Home / Educativ / A apărut CERTITUDINEA nr. 126 – Biserica Ortodoxă între Dumnezeu și Mamona

A apărut CERTITUDINEA nr. 126 – Biserica Ortodoxă între Dumnezeu și Mamona

Incorect Politic
Decembrie 8, 2022

A apărut CERTITUDINEA nr. 126 - Biserica Ortodoxă între Dumnezeu și Mamona

A apărut CERTITUDINEA nr. 126 – Biserica Ortodoxă între Dumnezeu și Mamona

Via Certitudinea:

DIN SUMAR

● MIHAI EMINESCU. Invocarea patriei, izvor de îndestulări private

● MIRON MANEGA. Diferența dintre realitate și adevăr

● DENIS BUICAN. „Frântură de soare, spărtură de flaut”

● VASILICĂ MILITARU. Biserica Ortodoxă între Dumnezeu și Mamona

● MAGDA URSACHE. Ușor cu limba română pe scări! (II)

● NAGY ATTILA-MIHAI. Meditațiile unui secui. Ungaria Mare de pe fularul lui Orbán Viktor, simbol simultan al traumelor române și maghiare

● Gen. Mr. Av. RADU THEODORU. Israelizarea galopantă a României! (III)

● ION I. BRĂTIANU. Bucuria aderării la NATO va fi plătită prin pierderea Suveranităţii şi a Independenţei noastre

● Prof. Dr. GICĂ MANOLE. Prima invazie a evreilor în România

● Prof. Univ. NICHOLAS DIMA. Reeducarea de la Pitești și Aiud, extinsă la scară planetară

● CONSTITUȚIA LOR și CONSTITUȚIA NOASTRĂ. Bugetul public național

● G-ral MARIAN V. URECHE. Moldova lui Ștefan cel Mare. Organizarea militară, administrativă şi diplomatică

● AURELIAN POPA. Politicul este reflexia noastră

● DUMITRU IONCICĂ. Asta e istoria, domnule Netea, nu cea imaginată de Academia Română și Neagu Djuvara!

● CONSTANTIN 7 GIURGINCA. Arhivele transcendente. Gura de Rai și centrele inforenergetice din Bucegi

● IULIA BRÎNZĂ MIHĂILEANU. Papa Pius al II-lea, „nașul de botez” al romanizării românilor

● IOAN ROȘCA. Combaterea „antisemitismului” foloseşte subjugării românilor? (XXXIII)

● DAN DIACONU. Dacă în comunism te călcau în picioare sfidând legea, acum legea le dă dreptul să te calce în picioare

● CLAUDIA MARCU. Multinaționalele au învins din nou. Hidroelectrica, interzisă clienților casnici

● DAN PURIC. „Libertatea” de a trăda

● RUDOLFFO VIZINTIN. Lagărul de exterminare „România”

● Dr. GEOGE COANDĂ. O fantezie geopolitică: dacă Zelenski ar fi un înțelept…

● REMEMBER 2009. Oferta lui Putin pentru România

● Ungaria face plângere la UE, împotriva Ucrainei. Uniunea îi suspendă fondurile

● Prof. Univ. CORVIN LUPU. Americanii au fost înțeleși cu rușii

● Dr. ROGER HODKINSON: „Am asistat la cea mai mare crimă din istoria medicinei! E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare”

● VIOREL ROVENȚU. Ultimul nicador

● DENIS BUICAN PELIGRAD. Viață sfârtecată între Răsărit și Apus

● NICOLAE ROTARU. Cronica furiosului

● RADU TUDOR IONCICĂ (1981-2022). Euro-atlantism și euro-asianism

● ION STAICU, poet genial

● ADRIAN BARBU NAIDIN. Popa Cristea

● DANIELA GÎFU. Gară pentru trei

● Un tânăr român pe lista marilor balerini contemporani: Florin Chirițescu

● FLORIN DOBRESCU. Corneliu Zelea Codreanu, comemorat la Tâncăbești. Au fost prezente delegații naționaliste din Franța, Bulgaria și Cehia

● ADRIAN PĂTRUȘCĂ. Xi Jinping a luat globalizarea pe cont propriu și s-a înhăitat cu Putin

● Replica revistei CERTITUDINEA la harta ungariei mari de pe fularul lui Viktor Orban: Calendarul CERTITUDINEA 2023 – Adevărata hartă a ROMÂNIEI MARI

16 comments

 1. Rubrică de jocuri pe calculator au?

 2. “Biserica Ortodoxă între Dumnezeu și Mamona” e numele generic al numărului 126 din Certitudinea?
  Şi fără text, parcă prea se induce din start, prin titlu, ideea că Biserica Ortodoxă nu e numai cu Dumnezeu, ci în mod egal şi cu întunericul, deşi Biserica funcţionează spiritual doar prin har şi harisme, care sunt doar de la Duhul Sfânt, de la Dumnezeu.
  Apoi ni se spune în text despre “atitudinea necreștină a conducătorilor Bisericii Ortodoxe Ruse”, ca şi despre greşeala Bisericii Ortodoxe Române de a nu recunoaşte “autocefalia Bisericii Ucrainei”, care este de fapt un interes politic al serviciilor secrete anti-ruseşti (SBU, MI6 si CIA) şi al puterii actuale din Ucraina, a evreului Zelensky, mai degrabă, acela de a fi sprijinită la Kiev o biserică opusă Patriarhiei Moscovei.
  Ai zice ca a pătruns vreo agentură insidioasă si la Certitudinea !
  De la început, dar şi în conculuzie, articolul încurajează atacarea „activităţilor neconforme“ ale episopilor şi preoţilor români ai B.O.R., odată cu nevoia de a se “constitui fundamentul unei noi ere creștine”, căci ar fi “necesar să fie reconfigurată credința laicatului ortodox”.
  Măi, să fie! Vorbeşte vreun soroşist travestit in blana de oaie?
  Iar autorul ne mai vorbeşte şi în termeni „ateisto-ştiinţifici“ (cam marxişti) „de credința subiecților în vindecare“, ca o condiţie a minunilor Lui Iisus Hristos (nu avea putere altfel Iisus, asta e ideea insidioasă?), deşi Iisus nu a făcut numai minuni de vindecare (unde „subiecţii“ se puteau auto-sugestiona, ceea ce pare să vrea să zică autorul), iar în minunile Sale de vindecare era vorba despre credinţa în Dumnezeu şi în Hristos, nu despre vreun fel de sugestionare sau hipnoză, de „credinţă“ despiritualizată de genul „dacă vreau pot“.
  „Subiecţii“ savantului autor ateist sunt creştinii? El e creştin sau sunt doar „subiecţii“ creştini?

 3. gheorghe pe stil nou

  “Cea mai bazată revistă” are, se înţelege, şi cei mai bazaţi autori.
  Iar cel mai bazat dintre cei bazaţi apare aici Vasilică Militaru, căci e primul din coloana de autori şi articole, iar numele articolului lui dă numele numărului acesta din Certitudinea, o alăturare a Bisericii Ortodoxe de Mamona (diavolul), nu doar de Dumnezeu (ceea ce ştiam noi, oricum, că Biserica e cu Dumnezeu).
  Un profesor universitar precum domnul Corvin Lupu, pe care Vasilică Militaru l-a criticat adesea, e mai jos pe listă decât Militaru, o listă de autori şi articole care nu are legătură cu ordinea alfabetică, ci probabil cu importanţa dată lor de redacţie.
  Pentru cine nu ştie, Vasilică Militaru îşi spune sieşi „preot desemnat al grupării religioase Credința Neamului Românesc“ (deşi e popit de o mişcare anti-rusă din Ucraina, ca bază, căci B.O.R. l-a refuzat), aşa cum s-a prezentat Parchetului Bacău când şi-a înregistrat plângerea penală pe care a formulat-o împotriva Bisericii Ortodoxe Romane la 13 septembrie 2018, înainte cu o aproape lună de Referendumul pentru Familie din 2018, referendum susţinut de Biserica Ortodoxă, dar sabotat de Militaru prin intensa auto-mediatizare a plângerii sale penale, care mai vrea să fie şi preotul unei noi religii (fiind ateu, însă, cum a mărturisit pe LumeaSperanţelor.ro). Spunea acolo că Biserica ar promova criminalitatea.
  Deşi vrea să apară ca un reprezentant al gândirii legionare, acuzele lui Militaru la adresa Bisericii merg până acolo unde spune că legionarii au fost nişte criminali religioşi (nu că şi-au apărat naţia de invazia iudeo-bolşevică şi de duşmani, fiind astfel nişte martiri).
  El a susţinut această aberaţie în articole precum „BISERICA, autoarea morală a crimelor legionare“ ( https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/02/13/biserica-autoarea-morala-a-crimelor-legionare/ ).
  Noua religie pe care vrea să o promoveze Vasilică Militaru (şi va face asta probabil în numărele viitoare din Certitudinea, cum promite) este aceea a non-combatului în faţa duşmanilor şi a agresorilor naţiei, promovând un fel de creştinism „budist“. Spune că a desprins această idee de la martirii legionari ai închisorilor comuniste, dar aceia au fost nişte oameni supuşi unui tratament schingiuitor de spălare a conştiinţelor de către Securitatea comunistă şi, orice ar fi spus după torturile din închisori, trebuiau să spună ce vrea Securitatea, de voie sau de nevoie.
  A lua drept pildă toate cele spuse de foştii legionari torturaţi ani la rândul, înseamnă poate doar a desăvârşii opera Securităţii, căci acei oameni nu mai erau adesea liberi in mintea lor nici după „eliberarea“ din inchisori.
  I-a spus clar asta părintele Iustinian Pârvu, uitându-se insitent şi fix (băuitor sau sugestiv) la el, când Militaru îl tot iscodea (parcă cu misiune) despre cum şi-a însuşit „reeducarea“, dar probabil n-a înţeles vorbele cu două tăişuri ale părintelui, care i-a dat un răspuns pe care să îl priceapă doar cei cu mintea foarte ascuţită şi fără să poată fi acuzat de ceva.
  L-a însărcinat cineva pe Militaru să ducă mai departe Experimentul Piteşti prin intermediul unei noi „biserici“ sau a uneia „reconfigurată“ (cum îi zice el textual în Certitudinea), care să fie astfel încununarea „operei” de torturi iudeo-sovietice?

 4. Mamona nu este zeul folosirii banilor. A spune asta e Mare Diversiune.
  Mamona nu conduce ieromonahii Bisericii Ortodoxe, ci conduce supraclica camătărească a lumii şi marele capital global, căci înseamnă bogăţie opulentă personală şi profituri grandioase ilegitime, în afară că personalizează şi un demon.
  Trebuie văzut contextul lingvistic şi cultural corect în care Iisus a folosit acest nume. Nu înseamnă că folosirea banilor în orice activitatea socială curentă este ceva demonic în sine.
  Iisus vorbea aramaica, iar în această limbă māmōnā (cuvânt necunoscut în ebraica Vechiului Testament) este o formă emfatică a cuvântului māmōn „bogăție, profit“ şi vine de la o zeitate siriană a bogăţiei opulente ca scop în sine. La primii creştini desemna bogăţia excesivă şi nedreaptă.
  De ar fi fost un bun teolog erudit, autorul articolului precis ar fi ştiut că atunci când evanghelistul Luca a vorbit la cap.16 vers.9 despre „bogăţia nedreaptă“, în originalul textului era “Mammon al nedreptăţii” sau „Mamona nelegiuirii“. Se poate căută în engleză „mammon of unrighteousness” şi se va vedea că Momona era văzut de creştinii de limba aramaică ca zeul bogăţiei nelegiutite, nu al banilor şi al averii obişnuite, necesare vieţii. De aceea Mamon din Evanghelii se referă la câştigarea în mod nedrept sau ilicit de bani sau avere. Se mai referă referă şi la „idolatrizarea banilor şi a averii“, nu la folosirea lor curentă.
  De aceea, autorul face o uriaşă inducere în eroare privind spusele lui Iisus Hristos când acuză Biserica de a fi cu Mamona spunând că «inclusiv atunci când merge la biserică, românul are nevoie de bani. Totul se cuantifică în bani, spre deosebire de vremurile în care credinciosul aducea prinoase numai din rodul muncii sale.»
  Rodul muncii în condiţiile moderne se concretizează şi în bani. A interzice folosirea banilor, care în sine, în esenţă, nu sunt un rău, ci un mijloc de plată, o facilitate, este un non-sens. A cere Bisericii să nu mai folosească banii, arată mai degrabă duşmănie faţă de aceasta şi vrea anihilarea ei prin transformarea într-o sectă primitivă din afara societăţii, cum există unele, dar şi acelea tot mai folosesc banii.

  • gheorghe pe stil nou

   Aşa e, am verificat, Mamon era o zeitatea asiriană, nu grecească, cum greşit spune Vasilică Militaru în articolul lui din Certitudinea. Numele intrase în limba aramaică, vorbită şi de Iisus, ca un cuvânt având sensul de bogăţie din lăcomie, de înavuţire excesivă febrilă, blonavă, demonică, fără sens.
   E scris clar în „Encyclopedia of Religion and Ethics“de James Hastings, New York, 1908-1921, aici: https://archive.org/details/encyclopaediaofr08hastuoft/page/373/mode/1up?view=theater ,
   unde se subliniază despre mamon că „Cuvântul nu este grecesc și nici nu se găsește în Biblia ebraică“ (The word is not Greek, nor is it found in the Hebrew Bible). Cam la fel spune şi Wikipedia. E uimitor cum reuşeşte Vasilică Militaru să facă mereu numai erori.
   Doar la evreii talmudici, în ebraica târzie, el apare înseamnând bani şi bogăţie firească (dar la evreii talmudici lăcomia e ceva firesc), iar Vasilică Militaru pare să fi luat de undeva sensul evreiesc târziu, nu pe cel dat de aramaica lui Iisus Hristos.
   Oricum, articolul lui Militaru nu dovedeşte nimic despre vreo mare avere personală, excesivă, din lăcomie, a episcopilor Bisericii, şi se agaţă doar de faptul că Biserica foloseşte bani şi are nişte posesiuni, ceea ce nu poate fi deloc, în sensul creştin autentic, asociat cu Mamona.
   Probabil că Militaru doar a vrut să mai dea o dată în Biserică, cu încă ceva, asociind forţat, încă din titlu, Biserica cu Mamona, el atacând astfel de vreo 10 ani, şi să justifice astfel şi atacarea ierarhilor ortodocşi, care chiar este un curent, dar unul venit dinspre neomarxiştii sorosişti. Iar Vasilică Militaru este chiar el unul dintre atacatori, unul dintre cei atacaţi de el şi de anturajul său fiind şi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care de regulă era susţinut de presa naţionalistă.
   Se vede că denigrează gratuit ierarhii şi de pe site-ul dlui profesor Ion Coja, prin email-ul pe care Vasilică Militaru i l-a trimis rivalului său teologic Gheorghe Moise la Crăciunul din 2021:
   „––– Forwarded message –––
   De la: Militaru Vasilica
   Date: dum., 19 dec. 2021, 13:28
   Subject: Băi pulă tristă
   To: moise.prorocul@gmail.com
   Băi pulă tristă, termin-o cu profețiile tale de rahat. Dacă nu ți-a deflorat nimeni curul ăla puturos, îl trimit pe patriarhul Daniel – specialist în problemă – să te spargă-n gaură. Și dacă-ți place, ți-i trimit și pe Teodosie, Casian și Corneliu să le sugi pula sfântă.
   Uită-te pe unde calci ca să nu ajungi înainte de vreme în lumea celor drepți! Nu de alta, dar am văzut destul de mulți zmardoi care o trag cu Hristos și se cacă pe ei de frică dacă pleacă la El. Hai, muie prelungă de Crăciun și un An nou cu deflorări neașteptate!!!…“
   https://ioncoja.ro/inca-un-raspuns-la-vasilica-militaru/
   xxx
   Uluitor şi de neaşteptat este cum Certitudinea a intrat, destul de avântat, în acest joc îndreptat împotriva Bisericii Ortodoxe Române şi de atacare a Bisericii Rusiei, ai cărei conducători sunt descrişi în articol ca necreştini, fără nici o explicaţie.

   • _@(* https://www.certitudinea.com/certitudinea-print/biserica-ortodoxa-intre-dumnezeu-si-mamona/#comments … & … „Vasilica Militaru”*)

    ealucin@yahoo.ro
    joi, 8 dec., 23:08 (acum 3 zile)
    către eu

    Este adevarat ce zice Vasilica Militaru in ultimul sau articol, ca Biserica Ortodoxa este pe mana Mamonei si ca ierahii Bisericii Ruse sunt niste criminali?


    Gheorghe Moise
    vin., 9 dec., 08:31 (acum 2 zile)
    către ealucin@yahoo.ro

    _ @(* ealucin@yahoo.ro : – Este adevarat ce zice Vasilica Militaru …& … ?*

    -2) -„Vasilică Militaru” este *diverssionist, bine antrenat în perturbări și moneypulare*.

    = Cu stimă. -Mesia.

   • _ @(*gheorghe pe stil nou / December 9, 2022 at 1:52 am: …-Uluitor şi de neaşteptat este cum Certitudinea a intrat, destul de avântat, în acest joc îndreptat împotriva Bisericii Ortodoxe Române şi de atacare a Bisericii Rusie …*)

    -Iată copia unui comentariu, aferent altora pe care le-au cenzurat / refuză publicarea: …

    Gheorghe Moise spune:
    decembrie 12, 2022 la 5:36 am

    -„Certitudinea” (?!!!), precum „Cameleonii”, care v-ați luat „falsul nume de oameni îmbrăcați în haine de oi, dar, de care lumea trebuie să se ferească” (vezi profețiile) _ Matei 7/12-2022,(23) …

    *Nu vă este rușine să cenzurați și să manipulați ?*, …precum niște „netrebnici / mulți netrebnici” _ Romania 3/12-19; _ Tit 1/13-16, …”publicînd & infestînd internetul cu bîlbe și povești lumești și băbești” _ 1 Timotei 6/3-5; 4/7; _ Romania 16/18; _ Isaia 9/1,2,(6),15-17; _ Mica 2/1-3; 3/1-12; 7/1-4,(5).

    = Cu stimă. -Mesia.

  • gheorghe pe stil nou

   Vasilică Militaru l-a susţinut politic pe Victoraş Ponta – zis “Moschee”.
   Duşmanul Bisericii şi al călugărilor şi monahiţelor de la mânăstirile Petru Vodă şi Paltin (din comuna Poiana Teiului), Vasilică Militaru, a făcut şi propagandă politică partidului celui care a vrut să ridice în România cea mai mare moschee din Europa, partidul lui Victor Ponta. Iată-l (cu „Lumina“ Militaru) îndemnând votarea Pro România la finele lui 2020:
   https://i.postimg.cc/nhM1LT9v/Militaru-Pro-Romania-2.jpg
   .
   Nu degeaba o fi postat el în 2018 că:
   „Vasile Militaru a aflat adevărata credință: ISLAMUL. Transmit tuturor creștinilor ortodocși un călduros: ALLAHU AKBAR. Călugării din Petru Vodă îl vor afla pe adevăratul Dumnezeu: ALLAH slăvitul.“
   (articolul „MILITARU VASILE a trecut la ISLAM?“, pe OrtdoxInfo / https://ortodoxinfo.ro/2018/01/10/militaru-vasile-a-trecut-la-islam/ ).
   Ca şi partidul său, ProRomânia, şi Militaru a sabotat în acelaşi an (2018) Referendumul pentru Familie, aşa cum tot timpul a atacat înverşunat Biserica Ortodoxă Română, folosindu-se de variate pretexte pentru aceasta, căci în 2011, imediat după ce a fost refuzat de BOR să fie preoţit, dovedind un comportament prea „profan“, a trecut la o schismă venită din Ucraina.

   La Poaina Teiului, tot în 2020, Vasilică Militaru l-a susţinut pe un notoriu infractor pentru ca acesta să devină primarul comunei. Astfel, el îndemna ca preşedinte al „Asociaţiei Neamul Românesc“ la votarea ca primar a candidatului Pro România, infractorul Paul Enache (fost membru ALDE, în 2016, şi viceprimar permanent conflictual, dar prieten cu Vasilică), condamnat pentru viol şi cu alte dosare penale, patron al unei firme ce defrişa abuziv pădurile din Neamţ şi din judeţele vecine (Enache fiind cercetat penal pentru tăierea ilegală a peste 165 de mii de metrii cubi de masă lemnoasă) şi emitent de bilete la ordin fără acoperire bănească bancară, plus furt auto.

   Se poate vedea mai jos în (link), cum Vasilică Militaru, aflat într-o fotografie împreună cu „Lumina Militaru” (care îşi zice „Lumina“ din Luminiţa – cum a fost botezată – deoarece ar fi o lumina spirituală), respectiv preşedintele şi secretarul Asociaţiei Neamul Românesc, ei doi fiind „asociaţia“, îndemnând pentru votarea partidului lui Victor Ponta în 2020, la alegerile locale şi parlamentare, prin votarea infractorului Paul Enache:
   https://i.postimg.cc/Yqd3kT0r/Militaru-Pro-Romania-1.jpg
   .
   https://postimg.cc/8jrWmKL9

 5. Nu prea zice nimeni despre copiii care sunt îngropați de vii în minele de cobalt pentru ca noi să putem avea telefoane ieftine pe care să le închidem când intrăm în biserică și să nu cumva să-i tulburăm pe ceilalți, că doar nu suntem nesimțiți.

  https://www.cbc.ca/radio/asithappens/as-it-happens-tuesday-edition-1.5399491/tech-giants-sued-over-appalling-deaths-of-children-who-mine-their-cobalt-1.5399492

  “a tunnel had collapsed barely 100 metres from where I was standing.
  […] there were 63 people in that tunnel, and 63 people buried alive that day.”

  https://ortodoxia.me/ce-se-intampla-daca-raspunzi-la-telefon-in-biserica-la-asa-ceva-nici-ca-te-ai-fi-putut-gandi/

  “a raspunde la telefon in timpul unei slujbe este o lipsa de respect inclusiv fata de aproapele nostru.”

  Bineînțeles că bateriile din mașinile electrice necesită mult mai mult cobalt decât cele din telefoane.

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/video-papa-francisc-a-sfintit-o-masina-de-curse-electrica-911422

  • N-ai inteles nimic ! E vorba numai de Biserica Ortodoxa ! Doar aceasta e pe mana Mamonei, asa ca degeaba te-ai dus la papa de la Roma. Biserica aceea, catolica, e kosher, caci nu l-a suparat cu nimic personal pe parintele Vasilica.

 6. B.O.R GmbH e pierduta.

  • Cei care atacă şi care urăsc Biserica nu sunt cu Duhul Sfânt.
   Iar Iisus Hristos i-a avertizat de mult pe slujitorii Bisericii Lui de ceea ce vedem acum, aceste atacuri şi această ură:

   Sfânta Evanghelie după Matei:
   „Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu; iar cel ce va răbda până
   în sfârşit, acela se va mântui“ (10:22).
   „Atunci vă vor da pe voi spre asuprire şi vă vor ucide şi veţi fi urâţi
   de toate neamurile pentru numele Meu.“ (24:9)

   Sfânta Evanghelie după Marcu:
   „Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu, iar cel ce va răbda până
   la urmă, acela se va mântui.“ (13:13)

   Sfânta Evanghelie după Luca
   „Şi veţi fi urâţi de toţi pentru numele Meu.“ (21:17)

   Sfânta Evanghelie după Ioan
   „Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât
   pe voi M-a urât.“ (15:18)

   Întâia epistolă a Sfântului Apostol Ioan
   “Nu vă miraţi, fraţilor, dacă lumea vă urăşte” (3:13)

 7. CIA la Certitudinea? Sau doar SRI-ul condus de un soroşit?
  „Autocefalia“ unei Biserici Ortodoxe Ucrainene, susţinută în (/de) Certitudinea, prin acest număr, este într-adevăr un proiect şi al CIA. De aceea Philaret Denisenko, şeful
  „Patriarhiei Kiev” (KP), schismatică, „și-a arătat aprecierea față de o altă personalitate guvernamentală americană pentru crearea unei biserici autocefală“, pentru Jack Devine, fost director interimar și director asociat al CIA
  (Îi vedem împreună pe aceştia, pe ierarhul schismatic de la Kiev şi pe CIAist, în 13 decembrie 2018, cum se felicită reciproc pentru marea realizare a scindării, aici:
  https://orthochristian-com.translate.goog/117882.html?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=sc )
  *
  Dar „autocefalia“ Bisericii ucrainene faţă de Moscova este susţinută din plin şi de organizaţiile magnatului evreu George Soros. Astfel, organizaţia familiei Soros pentru controlul politicienilor europeni, „think-tankul internațional“ European Council on Foreign Relations sau ECFR (Consiliul European pentru Relații Externe), a acţionat sistematic pentru a realiza această rupere în interiorul ortodoxiei slave şi a şi susţinut-o.
  Patronii de fapt ai organizaţiei, George Soros şi fiul său Alexander Soros ar reprezenta Ungaria în Consiliul ECFR, iar România ar fi reprezentată de cotrocenista iohannistă Ilinca von Derenthall, din conducerea Fondului proprietatea, care stoarce de fonduri economia României.
  Se poate vedea cum organizaţia lui Soros ECFR susţine şi mediatic această „autocefalie“ din Ucraina, în studiul pe care îl promovează pe propriul website, „Apărător al credinței? Cum diviziunea ortodoxă a Ucrainei amenință Rusia“, semnat între alţii şi de Nicu Popescu, ministrul de Externe soroşist al Republicii Moldova (care a deţinut funcţii mult mai înalte în organizaţiile Soros – chiar la centru, în SUA – decât a deţinut Maia Sandu):
  https://ecfr.eu/publication/defender_of_the_faith_how_ukraines_orthodox_split_threatens_russia/
  Articolul din Certitudinea, prin care este atacată Biserica Ortodoxă Română pentru că nu susţine această sciziune, este semnat de către o persoană (V.M.) care a fost preoţită de reprezentanţa în România a unei „biserici“ schismatice îndreptată tot împotriva Moscovei, numită generic în ultima sută de ani drept Biserica KGB, un fel de agentură de preoţi falşi, infiltrată în opozanta la comunism Biserică a Catacombelor (creştin ortodoxă şi independentă de Moscova), creată iniţial de serviciile secrete sovietice dar preluată în aceste secol de către CIA şi SBU (securitatea ucraineană).
  Preoţirea autorului articolului de către o filieră schismatică din Ucraina se poate vedea pe OrtodoxInfo, şi nici el nu a negat-o, ci şi-a asumat-o:
  https://ortodoxinfo.ro/2017/03/02/inafara-de-ecumenisti-cine-mai-vrea-sa-compromita-man-parintelui-justin-cazul-vasile-militaru-si-cazul-gurie-grosu/

 8. _@(*Vasilică Militaru: -Există o derută totală în rândul românilor în ceea ce privește raportarea lor la divinitate. …&…*)

  -1) Toate Bisericile și Religiile & Întreaga Umanitate, este în „derută totală, în ceea ce privește raportarea la divinitate!”, …pentru că *Scripturile, …

  #(valabile pentru Întreaga Umanitate _ Apocalipsa 14/6: -„Evanghelia vesnica, urmînd să fie vestită tuturor locuitorilor pamantului, oricărui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si oricarui norod)#

  sînt încă pecetluite* (vezi & atenție la punctuație / citește) _ Daniel 12/(1),4,(7-Poporul Român _ Romania 10/4,16-2022),9,(13,10,3), …„pecețile Cărții fiind rupte de către Miel(ul) Făgăduit” (coroborează) _ Fapte 3/16-2022; _ Apocalipsa 5/1-9;

  -2) Oricine ați fi, …dacă nu vă place, sau nu vă convine, aveți dreptul să nu publicați acest „comentariu / mesaj”, …în concordanță cu profețiile „pecetluite & codificate” inclusiv și implicit prin pilde & parabole (vezi) _ Matei 13/13-17,34,35, *vorbirea Mea, fiind mai greu de înțeles deocamdată* (coroborează: _ Ioan 16/25; _ Romania 16/25; _ 1 Corinteni 2/7-9; _ Coloseni 1/26), …

  referire implicită la _ Ieșirea (Trimiterea _ Galateni 4/4) 4/(1),10: -*10. Ah! Doamne, Eu nu sunt un om cu vorbirea usoara, …& … caci vorba si limba-Mi este incurcata.* … + _ Matei 19/11;

  -3) Iată copia celei din urmă postări din Blogul personal /(vedeți: Ziua / Subiectul): …

  joi, 1 decembrie 2022
  _ moise.prorocul@gmail.com -„Eu”_ Ioan 5/39; _ Fapte 3/16-2022; _ Ioan 1/1-14; _ Is.9/(1,2),6 -Eu!; _Ioan 10/8; _ Matei 5/17; 10/34; 11/19; 13/(13-15), 16,17,(34,35); 18/11; _ Ioan 16/25; _ Romania 1/14,15; 10/4,16-2022; 11/(3-6),7-10; 16/25; _ Gen.9/1-5; 11/1-7; _Isaia 42/1-7,14-2022,(23); _ Matei 12/17-2022,(23,31-37); _ Ioan 11/37-44; 14/2022; _ Matei 18/11; 19/11,30; 2022/14; _Luc.8/8; 16/29-31; 18/7,8; _Romania 5/14; 10/4,(14-17),18-2022.

  _ @( _ Matei 11/19; 19/11): …

  _ Romania 10/4,16-2022,(14-?!!! _ Revelarea 1/1,8; 2/17; _ Isaia 52/6 _*Iată-Mă!: -Gheorghe Moise*): …

  („Comentariu / mesaj”-EDITAT_ *Joi 1 Decembrie 2022*):​_ Daniel 8/(13),14,26: …-„Serile și Diminețile” = „Sfîrșituri și Începuturi de An(i)”: _Geneza 1/(5),25-Dec.+ 6 zile = 31 _„Aceasta a fost Ziua a 6-a”-Decembrie 2022-2300 = *-278 ani pînă la „Anul 0-1”, …suficienți ani: -„Timp & Generații”*, în care „să fie planificate, promovate, provocate și întreținute & desfășurate, războaiele de distrugere și furt de resurse, materiale și umane”, inclusiv și implicit „Scripturile Romane / Românești”, conținînd implicită „Înțelepciunea Traco-Dacică & Zamolxiană” -a *Civilizației Romanice care a Evoluat în vastul areal Moesia*, …&…

  vezi profețiile, implicite în „Scripturi” (coroborează) _ Fapte 3/16-21,2022; _ Isaia 6/8-12,(13 _ Roman & România), …Implicite „Tradițiile Ancestrale”, …și …„Proverbele Romane / Românești” (coroborează): _ Psalmul 78/1-4; _ Ioan 19/2,5,2022 -„Scris!”: …(adică): …
  -„*Scris* în Facere / în Genetică ” / în *Evoluție*: …-*Ce-ți Este Scris, …în Frunte /(în Căpățînă & în Genetică), î-ți Este Pus!* /(de către „Pilat-Domnul”) – „Proverb Românesc” (_ Matei 13/13-17,34,35), …

  ###(_ Matei 19/11: …implicite detalii și în postarea: _ https://mesia-romania5-14-ioan4-26.blogspot.com/2022/01/mihai-eminescu-aici-ne-aflam-noi.html )###, …

  …&… „încă din urmă cu mult peste 4000 de ani” (_ Geneza 11/1-7; _ Ioan 11/39-43,(44 -„Urmează!”), „cuprinzînd teritorii de la (inclusiv) Grecia și pînă la Volga & Urali, …Centrul fiind la Sud și Nord de ISTRU” / „Bulgaria & Serbia & IugoSlavia & Macedonia & Albania & Romania / BasaRabiA – TATĂL Înțelepciunii Creștine & Rusia & Ucraina, …(și *multe / altele*), …spre RAsărit, pînă în *Japonia – „SunRise”*;

  _ @ (*-278 ani pînă la „Anul 0-1”-Suficiente Generații”*), …care, … „să fi urmărit și inventat prin *SCHISMUIALA -Anglo & Franco & Saxonă*, …(așa-zisa), …

  ##(implicită „falsificarea Istoriei”, indusă și impusă prin minciună, în falsa coincidență a cuceririi Traco-Daciei de către fals inventatul „Împărat Traian” -*Catolic & Romano-Catolic & Greco-Romano-Catolic & Iudeo-Creștin*, …care ar fi cucerit „Dacia”, taman în timpul /(perioada istorică), „Anilor 0-100”)##

  „așa-zisa & autobotezata” – *Religie Catolică & „Romano – Catolică & Iudeo-Creștină”* (?!!!), …„Artificială / Falsă”, …urmărind *Furtul de Identitate*, și „Falsificarea (H)Istoriei Umane / Planetare”, …prin „Răstălmăciri & Adăugiri & Denaturări”*, …

  ### (prin „CONCILII & Concilieri” & *CIOPLIRI (_ Deuteronom 4/25; _ Ieșirea 20/25) repetate ale Scripturilor Originale* (vezi) _ Fapte 17/(2022,23-28),29,(30,31); _ 2 Regi 17/41 _02.12.2022, (_Maleahi 3/5-9); _ Apocalipsa 22/18-2022, …&… „CIOPLIRI & Ciopîrțiri”, prin implicite „acceptări arbitrare, netemeinice, fără concordanță cu puținele și sărăcuțele lor tradiții” / „nesărate” / „fără sare”, …și, („de regulă”) *„Interpretări Punitive / Forțate / (Închipuiri _ Ieremia 14/14; 23/16), …Unilateral Impuse”, …„Fără Decriptări / Tîlcuiri, Universal Valabile” (_Rev./1,6; 14/1,6; _ Ioan 1/1,6; 14/1,6)* (_ Levitic 2/13; _ Coloseni 4/6), …fără „sare” la *Neînțelesele Profeții* / *Scripturile, Rămînînd „Pecetluite”, Fără Gust* & „pînă în Ziua de Astăzi” _ 02.12.2022 (_ Iov 6/6; _ Romania 11/3-8; _ 2 Corinteni 3/14,15), …și totodată „implicită” *Netrebnicia* (_ Romania 3/10-19; _ Tit 1/10-16; _ Daniel 11/14), … *Translatării Științei privitor la Evoluție, implicită în Scripturi* („Cartea fiind Pecetluită” _ Daniel 8/14,26; 12/1,4,9,13), … vorbind & vorbim, despre „translatarea”… în, … *Misticism & Superstiții* / „Basme Și Povești Lumești Și Băbești Despre Scripturi” & *Istorii și Istorisiri Închipuite* (coroborează): _ 1 Tim.4/7; 6/3-5; _ Isaia 9/1,2,(6),13,(14-17); _ Osea 4/6-12; _ Maleahi 2/1-9; 3/1-9; _ 2 Petru 3/1-4,16,17; _ 2 Timotei 3/1-7,(8,9); 4/3,4; _ Ieremia 14/10-14; 23/10-16)###, …

  „Istorii și Istorisiri Închipuite” (_ 2 Tim.3/1-9; 4/3,4; _ Romania 11/8; _ Deuteronom 29/4; _ Isaia 29/10-14), ale acelor „Inventatori de False Religii”, … care „Nu au nici RaDaciNi, nici Tradiții Autentice (ca cele Românești) – Ancestrale / Creștine & Primordiale (care „Trebuiesc TÎLCUITE, ca și Scripturile)”, respectiv „în care sînt încriptate Tainele Scripturilor” _ Apocalipsa 10/7; _ Daniel 8/14,26; 12/1,4,(7-Roman),9; _ Isaia 6/8,(9-12),13 _ Romania; _ Isaia 29/10-13,(14-„Urmează!”); _ Apocalipsa 1/1,3,8; 5/1-9; 22/13-2022, …& … _„Aceasta a fost Ziua a 6-a”, …„adică”- *2300 Ani!* _ Facerea 7/16-2022; _ Fapte 3/16-2022; _ Romania 5/14; 10/4,16-2022; _ Luca 17/20-2022,(23-28); _Isaia 21/11-16,(17). …&… („Vine & Urmează Ziua a 7-a” & *Lumina!* _ 2 Petru 1/19-2022; _ Facerea /(Geneza) 2/1-3; 1/1-3), (și), …*Va fi Lumină!* _ Isaia 6/8,(9-12),13; 9/1,2,(6 _ Romania 10/14; _ Isaia 52/6; _ 1 Tim.2/6; _ Filiupeni 2/6-9; _ Isaia 55/6; 65/1); …& … _*(?!!!): … -Dacă sînteți interesați să înțelegeți mai mult(e) și mai bine (dar), fiind necesar „Potențial Cerebral / (Genetic), Evoluat”* _ Matei 19/11, …&… (citiți „Primul Mesaj din Blog”): … „ Postare de Gheorghe Moise pe 17 apr. 2011 ”- „Subiectul”: -* ROMANIA -Gradina Mamei Mele – Gradina EDEN _ Geneza 2/8-15,(16,17) *, …
  (și): … „coroborați” (cu): …

  _ https://www.youtube.com/watch?v=Nue1A3PoJrg … & …„Miceal Ledwith” & „Cristian Mureșanu” -*Despre Romanitatea Ancestrală din arealul Moesia, în care A Evoluat LATINITATEA* & „Creștinismul Autentic & Imperiul Roman & Irod și Pilat Domnul” _ Matei 27/(1),62-66/67: … „Ziua a 6-a” -spre- „Ziua a 7-a” _ Luca 17/20-30,(37_ Romania 10/4,16-2022), …&… _ Isaia 9/6,(1,2),13-2022; 52/6_Romania 10/14-?!!!; _ Apoc.2/17; _ Isaia 6/8,(9-12),13 _ Romania, …&… _Geneza 1/31; 2/1), …

  (adică): …„pînă în Ziua de Astăzi!” _ 02.12.2022 …&… _ Ioan 19/2,5,2022,(23-Urmează!): …(„adică”): …

  -*!Scripturile se Trăiesc!* („rulează & se derulează”) _ Apocalipsa 1/1,3,8; 5/1-9; 10/7; 22/13-2022, …în „Contemporaneitate” (coroborează): … _ Evoluția 1/(1),2-(4_Romania 10/14-?!!!); _ Ioan 10/8,(34,35); _ Isaia 6/8,(9-12),13_Romania; _ Daniel 8/14,26; 12/1,4,(7_Roman),9,13,10,(3-„Urmează” _ Geneza 1/3_„Urmează!” _ Isaia 9/1,2,(6 _ Ioan 1/1-14): …_ Ioan 3/16-19,(20-2022); 5/39; 7/37-39; 9/39,(40,41); 10/8,(9-21),2022: – „Da! Este Iarnă!” & „IARNA în Evoluție! & Evoluția Umanității!” & *IARNA Încolțește Sămînța Sfîntă!*_ Isaia 6/13 + (coroborează) _ Matei 6/10; _ Isaia 6/8,(9-12),13 _ Romania 11/3-6,(7-10); 16/25; _ 1 Corinteni 2/7-10; _ Coloseni 1/26; _ Facerea (Geneza) 1/(25),26-31.12.2022:-„Aceasta a fost Ziua a 6-a” _ Ioan 19/2,5,2022, …*În _ Romania 10/4,(16-2022);

  -„Potopul a fost patruzeci de zile pe pămînt” (_ 2 Pet.3/3-8-17), …&… „Tot ce rasufla, tot ce avea suflare de duh de viata in nari, tot ce era pe pamantul uscat, a murit” _ Gen.7/17-2022,(23); _ Apocalipsa 3/1-3,(14-2022); _ 1 Corinteni 15/34-41; …&…(_ Romania 5/14; 10/14-?!!!,(16-21),2022,23; _ Fapte 3/16-2022,23);

  _#*(((-Cei Din Urmă, sînt Peștii, cei care Nu au murit în „Apele Potopului” & „Peștii” care caută „Izvoarele Evoluției Creației & Creațiunii”, …*înotînd Împotriva Curenților Misticismului / Superstițiilor* _ Geneza 7/17-2022,23,(23); _ Matei 15/(7-12),14; 19/16; 20/30.)))#

  -„Dumnezeu Si-a adus aminte de Noe” _ Gen.8/1,(2-21),2022,(23);
  -„Dumnezeu este cu Noe” _ Matei 1/(18-2022),23; …&…„Noe umblă cu D-zeu” _ Gen.6/(1-3),9-2022; _ 2 Pet.3/3-10,16,17;
  -„Apoi am vazut Un Cer Nou Și Un Pămînt Nou” _ Evoluția 8/5,13; _ Zaharia 11/10; _ Maleahi 2/1-10; 3/1-9; _ Apocalipsa 21/1-2022,(23);
  -„Moartea a domnit, de la Adam pana la Moise, (_ Fapte 3/16-2022), care este „o icoana preinchipuitoare” A Celui Ce AveaM Să Vină.” _ Romania 5/14; 10/4,16-2022; _ Isaia 53/1-11, …&…_ Isaia 6/8-(13_Romania 1/14,15); 65/1; 55/1,(6-11);
  -„Am tacut multa vreme, am tăcut și M-am tinut. Acum voi striga ca o femeie in durerile nasterii” _ Is.42/(1-9),14,(15-2022),23;
  -„Iata Robul Meu pe care L-am ales, in care sufletul Meu isi gaseste placerea. Voi pune Duhul Meu peste El, si va vesti neamurilor judecata.” _ Matei 12/(17),18-2022,(23); …&… (_ Romania 10/4,16-2022);
  -„Ah! Doamne, eu nu sunt un om cu vorbirea usoara, si cusurul acesta nu-i nici de ieri, nici de alaltaieri, nici macar de cand vorbesti Tu robului Tau, caci vorba si limba-mi este incurcata.” _ Ieșirea 4/(1-9),10,(11-16);
  -„Țara va este pustiita, (…), strainii va mananca ogoarele sub ochii vostri, pustiesc si nimicesc ca niste salbatici.” … & … „Vai, cetatea aceea credincioasa, cum a ajuns o curva! Era plina de judecata, dreptatea locuia in ea, si acum e plina de ucigasi!” … & … „Mai marii tai sunt razvratiti si partasi cu hotii, toti iubesc mita si alearga dupa plata” _ Isaia 1/7,(8-2022),23;
  -„Cat va mai fi pana la sfarsitul acestor minuni?” …&… „toate aceste lucruri se vor sfarsi cand puterea poporului sfant va fi zdrobita de tot.” _ Daniel 12/(1),6,7_Roman,(9,13,10,3);
  -„Iata ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios si adevarat, Începutul zidirii lui Dumnezeu” _ Apocalipsa 3/(1-3),14-2022; _ Fapte 3/16-2022, …& … _ Ieșirea (Trimiterea _ Galateni 4/4) 4/(1,10),11-16,(17).

  = Cu stimă. -Mesia: … _ Matei 13/13-15,(16,17),34,35; … & … _ Ioan 1/1-14; 3/16-2022; 4/(23),24,25,(26); 5/(24,25),39: …-*La mulți ani!* … & … _ 01 Decembrie 2022 …&… _ 01 Ianuarie 2023 _ Ioan 10/(1-21),2022,(23-„Urmează!”),34,(35 _ Isaia 6/8-(13 _ Roman); 9/1,2,(6 _ Romania 10/14-?!!! _ Apocalipsa 2/17); 52/6 _ *Iată-Mă!*; 53/1-11; 65/1 _*Iată-Mă! Iată-Mă!*; 55/1,6-11; _ Matei 10/34; 11/19; 18/11; _ Romania 10/4,16-2022; 11/3-6,(7-10); _ Daniel 11/14; … & … _ Fapte 3/16-21,2022; 17/(18-21),2022,(23-32),33; _ Ioan 16/25,(33).

 9. Dan Puric francmason.Certitudinea arata ca nu este ceea ce ar trebui sa fie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *