Home / Actualitate / ANAF va supraveghea și persoanele care plătesc ramburs la livrare pentru produsele comandate online, conform unei ordonanțe de urgență

ANAF va supraveghea și persoanele care plătesc ramburs la livrare pentru produsele comandate online, conform unei ordonanțe de urgență

Vlad Voicu
Incorect Politic
Mai 24, 2022

ANAF va supraveghea și persoanele care plătesc ramburs la livrare pentru produsele comandate online conform unei ordonanțe de urgență

ANAF va supraveghea și persoanele care plătesc ramburs la livrare pentru produsele comandate online, conform unei ordonanțe de urgență

Guvernul antiromânesc a vîrît un proiect de lege prin OUG, evitând procesul legislativ normal,  care trebuie să treacă prin Parlament, cu scopul de a supraveghea și suprataxa Românii.

Hotnews:

Firmele de curierat ar urma să raporteze ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs (la livrare) pentru produsele comandate online, conform unui proiect de OUG aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de miercuri.

“În scopul asigurării conformării fiscale, furnizorul de servicii poștale de trimitere contra ramburs este obligat, sub rezerva respectării inviolabilității secretului corespondenței, să furnizeze lunar, organului fiscal central informații referitoare la trimiterile poștale care au ca și particularitate achitarea de către destinatar expeditorului, prin intermediul rețelei poștale, a contravalorii bunului care face obiectul trimiterii poștale înregistrate”, se arată în document.

Ce informații vor fi transmise

  • numărul de înregistrare și data trimiterii poștale;
  • datele de identificare a expeditorului;
  • numele și prenumele în cazul persoanelor fizice și denumirea în cazul persoanelor juridice destinatare;
  • adresele de expediție respectiv livrare;
  • contravaloarea bunului livrat.

Perioada de stocare a datelor este de 5 ani, calculată de la data primirii de către organul fiscal central, urmând ca datele să fie șterse automat, după împlinirea acestui termen.

Furnizorul de servicii poștale informează persoanele ale căror date cu caracter personal sunt prelucrate privind transmiterea acestora către organul fiscal central.

Furnizarea informaţiilor se face prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere.

2 comments

  1. Nu se mai poate trăi în Europa de supravegherea lor…

  2. Mai bine ar supraveghea si intreba ciorile de unde au bani de BMW, Mercedes, Porsche, sau cum isi ridica vile de milioane de euro fara autorizatie de constructie.
    Ma intreaba pe mine de unde am banii pentru chilotii lui nevasta-mea!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.