Home / Actualitate / Alegerile din Noiembrie, Degeaba

Alegerile din Noiembrie, Degeaba

Incorect Politic
Octombrie 2, 2019

Via Justițiarul:

Oferta pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie este excesiv de modestă. Asta ca să evităm cuvintele care rănesc inutil. Dar, să ne înţelegem, nimeni nu mai aşteaptă ca salvarea naţională – care, totuşi, e o chestiune din ce în ce mai presantă – să vină de la nişte alegeri prezidenţiale.

Cu excepţia celor direct interesaţi de ciolan, alegerile din noiembrie nu mai reţin atenţia, nu mai produc nici o emoţie.

O personalitate puternică, un om cu destin, cu viziune istorică, cu reale înzestrări pentru politică, diplomaţie şi economie nu are cum să se ivească din actualele partide din România.

Imagine inserată de redacția Incorect Politic, portretul democrației din România.

Iar eventualii independenţi excepţionali sunt blocaţi oportun încă din start cu cele 200 000 de semnături cerute. „Independenţii” deja înscrişi în cursă numai independenţi nu sunt. Şi nici cu adevărat oameni liberi nu prea par a fi. Vezi cazul Alexandru Cumpănaşu, omul sistemului, care se luptă voiniceşte şi hilar cu sistemul.

Candidaţii prezumaţi azi ca principali favoriţi, aproape fostul preşedinte Klaus Iohannis şi încă prim-ministrul Viorica Dăncilă, nu sunt doar nişte candidaţi mediocri, sunt nişte candidaţi de-a dreptul lamentabili.

Sute de mii de români ar putea fi cu uşurinţă mai buni pentru jobul de preşedinte decât aceştia. Şi e un lucru pe care multe milioane de români îl ştiu. De unde deci să mai scoţi vreun entuziasm, vreo pasiune cu asemenea candidaţi ?

O variantă poate mai puţin jenantă de tur doi ar fi doi outsideri: Dan Barna şi Mircea Diaconu. Cu ei ne-am mai putea iluziona puţin pentru că încă nu ştim prea bine de ce ar fi în stare. Teoretic şi ipotetic, după discursurile lor de până acum, Dan Barna ar reprezenta o dreaptă ultraliberală şi internaţionalistă, globalistă, iar Mircea Diaconu ar putea fi o opţiune pentru alegătorii de stânga, cu aspiraţii suveraniste şi protecţionist naţionale.

Cei doi, Mircea Diaconu şi Dan Barna, nu sunt încă atât de compromişi, de uzaţi, de cunoscuţi în micimea lor (în aproximaţia lor, în superficialitate, în puţinătate şi chiar în semidoctismul lor) aşa cum sunt definitiv cunoscuţi de toată lumea Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă. De toată lumea, cu excepţia activiştilor politici, a mediei prostituate şi a întregului aparat care se hrăneşte din efortul celorlalţi (mai ales al sectorului privat), grupuri care sunt direct interesate de reuşita unuia sau a altuia. Chiar şi aşa, cu Dan Barna şi Mircea Diaconu, şi deci cu unul dintre ei devenit noul preşedinte, marja de manevră a unui preşedinte al României azi e foarte îngustă, dacă nu cumva de tot lipsă. Deocamdată, campania electorală se învârteşte dirijat în jurul altui nume, Gheorghe Dincă din Caracal. S-a folosit deja sloganul „Gheorghe Dincă preşedinte!”. E limpede că noul caz Elodia ţine loc de analiza mandatului falimentar al lui Klaus Iohannis.

În România nu mai există cu adevărat nici o elită politică, nici una intelectuală („intelectualii lui Băsescu” sunt compromişi in corpore iremediabil), iar o elită economică (capitalul românesc) e încă prinsă într-o naştere grea, dureroasă.

„Statul subteran” a preluat întregul control al societăţii fără să întâmpine vreo opoziţie semnificativă.

Deciziile importante pentru România se iau la Bruxelles, la Washington (candidaţii principali sunt deja acolo în căutare de sprijin), în şedinţele FMI şi ale altor organizaţii necunoscute alegătorilor români.

De aceea, până la urmă, oricine poate fi preşedinte azi la noi, cu condiţia să nu i se năzare că ar trebui să reprezinte majoritatea românilor.

Petru ROMOŞAN

4 comments

 1. Deciziile se iau la telefon de catre jucatorii carora le lipseste ceva… fiindu-le taiat ritualic.
  Nu are nici o legatura cu vreun oras sau institutie “vizibila”.

 2. Barna e de dreapta ?! De cand ultramarxismul e de dreapta , to’arşe ?!😂😂😂

 3. Daca ticalosul de Barna iese presedinte, el va fi barda care va taia Romania si la propriu si la figurat. O va taia de pe harta si din inimele românilor.

  Sa dea Dumnezeu sa se duca pe pustii acest Barna.
  Sa dea Dumnezeu ca românii sa nu iasa la votare, sa boicoteze alegerile din lipsa de candidati patroti si creștini. Pentru ca dumnezeul candidatilor la conducerea Romaniei este diavolul, adica minciuna, hotia, imoralitatea si tradarea, ultima fiind de departe cea mai grava dintre ele, pentru ca are consecinte asupra populatiei Romaniei.

 4. Dintre cei prezenti pe listele de votare, eu cred ca Ninel Peia se poate vota de nationalistii romani. Eu personal l-am sustinul pe Liviu Plesoianu si pe Catalin Berenghi. In momentul de fata ma gandesc daca nu cumva si Ninel Peia ar fi o varianta. Aceasta este si o rugaminte adresata redactiei Incorectpolitic.com pentru a se documenta si a dezbate subiectul Ninel Peia. Din ce am citit am aflat ca:
  Intre 2012-2016 a fost deputat PSD de unde a fost exclus pentru faptul ca a sustinut ca vaccinurile i-au imbolnavit pe copii din Arges.
  Tot ea a elaborat proiectul de lege pentru mamele cu 3 sau mai multi copii sa primeasca o indemnizatie speciala.
  A luat pozitie publica impotriva lui Soros si a ONG-urilor sale, fapt pentru care este interzis in toata mass-media.
  In februarie 2018 fondeaza Partidul Neamul Romanesc impreuna cu gen. Mircea Chelaru care cred ca nu mai are nevoie de nicio prezentare. Pentru cei care nu-l cunosc ii rog sa vizioneze filmuletele cu d-nul general care inca se mai gasesc pe YouTube.
  Acest partid nationalist are ca obiectiv suveranitatea tarii, nationalizarea resurselor naturale, redesteptarea constiitei nationale.
  Articolul de mai sus semnat de Petru Romosan, in care nu prea am incredere, nu zice nimic despre Ninel Peia, bune sau rele.
  Intr-un sondaj online gazduit pe siteul activenews.ro, privind intentia de vot la prezidentiale d-nul Ninel Peia conduce detasat.
  Multumesc si asigur redactia Incorectpolitic.com ca citesc toate articolele publicate, chiar daca nu stau sa comentez de fiecare data.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *