Home / Actualitate / Cătălin Cherecheș – “Această țară este o țară de slugi”

Cătălin Cherecheș – “Această țară este o țară de slugi”

Incorect Politic
Iulie 9, 2019

 

Via Justițiarul:

Cătălin Cherecheș

Controversatul și vânatul primar al municipiului Baia Mare, cu un mandat câștigat din celula arestului preventiv, Cătălin Cherecheș, a ținut un discurs șocant cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea primelor unități ale Jandarmeriei Române în partea de vest a țării.

Reproducem discursul primarului Cătălin Cherecheș din data de 1 iulie 2019 (la final aveți și varianta video de pe pagina sa de Facebook):

„Dragi băimăreni, dragi maramureșeni, onorați jandarmi vă spun la mulți ani cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înființarea-organizarea Jandarmeriei în această parte a României și de fiecare dată, mă uit la dvs, cei care sunteți în fața mea și cei care sunt în spatele meu.

Văd de foarte multe ori câteva diferențe: prima este că cei din spatele meu aleg să stea cu jumătate de metru mai sus decât dvs, cealaltă fiind este că – pentru că vorbim de arme, de uniformă – cei care conduc instituții precum Jandarmerie, Poliție, SRI, Armată, SIE și alte entități care trebuie să apere această țară, dacă-i dezbraci de uniformă, o să vedeți că poarta uniforma altor state și nu a statului român.

Am toată încrederea în dvs, în cei care sunteți coloana vertebrală a Jandarmeriei, așa cum sunt și colegii dvs, pilonii principali ai instituțiilor pe care le reprezintă și în cadrul cărora muncesc.

Această țară este o țară de slugi, iar slugile sunteți dvs. și noi, iar nu cei care conduc instituțiile.  Ei își iau salariile și gradele din altă parte: ori din Vest, ori din și mai Vest.

Pentru că vorbim de Ștefan cel Mare, suntem datori să ținem această sabie ridicată și sub această sabie să ne așezăm toți cei care mai credem în această țară, cei care mai credem în România și cei care mai credem în români.

De fiecare dată, aproape în fiecare zi, credem în ceilalți mai mult decât credem în noi. De fiecare dată venim și facem festivități în care într-o falsitate debordantă povestim despre cât de buni, frumoși și performanți suntem, când de fapt nu suntem nici buni, nici frumoși, nici performanți.

Dar nu pentru că nu vrem noi aceste lucruri, ci pentru că bocancul altor state este pus pe gâtul românilor. Și asta la 100 de ani de la înființarea Jandarmeriei aici în Ardeal și mai ales – așa cum spunea doamna care coordonează Arhivele Statului în Maramureș – și românii puteau să se încadreze în Jandarmerie. Așa am ajuns și azi: și noi românii putem, aici la noi în țară, să mai facem ceva. Dar de fiecare dată, în mod regulat, din ce în ce mai aproape de normalitate, din păcate, alții au voie să facă.

Noi trebuie să stăm în genunchi în fața celor din Vest sau și mai din Vest. Președinte, șefi de instituții importante, de la SRI la Avocatul Poporului, au niște nume care n-au de-a face cu Grigore Ardelean, Mureșan Vasile sau Popescu Viorel. Le găsiți în cărțile de limba germană, dar nu în cărțile care să țină de români, care să țină de înaintașii noștri. La mulți ani Jandarmerie, La mulți ani Jandarmi din Maramureș

https://www.facebook.com/catalincherechespaginaoficiala/videos/2305687593015097/

5 comments

  1. Destul de curajos discursul…

  2. Din păcate adevărat, și dureros…

  3. Mare grija la numele de familie reprezentate prin toponime: Ardelean, Muresan, Pruteanu, Ungureanu, Vranceanu.
    Oare cine a compus Miorita stia ceva?

    • E una din tehnicile de însușire a numelor românești de către jidani, eu am descoperit vreo 7-8. I-ați omis pe cei mai mari, nelipsiți în manualele de literatură „română”: Dobrogeanu-Gherea(Solomon Katz, narodnic exilat din Rusia, ideolog al modernizării prin dezromânizare, adică etnocid) și Sadoveanu(Mare Maestru, favorit al tuturor regimurilor, producător de maculatură pseudoliterară, cu unele excepții).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *