Home / Evenimente / Ziua Națională de Comemorare a Martirilor din temnițele comuniste – Evenimentul are loc Vineri, 14 Mai, ora 19 în Piața Revoluției

Ziua Națională de Comemorare a Martirilor din temnițele comuniste – Evenimentul are loc Vineri, 14 Mai, ora 19 în Piața Revoluției

Incorect Politic
Mai 14, 2021

Ziua Națională de Comemorare a Martirilor din temnițele comuniste

Via ActiveNews:

Mai multe organizații românești ne informează că vineri, 14 mai, începând cu orele 19.00, se va susține de Ziua Națională a Martirilor din Temnițele Comuniste o manifestare de aducere aminte a jertfei foștilor deținuți și luptători anticomuniști. Comemorarea va avea loc în fața clădirii MAI, unde mulți au fost încarcerați și torturați în perioada ocupației bolșevice a României, când ministerul de Interne și toate instituțiile, inclusiv universitățile, erau conduse de cele mai scabroase elemente ale speciei subumane homo sovieticus, multiplicate din păcate până astăzi, precum râmele pământului. Dar noi rămânem cu lumina vie adusă în viața României de sfinții și martirii închisorilor. Iată anunțul primit la redacție: 

Vineri 14 mai 2021, ora 19,

– în Piața Revoluției (scuarul din jurul statuii lui Iuliu Maniu) –

– cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Martirilor din Temnițele Comuniste (cf Legii 127/2017) –

– în fața clădirii Ministerului de Interne, locul de detenție și anchetă a mii de luptători anticomuniști după 1945 –

– Comemorăm pe sacrificați în Rezistența împotriva comunismului pentru libertatea și demnitatea poporului român –

Luăm atitudine:

 • față de politica memoricidă, de îngrădire a promovării Memoriei Rezistenței anticomuniste, de falsificare a istoriei recente și interzicerii perpetuării memoriei unor martiri ai temnițelor comuniste
 • față de demiterea președintelui AFDPR Octav Bjoza din funcția de Subsecretar de stat
 • față de continuarea discriminării unor categorii de copii ai foștilor deținuți politici și luptători în Rezistență, privați de drepturile lor legitime

Programul manifestării:

 • ora 18,45: adunarea participanților
 • ora 19 : slujba de pomenire a luptătorilor in Rezistența anticomunistă și a tuturor celor morți în închisorile si lagărele regimului comunist
 • ora 19,30 : cântecele Rezistenței și ale închisorilor comuniste
 • ora 20 – cuvântările invitaților
 • ora 20,45 – aprinderea torțelor și lumânărilor; reculegere; apelul celor căzuți în Rezistența anticomunistă, în lagăre și în închisori
 • ora 21 – încheierea manifestării.

Îndemnăm participanții să poarte tricolore drapele sau portrete ale unor martori ai temnitelor si Rezistentei. De asemenea, încurajăm, pt cei care dispun si doresc, si daca vremea este favorabilă, portul costumului tradițional sau unor elemente ale acestuia.

Va asteptam!

Eveniment organizat de societatea civilă în memoria celor sacrificați în lupta de Rezistență împotriva regimului comunist, pentru libertatea și demnitatea poporului român. Detalii, la tel: 0722749249, e-mail: [email protected]

Fundația Ion Gavrilă Ogoranu

Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei

Frăția Ortodoxă Sf Mare Mc Gheorghe

Noua Dreaptă

Fundația Redarea Istoriei – Târgoviște

Gruparea NOI

și alte organizații civice

PENTRU ȘTIRI NECEN

9 comments

 1. Associated Press: – În calitatea dumneavoastră de secretar politic şi colaborator apropiat al Preşedintelui Maniu care aţi făcut parte din conspiraţia de la august 1944 şi aţi fost prezent la toate etapele de pregătire şi realizare, vă rugăm să ne precizaţi care este după opinia dvs. definiţia evenimentului.
  Corneliu Coposu: – Actul de la 23 august 1944 nu a fost o insurecţie armată, ci o lovitură de stat care a fost pregătită de multă vreme de către o conspiraţie restrânsă ca număr şi executată prin surprindere, fără forţă militară.
  În ajunul sărbătoririi Paştelui 1941, Dl. Dinu Brătianu (n.r. – foto jos) în numele partidului liberal, a investit (prin declaraţie verbală solemnă) pe dl. Maniu, să acţioneze în interesul superior al Naţiunii şi în numele partidului liberal: Dl Maniu a solicitat (ca reprezentat al opoziţiei unite – P.N.Ţ. şi P.N.L.) o întrevedere comună cu cei doi reprezentanţi diplomatici ai guvernelor englez şi American la Bucureşti (după ce tratase cu aceştia separate, în trei, respective două întrevederi). Conferinţa a avut loc în 27 aprilie 1941 la sediul legaţiei britanice, cu participarea dlui Maniu, a d-lui Reginald Hoare şi a d-lui Gunther. Cu acest prilej s-au tability toate măsurile ce urmau să fie luate după întreruperea relaţiilor diplomatice cu Anglia şi U.S.A. Astfel: Constituirea a două grupuri de legătură, între „opoziţia unită” din România şi o reprezentaţă autorizată a guvernului englez; aceste grupuri urmau să fie înzestrate cu mijloace sigure şi moderne de comunicare (emisie-recepţie) şi cu bază materială de activitate, precum şi cu cifru. Pentru acoperirea cheltuielilor legate de acţiune s-a afectat disponibilul Soc. „Unirea” de Petrol.
  http://adevarul.ro/locale/zalau/adevarul-ascuns-71-ani-despre-lovitura-stat-23-august-1944-oprit-iuliu-maniu-publicare-interviu-istoric-acordat-corneliu-coposu-1_57bae25e5ab6550cb8fe2233/index.html
  http://www.ziaristionline.ro/2011/06/23/documentele-secrete-ale-tradarii-regelui-mihai-de-la-visinski-la-stalin-molotov-si-beria-exclusiv/

  https://www.cocoon.ro/regele-mihai-si-a-negociat-abdicarea-cu-comunistii/
  http://www.aradon.ro/cum-arata-actul-de-abdicare-semnat-de-regele-mihai-pe-30-decembrie-1947-la-palatul-elisabeta/1960049
  https://www.youtube.com/watch?v=hWGbQqn2Qpk

 2. “Conținutul actului de abdicare
  „Mihai I-iu,
  Prin graţia lui Dumnezeu şi voinţa naţională Rege al României. La toţi de faţă şi viitori, sănătate!
  În viaţa Statului român s-au produs în ultimii ani adânci prefaceri politice, economice şi sociale, care au creat noi raporturi între principalii factori ai vieţii de Stat.
  Aceste raporturi nu mai corespund astăzi condiţiunilor stabilite de Pactul fundamental – Constituţia ţării – ele cerând o grabnică şi fundamentală schimbare.
  În faţa acestei situaţiuni, în deplină înţelegere cu factorii de răspundere ai Ţării, conştient și de răspunderea ce-mi revine, consider că instituţia monarhică nu mai corespunde actualelor condiţiuni ale vieţii noastre de Stat, ea reprezentând o piedică serioasă în calea dezvoltării României.
  În consecinţă, pe deplin conştient de importanţa actului ce fac în interesul poporului român, ABDIC pentru mine şi pentru urmaşii mei de la Tron, renunţând pentru mine şi pentru ei la toate prerogativele ce le-am exercitat ca Rege al României.
  Las poporului român libertatea de a-și alege noua formă de Stat”.”

  “Monarhia s-a aliat cu comunistii in Romania, matusile lui Mihai, principesele Elisabeta de România și Ileana de Habsburg, colaborau atat de strans cu rusii comunisti incat au fost numite si de revista Times din New York, “matusile rosii”, comuniste. Acestea l-au invatat si pe Mihai cum sa regizeze abdicarea cu comunistii, negociind totul pe o suma colosala.
  În ianuarie 1948[2], Mihai a început să se autointituleze prinț de Hohenzollern[3][69], folosind pentru prima dată în loc de rege un titlu retras familiei regale române de casa de Hohenzollern din Germania în timpul primului război mondial, recunoscând prin aceasta că la acea dată nu mai era regele României. Totuși, în cele din urmă, în martie 1948, Mihai își denunța abdicarea ca fiind smulsă cu forța și ilegală. Revista americană “Time” susține că lui Mihai i-au trebuit peste două luni pentru a denunța abdicarea, deoarece negociase cu comuniștii recuperarea unor proprietăți din România[50], în ciuda unui articol anterior cum că Bucureștii i-ar fi permis să scoată din țară numai 3.000 de dolari americani, patru automobile și o decorație cu diamante și rubine, acordată de către Stalin[70].
  Prima data in 1947 la ABDICAREA sa cand statul roman i-a platit 191 de tone de aur si a doua oara dupa 1989, cand statul roman i-a facut cadou regelui Mihai o parte din proprietati si i-a dat si o despagubire de 30 de milioane de euro, despagubire solicitata de Guvernul Tariceanu PNL.”
  https://www.cocoon.ro/regele-mihai-si-a-negociat-abdicarea-cu-comunistii/
  http://www.aradon.ro/cum-arata-actul-de-abdicare-semnat-de-regele-mihai-pe-30-decembrie-1947-la-palatul-elisabeta/1960049

 3. Martiri in temnitele comuniste sunt doar cei arestati dupa tradarea lichelelor liberale, taraniste si a Retardatului Incestuos Neregele Mihai: intelectuali, tarani si alte categorii sociale care nu faceau parte din cele doua partide tradatoare.
  Taranistii si liberalii pe care bolshevicii bolshevicului Stalin le-a multumit pentru tradarea Romaniei si i-a bagat la puscarie, asa cum meritau, nu sunt martiri ci TRADATORI ai neamului romanesc, si si-au meritat soarta.
  Dupa lovitura de stat din ’89 au aparut pe sticla plangand ca au facut puscarie in temnitele comuniste
  lichelele PNL si PNT si s-au dat lovite, iar noi care am invatat istoria scrisa de Ana Pauker, i-am crezut.
  Dar pentru ca minciuna are picioare scurte si adevarul intotdeuna iese la suprafata oricat de tarziu, am aflat ca “lovitii” au fost de fapt tradatori.
  Adevaratele victime ale bolshevismului au ramas in cea mai mare parte anonimi asa cum adevaratii luptatori din ’89 nu au primit “certificatul de revolutionar”, o alta recompensa bolshevica.
  Mare dreptate a avut Petre Tutea cand a spus dupa ’90 ca ii pare rau ca a pierdut 13 ani din viata in puscarie pentru un POPOR DE IDIOTI.
  Comunismul, ca si boala, se prinde de poporul care este predispus la boala ( comunism).
  In ‘revolutia”din Octombrie care a avut loc in Noiembrie, nu a participat niciun rus de vaza ci doar plebea momita cu bautura si bani.
  “Revolutia”a fost facuta de boloshevicii din America care pregateau primul razboi mondial.
  Cititi articolul de pe acest site referitor la cele trei razboaie mondiale programate inainte de 1871 in SUA.

  Corneliu Coposu: – Actul de la 23 august 1944 nu a fost o insurecţie armată, ci o lovitură de stat care a fost pregătită de multă vreme de către o conspiraţie restrânsă ca număr şi executată prin surprindere, fără forţă militară.
  În ajunul sărbătoririi Paştelui 1941, Dl. Dinu Brătianu (n.r. – foto jos) în numele partidului liberal, a investit (prin declaraţie verbală solemnă) pe dl. Maniu, să acţioneze în interesul superior al Naţiunii şi în numele partidului liberal: Dl Maniu a solicitat (ca reprezentat al opoziţiei unite – P.N.Ţ. şi P.N.L.) o întrevedere comună cu cei doi reprezentanţi diplomatici ai guvernelor englez şi American la Bucureşti (după ce tratase cu aceştia separate, în trei, respective două întrevederi). Conferinţa a avut loc în 27 aprilie 1941 la sediul legaţiei britanice, cu participarea dlui Maniu, a d-lui Reginald Hoare şi a d-lui Gunther. Cu acest prilej s-au tability toate măsurile ce urmau să fie luate după întreruperea relaţiilor diplomatice cu Anglia şi U.S.A. Astfel: Constituirea a două grupuri de legătură, între „opoziţia unită” din România şi o reprezentaţă autorizată a guvernului englez; aceste grupuri urmau să fie înzestrate cu mijloace sigure şi moderne de comunicare (emisie-recepţie) şi cu bază materială de activitate, precum şi cu cifru. Pentru acoperirea cheltuielilor legate de acţiune s-a afectat disponibilul Soc. „Unirea” de Petrol.
  http://adevarul.ro/locale/zalau/adevarul-ascuns-71-ani-despre-lovitura-stat-23-august-1944-oprit-iuliu-maniu-publicare-interviu-istoric-acordat-corneliu-coposu-1_57bae25e5ab6550cb8fe2233/index.html
  http://www.ziaristionline.ro/2011/06/23/documentele-secrete-ale-tradarii-regelui-mihai-de-la-visinski-la-stalin-molotov-si-beria-exclusiv/

  https://www.cocoon.ro/regele-mihai-si-a-negociat-abdicarea-cu-comunistii/
  http://adevarul.ro/locale/zalau/adevarul-ascuns-71-ani-despre-lovitura-stat-23-august-1944-oprit-iuliu-maniu-publicare-interviu-istoric-acordat-corneliu-coposu-1_57bae25e5ab6550cb8fe2233/index.html
  http://www.ziaristionline.ro/2011/06/23/documentele-secrete-ale-tradarii-regelui-mihai-de-la-visinski-la-stalin-molotov-si-beria-exclusiv/

 4. Nu stiu ce sa cred despre acest site.
  Cred totusi ca este o capcana intinsa celor care vor si pot sa spuna unele lucruri depre adevarata istorie a romanilor si a Romaniei.
  Eu am strans multe documente publicare inainte de PANDEMOGOLANIE, dar nu le republic pentru ca mi se pare ca acest site este asemeni unei babe care “te trage de limba” sa afle ce gandesc romanii.
  Insa observ ca la probleme sensibile nu reactioneaza multi asa-zisi “patrioti”.
  Probabil ca ori adevarul adevarat demostrat cu probe sperie, ori “patriotii” sunt fictivi, membrii ai acestui site (babele care trag de limba).
  Indiferent de realitate, adevarul nu poate fi ascuns si in curand Cabalistii statanisti vor fi pusi cu botul pe labe.
  Daca acest site face parte din planul satanistilor, le spun ca sunt pe catafalc cu totii sau cu tontii.

  • Amice, dacă crezi că în America activează un guvern militar condus de Trump, că Hillary a fost spânzurată la Guantanamo de către un tribunal militar, că Papa a fost arestat pentru pedofilie, că toți sunt înlocuiți de clone și că oricine nu e de acord cu tine e controlat de servicii sau face parte din planul sataniștilor, dacă crezi asta neironic fie ai pus botul operatiunii psihologice Qanon, fie ești tu în solda ocultei și vrei să propagi dezbinare între naționaliști. Abține-te cu retorica asta, patrioții nu sunt “fictivi”, ieși din casă și ia contactul cu ei, există o sumedenie de organizații răspândite în țară. Nu acuza pe alții că nu fac ceva, mai ales pe Incorect Politic, care publică adevăruri pentru care unii oameni ajung la închisoare și o fac de aproape patru ani.

   • Nu am acuzat ci doar mi-am pus o intrebare la care vad ca mi-ai dat raspunsul.

    Acum sunt convins ca acest site este o capcana, pentru ca numai un site capcana poate publica documente adevarate despre tot ce se intampla si s-a intamplat rau in lume, in timp ce toate celelalte siteuri care vor sa spuna aceleasi lucruri sensibile ori sunt blocate, ori postarile sunt sterse.
    Din acest motiv cred ca acest site este “fara pata”.
    Faptul ca s-a gasit un aparator sa-mi dea replica imi cinfirma ca am dreptate.

    “Prima grija a diavolului a fost sa-l convinga pe Om ca el, diavolul, nu exista.”

 5. Intrebare: De ce nu exista un contor de vizionari a postarilor pentru a sti daca ceea ce postam prezinta interes si pentru cititori, pentru ca este suspect cat de putine opinii apar pentru un anumit subiect ?

  Contorul de vizualizari ne-ar putea spune ca romanii citesc postarile si, ori nu-si exprima in scris opiniile, ori postarile lor sunt cenzurate.
  Cred ca a doua varianta este cea valabila.

  In vreme de PANDEMOGOLANIE, cand MINCIUNA este cuvantul de ordine, sa existe un site care sa spuna lucrurilor pe nume si sa nu fie iunchis este cel putin bizar.

  Mie mi-au inchis doua conturi de Facebook pentru ca am postat documente care dovedeau ca guvernul PNL, USR si PLUS a facut si face GENOCID, iar pe Youtube trebuie sa postez de 10 ori acelasi comentariu ca sa ramana o postare nestearsa.

  Aasa ca nu mai cred de mult in Alba ca Zapada.

 6. “ ….Primul război mondial trebuie creat pentru a permite Iluminaţilor să răstoarne puterea Ţarilor în Rusia şi pentru a face din acea ţară o fortăreaţă a comunismului ateu. Divergenţele create de către agenţii Iluminaţi între imperiul britanic şi cel german vor fi folosite pentru a porni acest război. La finele acestui război va fi construit comunismul, iar acesta va fi mai apoi utilizat pentru a distruge alte guverne şi pentru a slăbi religiile… …. Al doilea război mondial trebuie iniţiat prin exploatarea diferenţelor între fascişti şi sionismul politic. Acest război trebuie condus de aşa natură încât nazismul va fi distrus iar sionismul politic va fi întărit în aşa măsură încât forţa sa va permite instituirea unui stat suveran Israel în Palestina. În timpul celui de-al doilea război mondial, comunismul internaţionalist trebuie să devină atât de tare încât să contrabalanseze Creştinismul, care atunci va fi limitat şi ţinut în şah până la momentul în care vom avea nevoie de acesta pentru cataclismul social final. …Al treilea război mondial va trebui creat prin exploatarea disensiunilor create de agentura Iluminaţilor între sioniştii politici şi liderii lumii islamice. Războiul trebuie condus în aşa fel încât islamul şi sionismul politic să se distrugă reciproc. În acest timp celealte naţiuni ca întotdeauna divizate în această chestiune vor fi obligate să lupte până la completa lor epuizare fizică, morală, spirituală şi economică…/…/ Vom dezlănţui nihiliştii şi ateiştii şi vom provoca un formidabil cataclism social, care prin întreaga sa hidoşenie (oroare) va arăta naţiunilor efectul ateismului absolut, originea sălbăticiei şi a celui mai sângeros cataclism. Apoi, peste tot, cetăţenii obligaţi a se apăra împotriva unei mâini de revoluţionari, vor extermina pe acei distrugători de civilizaţie, iar mulţimea, deziluzionată de Creştinism -ale cărui spirite cereşti vor fi din acel moment fără orientare sau direcţie- va porni în căutarea unor idealuri, dar nu va şti încotro să-şi orienteze adoraţia şi atunci va primi adevărata lumină, prin manifestarea universală a curatei doctrine a lui lucifer, care va fi în fine scoasă la vederea mulţimii.Această manifestare va rezulta din mişcarea mondială reacţionară care va urma distrugerii Creştinismului şi ateismului, ambele fiind cucerite şi exterminate deopotrivă.”
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Albert_Pike
  http://www.curierulconservator.com/htm/secrete_publice.htm
  Generalul Albert Pike, mason de grad 33 fondator și reformator al Ritului Scotin Antic și Acceptat, deținând funcția de Mare Comandor al Francmasoneriei Americane din anul 1859 pana in data mortii sale 1891. In 1869 a fost unul din liderii de seama ai Cavalerilor Ku Klux Klan (KKK), i-a trimis lui Giusseppe Mazzini pe 15.08.1871 faimoasa sa scrisoare, act expus la British Museum, Londra, copiat de William Guy Carr, fost spion Intelligence Officer din Marina Regală Canadiană, traducerea fiind a redacţiei Curierului Conservator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *