Home / Știrea zilei / VIDEO: Rabini ortodocși vorbind despre sionism

VIDEO: Rabini ortodocși vorbind despre sionism

Vlad Voicu
Incorect Politic
Noiembrie 26, 2021

3 comments

 1. Imensa majoritate a evreilor ortodocşi se delimitează de aceşti „rabini Neturei Karta“, care sunt un grupuscul minor în lumea evreilor care se îmbracă în haine tradiționale hasidice. Chiar dacă evreii ortodocşi nu împărtăşesc viziunea sioniştilor teritoriali, fiind tot adepți ai diasporei, ei nu se raliază şi acțiunilor acestor „rabini Gardienii“.
  *
  Organizația „Neturei Karta“ (Gardienii Porților Cetății), din care fac parte „rabinii“ aceştia (care trăiesc majoritatea la New York și o parte mai mică la Ierusalim), se consideră o autoritate religioasă evreiască cu privire la sionism și Israel și pretinde că „se roagă pentru dezmembrarea pașnică a statului Israel“, dar există şi multă ipocrizie la ei. Rabinii „Neturei Karta“ spun, ca şi alți ortodocşi evrei, că „numai Dumnezeu poate restabili suveranitatea evreiască în pământul lui Israel prin aducerea lui Mesia“ al evreilor şi că sioniştii (teritoriali) împiedică aceasta prin faptul că conduc evreii la autodeterminare, în loc să aştepte grația divină. La rândul lor sioniştii teritoriali spun că Poporul evreu este propriul să Mesia. Sunt nuanțe ce nu ne privesc, ba chiar ne pot păcăli.
  Este şi multă înşelare istorică în spusele acestor „rabini“ (nişte evrei costumați hasidic), căci au existat de la început sionişti religioşi, nu (doar) atei, cum zic ei.
  Apărută în 1938, „Neturei Karta” face parte din mişcarea evreiască globală ce se simțea mai bine viețuind răspândită în diaspora, mai ales în SUA (unde şi-a aşezat şi baza, ca şi alți hasidici) decât să înceapă o nouă viață, anevoiasă, în Palestina, destinată a fi noul „cămin evreiesc“. Viața în kibuțuri le-ar fi fost mult mai grea decât în comoda diaspora, unde evreii trăiesc preponderent, prin sisteme sofisticate, îndelung experimentate, pe seama popoarelor gazdă, nefiind principalii producători ai resurselor de bază ale societății. Sunt paraziți.
  „Noi (evreii) suntem în exil din poruncă dumnezeiască“, zic ei, dar „exilul“ la care se referă este o viață de diaspora infinit mai confortabilă decât viața unui evreu în statul Israel.
  Altă înşelare istorică şi probă a ipocriziei: evreii hasidici satmari, care au ridicat recent marea sinagogă de la Sighet, trec la rândul lor drept antisonişti (ca şi aceşti Neturei Karta), deci „evrei buni“, după unii. În realitate, liderul lor transilvănean, rabinul Joel Teitelbaum binecuvântase în 1930 emigrarea evreilor ultraortodocși în Palestina, când voia astfel să fie recunoscut, la schimb, şef al obștei haredite din Ierusalim și al partidului Agudat Israel (Uniunea Israel). Dacă însă nu l-au pus şef, s-a făcut brusc „anti-sionist“ şi a descoperit, tot brusc, temeiuri biblice ca evreii să rămână în diaspora. Iar cooperarea sioniştilor cu aceşti diasporeni zişi ne-sionişti, apare şi din faptul că Joel Teitelbaum nu a avut scrupule să se lase preluat în decembrie 1944, în drumul spre un lagăr german, de către liderul sionist Rezső Kasztner, cu știrea responsabililor naziști, de la care sioniştii l-au preluat împreună cu alți boşi religioşi evrei reținuți de germani, fiind transportați în Elveția, la o viață uşoară, doar prostimea de rând hasidică ajungând în lagăr, de unde mai apoi hasidicii au ajuns în diaspora, în SUA.
  *
  Ei, evreii Neturei Karta din acest video, mai zic că sionismul este cauza „anti-semitismului“, ceea ce este iarăşi fals, căci „anti-semitismul“ s-a născut, dinainte de a exista sionismul, din reacția față de cum era perceput comportamentul evreiesc. Aşa cum a fost pogromul de la Odesa, ivit după ce evreii de la Istanbul au batjocorit cadavrul patriarhului creştin şi l-au aruncat în mare, de unde a fost recuperat de nişte marinari greci şi adus pentru feneralii la Odesa, funeralii nerespectate de evreii locali, disprețuitori.
  *
  Ortodocşii de tipul acesta, precum „Neturei Karta“ (din acest video) sunt lăsați de sionişti şi de către masoneria evreiască B’nai B’rith, care i-au integrat într-un mod mai subtil, neperceptibil profanilor evrei şi ne-evreilor, să joace rolul de a-i face pe „anti-semiți“ să vadă (să creadă) că există şi „evrei buni“, iar palestinienii şi mai ales lumea musulmano-arabă să nu urască evreii, ci doar statul evreu sionist (la care se poate şi renunța, la nevoie, cum o spune şi un raport CIA).
  Ai au mers şi s-au întâlnit cu acest discurs-stratagemă şi cu președintele iranian Mahmoud Ahmadinejad de mai multe ori la New York și Teheran, precum și cu liderii Hamas din Gaza și Hezbollah din Liban. Pretind că iudaismul este bun şi că lumea musulmană ar trebui să îl aprecieze ca atare, dar nu se dezic de rasismul talmudic, despre care nu suflă o vorbă.
  *
  Sionismul i-a integrat pe aceşti ortodocşi în „sionismul cultural“ (cu componenta economică globală), cu sau fără voia lor.
  Chiar în acest video ei spun că în viitor toate popoarele îl vor sluji pe unicul Dumnezeu, care este şi al evreilor, asemenea lor, dar nu spun că popoarele vor fi egale şi că va înceta să mai existe un popor special, preferat, „ales“, cel evreu, ei.
  *
  Întrebarea finală este cine pe cine foloseşte. Vom fi noi vreodată cu adevărat apărați de asemenea „gardieni“ evrei anti-sionişti în vreo instanță, când vom fi acuzați de „antisemitism“ dacă spunem adevăruri deranjante, sau vom fi aduşi la a crede că există (şi) un iudaism bun, deşi iudaismul este fundamental rasist (prin Tora şi Talmud, mai ales), iar sionismul o formă a lui?
  În prezent forma cea mai evoluată a sionismului nu mai este de mult una strict teritorială, ci una diasporică cu un centru spiritual în Israel. Parcă ar fi înțeleşi, iar aceste discursuri probabil că doar fascinează (hipnotizează) anumite ținte ale manipulări, care suntem noi, ne-evreii. Vom crede că răul este sionismul teritorial din Palestina, dar nu şi coloniile evreieşti care, răspândite, printre noi (sau peste noi), sunt ceva „bun“, sunt „evreii ăia bunii“. Vom fi captivii Sindromului Stockholm?

 2. Jidanii cu perciuni si palarii negre sint scirbosi indiferent din ce gasca religioasa fac parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.