Home / Educativ / Strategia Guvernului Liberal de Căsăpire a Economiei Românești

Strategia Guvernului Liberal de Căsăpire a Economiei Românești

Incorect Politic
Noiembrie 29, 2019

Preluat de pe Justițiarul:

Discutam in pauzele de emisiuni tv cu cativa lideri marcanti ai PNL, pe care ii cunosc de 10-20 de ani si care sunt printre cei mai de isprava din tagma lor, despre faptul ca nu au fost pusi pe listele de ministri ai guvernului Orban. Oamenii erau dezamagiti de faptul ca nu fusesera luati in calcul. – “Bai frate, tu poti semna un act abuziv daca ti se pune in fata?” – “NU” – “Pai d-aia nu esti ministru. Tie ti se opreste mana. Nu corespunzi, nu esti yes-man, esti prea corect pentru asta!

Am facut aceasta introducere pentru a se intelege starea de spirit a unora din PNL, partid condus direct de Klaus Iohannis si care a primit un to-do list (o lista de porunci) din afara, sa aplice masuri economice care vor stopa Romania din cresterea economic vertiginoasa din ultimii ani. De aceea in fruntea bucatelor de la guvern veti vedea caricaturi care executa cu manie proletara. Gen Catzu, Turcan, aia de la Munca si altii “specialisti”.

De priceputi ce sunt deja cursul euro incepe sa se prabuseasca si va ajunge in primavara la 5,2 lei. Atat este plafonul impus prin poruncile externe, pentru ca toate cresterile salariale si de pensii facute de guvernarea PSD sa fie anulate si puterea de cumparare sa fie coborata, spre linistea multinationalelor deranjate de marirea salariului minim pe economie si cresterea PIB.

Pentru ca s-a prins ca lumea e gata sa iasa in strada daca cineva se atinge de bani, PNL anunta ca nu se vor face taieri de pensii si salarii (cum a facut pe vremea lui Basescu). Anunta ca nu se va mai taia nimic, dar asta doar pentru ca strategia taierilor a fost inlocuita cu contractarea de mari credite externe si prabusirea cursului valutar. Toata vina se va arunca pe “greaua mostenire” a guvernarii PSD, scop in care toti ministrii PNL mint cu nerusinare de dimineata pana seara ca au gasit gauri uriase in buget.

In paralel cu prabusirea cursului leu – euro, paiata de la Finante (care face declaratii diversioniste iresponsabile cu bugete paralele de tip Al Capone, care iata lovesc in stabilitatea monetara) a primit ordin sa formeze un fond de investitii in care sa fie inglobate toate companiile cu capital romanesc de stat care constituie un magnet pentru multinationale si care trebuie date.

In acest fond, vor fi inglobate Hidroelectrica, Posta Romana, Tarom, Portul Constanta, care vor fi listate la bursa si prin urmare instrainate. La fel si CEC, nu va mai fi finantata, pentru ca si ultima banca importanta de stat sa fie eliminata sau pusa pe tava unei mari banci straine, care sa o “salveze” prin cumparare. Cu toate sediile din tara si pe nimica toata. Nu e bine ca Romania sa mai ramana cu active importante de stat, pentru ca, vezi Doamne, statul nu e un bun administrator.

Deja Ludovic Orban, un menestrel amuzant daca nu ar fi fost impus premier, a anuntat oprirea proiectului pentru autostrada Comarnic – Brasov si a oricarei autostrazi, fiind clar ca aceasta decizie este o crima in calea dezvoltarii tarilor romanesti.

Basca s-a mai anuntat si liberalizarea pretului la gaze (care va sari de la 62 lei, la peste 120 lei), intrucat actualul guvern condamna fara contenire OUG 114, pe care vrea sa o abroge. Cred ca oricine realizeaza ca dublarea pretului la gaze va produce o explozie nationala a tuturor preturilor in vara viitoare…

Va este clara directia? O recunoasteti din declaratiile facute de noii guvernanti?!?

2 comments

  1. Mda…ce a ramas din lozinca liberala “prin noi insine” ! S-o fi schimbat intre timp in “prin ei si pentru ceilalti”…

    • Da, numai ca incearca sa le explici pensionarilor nostalgici care voteaza cu “liberalii” asta ca e partidul Bratienilor sau alte clisee din astea… Asa cum am spus in alt comentariu, ne meritam soarta. Si nu numai noi, si occidentalii ca si acolo ignoranta e crasa la ora actuala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *