Home / Evenimente / Sorin Lavric și Dan Puric prezenți alături de Noua Dreaptă la Comemorarea Martirilor din Temnițele Comuniste

Sorin Lavric și Dan Puric prezenți alături de Noua Dreaptă la Comemorarea Martirilor din Temnițele Comuniste

Incorect Politic
Mai 16, 2021

Via NouaDreapta:

Vineri 14 mai 2021, în Piața Revoluției, scuarul din jurul statuii lui Iuliu Maniu, a avut loc manifestarea memorială dedicată Zilei Naționale de Comemorare a Martirilor din Temnițele Comuniste (cf Legii 127/2017).

In atenția redacției

Vă transmitem acest comunicat pentru prezentarea corectă și completă a evenimentului deosebit și atât de drag nouă, românilor naționaliști.

Ieri, 14 mai 2021, cu ocazia omagierii martirilor din închisorile comuniste și a luptătorilor anticomuniști, Fundația Ion Gavrilă Ogoranu, reprezentată de domnul Florin Dobrescu, a inițiat și a organizat o acțiune în acest sens pentru al patrulea an din cei cinci de la instituirea Zilei Naționale de cinstire a martirilor din temnițele comuniste, împreună cu prietenii și camarazii co-organizatori de la Asociația Noua Dreaptă, Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei, Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Fundația Redarea Istoriei. Cu noi au mai fost prezenți un grup care a dorit să rămână anonim, dar care a contribuit în aceeași măsură la logistica manifestației.

Evenimentul a strâns laolaltă câteva sute de frați români, ceea ce pentru noi a fost prilej să descoperim că, deși prinși în tumultul vieții cotidiene, sunt din ce în ce mai mulți cei care simt nevoia să păstreze vie istoria neamului nostru.

Pe lângă discursurile din partea organizatorilor – ale domnului Florin Dobrescu, din partea Fundației Ion Gavrilă Ogoranu și a doamnei Georgiana Năstase, din partea asociației Noua Dreaptă – au răspuns invitației noastre de a lua cuvântul și alți frați și distinși oaspeți, printre care îi amintim pe maestrul Dan Puric, doamna Galina Răduleanu, dna Zoe Rădulescu – fiica lui Gogu Puiu, senatorul AUR Sorin Lavric, col(r) Florin Sinca și Mihai Grigoriu.

Participarea și susținerea acestora din urmă e un semn că dragostea de neam și țară e prioritară și ne unește.

*

Ce a spus Sorin Lavric:

„Eu de 4 luni și jumătate, asta încerc să fac: în fiecare săptămână  vorbesc despre un deținut politic și urmăresc un singur scop: să-i fac pe români să înțeleagă că se poate spune adevărul. Că nu trebuie să ne fie frică. Drama noastră este că frica ni s-a transmis din familie în familie, din generație în generație, că n-avem voie să vorbim despre ei, că dacă vorbim o vom păți”, a spus senatorul Sorin Lavric.

2 comments

  1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

    Mesajul senatorului Sorin Lavric este unul corect. Învingerea fricii de a mărturisi jertfa din temnițele bolșevice este soluția revenirii la o societate românească normală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.