Home / Uncategorized / Serbare în Cinstea lui Avram Iancu

Serbare în Cinstea lui Avram Iancu

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 11, 2017

La Țebea a avut loc sărbătoarea anuală în cinstea lui Avram Iancu. A fost organizată de Consiliul Județean din Hunedoara , Instituția Prefectului din Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, Primăria Comunei Baia de Criș, în colaborare cu Televiziunea Română.

În imagini apar mulţi vârstnici şi boomeri. Tinerii nu sunt prea prezenţi în mulţime, înafară de câteva excepţii şi câţiva copii aduşi de părinţi/bunici.

Ar fi trist ca în zece-douăzeci de ani, la serbările naţionale, să vedem doar o mâna de oameni, toţi bătrâni. Dacă e să salvăm românismul, trebuie să privim aceste lucruri din perspectivă şi cu realism.

Tinerii nu sunt atraşi de concerte populare şi discursuri reciclate despre valorile României. Şi cum să fie, când ei au energie şi la aceste evenimente energia e scăzută…

Tânărul are spirit combativ, predispoziţie spre acţiune.

În trecut, Mişcarea Legionară a atras majoritatea tineretului românesc. A reuşit să facă asta nu prin concerte populare, ci prin marşuri, tabere de muncă şi imnuri combative.

Ei au cultivat frății cu spirit de afirmaţie, înlăturând spiritul negativ din om.

Fragment din Cărticica Șefului de Cuib:

PUNCTUL 34. d) Spiritul negativ.
O altã boalã de care trebuie sã se fereascã un șef legionar și sã-și pãzeascã toți oamenii din organizație, boalã care este foarte periculoasã, pentru cã aduce neînțelegeri în sânul organizației și mai ales pentru cã taie aripile marilor îndemnuri, este critica. Critica sub formã de veșnicã nemulțumire.

Sunt anumiți oameni, care orice ai spune sau orice ai face, ei sunt în totdeauna nemultumiți și au în totdeauna ceva de zis. Aceștia țin pe loc orice încercare de creație, taie avântul oamenilor de faptã.

Organizația noastrã nu este o organizație de criticã, de negație, ci este o organizație cu spirit de afirmație, de combativitate, de ofensivã.
Lãsãm critica sã ne-o facã istoricii, noi acum sã cucerim si sã înfãptuim cât mai mult si cât mai bine.

Să lăsăm discursurile pline de clişee şi să rezolvăm problemele de azi; ţiganii, imigranţii, homosexualii, jidanii. Căci fără a rezolva aceste probleme, națiunea nu poate fi fericită.

Unicul dor al vieţii mele e să-mi văd Naţiunea fericită. – Avram Iancu

Cine îndrăzneşte să critice aceste minorităţi, tot mai vocale, va deveni erou. Pentru că toate forţele răului vor tăbărî asupra lui, dar mulţimea va fi atrasă, fetele vor fi înnebunite.

Când un sistem anti-românesc vrea să te conformezi, când încearcă să te constrângă dacă refuzi sa i te închini, atunci trebuie zdrobit.

Avram Iancu a visat la dezrobirea neamului său şi şi-a dedicat viaţa luptei. Existenţa lui nu avea sens decât în cadrul luptei pentru neam. Acesta este spiritul combativ al românului, care astăzi se trezeşte din nou.

„Iar cand va veni dușmanul
Să vă ia pământ și drept,
Români, scuturați gorunul
Ca din somn să mă deștept!”

Şi de vom lupta cum a făcut-o Iancu și Horia, biruinţa este garantată.

About Incorect Politic

Revoluție prin educație.

Check Also

CARTE gratuită: Supralojile masonice – Volumul II, III și IV

Sterie Ciumetti | Carte despre francmasoneria superioară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *