Home / Articole Promovate / Alvin Toffler Predicții Pentru Următorii 40 de Ani

Alvin Toffler Predicții Pentru Următorii 40 de Ani

Incorect Politic
August 26, 2019

Primită pe email:

Alvin Toffler 02.jpg

Ce ne aşteaptă în următorii 40 de ani:

Alvin Toffler şi-a anunţat predicţiile

Alvin Toffler, născut în 1928, este una dintre cele mai influente voci din domeniul afacerilor şi din cel intelectual. Odată cu publicarea primei sale lucrări, “Şocul viitorului”, Toffler a creat o nouă disciplină, futurologia, bazată pe studiul schimbării şi pe impactul pe care aceasta îl are asupra afacerilor şi culturii. Graţie lui Toffler, futurologia este considerată în prezent ştiinţa care defineşte forţele şi tendinţele care modelează viitorul în economia actuală, bazată pe informaţii.

Printre celelalte volume publicate de Alvin Toffler, devenite bestseller la scurt timp după publicare, se numără “Al Treilea Val”, “Război şi antirăzboi”, “Puterea în mişcare” şi, recent, “Crearea unei noi civilizaţii”.

Pe parcursul următorilor 40 de ani, femeile vor dispune de o putere de decizie fără precedent, migraţia musulmană către Occident se va amplifica, iar mersul la birou nu va mai fi de actualitate, susţine scriitorul şi futurologul american Alvin Toffler.

Africa de Sud va beneficia de o creştere economică susţinută, în timp ce Orientul Apropiat va deveni “un amestec de religii, mişcări religioase şi etnii”, se afirmă în studiul realizat de Toffler Associates, un cabinet de consultanţă înfiinţat de scriitorul şi futurologul american de succes Alvin Toffler, autorul celebrului roman “Şocul viitorului”, publicat în 1970.

În acelaşi an, Alvin Toffler a declarat că ştiinţa şi tehnologia se vor dezvolta într-un ritm atât de rapid, încât cei mai mulţi oameni nu vor putea să “digere” acest aflux de informaţii şi vor fi tentaţi să se “deconecteze” de la acest ritm de viaţă mult prea trepidant.

Multe dintre previziunile sale, referitoare la rapiditatea transmiterii de informaţii, acceptarea mariajelor homosexuale şi accelerarea ritmului de producere a catastrofelor ecologice, s-au adeverit în anii care au urmat.

Pentru următoarele patru decenii, Alvin Toffler afirmă că un număr tot mai mare de oameni îşi vor cultiva propriile legume şi îşi vor produce singuri alimentele, pentru a depinde tot mai puţin de marii producători şi distribuitori din industria alimentară.

Internetul de mare viteză va deveni o veritabilă normă în domeniu, iar videoconferinţele, devenite deja o practică curentă în zilele noastre, le vor permite angajaţilor din viitor să nu mai meargă la birou şi să lucreze din orice colţ din lume.

Doar câteva ţări vor mai fi considerate în viitor “state poliţieneşti” – în principal Coreea de Nord şi Iran.

China îşi va consolida statutul de putere economică majoră, se va alia cu Brazilia şi cu India pentru a influenţa ratele de schimb ale monedelor, dar şi cu Venezuela şi cu câteva state africane pentru a-şi asigura necesarul energetic.

Statele Unite ale Americii vor depinde de China pentru a se aproviziona cu şapte metale rare, indispensabile pentru fabricarea unor bunuri de larg consum, dar şi a unor dispozitive şi produse specifice, precum radarele, armamentul, instalaţiile eoliene şi automobilele hibride.

Dezvoltarea unor forme alternative de energie va creea “perdanţi într-o lume post-hidrocarburi”, precum Arabia Saudită, Iran, Irak, câteva state din zona Golfului Persic, dar şi Rusia şi Venezuela.

Creştinismul se va extinde în ţările din emisfera sudică, iar musulmanii vor emigra în număr mare către ţările din Occident.

Schimbările climatice vor genera o serie de conflicte, iar topirea gheţarilor va conduce la descoperirea unor noi zăcăminte minerale şi petroliere. Creşterea nivelului apelor mărilor şi oceanelor va provoca o deplasare masivă a populaţiei din zonele de coastă.

Fenomenul de îmbătrânire a populaţiei va conduce la creşterea de patru ori pe plan mondial a cheltuielilor totale cu pensiile şi cu îngrijirile acordate persoanelor în vârstă, iar sistemul american al asigurărilor de sănătate va înceta să existe în forma sa actuală.

La rândul lor, femeile vor ocupa tot mai multe posturi importante, procentul femeilor aflate în posturi de conducere urmând să atingă un nivel de neimaginat în urmă cu câţiva ani.

Rapiditatea cu care vor fi transmise informaţiile va determina omenirea să intre în era “petabyte-ului”, o unitate de măsură de stocare şi de putere informatică superioară deja mult uzitatului gigabyte; un HDD de 2000 PB permite stocarea culturii intregii omeniri de când există ea şi până azi.

Politica de cluster va continua şi se va impune, urmând ca în perioada următoare să existe grupuri de firme şi nu concerne mari ca în momentul de faţă.

Sursa de energie a viitorului va fi formată din:

 • – captarea şi înmagazinarea energiei solare;
 • – utilizarea fisiunii nucleare;
 • – utilizarea energiei libere;
 • – utilizarea energiei vidului;
 • – utilizarea energiei magneto-gravitaţionale;

…şi va determina un nou tip de civilizaţie, cu alte caracteristici decât cea actuală, definită drept civilizaţia hidrocarburilor .

4 comments

 1. M-a impresionat pe-atunci…
  Acum vad ca face parte din plamul globalist/sionist si pregateau psihologic “lumea” pentru evolutie in sensul pseudo-stiintific numit futurist.
  “Disciplina” futurologiei nu e nici o disciplina ci literatura lovita de “scenarita”, varianta cosmetizata a “drobului de sare”.
  Oamenii de (foarte mare) stiinta nu stiu nici de ce, nici cum, nici cand – estimeaza, aproximeaza, isi dau cu presupusul… si cun gasesc ceva care confirma Teologia crestina cum dau fufulita la ideologii talmudisti si “desopera” margica – fac teorii exact opuse.
  CU scoaterea Pamantului din locul central al Creatiei, inlatura descoperirile legate de electricitate, inventeaza galaxii si materie neagra cand stelel nu se vad in afara atmosferei (care le pune in evidenta ca un ecran de televizor), cu omul din Neandeerthal – cica maimutoi, cu laba de maimjuta facuta stramos DIN AFRICA al omului, ca nu cumva sa invete la scoala copilul de Adam – barbat OM si nu femela maimuta…
  Cu ani-lumina care nu exista, luminarea fiind un fenomen optic pentru perceptia umana, nu depinde de particule care – alba-neagra – sint acuma particula, imediat nu mai exista material da’ se face unda… si din nou, ca-ntr-un banc cu idioti.

  In fine, tendintele lui Toffler erau trambitarea mesajului – asta veti avea…
  Vi se pare ca tendintele s-au materializat din si prin ele insele ori le-a selectat cineva pe unele si pe altele le-a inabusit!?!?
  N-om fi prea destepti da’ nici idioti sa nu vedem ce ni s-a pregatit… cu tam-tam publicistic, academic, cu planificare economica, reclama, finantare “cercetare” si mesaje – filme, reviste, muzica…
  Sa para naturala desprinderea de bun-simt, de intelepciune, de moprala si trecerea la degenerare sexuala, metisaj, chimizare s.a. – toate pe fondul cultului placerii personale si al foamei de bani, bani si iar bani pentru acelasi cult personal al placerii, satisfacerii ego-ului.
  Nu a profetit ca intram in era mancatului de rahat uman – probiotice cica…, in civilizatia strangerii rahatului dupa cainele scos pe spatiul verde PUBLIC sa-l contamineze cu urina si fecale – demn rezultat al investitie facute in educarea copiilor. In loc de familie, copii, cumpatare, bun simt… ura, invidie, minciuna pe toate gardurile.
  De-aia avem USR si Barna, PNL cu ne-nationalii Iohanis, Orban, Weber si jidanii de pe langa ei… borfasi, sectanti, pagani si o masa de neica-nimeni jidaniti care nu reusesc mai repede sa distruga Tara si Neamul.
  Asa se implinesc proifetiile – adica se realizeaza planul sonist de distrugere a goyimilor, cu voia si nerabdarea sinucigasa chiar a lor.

  • Este cel putin stupid sa contesti realizarile stiintifice pe INTERNET ! Odata ce ti-ai inchistat dorinta fireasca de cunoastere in bula religiei, esti pierdut pentru societatea moderna.

   • M-ai atacat si iti raspund incercand – stiu, cu sansa aproape nula – sa detaliez, cu surse incontestabile cateva lamuriri.
    Nu contesta nimeni stiinta ci ideologia izvorata dinspre ce e numit azi “Stiinta: – ce-a fost si ce-a ajuns.
    “Conform teologie ortodoxe, cauza mişcării universului este Dumnezeu, spre Care înaintează, ca spre o ţintă finală:
    „niciunul din lucruri nu e de sine lucrător, căci nu este necauzat.
    Iar ceea ce nu este necauzat se mişcă desigur pentru o cauză, mişcarea fiind lucrată în el de cauza pentru care e şi spre care îşi face mişcarea. Căci fără cauză nu se mişcă nicidecum nimic din cele ce se mişcă în vreun mod.
    Iar începutul a toată mişcarea naturală este facerea celor ce se mişcă, iar cauza a toată facerea este Dumnezeu, ca făcător al ei”. – Sfântul Maxim Mărturisitorul, Ambigua, col. P.S.B. nr. 80, Ed. I.B.M.B.O.R., Bucureşti, 1983, pp. 196-197.
    … Salt la ceva mai palpabil:
    Vezi ca ce spune Tesla despre electricitate nu se face la scoala, se face altceva, care are logica dar nu explica si nici nu rezolva probleme descrise.
    Ai ajuns sa crezi ca daca se lauda intre ei si se premiaza – gata, asta e adevarul.
    aprobabil crezi ca doar jidanii sint destepti si ce spun ei e incontestabil.
    “In 1935 in comments to The New York Times, Tesla was critical of Einstein stating that his theory of relativity was “like a beggar clothed in purple, whom ignorant people take for a king.”
    Sigur il vezi pe Einstein ma-a-a-a-re!
    “, aşa cum cei mai mulți dintre fizicieni se temeau – „teoria relativității” a ajuns în prim-planul fizicii, și, din moment ce a fost adusă acolo prin lucrarea lui Einstein, considerată de el o generalizare a teoriei lui din 1905, numele teoriei s-a schimbat, ca prin magie,
    – de la „teoria relativității a lui Lorentz” (cunoscută doar de o mână de specialiști)
    – la „teoria specială a relativității a lui Einstein” (cunoscută sub acest nume de toată lumea, deși puțin diferită).
    … Teoria lui Einstein, prin modul în care a fost introdusă, a fost, fără îndoială, extrem de dificil de înțeles pentru cei care au întâlnit-o pentru prima dată.
    Incomprehensibilitate teoriei era dublă:
    – a folosit o ramură a matematicii – calculul tensorului care, deși acum este predat prin intermediul matematicii elevilor într-o etapă destul de timpurie a formării lor, a fost la acel moment, practic, necunoscut și extrem de dificil de stăpânit de către fizicienii formaţi a căror capacitate de înţelegere a ideilor noi era de o intensitate mai mică decât în tinerețea lor;
    – în al doilea rând, limbajul în care a fost exprimată, atât din punct de vedere verbal cât şi simbolic, a fost preluat de la Minkowski, și, prin urmare, fizicienii s-au văzut dintr-o dată față în față cu metafizica timpului (eternitatea) și a spațiului contopite într-o unitate obscură mai densă decât chiar a filosofilor tradiționali. …
    Totuși, acesta a fost mijlocul prin care teoria specială a fost adusă mai întâi în atenția organului general de fizicieni.
    Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, a existat o complicație suplimentară rezultată din numele teoriei. Teoria „relativității” a fost atribuită lui Lorentz, Einstein și Minkowski, aceştia toţi contribuind la același set de idei. Adevărul este că teoria lui Lorentz ar fi fost imposibilă fără un eter și a lui Einstein imposibilă cu unul, deoarece Lorentz şi Einstein nu au asociat timpul cu nimic altceva decât cu momentele și duratele, în timp ce Minkowski nu s-a gândit niciodată la acesta ca fiind în legătură cu nimic altceva decât cu „eternitatea”, ideea de bază a lui Minkowski fiind „spațiu-eternitate”, idee ce nu a fost luată în considerare în tezele originale ale lui Lorentz sau Einstein – toate aceste diferențe fiind complet ascunse prin alianța lor profană sub un singur cuvânt „relativitate”.
    Fraze de genul „dilatarea timpului”, care nu însemnau nimic pentru nimeni, au fost utilizate în mod liber pentru a descrie „teoria relativității a lui Einstein” iar „timpul” și „spațiul”, au fost declarate interschimbabile („spațiul unui om este timpul unui alt om”, cum spunea Jeans), astfel încât chiar și cei care s-au chinuit să verifice scrierile lui Einstein din 1905 nu au găsit cu ce să asocieze astfel de noțiuni, și s-au convins că ceea ce în mod normal, ar fi înțeles fără nici o dificultate trebuie să conțină o anumită esență misterioasă pe care au fost incapabili să o explice. …” s.a.m.d.
    (Herbert Dingle despre TEORIA RELATIVITATII)
    Iata ca iti atrage atentia Prof. Eric Dollard ca lumina folosita de Einstein in povestile rezultate din framantari personale, inutile de fapt omenirii… nu prea este, adica nu poate fi luata in considerare ca ceva distinct… ci doar luminarea, … nu exista “ani-lumina” si poti ajunge la vreo planeta in minute sau ore de calatorie.
    https://www.youtube.com/watch?v=PM5zrzd4pOU
    Eric Dollard: The Sun Is Not What We Have Been Told
    …..
    Stii ceva despre mecanica cuantica? – cai verzi pe pereti despre “daca si cu parca”…
    ” In quantum mechanics, events produced by the interaction of subatomic particles happen in jumps (yes, quantum leaps), with probabilistic rather than definite outcomes. Quantum rules allow connections forbidden by classical physics….”
    https://www.theguardian.com/news/2015/nov/04/relativity-quantum-mechanics-universe-physicists
    TU CE CREZI?
    Continuitate sau “in salturi”?
    Sau amandoua? – putin continuu, putin saltaret… ca la alba-neagra?!?
    Asta da! – stiinta, nu teorii, nu principii, ci de-a dreptul DESCOPERIRI pe care tu nu crezi ca le poate pune cineva in discutie, nu-i asa?
    Pentru tine albul si negrul, lumina si intunericul, viul si mortul…. sint chestii “la fel”, nu-i asa?
    Crezi in stiinta “universului electrric”, a “multiversurilor”, “a universului holografic”…?
    http://www.sciencemag.org/news/2015/12/controversial-experiment-sees-no-evidence-universe-hologram
    “Controversial experiment sees no evidence that the universe is a hologram”
    “… After years of probing the fabric of spacetime for a signal of the “holographic principle,” researchers at Fermi National Accelerator Laboratory (Fermilab) in Batavia, Illinois, have come up empty, as they will report tomorrow at the lab.
    The null result won’t surprise many people, as some of the inventors of the principle had complained that the experiment, the $2.5 million Fermilab Holometer, couldn’t test it. …”

    Ia cauta dumneata stelele – materie multa, … incandescenta…. centri de sisteme solare…. – de exemplu de imagini ne filtrate la “capatul” atmosferei:
    https://www.youtube.com/watch?v=vvbN-cWe0A0
    Felix Baumgartner Space Jump World Record 2012 Full HD 1080p
    “marile” descoperiri din ultima suta de ani reprezinta scenarii, teorii, ipoteze – ceea ce nu este stiinta.
    Te impresioneaza relatari – ca nu sint informatii – din partea unir titrati/diplomati in filozofia stiintei, nicidecum in cercetare.
    —-
    Se vede ca nu poti intelege, crezi ca e religie, adica sistem de credinte…
    Este Teologie si teologia crestina – doar Orotodoxia pastrand-o ne-alterata – include stiinta, parte a “totului”.
    Detaliile care fac din curios – om de stiinta nu pot contrazice reailtatea si adevarul Creatiei.
    Fiindca dovedesti lipsa de cunoaster, presupui ca povestile pe care le auzi “de-o viata” in jurul tau reprezinta adevarul si asta arata cata saracie a ramas in om care cauta in materie raspuns si rezolvare pentru tot ce-l preocupa.
    Hai, incearca sa discerni… si ai sa intelegi de ce chestiile cu zodiiile sint prostii … adevarate; no star light inseamna ca nu au materialitate, ceea ce implica lipsa gravitatiei ceea ce arata ca nu exista sisteme solare, nici galaxii… nici “nori stelari”… arata _astronomic) faptul ca Pamantul este UNIC.
    Exista si analize complexe care sustin asta –
    https://www.outerplaces.com/science/item/18650-fermi-paradox-alien-civilization
    “A New Study Says Humans Are Probably the Only Advanced Civilization in the Cosmos”
    https://evz.ro/oamenii-stiinta-retragere-singuri.html
    “Oamenii de ştiinţă bat în retragere! Suntem singuri
    Viaţa extraterestră nu există”

    Hai sa mai vedem ceva – daca rezisti…
    “Ce este materia întunecată?
    Această substanţă ar reprezenta, conform calculelor, 23% din masa-energia Universului şi respectiv nu mai puţin de 83% din totalul materiei din Univers, însă nu a fost observată de nimeni, niciodată, în niciun experiment, oricât de costisitor şi de avansat tehnologic. ”
    Asta e legata de “Cercetătorii de la CERN nu şi-au pierdut speranţa că vor face noi şi noi descoperiri istorice pe măsură ce acceleratorul de particule …”
    Nu si=au pierdut speranta fiindca ii plateste cineva sa descopere ceva anume care este de nedescoperit.
    Doar ca stiinta nu “intelege” nevazutele decat pentru unde, variatii de camp.
    Ce sa faci – sa vrei sa descoperi ce a facut Altul inseamna sa cauti sa intelegi ce a vrut Acela si de ce…. ca sa tragi nadejde ca te vei “prinde” vreodata.
    Din pacate, sint [prea] multe persoane ca tine care sint sugestionate si paralizate prin lipsa gandirii, informatii neutre, “cinstite|” si a discernamantului.
    Imi pare rau sa spun – cred ca am “vorbit” degeaba unei unelte vorbitoare.
    Poate ma insel si-ti urez sa incepi sa intelegi macar cate ceva din ce se intampla in jurul tau.
    —-
    Inchei cu un citat din eseul exceptionala al lui Adrian Stan despre “stiinta”:
    “Una din problemele fundamentale ale comunicării științei este legată de ideea că știinta este exactă, că abilitatea noastră de a calcula precis și a prezice este (cel puțin teoretic) infinită, că daca ni se dă destul timp și avem destule resurse, putem recrea Natura cu ecuațiile noastre, o putem înțelege și prezice.
    Nu este nici pe departe așa, și alegerea sintaxei “științe exacte” nu facilitează deloc comunicarea, ba dimpotrivă, o face și mai confuză.
    Concepția datează din secolele XVIII-XIX când lumea academică se congratula în acel consens că totul a fost descoperit și că nimic nu poate scăpa calculului.
    Implicațiile acestei concepții sunt profunde.

    Chiar și modul în care fizica este predată astazi, de exemplu, este bazat pe această concepție.
    În manuale și cursuri sunt de obicei prezentate exemple care pot fi rezolvate, situații care sunt sub controlul complet al aparatului de calcul, probleme care au un răspuns definitiv, fără aspecte necunoscute, fără termeni incerți.
    Situațiile descrise de aceste ecuații sunt simple exerciții, departe de lumea naturala, de situațiile experimentale. Ele constituie mai degrabă excepții notabile și nu norma.
    Sunt, de fapt, pedanterii academice.”
    … bine spunea un fizician atipic, eliminat din mai multe scoli pentru intrebarile si afirmatiile pe care le facea cand era copil, la ore…
    Una dintre intrebari dezleaga putin conformismul (sa nu spun elimina ceva din prostirea sadita in scoala:
    Daca punctul are dimensiune 0 cum pot nenumarte puncte alaturate , adica de unde rezulta dimensiune reala – adica masurabila – prin suma doar de 0?
    Daca tu crezi ca 0+0+0+0+0+… = 3,5 sint sigur ca te amagesti cu privire la propria capacitate de a gandi.

  • Ai dreptate, Gheorghe! Alvin Toffler face parte din grupul “trompetelor” globaliste, care din anii ‘ 70 pregateau evenimentele anilor ’90-2000. Nu ca ar fi un mare prezicator, ceea ce se urmareste este indeplinirea agendei globaliste , pas cu pas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *