Home / Educativ / România Fermecătoare

România Fermecătoare

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Octombrie 4, 2019

Locul de poveste din România unde an de an înfloresc mii de ghiocei:

România Fermecătoare

Platoul Vârtoapelor este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din România. Aici, pe o suprafață de 10 hectare înfloresc an de an mii de ghiocei.

Această Dumbravă Minunată se găsește în județul Hunedoara.

Covorul nesfârșit de ghiocei ține de la începutul lunii martie și până în aprilie, la doar 13 km de Sarmisegetuza Regia, în Munții Orăștiei – masivul Șureanu. Punctul de plecare spre poiană este comuna Orăștioara de Sus, din parcul natural Grădiștea Muncelului.

15 martie- 5 aprilie este perioada în care această minune naturală a României trăieşte în toată splendoarea ei.

România Fermecătoare

Nu este un obiectiv turisic, neaprat. Nu dorește încă să fie călcat de picioarele distrugatorilor de frumos. Este un loc cu totul special, nemaivăzut, nemaiîntâlnit.

Este începutul şi sfârşitul, este acel tărâm descris, parcă, de Ispirescu, fiind acela al tinereții făra bătrâneţe şi al vieţii fără de moarte.

Platoul Vârtoapelor este locul unde treci graniţa între tinereţe şi senectute, între adevăr şi minciună, între dreptate şi nedreptate, între puritate şi imaculare.

Acela este raiul, cel pe care îl intuim, dar nu îl pricepem, acela pe care îl visăm dar nu suntem pregătiţi să-l călcăm. 10 hectare de ghiocei, 10 hectare de alb şi verde, 10 hectare de covor sfânt şi sublim, ascunse în imensitatea unui loc mirific.

România Fermecătoare

Niciunde nu am întâlnit aşa ceva. Niciunde nu am auzit că un covor decorat în alb şi verde poate să te îmbete în aşa hal, încât să uiţi că mâine este mâine şi că banii din buzunar îţi sunt număraţi.

One comment

  1. Dar viorelele din fundalul ultimei fotografii le vedeti ?
    Ei bine, acolo incepe cerul !
    Acolo incepe prima lui treapta albastra !
    Pasiti cu sufletul plin de incredere in voi si veti intelege generozitatea florilor …………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *