Home / Educativ / DOCUMENTE SECRETE despre primul cosmonaut Român și zborul navei sovietice Soyuz-40

DOCUMENTE SECRETE despre primul cosmonaut Român și zborul navei sovietice Soyuz-40

Incorect Politic
Mai 17, 2021

DOCUMENTE SECRETE despre primul cosmonaut Român și zborul navei sovietice Soyuz-40

Via R3Media:

Pe 14 mai 1981, cosmonautul Dumitru Prunariu era primul român care zbura în spațiu. România devenea a 11-a țară care trimitea un om în spațiu.

În cadrul misiunii Soyuz 40, efectuată în perioada 14 – 22 mai 1981, Dumitru Prunariu a petrecut în spațiul cosmic șapte zile, 20 de ore şi 42 de minute. Misiunea spațială s-a desfășurat la bordul navei cosmice sovietice Soyuz-40 şi al stației orbitale de cercetare științifică Salyut-6.

Prunariu a fost al 103-lea om care a zburat în spațiu, în urmă cu patru decenii, când România a devenit al 11-lea stat din lume care a avut proprii cosmonauţi. În prezent, totalul este de 580 de oameni din 38 de țări, scrie Digi24.

Vorbind despre misiunea sa, Generalul-locotenent (r) Dumitru Prunariu a spus că a căutat să vadă dacă recunoaște țara noastră din spațiul cosmic.

„Cea mai plăcută preocupare era să mă fixez în fața unui hublou și să privesc Pământul. Arată superb din spațiul cosmic. Din păcate, noi nu aveam camere digitale. Făceam fotografii pe film, iar filmele erau limitate, era un număr limitat. Căutam România cu emoție, pentru că în acea vastitate în care cuprinzi dintr-o privire aproape tot globul terestru, cauți niște repere care să te reprezinte. Și atunci ce mă putea reprezenta? Țara în care m-am născut, în care am trăit, în care știam că se află părinții mei, familia mea”, a declarat el la Digi24.

Documente via Certitudinea:

 

3 comments

  1. Documente secrete care nu mai sunt secrete din moment ce le vedem, despre basme cu calatorii in cosmos care nu se pot realiza in realitate.
    Mai studiati Geneza din Biblie si Biblia in general si o sa gasiti o gramada de pasaje care contrazic teoria big bang, evolutiei si teoria heliocentrismului si a cosmosului.
    Mai cautati pe google pana nu se cenzureaza tot, dovezi despre geocentrism si pamantul plat biblic.
    Sper sa fiu postat si sa nu fie cenzurat comentariul meu chiar daca contrazice “varianta oficiala”, nu ? 😀

  2. A “zburat”, da. Din cireș, cand era mic si cand s-a rupt craca de sub el. A aterizat direct in cap, pe solul PLAT, tras de “gravitatie”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.