Home / Actualitate / Biserica Dedicată Martirilor și Mărturisitorilor din Închisorile Comuniste a fost Sfințită la Târgu Ocna

Biserica Dedicată Martirilor și Mărturisitorilor din Închisorile Comuniste a fost Sfințită la Târgu Ocna

Incorect Politic
Mai 16, 2022

Biserica Dedicată Martirilor și Mărturisitorilor din Închisorile Comuniste a fost Sfințită la Târgu Ocna

Biserica Dedicată Martirilor și Mărturisitorilor din Închisorile Comuniste a fost Sfințită la Târgu Ocna

Via Buciumul:

La Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu Ocna au început vineri manifestările dedicate sfințirii Bisericii „Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste”.

Sâmbătă, cinci ierarhi au sfințit Biserica „Martirilor și Mărturisitorilor din închisorile comuniste”: Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Aradului.

Această biserică este prima din spaţiul penitenciar românesc închinată Sfinţilor Martiri Români și Mărturisitorilor din închisorile comuniste.

Sâmbătă, 14 mai, a fost Ziua Națională de Cinstire a Martirilor din temnițele comuniste, conform Legii nr. 127/2017.

5 comments

 1. Domnilor administratori. Să vă pună pe gânduri faptul că nu se comentează la subiectele de acest gen. Patriotismul se reduce la o fanfaronadă care nu are nici un fundament ideologic consistent. Se dau unii apărătorii Bisericii și ai Neamului în condițiile în care nu au acces nici să coumnice cu un episcop pentru canonizarea Sfinților martiri din închisorile comuniste.
  Gargara patriotardă fără rădăcini este ca frunza în vânt. Zboară și nu rămâne nimic în urmă.
  Vreți naționalism? Luați exemplu de la evrei care își adjudecă o istorie de 7000 de ani. Românii nu vor să-și cunoască trecutul din urmă cu 80 de ani. Dacismul este luat în râs de toată lumea în timp ce iudaismul este doctrina evreiască.
  Unul comenta recent că el îndeamnă la rugăcune – cititul psalmilor lui David pe care-i declara pompos Pslatirea ortodoxă – ca rezolvare a unor probleme. Atâta vreme cât nu se va forma o adevărată masă critică de români motivați, nu se poate vorbi despre naționalsim românesc. Restul este propagandă politicianistă.

  • Sper ca vorbiti de dacism prin prisma Hristica, nu zamolxiana.

   • Este vreo diferență între cele două prisme? Dacii sunt stră-românii care au trăit pe aceste meleaguri. Din moment ce Fiul era mai înainte de toți vecii este evident că el avea grijă de toate neamurile pământului. Proba faptului că Dumnezeu era același dintotdeauna, indiferent de opțiunile oamenilor pentru o religie sau alta este faptul că majoritatea evreilor nu au crezut niciodată în Iisus Hristos și în Fiul lui Dumnezeu. Cu toate acestea tu afirmi răspicat că evreii sunt poporul ales.
    Ales de cine și pentru ce?
    Cu ce sînt mai prejos dacii față de iudeii din aceeași epocă istorică?

 2. “Domnilor administratori. Să vă pună pe gânduri faptul că nu se comentează la subiectele de acest gen.” (nero)

  https://www.incorectpolitic.com/ne-vom-intoarce-intr-o-zi/#comment-54929

  https://www.incorectpolitic.com/noaptea-invierii-in-temnitele-comuniste/#comment-55312

  Astea se pun? 🙂

  • Nu se pune, pentru că ai comentat tu. Cu o flaore nu se face primăvară. Am vrut să atrag atenția că subiectul nu interesează cititorii. Nu este de actualitate în viziunea multor români.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *