Home / Actualitate / Universitatea din București, infestată de marxism cultural, retrage titlul de Doctor Honoris Causa acordat mareșalului Ion Antonescu

Universitatea din București, infestată de marxism cultural, retrage titlul de Doctor Honoris Causa acordat mareșalului Ion Antonescu

Incorect Politic
Februarie 16, 2023

Universitatea din București, infestată de neomarxism, retrage titlul de Doctor Honoris Causa acordat mareșalului Ion Antonescu

Via NapocaNews:

Universitatea din București anunță într-un comunicat de presă că a decis retragerea titlului de Doctor Honoris Causa acordat mareșalului Ion Antonescu. Hotărârea a fost luată de Senatul Universității din București în ședința de miercuri, 15 februarie 2023.

„Decizia privind retragerea titlului onorific a avut la bază faptul că Ion Antonescu a fost găsit vinovat de crime de război, fiind condamnat la moarte în data de 17 mai 1946 de către Tribunalul Poporului din București, instanță care a funcționat sub coordonarea Comisiei Aliate de Control, fiind asimilată sistemului de tribunale care au judecat crimele de război ale liderilor Germaniei naziste și Italiei fasciste.

De altfel, pe tot parcursul guvernării sale autoritare, mareșalul a manifestat o puternică atitudine antisemită, fapt exprimat și public cu numeroase ocazii. Ca atare, chiar dacă numărul evreilor români și al celor din teritoriile aflate sub administrație românească uciși în timpul Holocaustului nu a putut fi stabilit cu precizie, concluzia Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului din România este că în perioada respectivă în România și în teritoriile aflate sub controlul său au fost uciși sau au murit ca urmare a represiunii între 280.000 și 380.000 de evrei români și ucraineni. La aceștia se adaugă mare parte dintre cei 25.000 de etnici romi trimiși în Transnistria.
Dat fiind că responsabilitatea lui Ion Antonescu pentru uciderea evreilor din Basarabia, Bucovina și Transnistria este indiscutabilă, faptele și acțiunile mareșalului Ion Antonescu pot fi încadrate la art. 7.1.4 privind retragerea titlului din Regulamentul privind acordarea titlurilor onorifice al Universității din București, conform căruia „persoana nominalizată a fost condamnată definitiv și irevocabil pentru crime împotriva umanității”.

Totodată, Senatul Universității din București a ținut cont de faptul că acordarea acestei distincții onorifice mareșalului Ion Antonescu în anul 1941 s-a produs în condițiile distorsionării principiului autonomiei universitare și în spiritul promovării cultului personalității pentru conducătorul statului”, se menționează în comunicat.

În legătură cu decizia de retragere a titlului de Doctor Honoris Causa, prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, precizează că „astăzi, Senatul Universității din București doar a constatat că nu mai poate asocia instituția cu Mareșalul Ion Antonescu și i-a retras titlul de DHC, așa cum a procedat imediat după Revoluție prin retragerea titlului lui Nicolae Ceaușescu.

13 comments

 1. inteligenta artificiala a decis

 2. Jidanii fac ce vor in Romania! Cu acceptul autoritatilor romane se calca in picioare tot ce este romanesc! Aici este amprenta asa-zisului institut e.w(cu minuscule, ca nu se merita altfel)!Oare vom mai avea vreodata Romania a romanilor?

  • Să precizăm un fapt: Autoritățile care dețin puterea în stat sînt neromâni, străini puciști, ocupanți militari, deci ilegitimi și ca urmare impostori (trădători pot fi doar etnici români). trebuie să învățăm să ne exprimăm corect Țara nu poate fi de căcat ci doar populațiile conlocuitoare neromâni.

 3. Se poate retrage o distinctie , un titlu universitar unui individ mort de mai bine d e shaptezeci de ani ? Rau a mai ajuns Romania si capetele ei luminate daca se apuca sa faca goange dintr-astea ! Rusine !!! P.S. Dar ” titlurile de doctori ” in nimic ale actualei clase politice, alea cand vor fi retrase , tot dupa vreo cateva zeci de ani dupa ce jigodiile vor trece …pe lumea ailalta ? P.P.S. Acum vad si eu cati ” intelectuali ” al pupau un dos pe Maresalul Antonescu cata vreme a fost maresal iar dupa ce n-a mai fost nici macar fizic in aceasta lume…RUSINE !

 4. Meșterca Augustin

  Corect, așa ar trebui procedat, dar, oare, e posibil așa ceva până nu scăpăm de această conducere xenocrată din biata Românie?!?🤔😢

 5. ”Ei” nu pot revoca nimic: faptele istorice nu se pot revoca. Este doar expresia urii născută din invidie. Vor să ascundă merite istorice datorită faptului recunoscut implicit că sînt niște infami

 6. Maria Gheorghiu – „Cântecul lui Ioan fără de mormânt”
  https://www.youtube.com/watch?v=EvQwHqeaMbs&t=275s

  Maria Gheorghiu – Prutule, coboară-ți malul
  https://www.youtube.com/watch?v=VUZJNVK_drs

  „Mareșalul de oțel”
  https://www.youtube.com/watch?v=ukj_F3O4Pmc

  Maria Gheorghiu – Bocetul lui Ioan cel fără de mormânt (07/16) [Floare de vârtej]
  https://www.youtube.com/watch?v=0vO1mwxN9_w

 7. Vasile I. Zărnescu

  Vă rog să eliminați cuvîntul „neomarxism” din limbaj. Acest termen este o blasfemie la adresa lui Marx, care este considerat de jidovi drept cel mai mare „antisemit”. Și, în plus, la o ședință a Ligii Comuniștilor, auzindu-l pe ăla de la prezidiu cum invoca înfocat „marxismul” și „teoria marxistă”, Marx s-a dus la tribună și a zis că el, Marx, „nu este marxist!”
  Decizia senatului Universității București este expresia nu a „neomarxismului”, ci a neojidovismului de care este infestată. Așadar, eliminați cuvinte ca „neomarxism”, „marxism cultura” și alte asemenea aberații. Marx a scris CAPITALUL, adică despre capitalism. Mai puneți mîna pe carte!
  În timpul cînd mareșalul Ion Antonescu a fost în detenție la sovietici, un grup de generali i-au cerut lui I.V. Stalin să-l condamne la moarte pentru crime de război și să-l execute. Stalin a făcut o anchetă și a decis că este nevinovat și l-a retrimis în România, unde se instalaseră jidovii veniți pe tancurile sovietice după 23 august 1944.
  Tribunalulde Nurnberg, care i-a judecat pe criminalii de război din vremea WW2 nu l-au anchetat și nici condamnat, fiindcă nu era cazul.
  Tribunalul Poporului care l-a condamnat și executat era o instituție complet jidănească, dirijată de Alexandra Sidorovici, nevasta lui Silviu Brucan (Bruckner), împreună cu Avram Bunariu (tot jidov; cf. https://historia.ro/sectiune/general/apostolii-lui-stalin-avram-bunaciu-ultima-577355.html). Senatul Universității București falsifică istoria, pretinzînd că Tribunalul Poporului acționa sub autoritatea Comisiei de Control a Aliaților. DA, așa este, dar era o chestiune pur formală. Este de notorietate că această Comisie a Aliaților a funcționat, în România, exclusiv sub comanda comisarului politic sovietic. Ca și toată Europa Centrală și de Est, aflată cu cizma sovietică. Și, la fel, este de notorietate că toți comisarii politici sovietici erau jidovi, tot așa cum N.K.D.V. era format cvasicomplet din jidovi.
  Așadar, actuala decizie a Universității București nu este decît excreția presiunii pe care o exercită – cum am mai spus acum peste 15 ani – XENOCRAȚIA CARE CONDUCE ROMÂNIA (cf. https://curentul.net/2010/12/10/romania-va-deveni-groapa-de-gunoi-etnic-a-europei-3/; https://www.justitiarul.ro/biserica-unita-cu-roma-cutitul-infipt-in-spatele-bisericii-ortodoxe/)! Cf. și: Radu Morau, „România este condusă de evrei”, pe https://www.incorectpolitic.com/a-spus-o-in-direct-radu-moraru-romania-este-condusa-de-evrei/.
  Solicit Universității București să publice lista jidovilor angajați în Universitate. Unii laudă Israelul că, în pofida micimii număruui de iudei, printre premianții Nobel iudeii dețin cel mai mare număr, comparativ cu alte popoare. Vrem să ne lăudăm și noi cu jidovii din Universitate, dacă nici măcar unui român nu i-a fost decernat Premiul NObel!

 8. Pe lista deținătorilor titlului de DHC al Univ. din București (au fost 219 nume, acum, după eliminarea Mareșalului, sunt cu unul mai puțin), la poziția a 2-a figurează Carol al II-lea, nemernicul suveran din iunie 1930- sept. 1940, imoral și corupt, groparul sistemului politic democratic autohton și – mai grav – al României Mari. Acestui nefast personaj dictatorial – care, prin 1944/45, se gudura pe lângă sovietici să-l repună pe tron! -, când îi va retrage UB titlul de DHC (acordat, ca și lui Ion Antonescu, mai târziu, și lui N. Ceaușescu din rațiuni de propagandă in favoarea regimurilor politice respective)? Pentru unii mumă, pentru alții ciumă?!

 9. cica pa vremea cand dl. Coja era asistent,era o studenta care spune colegilor:-profesorul ala e jidov,conferentiaru ala e jida: fata simpla de la tara!(acum se stie totul,nu mai e pe ghicitelea,scrie pe vviki)

 10. Au mai descoperit ceva bolșevicii, a mai rămas ceva nedemascat și nepus la stâlpul infamiei. Mă mir cum nu cer retragerea gradelor universitare pentru profesorii care au conferit doctoratul onorific.
  Numai ce tam-tam a fost acum câțiva ani când au descoperit că statul Mississippi încă nu a ratificat Amendamentul 13 la Constituția SUA care abolea sclavia și că steagul acestui stat conține o parte din steagul Confederației; imediat „autoritățile” s-au executat și au remediat problemele.

 11. Acolo se face demult propaganda jidaneasca ordinara:
  -la facultatea de istorie se invata teorii jidovesti bolnave, ca au fost tot felul depopoare pe aici si noi nu suntem daci si romani
  – ca Biserica care ne-a tinut unitisi a avut un ro semnificativ la sustinerea identitatii noastre nationale de fapt e o adunatura de mincinosi si manipulatori care isi vede interesele, este o afacere
  -sunt sectii delimbi straine ale raselor inferioar,e in special musulmane, unde invata romance curve sa se apropie de alte culturi
  -tiganii borati au locuri speciale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *