Home / Educativ / Sfârșitul Republicii

Sfârșitul Republicii

H.P.
Incorect Politic
Aprilie 2, 2021

Sfârșitul Republicii

Via HoratiuMP:

Pentru a înțelege situația de faliment a sistemului, pe care-l numesc din când în când și Matrix, este foarte important să înțelegem ce este creditul. Este o noțiune pe care nimeni nu o explică și ea rămâne o abstracțiune care trece neobservată, în orice caz, neînțeleasă. Pe scurt, este important să înțelegem în mare, că bogăția celor bogați, este materializată de fapt în masa de credit a celor mulți. Acesta este un capital al celor bogați, împrumutat cu dobândă celor săraci.

Orice credit, este o promisiune de dobândă viitoare, care-l justifică și-l valorizează. Iată de ce Sistemul, Matrix, nu poate anula datoriile, sub nicio formă, anularea lor ar însemna să-și taie o mână sau un picior, sau ambele. Incapacitatea lui de a continua ca și până acum îl face să caute metode noi de a se reproduce, în nici un caz de a da înapoi. De aici efortul disperat, cu orice preț, e aproape o chestiune de viață și de moarte.

La momentul actual, sistemul constată deci, că nu mai poate reproduce în același mod, din moment ce și-a epuizat posibilitățile de îndatorare normală din marele ciclu de creditare și mijloacele sale de creștere a ratei de exploatare a angajaților. Nu există suficient profit în fața unui capital (credit) prea mare, în special fictiv, pentru a acoperi ratele și dobânzile. Diminuarea coeficientului de profit este uzura naturală a sistemului din cauza concurenței inter-naționale, a mondializării.

Ordinea socială este în pericol.

Sistemul și-a epuizat marjele care i-au fost date de neoliberalismul anilor 60/70/80, suplimentat apoi de financiarizarea economiei. Pentru a continua, este obligat să forțeze, să se scufunde în iliberalismul autoritar și în sărăcirea maselor, trebuie să se îndepărteze de democrație și să denunțe capcana Republicii. Republica este Res Publica, bunul public confiscat de elite și plutocrați, de o oligarhie financiar bancară și o nomenklatură supranațională.

Procedând astfel, produce populism, care se separă în populism de dreapta și populism de stânga; pentru a preveni fuziunea acestor două populisme, sistemul trebuie să se împartă într-o multitudine de categorii; rasial, de gen, religie, sexualitate, identitate, faimos justiție socială etc. O mare parte din misterul situației devine clar dacă avansăm ipoteza că sistemul și elitele sale sunt angajate într-o luptă teribilă, inexplicabilă, nerostită împotriva populismului, ca să nu spunem clar împotriva poporului. Gestionarea fricii sociale și a violenței, militarizarea poliției, fac parte din lupta împotriva populismului de ei creat.

Ceea ce numim Marea Resetare este ieșirea instituțională din democrație și predarea puterii către părțile interesate, plutocrați, elite, nomenklatura și experții lor, democrația trebuie înlocuită de guvernare, pentru a contracara creșterea populismului care riscă într-o zi să răstoarne burghezii de bloc centru-dreapta și centru-stânga, proaspăt coalizați. (pnl-usr) Dacă lăsăm democrația să se exercite, într-o zi, într-o situație favorabilă, oamenii ar putea prelua puterea. Ori acest lucru vă imaginați că le este inacceptabil, de unde obligativitatea de a ieși din această spirală și a impune altceva: este Marea Resetare.

Sistemul vrea să extindă cu orice preț pentru a se putea reproduce, pentru a continua exploatarea la scară mare, iar instrumentele pe care își imaginează să le folosească sunt:

– frica nesfârșită, pe termen lung

 • Autoritatea, supravegherea continuă, pistajul, filajul
 • Violenta de stat
 • Minciuna
 • Cenzura
 • Propagandă
 • Reeducarea maselor și în cele din urmă, poate chiar și
 • Războiul ( după cel interior, împotriva propriilor popoare, nimic nu ne face să ne considerăm la adăpost de unul exterior, lumea se află într-o fază de rearmare) Se fac pregătiri active. A se vedea aparițiile tot mai frecvente în guverne și pe ecrane, zilnic aproape, a unor personaje chiar civile, în uniformă militară.

Ceea ce încerc să vă transmit este că această ,,criză sanitară,, este supradeterminată. Are alte resorturi decât cele care ni se prezintă, mai puțin vizibile, ascunse.

Mihail Sturdza România și Sfârșitul Europei

4 comments

 1. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Cum ar spune românul Ioan Petru Culianu, asasinat în mod ritualic la Chicago, Statul MAGICIAN și-a epuizat formele de magie exercitate asupra populației. Treptat s-a transformat într-un stat VRĂJITOR și, ajuns la faliment, neavând ce să mai ofere mulțimilor, trebuie să se transforme într-un Stat POLIȚIST sau Stat JANDARM. (Eros și magie în Renaștere, 1484). Magia capitalismului prosper al anilor 60/70/80 s-a dus de mult timp.

 2. Valahia cereasca

  Mamona a inlocuit instinctul de a darui, cu mijlocul de schimb si asa s-a trecut de la inmultirea talantilor(ascultarea de Dumnezeu), la mandrie si concurenta (egoismul).. Cristos Domnul cand vorbeste de inmultirea talantilor vorbeste pt cei alesi, e despre inmultirea darurilor cu care s a nacut fiecare, dar rabinii au exploatat pilda in folosul camatariei, ca ei se inchinau lui Mamona.
  Talmudul este un cod comercial, nu un text religios. Esenta talmudului e elitismul, casta, selectie darwinista, suprematia aurului.

  Creditul “este furt prin intermedierea unor mijloace pe care nu esti proprietar, este imbogatirea prin inselaciune a celor fara talanti de la Dumnezeu, e urzeala contra fericirii”. Creditul e contract de sclavie pe perioada scadentei.
  Oamenii care au iluzia “dezvoltarii pe credit”, de fapt spala banii camatarilor furati de la cei care se imprumuta.

  Al 4 lea Reich sau marea resetare este despre sistemul monetar care preia drepturile guvernelor asupra cetatenilor, de parca am fi niste obiecte de inventar din gestiunea falimentara a statelor…
  In curand Fiara, mamona, isi indeplineste telul de a ne tine financiar sub evidenta biometrica(adn).
  Retineti, odata modificati genetic, ADNul dvs intra in gestiunea modificatorului pentru administrare, practic, nu mai sunteti ai lui Dumnezei si oameni liberi, apartineti matrixului.
  Cine nu crede, sa citeasca rapoartele FMI, BM, HSBC, Blackrock si altii din Matrix.

  • Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

   Ți se pare cumva că textul Torei este altceva, decât un cod comercial: “Domnul îți va deschide comoara Sa cea bună, cerul, ca să dea ploaie pământului tău la vreme și ca să binecuvinteze toate lucrurile mâinilor tale; și vei da împrumut multor popoare iar tu nu vei lua împrumut; vei domni peste multe popoare, iar acelea nu vor domni peste tine.” (Deuteronom, 28; 12)???
   Ce griji mai avea și Dumnezeu, pentru un popor care mergea buimac prin pustiu, conform legendelor mincinoase. În realitate triburile lui Israel, s-au alimentat jefuind toate populațiile întâlnite în cale, conform acelorași texte ale Torei – Pentateuhul Vechiului Testament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *