Home / Chestiunea Jidănească / Shai Davidai: Profesorul israelian care îi hărțuiește pe studenții care protestează împotriva războiului din Gaza

Shai Davidai: Profesorul israelian care îi hărțuiește pe studenții care protestează împotriva războiului din Gaza

Incorect Politic
Mai 2, 2024

 

Shai Davidai: Profesorul israelian care îi hărțuiește pe studenții care protestează împotriva războiului din Gaza

Shai Davidai: Profesorul israelian care îi hărțuiește pe studenții care protestează împotriva războiului din Gaza

De la a fi doar un alt profesor israeliano-american cu puțină recunoaștere dincolo de cercurile academice sedentare, Shai Davidai a ajuns la notorietate mondială în câteva săptămâni, când a cerut – printre multe alte lucruri – ca Garda Națională a SUA să fie chemată pentru a îndepărta cu forța demonstranții pro-Palestina din campusul Manhattan al Universității Columbia din New York.

Profesor asistent la Columbia Business School, Davidai îi urăște pe protestatarii anti-război – mulți dintre ei fiind proprii săi studenți – atât de mult încât i-a numit “teroriști” și “naziști”.

 

Shai Davidai: Profesorul israelian care îi hărțuiește pe studenții care protestează împotriva războiului din Gaza

Ținta specială a urii sale sunt sutele de studenți activiști care au protestat în campusul Columbia și în jurul acestuia împotriva războiului Israelului din Gaza, care a ucis peste 34.300 de palestinieni, majoritatea femei și copii, începând din octombrie.

Protestele conduse de studenți s-au răspândit acum în mai multe campusuri universitare din întreaga țară, amintind de mișcarea studențească de protest din 1970, împotriva războiului din Vietnam.

Pentru Davidai, acești studenți activiști nu sunt doar militanți anti-război care doresc încetarea imediată a bombardamentelor nediscriminatorii asupra populației dens populate din Gaza.

El susține că studenții protestatari sunt acolo pentru a îndemna Hamas să “facă rău studenților jidani din campus” – la fel ca Joseph Goebbels, propagandistul șef al lui Adolf Hitler, care a promovat ideologia antisemită, dar “nu a ținut niciodată o armă în mână”.

Cu toate acestea, el tace în mod vizibil în privința bombelor și gloanțelor israeliene care au devastat Gaza, pe lângă faptul că au ucis un număr impresionant de civili care nu au avut nimic de-a face cu arma.

Afirmația sa conform căreia studenții activiști sunt antisemiți este demonstrabil falsă, deoarece mulți dintre ei aparțin credinței jidovești.

De la tabăra lor de solidaritate cu Gaza din campus, tot ceea ce au cerut este ca universitatea să își retragă investițiile din companiile israeliene pentru a face presiuni asupra statului sionist să pună capăt războiului brutal din Palestina.

Chiar una dintre organizațiile care participă activ la proteste se numește Jewish Voice for Peace (Vocea jidovească pentru pace). Davidai a cerut interzicerea asociației pentru organizarea de proteste “neautorizate” în campus, chiar dacă însuși numele organizației conține cuvântul “Jewish”.

Urmașul Sionului

 

Născut în Israel, Davidai provine dintr-o familie sionistă proeminentă. Un articol online îl prezintă pe bunicul său ca fiind unul dintre directorii fondatori ai El Al, compania aeriană națională a Israelului.

Aripa spitalului în care prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a primit tratament cardiac anul trecut poartă numele părinților lui Davidai.

La fel ca orice cetățean israelian apt de muncă cu vârsta de peste 18 ani, el a făcut stagiul obligatoriu în armata israeliană. După spusele sale, a ales să lucreze ca medic în cadrul ramurii navale pentru a evita serviciul în Cisiordania ocupată.

Conducătorul tezei sale de doctorat l-a numit “pacifist” și un “credincios ferm” în soluția celor două state.

El a obținut o diplomă de licență în psihologie la Universitatea Ebraică din Ierusalim, în Israel, în 2009, și s-a mutat ulterior în Statele Unite pentru un doctorat în același domeniu. După ce și-a finalizat doctoratul la Universitatea Cornell în 2015, a mai petrecut un an ca cercetător postdoctoral la Universitatea Princeton.

În calitate de profesor asistent netitular de management, Davidai predă la Columbia Business School din 2019.

La limita nebuniei

În cea mai recentă ieșire în public, săptămâna trecută, Davidai a cerut ca Universitatea Columbia să convoace un detașament de poliție de cel puțin zece ofițeri pentru a putea organiza în siguranță un contra-protest lângă tabăra de solidaritate cu Gaza din campus.

Ca răspuns, directorul operațional al Universității Columbia i-a cerut politicos să își desfășoare contra-protestul pe Gazonul de Matematică în prezența ofițerilor de siguranță publică, astfel încât aceștia să îl poată proteja pe el și pe orice student care i s-ar putea alătura.

Acuzându-l pe oficialul universitar de “gazare și degradare a comunității jidovești”, Davidai a lansat o înjurătură pe platforma de socializare X, sfătuindu-l cu majuscule să “citească ceva fucking istorie”.

Izbucnirea publică nebună este cea mai recentă dintr-o serie de crize de nervi în fața camerelor de luat vederi care l-au făcut simpatic pentru casele de presă pro-israeliene din SUA, precum Fox News. De asemenea, el a fost etichetat și promovat de către reprezentanții oficiali ai guvernului israelian pe rețelele de socializare.

Tendința sa de a se manifesta în public cu intoleranță față de tinerii protestatari anti-război este foarte surprinzătoare, având în vedere că cercetările sale academice se concentrează pe acele forțe psihologice care “modelează, distorsionează și influențează percepția oamenilor asupra lumii”.

Potrivit site-ului web al Universității Columbia, principala sa expertiză este psihologia judecății și a luării deciziilor, alături de gândirea cu sumă zero.

Se știe că s-a strecurat deghizat la protestele anti-război pentru a filma în secret studenții-protestatari. Astfel de isprăvi au dus la o anchetă în curs de desfășurare împotriva sa, după ce universitatea a primit peste 50 de plângeri legate de hărțuire din partea studenților.

“Știu, el înscenează imagini pentru a face să pară că un protest împotriva genocidului este un miting de susținere a Hamas. Nu este așa. Shai Davidai se comportă ca un copil”, a scris un student de la Columbia pe platforma de socializare Reddit în urmă cu cinci zile.

7 comments

  1. Pana da de un nationalist care-i da doi pumni si l-a calmat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *