Home / Internațional / Asediul minerilor polonezi în Luxemburg: “Vom da foc Europei!”

Asediul minerilor polonezi în Luxemburg: “Vom da foc Europei!”

Sterie CIumetti
Incorect Politic
Octombrie 23, 2021

Asediul minerilor polonezi în Luxemburg: “Vom da foc Europei!”

Via Sabotorii:

Un grup de aproximativ 2.000 de mineri polonezi a călătorit peste 800 de kilometri până la Luxemburg, pentru a protesta împotriva unei decizii a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene privind oprirea producţiei la mina lor de lignit.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că Polonia trebuie să oprească exploatarea minei de cărbune de la Turow. Cărbunele are o pondere de peste 70% în producţia de electricitate a Poloniei. Minerii se opun și sunt susținuți de autoritățile poloneze.

Vineri, la ora 10, a început o demonstrație a sindicaliștilor polonezi în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Sindicatele sunt ferm împotriva deciziei CJUE, care reprezintă o amenințare la adresa securității energetice a Poloniei și va duce la pierderea a mii de locuri de muncă.

„Vă oferim timp să vă gândiți și, dacă nu, vom da foc Europei! O să ne dăm foc în inimile noastre, să reziste ale acelor idioți care închid mii de locuri de muncă și vor să priveze milioane de polonezi de electricitate”, a declarat Piotr Duda, șeful „Solidaritatea”, în timpul protestului.

“Nu vom permite Uniunii Europene să ne închidă minele aşa cum a făcut cu oţelăriile şi şantierele noastre navale”,  a mai spus acesta.

După ce Polonia a refuzat să închidă mina de la Turow, susţinând că o astfel de decizie ar pune în pericol securitatea sa energetică, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a ordonat Poloniei să plătească o amendă de 500.000 de euro pentru fiecare zi în care mina continuă să funcţioneze. Până acum, Guvernul de la Varşovia nu a plătit amenda, sperând că poate inversa decizia surprinzătoare a CJUE şi să ajungă la un compromis cu partea cehă.

Potrivit calculelor Bloomberg, nota de plata a Poloniei în acest dosar a ajuns vineri la aproximativ 16 milioane de euro.

 

13 comments

 1. Asta da națiune hotărâtă,bravo lor. Românii au ceva de învățat din această situație. Dacă și ungurii cu Viktor Orban se ridică împotriva UE,atunci se schimbă ceva.

  • …. inca nu e dovada de rezistenta, sa fim realisti!

   Cand vor darama simbolurile noii puteri globaliste si vor lichida pe loc pe cei care le “populeaza”, atunci e dovada ca “rezistam”.
   Pana atunci, conform mascarsadei jidanesti a asa-zisei “democratii” nu e decat un eality-show sinucigas jucat pe mai multe scene, in toata lumea.

   Ce iarna vine…
   O sa vada cine iese din ea, ca asa cum hotul vine noaptea inspre ziua, cand e somnu’ mai adanc…. asa si genocidul se face cand este mai greu sa fugi de pericol, cand nu ai cu ce sa te mai aperi…

 2. Sa vedem daca se rascoala si alte natii luand exemplul polonezilor : eu prezic ca da !
  Am vazut desperarea unor nemti de cea ma inalta calificare la interzicerea centralelor nucleare si aenergiei pe baza de carbune, fara sa aibe cu ce sa o inlocuiasca ?Belgiaa e inaceeasi situatie iar in Franta palanuie treptat sa nu mai construiasca noi centrale nucleare . Vom ramane fara aelectricitate – de fapt astaa se vrea : ruina totala a Europei !
  Sa vedem daca se trezeste lumea sa dea jos releurile ocultei genocidare globaliste, infiltrate peste tot in pozitii de putere .

 3. Ar trebui sa li se alature si minerii nostri, dar mai intai sa faca un popas in Piata Victoriei. Germania are voie sa exploateze carbune inca 40 ani, ca sa fie un monopol. China cauta carbune cu disperare. In loc sa facem parteneriate cu chinezii ca sa exploateze carbunele si sa investeasca in acest sector, noi il punem pe butuci. Termocentralele nu mai au combustibil. Guvernul Orban a inchis aceste mine, din servilism si prostie. Nimeni nu se intreaba: ce vom folosi in loc?

  • Cine anume sint cei care “VOM” folosi…?

   Desteptarea!
   Genocidul e abia la inceput, se instaleaza “tunurile”, se scot bombele din depozite…
   Cei injectati cu nano-particule vor fi selectionati foarte usor, wireless:
   – unii se auto-lichideaza = legume de recoltat organe si “ingrasamant”;
   – unii participa complice le genocid ca “sistemul/reteaua informatica de nano-dispozitive” ii ghidoneaza unde si ce sa faca
   Astia toti au devenit OBIECTE miscatoare, unelte, obiecte de inventar.

   Ceilalti care nu ne-am injectat si ii si mai aratam cu degetu’ vom fi izolati, unii lichidati “simplu” iar altii folositi ca “sange proaspat” pentru astia care vor sa-si faca – sa zicem – “Rai pe Pamant”.

   Cine incearca sa prevada unde s-ar ajunge DUPA CUM AR VREA SA SE PETREACA SCHIMBARILE nu va reusi.
   Pentru ca psihopatii au alta logica, folosesc o anti-ratiune cu anti-valori si daca incerci sa te pui in locul lor …. ori e foarte greu si renunti, ori ti se face efectiv rau de tot- te cutremura concluziile si perspectivele…

   “Jocurile sint facute”! – ori ei, ori noi!
   Nu supravietuim “impreuna”, nu iti face iluzii.
   Nu e doar o chestie indecisa, in analiza… de timp sau de optiune tehnica….
   E deja o actiune distructiva globala in desfasurare si care se accelereaza in fiecare zi.
   Inca mortalitatea generala nu e crescuta datorita injectatilor ca s-au dat doze mici, usoare, incomplete sau false (apa sarata, cica).
   In iarna asta insa incepe caderea in prapastie (numar foarte mare de morti) CU ACUZAREA NOASTRA, A CELOR SANATOSI SI NE-INJECTATI! ca motivare a represaliilor, retinerii si trimiterii in lagare, poate ca in Romania in foste unitati militare, foste incinte de fabrici distruse.., …. tarcuri cu corturi si /sau containere).

 4. Asta da exemplu de natie intreaga la minte! Bravo polonezilor, va felicit, pentru ca sunteti un exemplu de nesupunere in fata dictaturii globaliste!

 5. Polonezii au fost dintotdeauna oameni dìrji si curajosi(vezi nuvelele lui Negruzzi despre Sobieski),ìn plus culti si inteligenti.Singurul Papa adevàrat dupà 1900:Papa Vojtyla-Papa Giovanni Paolo II,tot polonez.Sìnt printre putinele popoare care au reusit sà nu-si piardà Demnitatea Nationalà.Si dacà nu plàtesc amenda datà de UE ce se ìntìmplà??!?Bruxelul invadeazà Polonia,ca si nemtii ìn trecut??Cred cà asta este exact ce teme UE:cà o tarà ridicà capul din nisip si spune un ràspicat:NU!la tot si toate.

  • Cine mă? Cred că glumești. Nu cred că se poate avea încredere în vreun papă de după Vatican II. Afară poate de Ratzinger.

  • Ah, acum am văzut. Umbli tot cu povești din alea cu invazia nazistă.

  • @Aletheia October 25, 2021 at 1:04 pm
   ”Polonezii au fost dintotdeauna oameni dìrji si curajosi(vezi nuvelele lui Negruzzi despre Sobieski),ìn plus culti si inteligenti.Singurul Papa adevàrat dupà 1900:Papa Vojtyla-Papa Giovanni Paolo II,tot polonez…”

   Alooo, ”tu te-auzi ce spui” !!! (Nu-mi aparține)

   Adică categoria unui asemenea post, de mare însemnătate(de parca-r fi altul, superior religios) poate fi ocupat de un oarecare dintr-o țară oarecare !!??!!
   Dacă tăceai(oarecari șanse aveai) filozof ajunjeai.

   Păcat

 6. Nimic nu e spontan, destramarea UE e scrisa de mult. Globalistii si-au facut treaba cu UE acum se trece la alt nivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *