Home / Educativ / Aceste Măsuri ne Sunt Dăunătoare

Aceste Măsuri ne Sunt Dăunătoare

Incorect Politic
Noiembrie 30, 2019

Comentariu iscălit de aiurel:

Hotnews:

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat miercuri seara că dorește listarea CEC Bank pe piața de capital, precizând că se gândește la minimum 20%. “Tocmai a fost capitalizată, iar listarea CEC veți vedea că va fi un lucru foarte bun”, a spus Cîțu, la B1TV.

El a reamintit că CEC tocmai s-a capitalizat cu 950 de milioane de lei de la bugetul statului.

„Vă spun, listarea CEC înseamnă foarte mult și anume transparentizarea activității, înseamnă guvernanță corporativă, înseamnă altceva. Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să fie majoritară a statului, dar să se bată cu adevărat cu celelalte bănci, nu să fie tot timpul la mâna statului”, a mai afirmat ministrul Finanțelor.

Au venit lichidatorii. Totul trebuie să se ducă. Și cum a remarcat cineva în comentarii ”Omul își făcuse calculele, dorea și el în prag de pensie să ciupească ceva. Atunci au sărit ca arși toți din Opoziție. Acum un 20% este de apreciat, deși prin majorări ulterioare, ce mai mult ca sigur vor fi făcute de cei cărora le deschizi ușa, în câțiva ani, CEC va rămâne Casă doar cu numele. Păun și Isar sunt și ei artizani. Uite așa rămâne țara fără nicio bancă de stat.”

Nici bancă de stat, nici fond suveran.

Viitorul troțkist sună bine. Peste câțiva ani trecem și la Euro și să te ții.

Nici măcar englezii nu reușesc să iasă din UE, darămite noi. (Pe de altă parte nu sunt sigur că acolo nu e totul doar o operetă, și că de fapt nici unul nu vrea cu neapărat să finalizeze Brexitul, dar pe de altă parte în cazul ăsta ce rost ar mai fi avut organizarea referendumului?)

Bursa.ro:

Proiectul de lege privind reglementarea fondurilor de investiţii alternative (FIA) ce prevede, printre altele, eliminarea pragului de deţinere de 5% la SIF-uri, a fost aprobat astăzi de Camera Deputaţilor, care este for decizional.

SIF-urile aveau o regulă prin care nimeni nu avea drept să dețină mai mult de cinci la sută. Acum s-a dat liber la preluare prin eliminarea restricției. Erau bijuteriile coroanei în economia românească.

Dacă prostia ar durea…Orice ar spune cineva, românii își merită soarta. Atâta pasivitate și indolență…

Așa ceva e ireparabil.

Odată ce le-ai privatizat, singura soluție ca să recapeți controlul e să te pui contra lumii întregi prin naționalizare (practic măsuri “comuniste”) deci ceva complet nerealist, și ca să nu mai vorbim că s-ar termina oricum prost. Iar prin mijloace legale (proces) nu s-ar rezolva nimic pentru că nu s-ar mai termina niciodată procesele.

2 comments

  1. Cand un guvern vrea sa inlocuiasca poporul atunci e sigur ca a venit momentul ca poporul sa inlocuiasca guvernul !

    • Poporul e ocupat cu emisiunile de divertisment si cu serialele si filmele piratate…Aia mai rasariti citesc activenews, care miroase din ce in ce mai tare a opozitie controlata (“conservatori” stil Ben Shapiro).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *