Home / Actualitate / Naționaliști Români în Târgu Secuiesc cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Naționaliști Români în Târgu Secuiesc cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Incorect Politic
Noiembrie 8, 2022

Naționaliști Români în Târgul Secuiesc cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Naționaliști Români în Târgu Secuiesc cu ocazia zilei de 1 Decembrie

Via Mihai Tîrnoveanu:

Sute de români din zeci de localități ale țării, la Târgu-Secuiesc de 1 Decembrie, mai întâi la Biserica Ortodoxă, apoi în centrul orașului.

Jumătate dintre aceștia au fost români din jud. Covasna, mobilizați de Filiala Covasna a Asociației Calea Neamului, condusă de Gheorghe Samoila, fapt extrem de semnificativ. Versanții Carpaților si-au dat din nou mâna frățească pentru identitatea națională în cel mai greu punct al României.

Televiziunile prezente și site-urile presei maghiare, care au răspândit înainte panică că vor exista conflicte au luat în cele din urmă act de faptul că totul a decurs fără niciun incident.
“Extremiștii”, spre dezamăgirea unora ca Laszlo Tokes sau fostul președinte al Curtii Supreme din Ungaria, au dat încă odată dovadă de o organizare exemplară și complexă în același timp, manifestările decurgând ca la carte, pe principiul afirmării ferme a propriilor valori. “Extremiștii” nu au scandat niciun fel de lozinci împotriva nimănui, ba mai mult, “radicalii” din filiala Vrancea a Asociației Calea Neamului, condusă de Tanta Stan au dăruit si flori celor prezenți la manifestările din fața bisericii.

Nu am alimentat mașinăria de propagandă străină care pedalează de zeci de ani pe bicicleta globalistă a victimizarii “minorităților asuprite”, care, culmea, se află la guvernare tot de zeci de ani încoace.

Calea Neamului, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Resurrectio, Comunitatea Identitară, Legitimă Apărare, precum și vrednici români din zeci de orașe ale tarii dar și din diaspora au simțit aici cel mai intens sentimentul național. A fost spre centru un marș printr-o ploaie rece și vânt care ne-a adus aminte de marșul prin ploaie de 7 km. desfășurat la București în 2018 pentru Limba Română, împotriva Codului Administrativ UDMR-PSD, când la fel, mare parte dintre manifestanți au fost din Covasna, precum și din Harghita, Mureș.

Finalul zilei de 1 Decembrie l-am petrecut la căminul cultural din Valea Mare, unde în organizarea Filialei Covasna Asociația Calea Neamului am stat împreună cu toții la aceeași masă, multumim pentru gustoasa mancare de fasole (fără ciolan) lui Mihai Berchiu (alt “extremist”), cântat și jucat românește ca frați buni ce suntem. Corul Resurrectio condus de Gabriela Biea, împreună cu tinerii din Corul Avram Iancu din Valea Mare și Florile Zagonului, coordonat de Marin Balacean și doamna Dorina, au dat cu adevărat un suflet românesc întregii acțiuni iar la căminul din Valea Mare, până și eu, un anti-talent “perfect” la dans, m-am prins în hora mare lângă fratele Dan Grăjdeanu, mult mai talentat ca mine de altfel! N-am reuși încă să fac rost de o fotografie în acest sens .

,,Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât!” căci mergem cu bucurie, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Via ComunitateaIdentitara:

Ziua Națională a României sărbătorită la Târgu Secuiesc și Sfântu Gheorghe

Anul acesta Asociația Comunitatea Identitară România a sărbătorit Ziua Națională a României la Târgu Secuiesc (județul Covasna), în inima țării. Tinerii tradiționaliști au participat la marșul organizat alături de Asociația Calea NeamuluiFrăția Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință și Legitimă Apărare. Manifestarea a început cu ceremonia oficială de la biserica ortodoxă „Pogorârea Sfântului Duh”, în cadrul căreia au fost depuse coroane de flori la troița din curtea bisericii ridicate în memoria eroilor neamului. Membrii Comunității Identitare au depus o coroană cu mesajul „Trăiască România Mare!”, cu gândul la idealul reunificării patriei mamă cu pământurile pierdute.

Apoi s-a pornit în marș spre centrul orașului fiind fluturate o mulțime de drapele tricolore și scandându-se: „Noi suntem români, aici pe veci stăpâni!”„Unitate Națională!”„Basarabia Pământ Românesc!”„Limba română, unica stăpână!”„Harghita, Covasna, pământ românesc!”„România Mare, în vechile hotare!” etc. Au fost intonate cântece patriotice pe tot traseul marșului, iar membri Comunității Identitare au afișat un banner cu mesajul „Ortodoxie și Naționalism”, fundamentele de bază ale crezului nostru tradiționalist.

Evenimentul s-a încheiat în parcul din centrul orașului, unde au fost ținute discursuri. Printre vorbitori au fost: Mihai Tîrnoveanu (președintele Asociației Calea Neamului), Dan Ciprian Grăjdeanu (liderul Frăției Ortodoxe), Gheorghe Samoilă (președintele filialei Calea Neamului din Covasna) și Codrin Goia (liderul Asociației Comunitatea Identitară România). A fost ținut un recital de muzică patriotică de către corul „Avram Iancu” din Valea Mare (județul Covasna) și corul „Resurrectio” din Moinești (Județul Bacău).

Depunerea Coroanei din partea Comunității Identitare

Înainte de începerea manifestărilor de la Târgu Secuiesc, o delegație a Comunității Identitare fost prezentă la ceremonia de Ziua Națională din municipiul Sfântu Gheorghe (reședința județului Covasna), alături de Noua Dreaptă și de comunitatea românească din oraș. La Sfântu Gheorghe, ziua de 1 Decembrie a fost sărbătorită în Piața Libetății, la satuia marelui voievod Mihai Viteazul, primul unificator al principatelor române. Pe platoul din fața statuii ecvestre a primului întregitor al românilor (care în anul 1600 îi avea aliați și pe secui – popor ce se recunoștea atunci ca distinct față de unguri) aceștia au adus un omagiu Marii Uniri prezentând harta României Mari – România Adevărată și drapelul tricolor național al României – drapelul suprem al TUTUROR județelor, regiunilor culturale, istorice, etnografice si administrative ale României și al TUTUROR cetățenilor României.

Atât acolo cât și în Târgu Secuiesc, precum în majoritatea zonelor din Harghita și Covasna, românii sunt minoritari. La conducerea celor mai multe primării și a consiliilor județene sunt membri ai UDMR și a altor partide maghiare șovine. Puținii politicieni români, ce dețin funcții locale în zonă, sunt în cârdășie cu aceștia, uitând de drepturile și interesele românilor, lăsându-i să fie discriminați chiar în mijlocul României.

Am ținut ca anul acesta, de Ziua Națională, să fim alături de frații noștri români din Covasna, supuși la grele încercări. În ciuda opoziției unor separatiști anti-români, care ar fi vrut ca pe 1 Decembrie să stăm cu toții în case, am arătat că oriunde pe pământ românesc vom ridica drapelul tricolor și ne vom cinsti sfinții, martirii și eroii. Pe 1 Decembrie 2022, s-au împlinit 104 ani de la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia din 1918, când Ardealul, Banatul, Crișana și Maramureșul s-au unit cu România. Cu doua zile înainte, pe 28 Noiembrie 1918, a avut loc unirea Bucovinei cu țara, după ce pe 27 Martie 1918 Basarabia s-a unit cu Patria Mamă.

 

2 comments

 1. Consider că expresia “pedalează de zeci de ani pe bicicleta globalistă” e tendențioasă și nepotrivită. De ce n-au scris “trotineta electrică globalistă”?

  https://www.electrive.com/2021/06/17/hundreds-of-scooters-lay-deep-in-the-river-rhine/

  “It looks like the batteries are leaking chemicals into the Rhine,”

  Mai departe – “Corul Resurrectio”:

  https://inv.vern.cc/watch?v=NVe_t65mDG0&t=1160s

  https://www.azlyrics.com/lyrics/johnlegend/allofme.html

  Cântă bine; versiunea completă:

  https://inv.vern.cc/watch?v=MGXfuithQzg

 2. “Târgu-Secuiesc”,
  The Cherokee syllabary is a syllabary invented FOR THE Sequoyah (a se citi “se coia”)in the late 1810s and early 1820s to write the Cherokee language. His creation of the syllabary …
  apropos:
  cica Anna si-a scris Jurnalu cu pixu,
  commercializat doar dupa 1948….(Hannah s-a ascuns bine)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *