Home / Actualitate / ȘOC! Directorul Muzeului Constantin Brâncuși Este Patriot

ȘOC! Directorul Muzeului Constantin Brâncuși Este Patriot

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 16, 2019

Directorul Muzeului Constantin Brâncuși Este Patriot

Dușmanii României sunt absolut terifiați de faptul că Valentin Chepeneag, directorul Muzeului Constantin Brâncuși, a manifestat simpatii legionare pe pagina sa de Facebook.

Libertatea:

Valentin Chepeneag, numit în aprilie de ministrul Culturii în fruntea Muzeului Național ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, atrage atenția prin mesajele sale pe Facebook în care își arată admirația față de fondatorul Mișcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, și criminalul de război Ion Antonescu.

Ion Antonescu este “criminal de război” conform tribunalelor bolșevice, mai exact iudeo-bolșevice, el fiind considerat de majoritatea românilor un mare patriot.

Faptul că publicația “Libertatea” îl consideră criminal de război înseamnă că publicația are simpatii bolșevice.

Pentru a celebra 120 de ani de la nașterea fondatului Mișcării Legionare, Corneliu Zelea-Codreanu, Valentin Chepeneag a postat pe contul său de Facebook o serie de citate ale unor personalități care l-au cunoscut pe Codreanu în perioada interbelică. În toate, Zelea Codreanu este lăudat pentru faptele sale. Dacă demersul ar putea părea legitim pentru un profesor de istorie, comentariul adăugat la final ridică mai multe semne de întrebare: ”Corneliu Zelea Codreanu, prezent!”.

Aceste cuvinte erau rostite frecvent de legionari când era pomenit numele lui Zelea-Codreanu, după uciderea sa, în semn de respect față de cel care s-a aflat în spatele mai multor asasinate, printre care și al premierului Ion G. Duca.

Mă bucur de fiecare dată când aflu că mai există români naționaliști în funcții publice. Acest Valentin Chepeneag merită un mesaj de susținere pentru curajul său.

Puteți să-i scrieți pe pagina sa de Facebook.

Un alt indiciu al simpatiilor politice ale directorului Muzeului ”Constantin Brâncuși” îl reprezintă hastagurile asociate postării: #13septembrie1899, #UnOmCâtToatăIstoriaLumii și #CorneliuZeleaCodreanu. Și mareșalul Ion Antonescu este obiect al simpatiei lui Chepeneag, imaginea de copertă a contului său prezentând imaginea din profil a criminalului de război suprapusă peste harta României Mari.

Mareșalul Ion Antonescu a fost condamnat la moarte pentru crime de război, fiind acuzat că a ordonat asasinarea şi deportarea în Transnistria a sute de mii de evrei.

Mareșalul a fost condamnat la moarte într-un tribunal spectacol în care justiția nu a avut nici un cuvânt de spus, similar cu tribunalul de la Nuremberg care a aruncat civilizația înapoi în barbarie.

Acesta nu este un derapaj accidental al lui Chepeneag, forografiile lui Zelea-Codreanu și a lui Antonescu apărând de multă vreme în postările sale. Astfel, în octombrie 2015 a fost postat o fotografie a mareșalului cu un ”panseu” al acestuia: ”Prefer să mor în mocirlă într-o Românie Mare decât să mor în paradisul unei Românii mici”.

E amuzant cum orice expresie de gândire care nu se conformează corectitudinii politice este considerată un “derapaj” de mercenari ca Adrian Ilie care-și spun jurnaliști.

Chepeneag a postat din nou un comentariu personal: ”Ia să vedem noi pe cine mai deranjăm astăzi cu acestă postare!”

Ministrul Daniel Breaz figurează pe lista de prieteni de pe contul de Facebook a lui Chepeneag, astfel că ar fi trebuit să știe ce postări are cel pe care l-a numit șeful unei instituții culturale de stat, plătit din bani publici. Mai mult de atât, muzeul dedicat lui Brâncuși la Târgu-Jiu nu există decât în acte. Oficial a fost înființat în 2016 și ar fi trebuit amenajat în casa Gănescu din oraș, unde a locuit o perioadă celebrul sculptor. Potrivit Radio Târgu-Jiu, abia luna trecută casa Gănescu a fost trecută în administrarea Ministerului Culturii.

Ca în vest, se dorește o vânătoare de vrăjitoare împotriva oricărui naționalist din funcții publice, se stârnește emoția maselor imbecilizate de mass media și apoi se trece la persecuția propriu-zisă, concedierea din funcții și obligarea furnizării de scuze publice, poate și o donație pentru Institutul Elie Wiesel? Vom vedea cum răspunde Valentin la această campanie de denigrare.

Libertatea a încercat să ia legăgura cu Valentin Chepeneag, însă până la ora transmiterii acestei știri el nu a răspuns mesajelor.

Foarte bine a făcut. Nu are sens să comunice cu niște pigmei viermănoși.

6 comments

 1. Traiasca Valentin Chepeneag si curajul ce l-a afisat!
  Moarte presei mincinoase!
  Antonescu si Codreanu-eroi nationali

 2. Dan Cristian Ionescu

  Pe cind eram in stare, ma duceam de 30 nov. la troita de Tincabesti – se facea apelul martirilor ucisi, iar noii tinerii legionari prezenti (ce sint ei azi, nu stiu) raspundeau la fiecare nume: “Prezent!”. Acest “prezent!” nu a fost doar pentru Capitan, ci pentru comemorarea sau inmormintarea oricarui legionar. Imi place omul acesta, as vrea sa il cunosc, dar stiu nu se mai poate. Seamana cu raposatul meu nepot, care speram sa imi continue munca:
  http://sibiu.justitiarul.ro/odihneasca-se-in-pace/

 3. Cata bucurie imi aduceti cu astfel de stiri!
  Sigur ca vrajmasii lui Hristos nu au liniste pana nu distrug pe crestini – in general dar si mai satisfacuti sint sa distruga Crestinismul.
  Tot ce fac de vreo 2000 de ani, in special de vreo 800 de ani – de la desfiintarea imperiului cazar – este sa unelteasca impotriva crestinilor, sa corupa, sa-i invrajbeasca, sa-i fure ca sa ii/ne “termine”.
  Acesti luciferieni nu pot dovedi minciunile pe baza carora excrocheaza lumea intreaga si “sug sangele” neamurilor.
  Nu poti fi roman daca nu ai parinti romani, nu poti fi roman daca nu esti crestin – doar ortodox.
  Atacul credintei prin coruperea ierarhilor, pervertirea educatiei, spurcarea culturala si pemrnaneta tragere in plasa pacatuirii sint directii ferme de distrugere nationala.
  Marx-ianii (care-si zic sau nu marxisti) au schimbat definitia neamului dupa ce discipolii de la Frankfurt au fugit in SUA pe care au contaminat-o cu teorii si ideologii perverse atat de domninante azi.
  ——–
  In 1939 (re-asezarea definitiei facuta de catre mine)
  • națiúne f. (lat. natio, -ónis, d., natus, născut. V. nat). Popor, norod, totalitatea oamenilor
  – de acelașĭ sînge
  – așezați pe un pămînt determinat ca bază necesară a existențeĭ lor,
  – care aŭ acelașĭ graĭ (pe care eĭ l-aŭ format),
  – aceleașĭ interese prezente
  – și aceleașĭ aspirațiunĭ
  – și al căror organizm constituĭe aceĭașĭ putere (naționalitatea), creatoare a culturiĭ umane, care nu e de cît produsu eĭ variat
  (A.C. Cuza): națiunea românească se întinde peste hotarele Romîniiĭ. – Și -náție (rus. náciĭa).
  – Scriban (1939)
  ——————
  |NAȚIÚNE, națiuni, s. f. Comunitate stabilă de oameni, istoricește constituită, care a luat ființă pe baza comunității
  – de limbă,
  – de teritoriu,
  – de viață economică și
  – de factură psihică,
  care se manifestă în comunitatea particularităților specifice ale culturii.
  DLRLC 1955-57
  ——
  A DISPARUT LEGATURA DE SANGE!
  In mintea oamenilor trebuia desfiintata solidaritatea de sange care nu convine sionistilor – iudaisti declarati si marxistilor – iudaisti disimulati.
  Fara aceasta consideratie ABSOLUTA, infiltrarea sociala, coruperea “culturala”, denaturarea relatiilor sociale, distrugerea traditiilor, transformarea limbii si limbajului … sint arme ale aceleiasi finalitati: distrugerea neamului.
  Singura forta de rezistenta este cea pe care o da credinta crestin = doar orotodoxia.
  Au avut grija sa nu o lase “de capul ei”, adica sa ii corupa pe ierarhi si pe preoti sa marturiseasca stramb pe Hristos, invete ne-drept “cuvantul Adevarului”, sa calce canoanele si sa desfida Sfanta Traditie.
  In vreme de restriste este ca in pustie[tate] – te rogi cum poti si niciodata nu iti pierzi nadejdea in Dumnezeu straduindu-te sa traiesti in curatenie si sa te lupti cu propriile pacate.
  FARA ROMANI CRESTINI = OROTODOCSI LA CONDUCERE NU EXISTA CALE DE PASTRARE A FIINTEI SI UNITATII TARII.
  Caci Tara este pamantul si oamenii pe care i-a dat voia lui Dumnezeu si nu au drept real altii, de oriunde ar fi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *