Home / Actualitate / Cel Mai Penibil Moment din Politica Românească (2018)

Cel Mai Penibil Moment din Politica Românească (2018)

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Noiembrie 24, 2018

Inițial voiam sa pun titlul “Cel mai Cringe Butthurt din Politică”, dar unii n-ar fi înțeles argoul. Mai era varianta “ȘOCANT, Klaus Iohannis ÎL FACE SĂPUN pe Ilan Laufer”.

A fost cel mai penibil moment din politica românească.

Ilan Laufer a ținut o conferință de presă prin care l-a acuzat pe Iohannis de anti-semitism (taman pe Iohannis, cel care promulgase două legi care trimiteau în închisoare pe cei care exprimau opinii “antisemite”)

De la 7:11 incep declaratiile lui Laufer pe care le vom comenta mai jos.

Ca o paranteză, Mircea nu-i prost, dar lucrează la un post de știri afiliat cu CNN, care primește premii internaționale în fiecare an, și Badea ține la nivelul său de confort. Deseori ne arată căramizi de bani ca să vedem cât de bine o duce “de la măsuță”. Nu va spune adevăruri incomode, chiar dacă le cunoaște.

Câteva perle:

EVZ:

Ilan Laufer a făcut declarații, la sediul PSD, după refuzul președintelui Klaus Iohannis de numire a sa în funcția de ministrul al Dezvoltării. El l-a acuzat pe președinte, catalogând refuzul acestuia de numire ca fiind un încă un act de antisemitism. Laufer a mai susținut că i se pregătește un dosar „pe repede-nainte la comanda președintelui”.

După câteva ore de deliberări Ilan Laufer a făcut declarații pe marginea subiectului.

El l-a acuzat pe președintele Iohannis că refuzul de numire a sa a venit ca un „act de antisemitism”.

Cel Mai Penibil Moment din Politica RomâneascăAcel moment când îți iei reject de la Președintele României

“Este un nou act de Antisemitism”

 

Mie mi-a fost rușine privind declarațiile lui Laufer și nici măcar n-am fost acolo. Îmi imaginez ce simțeau săracii reporteri.

Dapoi PSD-ul. Defapt ei nu cred că au rușine.

Astăzi în anul 2018 am fost respins de către președintele României Klaus Iohannis.

Cel Mai Penibil Moment din Politica Românească

 

Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele atunci când m-a refuzat în funcția de vicepremier și ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie ceea ce este neconstituțional.

Consider că refuzul președintelui Iohannis în ceea ce mă privește este un nou act de antisemitism.

Deci refuzul lui Klaus de a-l numi în funcție este un act de antisemitism.

Apoi a vorbit despre holocaustul a 52 de “persoane din familia mea”.

„Aceste atacuri antisemite sunt cu atât mai dureroase cu cât din familia mea au decedat 52 de persoane în Holocaustul din perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Îi cer să spună motivele pentru care m-a respins: este vorba de motivul religios si faptul ca sunt evreu.

A menționat și FDGR-ul ca moștentitor al unei organizații naziste scoasă înafara legii, fapt real și ignorat de toate autoritățile.

„Președintele este etnic german si are o legătură dubioasă cu Forumul Democrat German, moștenitoarea unei organizații naziste”

Apoi a anunțat că va depune plângere la CNCD și o cerere către AGC pentru a-i retrage decorația acordată lui Klaus Iohannis.

Reacția lui Iohannis a fost prin interpuși, administrația prezidențială a vorbit în numele lui Werner:

Președintele Klaus Iohannis a calificat drept „iresponsabile” declarațiile făcute marți seara de Ilan Laufer, care l-a acuzat pe șeful statului de antisemitism, după ce a refuzat să-l numească ministru al Dezvoltării.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie. Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Asta e ceva de genul:

Laufer: “Tu esti antisemit!”

Iohannis:Tu faci antisemitism prin acuzațiile de antisemitism!”

Cel Mai Penibil Moment din Politica Românească

Este minunat să vezi cum doi filosemiți se acuză de antisemitism. Trăim în cea mai bună linie temporală.

În opinia președintelui, Ilan Laufer „a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste” după ce a ales să preia „cu bună știință un text cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real”. „Personajele care proferează asemenea acuzații scandaloase se descalifică automat și nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnități în statul român”, afirmă Klaus Iohannis.

Apoi Iohannis revine la programul cu PSD și penalii.

Programul e simplu și ușor de descărcat pentru orice robot organic.

Iohannis zice că:

Laufer = PSD.

PSD = rău,

deci Laufer=rău.

A venit și reacția comunitații evreilor din Arad prin care dezavuează spusele lui Laufer.

Digi24:

”Într-o declaraţie nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate, Ilan Laufer a susţinut că respingerea numirii sale ca ministru de către Klaus Johannis a fost un act de antisemitism. Comunitatea Evreilor din Arad condamnă cu fermitate folosirea în lupta politică a acestui foarte sensibil subiect”, se arată în comunicat.

Inclusiv antiromânul Alexandru Florian a luat o poziție:

Directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“, Alexandru Florian consideră că declaraţia lui Ilan Laufer, care l-a acuzat pe şeful statului de antisemitism, este emoţională, cu mult iz politic şi atâta tot, iar atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis în privinţa Holocaustului a fost recunoscută inclusiv printr-o distincţie acordată de American Jewish Committee.

Bine-înțeles că Iohannis a fost premiat pentru slugărnicia față de evrei, dar ajungem imediat acolo.

Silviu Vexler, promotorul legii anticonstituționale L300/23.04.2018, care a devenit Legea 157/02.07.2018, publicată în M.O. 561/04.07.2018 (cf. https://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=21294) , pe care Iohannis a promulgat-o și care încalcă Articolul 30 din Constituția României , a avut și el o replică:

G4Media:

Reprezentantul comunităților evreiești din România în Parlamentul de la București, Silviu Vexler, a condamnat miercuri, într-o declarație pentru G4Media.ro, acuzațiile de antisemitism aruncate de Ilan Laufer la adresa președintelui Klaus Iohannis, după ce șeful statului a refuzat numirea acestuia în funcția de ministru al dezvoltării.

Ce a spus Silviu Vexler:

  • Am văzut din păcate declarația de aseară. Nu știu care au fost motivele pentru care președintele a respins numirea lui Laufer ca ministru și ele nici nu fac obiectul discuției. Nu am văzut nimic, niciodată care să indice că președintele României e antisemit, ba din contră.

Aici are dreptate. Iohannis este cel mai bun dintre goyim.

Primește premii, participă la comemorarea holocaustului, face vizite în Israel.

Cu alte cuvinte, slujește același stăpân ca majoritatea țărilor din lume și ca aproape toți politicienii din România (cu excepția lui Daniel Gheorghe care n-a votat legea lui Vexler).

Cel Mai Penibil Moment din Politica Românească

 

  • Referitor la declarațiile lui Laufer. Este grav când arunci cuvinte fără să ai proprietatea lor, cu atât mai mult când ele sunt legate de antisemitism, care este un lucru grav.

  • Antisemitism înseamnă vandalizarea casei Ellie Wiesel sau vandalizarea cimitirului evreiesc. Astea sunt fapte de antisemitism. Consider declarațiile sale ca fiind politice și le iau ca atare.

Adică poți spune că evreii conduc sistemul bancar, industria de divertisment, industria pornografică și nu este considerat antisemitism? Sunt doar declarații politice? Așa ceva este absurd!

În Europa o simplă opinie înseamnă antisemitism, iar în România este la fel, conform legii în vigoare!

Chiar poți ajunge în pușcărie dacă, de exemplu, spui că au murit 200.000 de evrei în loc de 6.000.000, se consideră minimizarea h0l0cau$tului!

Inclusiv să spui ca evreii l-au ucis pe Iisus Hristos este considerat antisemitism și folosit ca exemplu în textul legii!!!

Deci este interesant ce zice Silviu Vexler…oare a citit legea pe care el a inițiat-o, sau a primit-o în plic și nu s-a obosit să se uite peste text?

  • Îmi displace când cineva folosește comunitatea evreiască, statul Israel sau relațiile cu statul Israel pentru a le arunca într-un joc politic. Este un lucru trist, neplăcut și incorect. Comunitatea evreiască din România nu este politică.

Dar oare comunitatea evreiască ce părere are despre felul cum este reprezentată de Silviu Vexler?

Referindu-se la ultimele legi votate de Vexler, comunitatea a avut următorul comunicat, care poate fi citit integral pe Adevărul:

Din această perspectivă, votul politic al dlui. Silviu Vexler nu ne reprezintă. Votul a fost dat şi asumat de acesta fără o consultare prealabilă cu membrii Comitetului Director ai FCER, aşa cum ni s-a transmis ca răspuns, şi fără ca membrii organismului de conducere al Federaţiei să ia vreo decizie legată de prestarea viitoare a reprezentantului în Parlament.

Vexler vorbește în numele unei comunități care nu îl recunoaște ca și reprezentant legitim și purtător de cuvânt.

  • Nu știu cât a vorbit Laufer în numele lui, cine a vorbit de fapt și în numele cui. Atât eu, cât și comunitatea evreiască, avem o relație impecabilă cu Forumul Democrat al Germanilor din România, o relație de prietenie care durează de un număr mare de ani. Între comunitatea evreiască din țară și FDGR este o relație de prietenie și colaborare fără probleme.

O organizație evreiască are o relație impecabilă cu o organizație nazistă?

Se pare că sionaziștii chiar există, nu e doar o memă.

Cel Mai Penibil Moment din Politica Românească

După ce Ilan Laufer a fost criticat în urma declarațiilor, pe de-o parte de organizații evreiești, pe de altă parte de români sătui să audă placa cu antisemitismul, acesta a răspuns pe facebook:

Laufer zice “sunt evreu” când ține declarația de presă, apoi scrie “sunt român” pe facebook.

Foarte convenabil.

Ca șopârlele alea de se camuflează.

Cameleoni.

Cel Mai Penibil Moment din Politica Românească

Ce știm despre Laufer de la Dan Cristian Ionescu:

În ziua de 21 oct. wikipedia a modificat pagina lui Ilan Laufer, în care menționase că era născut în Rishon Lezion (uneori Rishon LeZion ) din Israel, trecînd că este născut din părinți români în București!

Noroc de presa israeilană care i-a dezvăluit fără putință de tăgadă originea! Citat din „The Jerusalem Post”: „One is Romania’s recently appointed state secretary, Ilan Laufer, a 33-year-old Israeli expatriate who was born in Rishon Lezion and became a successful businessman in Bucharest.” (Sursa: https://www.jpost.com/Op…/Grapevine-Hebrew-in-Romania-481838) Pentru cei de la wikipedia era într-adevăr imposibil să-i ceară lui Shakespeare certificatul de naștere, dar în cazul lui Ilan, după ce ai scris că s-a născut în Rishon Lezion, îi schimbi locul nașterii fără să îi ceri dovada?

Deci e jidan.

Oare Iohannis îsi va aminti trecutul glorios al etnicilor germani și tradiția producerii de săpun cușer?

Cum ar fi un săpun marca Laufer?

3 comments

  1. Faza aia cu “sunt roman” e ca si cea cu “fellow white people” in America.
    Oare ce va urma? “ca si roman sunt de acord ca tiganii sa primeasca slujbe inaintea romanilor” sau “ca si roman, eu unul cred ca trebuie legalizata casatoria intre sodomiti”?
    Vom vedea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *