

  1. Nu înțeleg de ce nimeni nu zice nimic de Crișana, partea care ține pînă în rîul Tisa. Aceea n-o revendică nimeni, deși sîntem îndreptățiți de iredentismul guvernului Orban. Ar trebui să facem același lucru în Crișana la Debrețin. Este o bună contropartidă cu tupeismul orbanian care cred că i-ar pune un pic pe gînduri înainte de a veni la noi cu obrăznicie și să ceară teritorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *