Home / Știrea zilei / Un parlamentar curajos din AUR a reacționat în parlament față de INTERZICEREA Rezistenței Anticomuniste în școli!

Un parlamentar curajos din AUR a reacționat în parlament față de INTERZICEREA Rezistenței Anticomuniste în școli!

Incorect Politic
Februarie 12, 2024

Un parlamentar curajos din AUR a reacționat în parlament față de INTERZICEREA Rezistenței Anticomuniste în școli!

Un parlamentar curajos din AUR a reacționat în parlament față de INTERZICEREA Rezistenței Anticomuniste în școli!

Via Buciumul:

Deputatul făgărășean Dumitru Flucuș, din partea A.U.R., a reacționat în Parlamentul României față de INTERZICEREA de către Prefectul Capitalei și Inspectoratul Școlar al Municpiului București a activităților Fundației Ion Gavrilă Ogoranu și Asociației Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei în liceele și școlile din București. Fundatia „Ion Gavrila Ogoranu” nu este extremistă!

„De recunoașterea luptei noastre au nevoie tinerii de a se simți mândri că au avut astfel de înaintași. De recunoașterea luptei noastre are nevoie Istoria României.” Ion Gavrilă Ogoranu

Eroii rezistenței anticomuniste – interziși în București!

În urma unei adrese primite de la Instituția Prefectului în 18 ianuarie 2024, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a eliberat un comunicat prin care interzice reprezentanților Fundației „Ion Gavrilă Ogoranu” și Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” să participe la întâlniri cu elevii, în cadrul activităților desfășurate în săptămâna „Școala Altfel”, pentru că „expun copiii la ideologie de extremă dreaptă”.

Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” este o organizație înființată în 2008, al cărei scop este „cinstirea şi păstrarea vie a memoriei luptătorilor pentru libertatea si demnitatea naţiunii române în decursul deceniilor de represiune prin care a trecut România în ultimul secol.”

Fundația are un statut și un act constitutiv, în care nu este menționat niciun mesaj extremist.

Ce este extremist în a păstra memoria eroilor care au luptat contra ocupației sovietice?

Ce „mesaje extremiste” a lansat Fundația Ion Gavrilă Ogoranu în spațiul public?

Activismul civic al fundației, din 2008 și până astăzi, a fost centrat pe omagierea tinerilor români care erau vânați de un regim nefast. Regimul comunist al anilor 50 a instaurat în țara noastră o perioadă sumbră de persecuție a țăranilor, cât și a intelectualității în acel supranumit „obsedantul deceniu” sau chiar „deceniul negru” al României.

Țara Făgărașului, crâmpeiul de rai în care am avut și eu bucuria să mă nasc și să trăiesc, a fost un punct de rezistență contra comunismului stalinist, asemenea Dobrogei, Maramureșului, Munților Apuseni și lista poate continua.

Tinerii eroi luptători nu erau extremiști sau periculoși pentru societate. Ei au reprezentat elita morală și intelectuală a societății românești. Nu aveau o ideologie, ci o credință profundă în Dumnezeu și în viitorul neamului românesc.

Cei ideologizați erau comuniștii de atunci și sunt cei de astăzi, comuniști în suflet, îmbrăcați în piei de oi, așa-zis democratice, care opresc accesul elevilor la o educație în spiritul valorilor românești și a conștiinței naționale.

Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar al Municipiului București nu pot stabili în mod subiectiv cine este extremist și cine nu.

Autoritățile antinaționale, care conduc aceste instituții tac mâlc și în niciun caz nu opresc predarea unor materii cel puțin controversate.

La finalul anului trecut, în perioada „Școlii altfel”, elevii de clasa a VI-a de la Școala Gimnazială nr.79 din București au fost expuși la ore de educație sexuală explicită, fără acordul părinților.

Copiilor li s-a vorbit despre consumul de pornografie și masturbare, dar și altele. Deși episodul a stârnit un scandal, nici Prefectura, și nicio autoritate școlară nu s-a sesizat pentru a investiga faptele.

În prezent, tineretul din țara noastră nu are voie să învețe despre eroi, dar învață despre modalități de degenerare a sufletului.

Acestea sunt prioritățile noastre? Ce educație oferim tinerilor noștri?

Închei cu câteva citate din cartea „Brazii se frâng, dar nu se îndoiesc” al eroului făgărășan Ion Gavrilă Ogoranu:

„De recunoasterea luptei noastre au nevoie tinerii de a se simți mândri ca au avut astfel de înaintași. De recunoașterea luptei noastre are nevoie Istoria României.”

„Mamă-Țară, iartă-ne că am cutezat să luptăm și să murim pentru tine!”

Deputat Dumitru FLUCUȘ

 

Nota lui Sterie Ciumetti: 1. Unde sunt restul deputaților AUR și de ce tac? 2. Așteptăm să vorbească domnul Dumitru și împotriva legii OUG 31/2002 și legii 217/2015 care prevăd pedepse cu închisoarea pentru opinii despre legionari și un anumit eveniment istoric, singurul protejat prin lege de orice fel de contestare sau examinare.

8 comments

 1. Întreg partidul sa se ridice împotriva unei samavolnicii,nu doar sa pună un deputat sa vorbească în numele partidului.Insusi Simion sa ia poziție de la tribuna….

  • Ion fara de mormant

   Georgy Shimon care nu a muncit in viat llui dar la vreo 39 de ani apare candidat la europarlamentare cu campanie in spate crezi ca e roman? are fata de roman?

 2. Restul au intrat în adormire……

 3. Curajos ?? hă hă !!!! Asta e curaj ??? Curajos a fost Eminescu, A. C. Cuza, Nicolae Paulescu, Corneliu Zelea Codreanu, legionarii, luptătorii din munți, deținuții de la Pitești, Gherla, Aiud, nu acește specimene numite politicieni, cărora dacă le pronunți cuvântul jidan se baga sub pat.!!!!

 4. AUR e un partid sionist, asa ca nu m-ar mira sa fie dat afara din partid acest om. SOS Romania este anti-sionism!

 5. Aleksandr Soljenițîn despre bolșevism
  16 februarie 2024|Doctrină naţionalistă, Holocaust
  Trebuie să înțelegeți că principalii lideri bolșevici care au preluat Rusia nu erau ruși.

  I-au urât pe ruși.
  I-au urât pe creștini.
  Conduși de ura rasială, au torturat și au sacrificat milioane de ruși fără nici cea mai mică remușcare.
  Revoluția din octombrie nu a fost ceea ce voi numiți „Revoluția Rusă”.
  A fost invazia și cucerirea populației ruse.
  Mulți dintre compatrioții mei au suferit crime oribile pe care niciodată în întreaga istorie a umanității nu au trebuit să le sufere popoarele sau națiunile.
  Acest fapt nu poate fi subestimat.
  Fără evrei nu ar fi existat bolșevism.
  Pentru un evreu, nimic nu este mai jignitor decât adevărul.
  Din 1918 până în 1957, teroriștii evrei însetați de sânge au ucis 66.000.000 de oameni.
  Bolșevismul a efectuat cel mai mare masacru uman din toate timpurile.
  Faptul că cea mai mare parte a lumii ignoră astăzi această realitate este o dovadă că media globală în sine este în mâinile ucigașilor.
  .
  Aleksandr Soljenițîn – Two Hundred Years Together📚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *