Home / Internațional / Statele Unite Unite au securitate națională zero

Statele Unite Unite au securitate națională zero

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Februarie 10, 2024

Statele Unite Unite au securitate națională zero

Statele Unite Unite au securitate națională zero

 

În cartea sa recent publicată, Nuclear High-Attitude Electromagnetic Pulse , Steven Starr arată că este nevoie doar de o explozie nucleară pentru a închide Statele Unite și a arunca populația înapoi în Evul Întunecat. Rețeaua electrică ar urma să fie distrusă împreună cu sistemul de comunicații, sistemele de răcire de la centralele nucleare și toate dispozitivele electronice. Motivul este că infrastructura civilă nu este protejată de ElectroMagneticPulse (EMP). Armata a luat măsuri pentru a-și proteja armele și sistemele de comunicații, dar nu s-a făcut nimic pentru a proteja infrastructura civilă. Proiectele de lege care impun protecția EMP au fost înfrânte de Congres.

Starr raportează că doar 4% din bugetul militar al SUA este necesar pentru a proteja rețeaua electrică și infrastructura civilă. În schimb, idioții de la Washington risipesc trilioane de dolari în războaie fără rost în Afganistan, Irak, Libia, Serbia, Siria, Yemen, Palestina și Ucraina.

Orașele americane nu ar suferi efecte de la explozie și incendiu, cum ar fi produse de detonarea la nivelul solului, dar consecințele ar fi la fel de îngrozitoare. Starr le descrie într-un rezumat pe site-ul său: https://nuclearfamine.org/connect/

Efectele unei singure detonări nucleare la mare altitudine asupra estului SUA

„La 105 mile deasupra Ohio, un singur focos nuclear explodează. Deoarece este mult deasupra atmosferei, nu vor fi resimțite efecte de explozie sau foc pe Pământ, cu toate acestea, această detonare nucleară la mare altitudine va crea un puls electromagnetic gigantic sau EMP.

„Într-o miliardime de secundă, valul inițial EMP E1 va determina formarea unor tensiuni și curenți masivi în liniile electrice, liniile de telecomunicații, cabluri, fire, antene și orice alt material conductiv electric găsit sub detonarea nucleară într-o zonă circulară care acoperă sute de mii de mile pătrate.

„În această regiune, în condiții ideale, valul E1 va produce 2 milioane de volți și un curent de 5.000 până la 10.000 de amperi în liniile electrice de distribuție medie. Orice dispozitive electronice moderne neecranate care conțin circuite în stare solidă, care sunt conectate la rețea, vor fi dezactivate, deteriorate sau distruse. Aceasta include dispozitivele electronice necesare pentru a opera întreaga infrastructură națională critică.

„Dispozitivele electronice neprotejate din sistemele de transport terestre, aeriene și maritime, sistemele de apă și canalizare, sistemele de distribuție a combustibilului și alimentelor, sistemele de apă și canalizare, sistemele de telecomunicații și sistemele bancare ar fi toate simultan scoase din funcțiune – și toate aceste sisteme ar să fie dezactivate până când electronicele în stare solidă necesare pentru a le opera pot fi reparate sau înlocuite.

„Valul E1 va distruge, de asemenea, instantaneu milioane de izolatori de sticlă găsiți pe liniile de distribuție a energiei electrice de clasa 15 kilovolti. 78% din toată energia electrică din SUA este livrată utilizatorilor finali (rezidențiali, agricoli, comerciali) prin aceste linii electrice de 15 kV. Pierderea unui singur izolator pe o linie poate distruge distribuția energiei pe întreaga linie.

„În același moment, tensiunea și curentul masiv induse de valul E1 vor deteriora și distruge releele, senzorii și panourile de control de la 1783 de substații de înaltă tensiune, distrugând întreaga rețea electrică din jumătatea de est a Statelor Unite.

„Una până la zece secunde după detonarea nucleară, următorul val EMP E3 ar induce fluxuri puternice de curent în liniile electrice, inclusiv liniile care sunt atât deasupra, cât și sub pământ. E3 ar deteriora sau distruge multe – dacă nu majoritatea – dintre transformatoarele de putere mare și întreruptoarele de circuit de foarte înaltă tensiune necesare pentru transmiterea pe distanțe lungi a aproximativ 90% din puterea electrică în Statele Unite.

„Pierderea transformatoarelor mari de putere și a întrerupătoarelor de circuit de foarte înaltă tensiune ar însemna că regiuni întregi din Statele Unite vor rămâne fără energie electrică până la un an sau mai mult. Acest lucru se datorează faptului că transformatoarele mari de putere nu sunt stocate și timpul actual de așteptare pentru fabricarea lor este de 18 până la 24 de luni; acestea trebuie să fie proiectate și fabricate la comandă și aproximativ 80% sunt fabricate în străinătate. Fiecare cântărește între 200 și 400 de tone și trebuie să fie expediat pe mare, iar mutarea lor la destinația finală este destul de dificilă chiar și în circumstanțe normale.

„Deoarece centralele nucleare nu sunt proiectate să reziste la efectele EMP, electronicele în stare solidă din sistemele lor electrice și de răcire de rezervă ar fi, de asemenea, deteriorate și dezactivate. Defecțiunea sistemelor lor de alimentare de urgență și a sistemelor active de răcire a miezului de urgență va face imposibilă răcirea miezurilor reactorului după oprirea de urgență; acest lucru va duce rapid la topirea miezului reactorului la zeci de centrale nucleare.

„Pentru a rezuma, un singur impuls electromagnetic nuclear de mare altitudine poate elimina instantaneu cea mai mare parte sau toată rețeaua electrică a SUA, distrugând simultan dispozitivele electronice în stare solidă necesare pentru a opera infrastructura națională critică a SUA – inclusiv sistemele de siguranță de la centralele nucleare. În urma unui EMP nuclear, oamenii din SUA s-ar trezi dintr-o dată trăind în condițiile Evului Mediu pentru o perioadă poate chiar de un an – majoritatea americanilor nu ar putea supraviețui unor asemenea circumstanțe.

„Pentru mai puțin de 4% din bugetul național de apărare al SUA, rețeaua electrică și infrastructura critică din SUA pot fi protejate de EMP. Cu toate acestea, voința politică de a implementa această protecție nu a fost încă găsită, așa că americanii rămân foarte expuși riscului.”

Cartea este disponibilă de pe Amazon, Barnes & Noble și Kindle. Dacă îl vei citi, vei fi uimit și dezgustat de neglijența și prostia guvernului SUA. Datorită proștilor care ne guvernează, avem securitate națională zero, în ciuda cheltuielilor masive an de an, deceniu după deceniu.

Oamenii nu realizează că comoditatea și divertismentul oferite de telefoanele lor mobile au un cost mare atunci când sunt măsurate prin risc. Nimic nu este sigur în era digitală, nici identitatea, confidențialitatea, contul bancar sau independența. Extinderea revoluției digitale în bani va însemna că vi se poate refuza accesul la banii dvs. din orice motiv, inclusiv exercitarea libertății de exprimare. Toate cunoștințele acumulate în formă digitală pot fi șterse de un singur EMP. Încercați să vă imaginați consecințele unei astfel de pierderi. Acestea sunt noi riscuri neexperimentate până acum pe Pământ.

(Republicat de pe PaulCraigRoberts.org cu permisiunea autorului sau reprezentantului)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *