Home / Problema Țigănească / Țiganii din Năvodari TERORIZEAZĂ Parcurile Cer Taxă de Protecție

Țiganii din Năvodari TERORIZEAZĂ Parcurile Cer Taxă de Protecție

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
August 7, 2018

Țiganii din Năvodari TERORIZEAZĂ Parcurile Cer Taxă de Protecție

Replicaonline:

Mai mulţi copii de etnie romă creează haos în Parcul Central din localitatea Năvodari!

Să le spunem țigani.

Aici, zilnic, dar şi pe timpul nopţii, mai mulţi copii de etnie romă au pus cetăţenii pe jar prin comportamentul lor care îngrijorează şi de multe ori, potrivit năvodărenilor, intimidează.

Sau puradei.

Vorbim despre acţiuni nu tocmai plăcute ale celor mici, locuitorii oraşului Năvodari acuză că aceştia ar cere taxă de protecţie şi ameninţă trecătorii dacă nu le dau bani.

Apelează la mila publicului, ameninţă, cer taxă de protecţie, vandalizează locuri de joacă şi urmăresc oamenii la bancomate… toate acestea sunt acuzaţii ale locuitorilor oraşului Năvodari aduse la adresa unor copii de etnie romă ce îşi fac veacul prin parcul Central. Mămicile care îşi duc copiii în acel parc sunt efectiv exasperate de comportamentul agresiv al copiilor de etnie romă.

Acestea au precizat într-o postare pe o pagină de socializare că ai săi copii nu pot merge în parc pentru că li se cere taxă de protecţie şi sunt ameninţaţi de aceştia. “Ce facem cu puradeii de “rromi” , în parcul din centru? Copiii mei nu pot să merge în parcul din centru pentru că ei le cer taxă de protecţie sau îi ameninţă! Ne facem singuri dreptate sau avem Poliţie Locală?”, a declarat public o mămică direct afectată de comportamentul copiilor de etnie romă prezenţi în parc.

Alţii spun că aceştia reprezintă un pericol pentru ceilalţi copii, putând adopta atitudini violente fizic nu doar verbal: “Țiganii aia așa sunt, așa este educația lor și așa sunt și părinții lor. Mai bine mergeți la poliție și rezolvați acolo. Totuși zic să fiți cu ochii pe copii. Doamne ferește sa fie o bătaie sau un accident violent.”, a declarat un năvodărean.

Năvodăreanul știe.

De asemenea, cetăţenii acuză că aceşti minori apelează şi la mila publicului, degenerând într-un fel de şantaj dacă nu primesc “un leu”. “Într-o zi o doamnă scotea bani de la bancomatul de la CEC şi efectiv au înconjurat-o nelasând-o să plece până nu le-a dat cate 1 leu! Poliția, care politie,avem aşa ceva în oraş?”, spune indignată o locuitoare a oraşului.

Unii dintre cei care au făcut public subiect spun că au sesizat autorităţile cu privire la minorii de etnie romă care fac ce vor, şi mai mult rău, în parcul din oraş. “Eu acum 2 ani am sunat la protecţia copilului şi am raportat că aceşti copii stau pe străzi din zori şi până noaptea… răspunsul lor a fost, că nu au asemenea cunoştinţe… că autorităţile din Năvodari nu au anunţat aşa ceva. Iar la o oră după ce am sunat, mă aşteptă poliţia acasă să vadă cine este cel ce a raportat, nu unde sunt copii.”, a precizat o altă locuitoare derabjată de situaţie.

Să fie oare poliția mână în mână cu țiganii? N-aș vrea să cred asta…

Ce spun poliţiştii locali din Năvodari?

Poliţia Locală Năvodari a declarat pentru cotidianul “Replica” că de-a lungul timpului s-au înregistrat sesizări cu privire la aceşti copii de etnie romă care deranjează cetăţenii. În acest sens, poliţist local Neagu, a precizat că în urma sesizărilor făcute de cetăţeni în privinţa acestor copii s-a acţionat prin trimiterea unui echipaj la locuinţa acestora pentru a-i găsi şi înştiinţa pe părinţii acestora, răspunzători de faptele copiilor săi.

Părinții acestora știu ce fac copiii lor, doar ei i-au învățat să hărțuiască oameni și să ceară taxă de protecție pentru că sunt minori și legea e mai blândă cu ei.

Aşadar, potrivit acestuia, părinţii copiilor sunt singurii care pot fi sancţionaţi în acest caz deoarece copii sunt minori.

Ce ziceam.

Ulterior sesizărilor făcute, Poliţia Locală Năvodari, potrivit poliţistului local Neagu, i-a sancţionat pe părinţii copiilor care au creat spaimă în Parcul Central din oraşul Năvodari. Pentru remedierea sau cel puţin ameliorarea situaţiei, poliţiştii locali ai oraşului Năvodari recomandă cetăţenilor să sesizeze cu privire la eventualele evenimente neplăcute numărul unic 112 sau Dispeceratul Poliţiei Locale Năvodari 0241.760.307.

Nu se spune cum i-au sancționat, dar probabil insuficient.

O sancțiune adecvată ar fi gruparea lor în centre de muncă în folosul comunității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *