Home / Internațional / Şoc într-un tren din Austria după ce în difuzoare s-a auzit vocea lui Hitler şi sloganuri naziste

Şoc într-un tren din Austria după ce în difuzoare s-a auzit vocea lui Hitler şi sloganuri naziste

Incorect Politic
Septembrie 7, 2023

Şoc într-un tren din Austria după ce în difuzoare s-a auzit vocea lui Hitler şi sloganuri naziste

Şoc într-un tren din Austria după ce în difuzoare s-a auzit vocea lui Hitler şi sloganuri naziste

Via Nationalisti:

Călătorii dintr-un tren interurban din Austria au avut un șoc, duminică, după ce la bord a fost auzită în difuzoare vocea lui Adolf Hitler rostind un discurs, relatează BBC şi CNN.

În loc de anunţurile obişnuite, prin sistemul de difuzoare al trenului s-a auzit vocea mulţimilor care striga cunoscutele sloganuri “Heil Hitler” şi “Sieg Heil”.

Un pasager al cursei Bregenz-Viena a declarat pentru BBC că toată lumea din tren a fost “complet şocată”, transmite news.r

“A fost înfricoşător”

Jurnalista Colette Schmidt, care se afla în tren, a cerut explicaţii într-un tweet, duminică.

“Aţi putea să ne lămuriţi de ce un tren întreg a auzit discursul lui Hitler? Inclusiv strigăte fervente Sieg Heil? Au fost piratate? Ce se întâmplă?”, a întrebat ea. “În afară de faptul că eu şi alţi austrieci am fost complet şocaţi, ce crede un oaspete din străinătate când în trenurile noastre se aud discursuri hitleriste prin difuzoare? Se presupune că a venit din partea “tehnologiei”. Ce?!”, a scris Schmidt într-un alt tweet.

Schmidt a povestit la CNN că discursul lui Hitler a durat aproximativ 20 de secunde, urmat de sloganurile naziste, şi că înregistrarea a fost difuzată în buclă. Ea a mărturisit că a fost “speriată” după ce a auzit discursul lui Hitler în tren.

August 1927: Austrian born German fascist dictator, Adolf Hitler, saluting the massed ranks of his party during the party congress at Nuremberg. (Photo by Hulton Archive/Getty Images)

“Nu a venit niciun conductor, nu a venit nimeni, nu era nimeni care să vadă. Eram singuri cu această nebunie. Cine conduce acest tren acum? m-am întrebat”, a relatat Schmidt. “A fost înfricoşător”, a adăugat ea.

David Stoegmueller, un parlamentar al Partidului Verde din Austria, a declarat că discursul liderului nazist german a fost difuzat prin interfon cu puţin timp înainte ca trenul să ajungă la Viena.

“Am auzit două episoade”, a povestit el. “Mai întâi au fost 30 de secunde ale unui discurs al lui Hitler, iar apoi am auzit Sieg Heil”, a detaliat parlamentarul, publicând pe Twitter un fragment video care surprinde respectivele momente. Stoegmueller a mai spus că personalul trenului nu a putut opri înregistrarea şi nu a putut face propriile anunţuri.

“Un membru al echipajului era foarte supărat”, a adăugat el.

Politicianul susţine că a primit un e-mail de la un bărbat care se afla în tren împreună cu o bătrână care era o supravieţuitoare a unui lagăr de concentrare. “Plângea”, a relatat el.

În tren se afla şi rabinul vienez Schlomo Hofmeister, care a declarat într-un tweet că a fost “şocat” după ce a auzit difuzându-se discursul lui Hitler şi când a văzut că nu se opreşte imediat. “M-am simţit teribil, mai ales când unii pasageri au început să râdă când vocea lui Hitler şi cuvintele “Sieg Heil!” au răsunat din difuzoare”, a scris rabinul.

Cu aproximativ 25 de minute înainte de a ajunge la Viena, când trenul se afla în oraşul St. Pölten, totul a început cu “muzică ciudată, fragmente de conversaţie şi râsete care s-au transformat brusc într-un discurs al lui Hitler difuzat din ce în ce mai tare”, a declarat luni Hofmeister pentru CNN. La început, el a crezut că a fost o greşeală, apoi o glumă proastă şi “dintr-o dată a simţit că-l cuprinde ameţeala”, deoarece nu era clar dacă doar sistemul de sonorizare fusese deturnat sau chiar întregul tren. Unii dintre pasageri au intrat în panică, alţii au râs de ruşine, şi-a amintit el.

Un alt pasager a remarcat că atunci când alte ţări au avut probleme tehnice, acestea au implicat defectarea aerului condiţionat. “În Austria, problema tehnică este Hitler”, a comentat pasagerul.

Ce spune operatorul trenului

Operatorul trenului a declarat că au avut loc mai multe incidente de acest fel în ultimele zile. “Cineva a deschis ilegal interfonul cu o cheie duplicat şi a difuzat un discurs hitlerist prin difuzoare”, a declarat luni pentru CNN un purtător de cuvânt al operatorului feroviar ÖBB.

3 comments

  1. trebuie sa recunoastem:
    in unele cercuri bau-bau Hitler il bate pe bau-bau Covid…….BAU!

  2. În tren era si o “supravietuitoare” jidoavca bineînteles, plus un rabin, etc.etc..
    Astia ne iau drept imbecili, nu stiu cu ce sa ne mai spele creierul…..!!!

  3. Sieg Heil! Supravietuitoare ?? Supravietuitoare?! Daca Hitler facea treaba serioasa a”la Made In Germany Nici pui de JHIDOV nu mai sufla azi prin lume!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *