Home / Educativ / Corectitudinea politică = standardizarea, legalizarea și normalizarea răului

Corectitudinea politică = standardizarea, legalizarea și normalizarea răului

Incorect Politic
Februarie 9, 2024

Corectitudinea politică = standardizarea legalizarea și normalizarea răului

Corectitudinea politică = standardizarea, legalizarea și normalizarea răului

Via Certitudinea:

Autor: DAN CULCER

Articol apărut în CERTITUDINEA Nr. 154

Se vede clar că problemele teritoriale sunt esențiale pentru definirea unui stat. De aceea politica românească de după unirea din 1856 ca și după cea din 1918, privitoare la statutul terenurilor și proprietății lor a fost o politică înțeleaptă și perfect motivată iar modificarea radicală a acestei politici după 1989, prin acordarea dreptului de cumpărare și deci de proprietate a pământului străinilor, definiți foarte lax, este un mare pericol pentru suveranitatea și integritatea României, așa cum este și acordarea dublei cetățenii unor cetățeni maghiari din România sau politica de restitutio in integrum a fostelor proprietăți teritoriale nobiliare maghiare în Ardeal, cu ignorarea criminală și interesată a deciziilor de justiție în procesele optanților maghiari din anii ‘20.

Așa au acționat algerienii, fără milă și cruțare, când și-au organizat lupta pentru alungarea Franței ca puterea colonială din Africa de Nord. Așa au făcut irlandezii în raport cu ocupația britanică, cubanezii în lupta împotriva ocupației nord-americane.

Nu există nici un motiv admisibil ca să li se refuze locuitorilor neevrei din zonele de dispută din Cisiordania și fâșia Gaza, atâta vreme cât colonizarea nu este stopată, dreptul de a reacționa violent.

Am citit acum un articol din ziarul israelian de stânga Haaretz. El evoca o declarație a unui militar evreu, Giora Eiland. Nu voi spune nimic mai mult decât o spune articolul din care citez:

„Giora Eiland este unul dintre «gânditorii» armatei. Simpatic și elocvent, comportamentul său este moderat și judecată sa luminată. Cariera sa militară este impresionantă, în fruntea Diviziei de Operații și Planificare a Armatei și în fruntea Consiliului de Securitate Națională. El este intervievat constant și lăudat pentru forța de muncă. […]

Un centrist, de dreapta moderată. Eiland, care are probleme de sănătate și chiar a scris o carte despre suferința sa, are o idee: epidemiile din Gaza [de după invazie armată] sunt bune pentru Israel. «La urma urmei, epidemiile grave, în sudul fâșiei Gaza ne vor apropia de victorie și vor reduce numărul de răniți în rândul soldaților armatei israeliene», a scris el săptămâna aceasta în Yedioth Ahronoth. Să așteptăm ca liderii Hamas să contracteze boala și războiul va fi câștigat.

Eiland nu a dat detalii cu privire la boala  pe care o recomandă : ciuma, furunculoza sau holera, poate un cocktail de varicelă și SIDA; Poate și înfometarea celor două milioane de oameni. O promisiune a victoriei israeliene la un preț imbatabil.

«Și nu, nu este o cruzime pentru cruzime», a insistat el, ca și cum cineva ar fi crezut opusul. De fapt, este o probă de bunătate și un sens uman care ar salva doar vieți umane. Eiland, în rolul Maicii Theresa, un ofițer și un domn al celei mai legaliste armate din lume, a făcut o propunere nazistă dar nu a izbucnit nici o furtună [de proteste].

Oricine ar atribui Israelului realizarea în Gaza a unui genocid, este un anti-semit până la urmă. Imaginați-vă un moment că un general european și-ar propune să facă să moară de foame o țară sau să-i omoare locuitorii printr-o epidemie – fie ei evrei, de exemplu. Imaginează-ți diseminarea unei epidemii pentru a încuraja efortul de război. În război toate sunt admise inclusiv o sugestie visată, fără să îndrăznești vreodată să o menționezi. Corectul din punct de vedere politic a fost inversat. […]

Propuneți un genocid, dar nu milă pentru copiii din Gaza. Oferta de curățare etnică este admisă, dar nu poți fi șocat de pedeapsa administrată locuitorilor din Gaza. Nu doar la drepta, există un curent actual majoritar. […] 

Monstruozitatea a devenit corectă, diabolismul a pătruns în centru și chiar în stânga centrului. Încă nu ne-am revenit din brutalitatea Hamasului și suntem deja inundați de toată această bunătate – nu numai dinspre extrema dreaptă și coloniști, ci din inima centrului israelian. Se pare că există o cruzime oribilă și o cruzime corectă. Cei din Hamas sunt animale, dar propunerea de a răspândi ciuma este legitimă.

Unul dintre cele mai periculoase lucruri născute în acest război este implementat în fața ochilor noștri: standardizarea, legalizarea și normalizarea răului. Acest rău s-a dezvoltat din pământul disprețului incredibil și al indiferenței patologice în Israel cu privire la ceea ce este se întâmplă acum în Gaza. Jurnaliștii străini care vin aici nu își cred ochilor : suferința în Gaza nu există; Israelul nu a ucis mii de copii și nu a expulzat un milion de oameni din casele lor.

Sacrificarea Gazei este complet ocultată, a dispărut nu numai din discursul public, ci și din știrile zilnice. […] O societate care disprețuiește realitatea atât de mult și care este atât de indiferentă față de suferința țării împotriva căreia a declarat război, provoacă schimbări morale precum cea a lui Eiland. Putem fi siguri că el crede că sugestia lui nu este în niciun fel poluantă, că a făcut o sugestie rezonabilă care să servească interesele Israelului. De ce-ar trebui să țineți cont, în plus, în afară de interesul Israelului?

Dreptul internațional este pentru cei slabi, moralitatea pentru filosofi, umanismul pentru inimile sensibile. Și într-adevăr, ce-ar fi în neregulă cu o ciumă în Gaza? Un singur lucru: ea ar putea infecta și Israelul. De fapt, acesta este deja cazul”.

Sursă: asymetria.org

Titlul original: „Sociograme. Violența potențială și violență reală” (extras)

2 comments

 1. caroline gunderode spune:
  februarie 9, 2024 la 11:26 am
  „Dreptul internațional este pentru cei slabi, moralitatea pentru filosofi, umanismul pentru inimile sensibile. Și într-adevăr, ce-ar fi în neregulă cu o ciumă în Gaza? Un singur lucru: ea ar putea infecta și Israelul. De fapt, acesta este deja cazul”.

  Netanyahu nu a avut nevoie de ciuma cand si-a injectat obligatoriu : 85% din populatie cu vaxxuri otravite ( netestate si care se dovedesc a fi in fapt o arma biologica construita in laboratoarele Chinei sub posesie americana)
  Doar Anglia depaseste Israelul in vaxxinarea anticovid, ca procentaj , din 195 guverne ( cumparate sau santajate !!!) la nivel mondial . Noroc ca nu toate vaxxurile experimentale au continut aceeasi doza de otrava si multi au scapat doar schiloditi sau doar urmeaza sa se imbolnaveasca in urmatorii 5 ani, cum precizeaza savantii necumparati de Pfizer sau Moderna, conduse de jidovi finantati Kill Gates, etc .

  Pulmonologul german Wolfgang Wodarg a mentionat un institut american care a descoperit si prezentat aceste harti-traiectorii cu vaxxurile experimentale si cu statisticile exprimate in grafice deja de acum un an .

  ACEASTA GANDIRE ANTI-UMANA a israelianului EILAND , din pacate , il confirma pe Hitler:

  ” Die Juden” -jidovii – au mers intotdeauna prea departe, n-au stiut niciodata unde sa se opreasca !”

  Din pacate exista si israelieni normali la cap prinsi in chingile acestor carnassieri precum EILAND : i-am vazut cat de desperati acuzau politica asta a lui Netanyahu – i-am vazut in emisiunile germane coronaausschuss.de
  SI SUNT SIGURA CA N-AU NICIUN CHEF DE CIUMA CARNASSIERULUI SINUCIGAS EILAND !

  PROBLEMA E CA NU EXISTA NICIO CONTRAFORTA MONDIALA CARE SA PEDEPSEASCA SI SA STAVILEASCA FORTELE RAULUI ORGANIZAT -in cazul acesta organizat etnic exprimat prin activismul etnic comunitarist, exclusivist si suprematist al iudaismului – INTRUCHIPATE DE ANTI-UMANI PRECUM EILAND, NETANYAHU , SAU HAITA DIN SPATELE LUI BIDEN CARE VREA RAZBOI ATOMIC MONDIAL .

  OMENIREA TREBUIE SA SE UNEASCA SI SA SE ORGANIZEZE CONTRA ACESTOR FORTE ANTI-UMANE .

  • Eu nu sunt deloc convins că în Israel li s-au administrat aceleași vaccinuri ca nouă…S-a discutat despre loturile diferite de vaccinuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *