Home / Actualitate / Claudiu Târziu (AUR): „Monstruoasa coaliție” PNL-PSD funcționează și cu privire la simulacrul de dezbatere a PNRR. Așa-zisul concept de „redresare și reziliență” va însemna, de fapt, aservire totală, renunțare la orice urmă de suveranitate și înstrăinare a tot ce a mai rămas din economia românească

Claudiu Târziu (AUR): „Monstruoasa coaliție” PNL-PSD funcționează și cu privire la simulacrul de dezbatere a PNRR. Așa-zisul concept de „redresare și reziliență” va însemna, de fapt, aservire totală, renunțare la orice urmă de suveranitate și înstrăinare a tot ce a mai rămas din economia românească

Incorect Politic
Mai 29, 2021

Via Claudiu Târziu (Facebook):

„Monstruoasa coaliție” PNL-PSD funcționează și cu privire la simulacrul de dezbatere a PNRR
În scurt timp, prim-ministrul va fi prezent în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului, pentru a prezenta, chipurile, Planul Național de Redresare și Reziliență. Repet: pentru a-l prezenta, nu pentru a-l supune unei dezbateri largi și aplicate, care să fie însoțite de votul aleșilor. Acest simulacru de dezbatere, pe care ni-l va servi astăzi guvernul, este o jignire adusă întregului popor român.
Așa-zisul concept de „redresare și reziliență” va însemna, de fapt, aservire totală, renunțare la orice urmă de suveranitate și înstrăinare a tot ce a mai rămas din economia românească, în favoarea unor interese străine de noi. Reformele propuse prin PNRR vor fi catastrofale pentru România, iar contribuția României la UE va crește la 2% din VNB (Venitul Național Brut), nu la 1,4% precum greșit a scris presa, căci se adaugă o mărire temporară de 0,6% a plafonului pentru fiecare țară.
PSD a bătut palma cu guvernul Cîțu-Kelemen-Barna, trădîndu-și propriul electorat, dar mai ales, pe pensionari! Această înțelegere subterană va însemna că PSD și coaliția de guvernare își vor împărți între ei banii alocați prin acest Plan.
Cine va pierde?
Noi toți, în general. Dar, în special, pensionarii și oamenii cu venituri mici, care-și vor vedea salariile și pensiile reduse drastic.
Voi lua cuvîntul în plen, în numele partidului nostru, pentru a explica ce vor însemna, de fapt, aceste reforme.
Noi, AUR, solicităm o dezbatere publică autentică și consens politic real în privința măsurilor propuse, pentru a asigura implementarea lor chiar și după o eventuală schimbare de guvern.
Voi reveni.

2 comments

  1. lichidarea economiei romanesti era semnata de toate partidele mari de la alegeri. d-aia l-au bagat pe Dragnea la puscarie. Ordinele au venit de la Banca mondiala. Legile conexe erau pregatite cu 4 ani in urma pt ca ‘investitorii strategici’ sa-si poata face evaluarile activelor romanesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *