Home / Actualitate / Criza care va veni și noua normalitate 2.0

Criza care va veni și noua normalitate 2.0

Incorect Politic
Octombrie 27, 2021

Criza care va veni și noua normalitate 2.0

Criza care va veni și noua normalitate 2.0

Via Gheorghe Piperea (Facebook):

În tuitul din poză este o postare de la șăfu’ la tuiter, Jack Dorsey. Tipul zice nu doar că hiper-inflația va schimba totul, ci că hiperinflația se întâmplă deja.
Dincolo de faptul că tipul face rolul de profet* (are și barbă, iar cu asta îi dă clasă lui bilgheiț…), se pune întrebarea dacă nu cumva chiar el însuși, alături de ciracii săi din gafam (google, apple, feisbuc, amazon, microsoft), a cauzat hiperinflație, prin tot ceea ce grupul profeților-fuhrer-i au făcut în plandemie, mai ales prin manipularea bursei, pentru ca ei și partenerii lor din bigpharma să facă trilioane de dolari avere suplimentară. Se pune întrebarea dacă nu cumva plandemia, adăugată celorlate crize, preexistente sau survenite**, a dus la scăderea aberantă a puterii de cumpărare a banilor, care au fost masiv printați (quantitative easing) și aruncați din elicopter în curtea guvernelor și a băncilor, ca să poată face mai facil captive masele mari de datornici, săraci și înfometați și lipsiți de orizont.

Pe de altă parte, băi nene, stați așa – iar se schimbă totul?
Nu era suficientă “noua normalitate” pandemică?
Nu vă e suficient green deal, chestia aceea care se impune treptat, ca un terorism ecologic, sărăcind energetic omul de rând și re-aducând pe lume foametea medievală?

Având în vedere emisiunea de aseară, de la tvr, la care am participat (Referendum), și unde realizatorii se întrebau dacă nu cumva ar trebui să incriminăm preoții că spun informații false, întreb și eu aici, retoric, că nu dau cu parul: dacă nu e/nu va fi hiperinflație, îl bagă cineva la pușcherie pe “jack” pentru că propagă informații false?

Domnu’ Arafat, dans…

*dovadă că toată mas media americană main-stream a preluat cu sete ciripitura, făcând ca profeția să se întâmple prin simplul fapt că a fost rostită (self-fullfiled prophecy)
**criza de materii prime, de semiconductori, de alimente, de energie, de carburanți, de forță de muncă, de locuri de muncă distruse de concentrări economice și digitalizare, falimentele crizei anterioare sau falimentele curente (Wirecard, Greensill, Evergrande), criza de leadership politic, de idei, de valori, clarobscurul moral …

 

4 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Mizeriile astea de îmbogățiți ai lumii au pretenția că sunt noii dumnezei. Sub 1% din populația lumii deține mai mult decât restul de 99%. Cred că va veni momentul decisiv când cei 99% să rezolve problema. Toate legile antidiscriminare au fost scoase ca să sperie mulțimile. Asistăm la un sclavagism modern. Vine în curând un Spartacus care va îngrozi stăpânitorii.

 2. Eh, au si crizele astea rolul lor. In primul rand, distrugerile materiale pe care le provoaca ofera extraordinare perspective ale unor profituri uriase. Dai foc lumii ca sa ai ce “reconstrui”: bazaconia de “Mare Resetare” va fi in fapt Marea Reconstructie.
  Avem exemplul din 1929: Martea Neagra urmata de calaretii Apocalipsei. Oare ce puteau “reconstrui” gigantii americani (singurii invingatori) fara Marea Depresiune si fara WW2?
  Apoi, “crizele” astea saracesc si ruineaza doar turma, nu si pe cei bogati. Este suficient sa ne amintim de miile de miliarde de euro si dolari invartite prin paradisuri fiscale (exemple recente, Panama si Pandora Papers) ca sa intelegem ca sunt destui bani pentru “zile negre”.
  Cand viata unor intregi popoare este adusa astfel prin crize artificiale la nivelul satisfacerii nevoilor de baza din piramida lui Maslow (hrana, supravietuire etc.) nu prea mai poate nimeni sa-si bata capul cu coruptia generalizata, inechitatea sociala, acumulari aberante de averi in mana unui numar infim de indivizi.
  Uitati-va la Romania eunucului: cine isi mai bate capul in aceste zile cu jefuirea bugetului de stat, cu jaful practicat aici de multinationale, cu imbecilii si tradatorii care ne conduc, cu lipsa de perspectiva nationala sau cu demagogia ipocrita a Inaltelor Porti.
  Ce mai conteaza ca nu ai drumuri, invatamant sau sanatate cand in fiecare zi te gandesti ca esti urmatorul care se poate trezi cu toporul in cap sau care isi gaseste fiica sau sotia ciopartita in sant. Cum sa mai visezi la o Justitie echitabila cand statul iti calca in picioare zi de zi cele mai elementare drepturi si cand nu mai stii daca maine ai ce pune pe masa copiilor.
  In plus, ducand indivizii la limita extinctiei, acestia devin o marfa ieftina, vanzandu-si trupurile (prostitutie, trafic de carne vie, trafic de organe, sclavi platiti cu firimituri si margele) sau constiintele, dupa cum observa Orwell:
  “Este perfect deliberata politica de a mentine chiar si categoriile favorizate la limita greutatilor, deoarece o stare generala de lipsuri face sa sporeasca importanta micilor privilegii, amplificand astfel deosebirile dintre o categorie si alta”.
  (G. Orwell, O mie noua sute opt zeci si patru, Polirom 2002, p. 237)
  Cu titlu de exemplu: nu-i asa ca un functionar public care nu are nevoie de niciun “certificat” pentru a intra sau lucra intr-o institutie, pe cand prostimea trebuie musai sa-l prezinte, este deja intr-o adevarata casta privilegiata?

 3. nu:”criza” inseamna transformare,trecere-de foarte mult timp nu mai exista echilibru,făgaș,e un fel de “revolutzie continuua” bolshevica,e HALOIMIS.

  • Oleacă off topic
   ”maxtor spune: 28 octombrie 2021 la 15:16

   i s-a terminat atza de pe mosorel.
   Răspunde”

   Hmmm
   Mai repede ia fost…tăiată. De data asta(a treia oară !!!), au reușit, cu acceptul ”lui”.
   Odată, cândva, cu vreo 20 ani în urmă:
   Ia sunat telefonul, a răspuns și…s-a trezit, după vreo 2 luni de zile…
   Alta
   Într-un moment al zilei, a aruncat jos din pat soția(trăia, atunci)
   s-a lipit și el de podea și…vecina de dincolo de zid, era să …moară. Oricum, florile aflate pe traiectoria ”glonțului”, sau USCAT !!!!
   Se apropie….

   Păcat, pentru ”EI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *