Home / Internațional / Cum Sărbătoresc Polonezii Ziua Națională

Cum Sărbătoresc Polonezii Ziua Națională

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 29, 2019

Zeci de mii de naționaliști polonezi au ieșit pe străzile Varșoviei pentru un marș anual de celebrare a independenței țării. S-au aprins torțe și s-au afișat mesaje de mândrie etnică.

Participanțiii au purtat steaguri poloneze și au scandat „Nu la Uniunea Europeană” și „Dumnezeu, onoare, patrie!” Printre alte sloganuri naționaliste. Manifestanții cu glugă neagră au ținut pancarte care solicitau o „Intifada poloneză” și denunțau sionismul.

Jidanii au făcut crize de isterie.

during march for in : “Polish intifada! No more apologies! No more zionism”. Facists shout “This is Poland, not Israel!”

Cum Sărbătoresc Polonezii Ziua Națională

Paul Joseph Watson

Embedded video

Polonezii au ieșit in forță pentru a comemora înființarea republicii poloneze din 1918, formată după primul război mondial din anumite părți din Germania, Austria și Rusia.

Participanții, adunați în centrul Varșoviei, au fost avertizați de organizatorul Robert Bakiewicz că lumea “l-a abandonat pe Dumnezeu și creștinismul” și Polonia va muri „pe măsură ce națiunile din Europa de Vest vor muri”, a informat Reuters.

De asemenea, marșul a atras activiști anti-avort și anti-LGBT, unii manifestanți scandând în sprijinul „familiei naturale”, relatează site-ul Notes From Poland.

 

Agnieszka Pikulicka@Aga_Pik

Just another peaceful . Nobody’s chanting anything remotely racist, nationalistic, anti-LGBT, antisemitic or otherwise violent. As always 😉

Cum Sărbătoresc Polonezii Ziua NaționalăView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Marșul de independență a crescut  de la an la an și a atras atenția grupurilor naționaliste din toată lumea. În acest an, au luat parte și activiști ai grupului italian Forza Nuova și activiști din Ungaria.

Forza Nuova@ForzaNuova

300 mila patroti polacchi oggi in piazza.
Le nostre bandiere sventolano a fianco del movimento MW, che ha di recente ottenuto 5 deputati.
Presto azione in comune in Italia, FN sempre con i patrioti polacchi.

View image on Twitter

Dream Deferred@dreamdef1

LIVE FROM WARSAW

Delegations from Hungary and Italian fascists FN have joined the march organised by Polish fascists to mark Poland’s independence day

View image on TwitterView image on Twitter

Între timp, un protest antifascist mai mic organizat de grupuri de extrema stângă a avut loc pe traseul marșului principal, protestatarii ținând un banner mare care citea „constituția” – simbol al opoziției față de actualul guvern naționalist de dreapta. „Naziștii au dispărut”, citește un alt banner al opoziției.

Notes from Poland 🇵🇱@notesfrompoland

As well as the main Independence March, which is organised by the far right, there is also a much smaller anti-fascist march taking place nearby in Warsaw, organised by left-wing groups

Embedded video

Polonia este din ce în ce mai bazată de când partidul național al dreptului și justiției (PiS) a preluat puterea în urmă cu patru ani, promițând o renaștere a patriotismului și a valorilor tradiționale catolice. PiS a fost acuzat de presa jidănească de faptul că tolerează “ultra-naționalism” și antisemitism.

Cu toate acestea, polonezii gândesc liber și vorbesc liber, în ciuda legilor anticonstituționale, în ciuda presiunilor din partea Uniunii Europene, în ciuda smiorcăielii presei mincinoase.

Să urmăm exemplul lor!

 

8 comments

  • Wow, “repolonization”. Zici ca e “romanizarea” lui Antonescu.

   • “Being Polish means being normal.” CORECT ! Cand o sa auzim si noi in Romania asta ??!!
    Ahh, astia nu au institutii jidanesti gen CNCD, iar romanasii fac pe ei in pantaloni de frica…

    • “White people” nu mai au de mult simtul solidaritatii. Daca l-au avut cu adevarat vreodata. L-a aparat cineva pe Assange? Nimeni (da, ma rog, unul de la Pink Floyd, care culmea e mai degraba stângist, chiar stângist bine si a organizat un concert pentru el care a fost ignorat de (((presa))), mai putin RT. ). Ia sa fi fost Assange evreu sa vezi ce se intampla: proteste, petitii, strangeri de fonduri, acuzatii de antisemitism…

 1. Pe de alta parte suna cam prea frumos… pe langa faptul ca baietii promoveaza in continuare holocaustul, desi nu le foloseste la nimic slugarnicia, pentru ca tot li s-au cerut despagubiri fantasmagorice, sa vedem ce se mai intampla pe acolo.

  Dariusz Ratajczak, Poland, “Tematy niebezpieczne/Dangerous Themes” (1999); book seized; dismissed from teaching at Opele University; banned from all Polish universities for three years; forced into menial, odd jobs. Discovered dead in his car in 2010.

  revizionist al holocaustului, cartea i-a fost confiscata, concediat de la Universitatea Opele; exclus din toate universitatile poloneze timp de trei ani; nevoit sa lucreze in posturi marunte; descoperit mort in masina lui in 2010.

  • Sa nu incurcam totusi perioadele (din ignoranta sau intentionat) aruncand cu noroi (si) in polonezi…partidul Law and order (PiS) a fost in opozitie intre 2007 si 2015. Din 2015 au castigat alegerile parlamentare

   • Nu e vorba de aruncat cu noroi, e vorba de scepticism… Plus ca pana si actualul partid tot perpetueaza minciuna. Nu chiar ei au cerut “despagubiri” Germaniei desi ei sunt singurii vinovati pentru invazia din ’39? Am zis ca suna prea frumos, desi calul de dar nu se cauta la dinti… Si Trump suna perfect, pana a fost ales… si dupa…? Legislatie pentru controlul armelor de foc, recunoasterea Ierusalimului, nimic facut pentru oprirea imigratiei, etc, pe Salvini nu l-a sustinut in nici un fel cand a fost dat jos, “the Clintons are good people”…Nici acuma nu stiu in ce ape se scalda…
    Recunosc totusi ca nu stiam de cand au venit la putere… O alta problema cu polonezii e ca ma gandesc ca America ii lasa sa-si desfasoare nationalismul pentru ca sunt anti-rusi, ceea ce au destule motive sa fie … odata rivalitatea din Evul Mediu, si pe urma invazia sovietica in al doilea razboi, plus perioada de dominatie a URSS-ului…

    • Miscare nationalista perfecat nu exista. La polonezi se poate construi plecand de la asta, deci este bine sa ii incurajam si, eventual, sa le dam sugestii de imbunatatire.
     La noi, din pacate, nu exista nici o formatiune nationalista de succes (da, stiu, sunt Noua Dreapta si poate or fi mai cativa, dar in nici un caz la nivelul Poloniei).
     Singurul lider nationalist de la noi suficient de puternic a fost Vadim Tudor, cu toate defectele si criticile aduse lui. Reusise sa coaguleze o mare parte din naionalistii romani chiar daca nu toti erau de acord cu toate ideile lui….nici nu aveau cum.
     E timpul unui noi lider carismatic….dar sa il lasam sa scoata capul si sa nu ii dam ciomage de la primele miscari ca nu e bun, ca aia, ca ailalta etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *