Home / Actualitate / Are loc a treia încercare de redenumire a liceului “Mircea Vulcănescu”, făcută la cheremul institutului terorist Elie Wiesel!

Are loc a treia încercare de redenumire a liceului “Mircea Vulcănescu”, făcută la cheremul institutului terorist Elie Wiesel!

Incorect Politic
Februarie 15, 2023

Draci versus Îngeri

Are loc a treia încercare de schimbare a numelui liceului “Mircea Vulcănescu”, făcută la cheremul institutului terorist Elie Wiesel!

Via R3Media:

 

Joi 16 februarie se va cere schimbarea numelui liceului „Mircea Vulcănescu”: Joi 16 februarie ora 12:30, va avea loc o ședință a Consiliului profesoral din cadrul Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, în care se va cere schimbarea denumirii unității de învățământ, pe motiv că actualul nume ar încălca legea 217/2015.

Conform surselor noastre, pe adresa școlii au venit mai multe adrese din partea unor instituții, de la Ministerul Educației la Prefectura Capitalei, în care se face această solicitare.

Aceste adrese fac, la rândul lor, referire la o solicitare a Institutului „Elie Wiesel” pe acest subiect.

Alexandru Florian, președintele Institutului Elie Wiesel

Reamintim că Institutul respectiv a mai făcut presiuni pentru schimbarea numelui liceului în cauză, ambele eșuate. Prima a fost în 2017, iar a doua chiar anul trecut.

Recent, același institut, prin intermediul reprezentanților PNL din București, a încercat demolarea statuii filozofului român din sectorul 2Tentativa a eșuat la votul consilierilor locali.

Criticii lui Vulcănescu se prevalează de o denumire ambiguă a legii pe baza căreia a fost condamnat de comuniști pentru a-l declara „criminal de război”. În realitate, așa cum a arătat însăși sentința și rechizitoriul procurorului de caz, Vulcănescu a fost condamnat pentru „dezastrul țării”.

În termenii vremii, asta a însemnat că Vulcănescu a fost pedepsit cu 8 ani de temniță pentru că a făcut parte, ca subsecretar de stat la Finanțe, din guvernul care a declarat război URSS.

*

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu mobilizează un protest împotriva tentativelor de ștergere a istoriei

Războiul pentru memoria lui Mircea Vulcănescu a avut deja multe bătălii, majoritatea câștigate de Români, dar institutul Elie Wiesel continuă presiunile asupra primăriilor, autorităților și a consiliilor locale.

„Se pare că au făcut o obsesie pentru Mircea Vulcănescu, unul dintre spiritele cele mai blânde și omenoase ale elitei românești interbelice. Martirizat între zidurile Aiudului, el a spus murind, în 1949: „Să nu ne răzbunați!” Pe el nu se opresc nici astăzi a-l persecuta, post-mortem, cei care au făcut din memoria Holocaustului o sursă de afaceriși o fațadă care acoperă activitatea lor reală: subminarea memoriei Rezistenței anticomuniste.

Pe 28 decembrie am reușit, împreună, să oprim la Primăria Sectorului 2 luarea unei decizii de demolare a bustului lui Mircea Vulcănescu din București. Între timp, presiunile Institutului Elie Wiesel – sistate in noiembrie în urma protestului public care a reunit personalități precum Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț, Dan Puric, Maria Ploae, Marius Oprea, Nicolae Mărgineanu, Sorin Lavric, Lucia Hossu Longin, Marilena Rotaru, Eugen Mihăescu – au fost reluate și, cu complicitatea Primăriei Sector 4 (după unele surse și a Ministerului Educației), joi 16.02.2023, ora 12,30, Consiliul profesoral și cel de administrație al Liceului Tehnologic Mircea Vulcănescu se întrunesc, sub presiune politică, pentru a decide schimbarea denumirii liceului.

Spre deosebire de 2017, acum Primăria încearcă să facă treaba murdară cu mâinile profesorilor de la liceu.

Ca și la Sectorul 2, vă chemăm să veniți Joi 16 februarie, la ora 12, în Șos. Vitan-Bârzești nr. 11, acolo unde Liceul Mircea Vulcănescu este exilat de ani de zile în niște module, la marginea orașului (clădirea liceului e evacuată pentru a fi consolidată, dar de ani de zile lucrările se amână; și acesta ar putea fi un mijloc de presiune și șantaj la adresa cadrelor didactice exasperate).

Am notificat Primăria Capitalei, Jandarmeria și Poliția pentru organizarea unei manifestații cu caracter cultural și memorial JOI 16.02.2023, ORA 12, la LICEUL MIRCEA VULCĂNESCU.

Ne vom ruga, vom evoca personalitatea marelui savant. Veniți fiecare cu un portret al lui Mircea Vulcănescu ori cu o carte din vasta lui operă, purtați cu voi lumânări sau candele aprinse. Toți cei care aveți program flexibil sau profesii liberale, toți cei care vă puteți învoi 3 ore de la serviciu sau cursuri, veniți la această manifestație de cinstire a memoriei lui Mircea Vulcănescu. Ținuta să fie sobră, comportamentul civilizat, ireproșabil, în ton cu spiritul celui comemorat. Violența fizică și verbală este exclusă. Lupta noastră este una demnă, curată și întotdeauna legală. Căci cu noi este Dumnezeu” transmite presei Florin Dobrescu, Secretar al Fundației Ion Gavrilă Ogoranu.

8 comments

 1. Felicitari VOUA! ACELORA CARE GANDITZI SI SIMTZITZI ROMANESTE ! DOAMNE AJUTA!

 2. Protest mâine (joi 16 februarie, ora 11):
  “Nu schimbaţi numelui Liceului Mircea Văcărescu!”
  organizat de Frăţia Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruinţă,
  la ora 11, la Liceul Tehnologic Mircea Vulcănescu (Șoseaua Vitan-Bârzesti, nr.11, București – autobuz 102.)
  https://www.google.com/maps/@44.3915436,26.1367318,16z

  • “Nu schimbaţi numele Liceului Mircea Vulcănescu!”
   https://www.facebook.com/jnepiisfantuluigheorghe/
   Alertă, distribuiti, totul se petrece din scurt!
   Astăzi ora 10 și joi ora 11,30 acțiune de susținere pentru păstrarea numelui Liceului Mircea Vulcănescu în fața acestei unități de învățământ (Șoseaua Vitan-Bârzesti nr 11). La presiunea Institutului Elie Wiesel, conducerea liceului va fi nevoită joi să ia o decizie în acest sens.
   Dacă au văzut că nu pot dărâma statuia, atunci încearcă să dărâme un nume!
   Cine poate, să fie prezent! Lupta pentru martirii si sfinții noștri continuă în lumea acesta în care răul vrea să demoleaze memoria unui neam întreg!

  • Organizat de Fundația “Ogoranu”.

 3. Universitatea din București îi retrage titlul mareșalului Ion Antonescu…. fiind condamnat DE CATRE Tribunalul Poporului din București, instanță care a funcționat sub coordonarea Comisiei Aliate de Control…….TRIBUNALELE POPORULUI,alea asimilate….bunicu-9 ani!

  • Curată legitimitate, ar zice Pristanda. România era ocupată și guvernată de URSS(lucru ocultat cu bună știință în istoria oficială post-decembristă), Comisia Aliată de Control era(în țara noastră) un organism paravan controlat de sovietici iar Tribunalul Poporului de la București a funcționat și a dat sentințe complet în afara legilor românești în vigoare la acea dată, în principal Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Pentru fii de bolșevici și pentru tinerii români imbecilizați în școala de azi, răfuiala stalinistă din 1945-1946 era expresia legitimă a democrației reinstaurate la 23.08.1944 și suprimate la 31.12.1947 când „comuniștii”(apăruți de nicăieri) au preluat puterea.

 4. Comisia Aliata de Control-a asimilat “dreptul si democratia” in Tribunalul Poporului,vedem AZI prin cealalta Comisie cea cum MCV,”cooperare si verificare” in Justitie…Uniunea Sovietica e desfiintata,ne ramane sa cerem socoteala celorlalte doua Uniuni-cea evropeana si cea americana!

 5. Mihai Tîrnoveanu: Acțiune de susținere pentru păstrarea numelui Liceului Mircea Vulcănescu. TRANSMISIE -VIDEO 15.02.2023
  Astăzi ora 10 și joi ora 11,30 acțiune de susținere pentru păstrarea numelui Liceului Mircea Vulcănescu în fața acestei unități de învățământ (Șoseaua Vitan-Bârzesti nr 11).

  https://www.activenews.ro/opinii/Mihai-Tirnoveanu-Actiune-de-sustinere-pentru-pastrarea-numelui-Liceului-Mircea-Vulcanescu.-TRANSMISIE-VIDEO-179764

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *