Home / Chestiunea Jidănească / RĂSPUNS FERM: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România Dezavuează Înființarea Comitetului Interministerial Pentru Combaterea Antisemitismului

RĂSPUNS FERM: Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România Dezavuează Înființarea Comitetului Interministerial Pentru Combaterea Antisemitismului

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Iulie 26, 2019

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

Fragment preluat din ziarul CERTITUDINEA:

În contextul în care limba maghiară devine a doua limba oficială a României (atac extern și intern la adresa suveranității statului român), o altă agresiune legislativă se petrece sub ochii noștri. În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 553 din 5 iulie 2019 a fost publicată “Decizia premierului nr. 138/2019 privind înființarea Comitetului interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură.”

Din componența comitetului interministerial, coordonat de ministrul Afacerilor Ezterne, vor face parte reprezentanți, la nivel de ministru sau secretar de stat, ai Ministerului Afacerilor Externe,  Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Secretariatului General al Guvernului, Cancelariei prim-ministrului, precum și institutul “Elie Wiesel” pentru Studierea Holocaustului din România.

Iată câteva articole din textul Deciziei:

Art 1.

(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, se înființează Comitetul interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și a discursului de ură, denumit în continuare Comitetul interministerial.

(2). Comitetul interministerial este coordonat de Ministrul Afacerilor Externe.

Art 2.

(1) Comitetul interminsiterial are ca obiectiv principal elaborarea și supunerea spre aprobare a Guvernului a “Strategiei naționale pentru combarerea antisemitismului, xenofobiei, radicalizarii și discursului de ură.

(2) Coordonatorul Comitetului interminsiterial prezintă Guvernului lunar sau ori de câte ori este necesar informări cu privire la îndeplinirea obiectivului prevăzut la alin. (1).

Art 3.

(1) La ședințele Comitetului interministerial pot participa, în calitate de invitați, reprezentanți ai altor entități și specialiști din domeniu, din sfera guvernamentală sau neguvernamentală.

Decizia premierului Viorica Dancila pune capac unui îngrozitor sistem blindat de încarcerare irevocabilă a libertății de exprimare, ea urmând Legii 217/2015 (“Legea antilegionara”) și Legii 157/2018 (“Legea Vexler”). Este vorba, de fapt, de o campanie împotriva dreptului la liberă exprimare, care devine astfel o batjocură cinică și groteasca. Articolul 29 (“Libertatea conștiinței”), și articolul 30 (“Libertatea de exprimare”) și articolul 31 (“Dreptul la informație”) din Constituția ROmâniei pot fi șterse sau înlocuite cu o singură frază simplă și sinceră: KETTE MACHT FREI! (Lanțul te face liber!).

Istoria se răzbună pe nevinovați, iar România a devenit un lagăr de concentrare.

Miron Manega.

UZPR ÎNGRIJORAȚI DE CODUL ADMINISTRATIV ȘI COMITETUL INTERMINISTERIAL PENTRU COMBATEREA ANTISEMITISMULUI

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a luat act cu îngrijorare de două măsuri legislative ale Guvernului, care subminează la propriu principiul separației puterilor în stat, prevederile legii fundamentale a României – Constituția – și sensul democrației.

Prima este modificarea Ordonanței de Urgență privind Codul Administrativ, modificare ce impune obligativitatea folosirii limbilor materne ale minorităților naționale, nu doar la nivelul autorităților administrației publice locale și serviciilor publice deconcentrate, ci și al instituțiilor publice aflate în subordine, ceea ce contravine art. 120 alin. (2) din Constituție. În acest fel, este ignorată obligativitatea constituțională a existenței unei ponderi semnificative (20%) ca premisa a folosirii limbii materne a persoanelor aparținând unei minorități naționale în relația cu autoritățile. Prin modificările aduse acestei Ordonanțe, pragul de 20% devine opțional, decizia fiind lăsată la latitudinea organelor deliberative locale sau chiar a unei singure persoane în cadrul instituțiilor cu conducere unipersonală, așa cum, corect, s-a menționat într-un comunicat emis de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș. Prin această Ordonanță se creează în mod cert premizele ca limba maghiară să devină, în mod neconstituțional, a doua limba oficială în statul român.

În consens cu Constituția României (art 120) , cu Carta Europeană a limbilor regionale sau minoritare (potrivit căreia protecția și încurajarea limbilor regionale sau minoritare nu trebuie să se facă în detrimentul limbilor oficiale și a necesității de a le însuși), cu punctul de vedere al Curții Constutionale (carea respins, încă din 2018, Legea privind Codul Administrativ al României, în ansamblul ei), cu sesizările de neconstituționalitate făcute de Președintele României și peste 50 de parlamentari, Uniunea ZIariștilor Profesioniști din România dezavuează și respinge legalitatea și legitimitatea acestei legi în forma impusă de OUG. Ea reprezintă încă un pas spre disoluția autorității statului român și favorizează obținerea autonomiei teritoriale pe criterii etnice, obiectiv asumat public de UDMR.

Pe de altă parte, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România constată cu amărăciune dezinformarea gravă comisă de unele organe de presă cu privire la numărul manifestanților din Piața Victoriei (100, după “informații” puse în circulație), care au protestat, duminică, 7 iulie, împotriva modificărilor aduse Codului Administrativ. Este inadmisibil, ca jurnalist, să diseminezi în spațiul public o informație atât de grosolan falsă, numărul protestatarilor fiind în realitate peste 1000. UZPR se delimitează de aceste practici manipulatorii (mai mult sau mai puțin comandate) ale unor colegi de breaslă, și condamnă dezinformarea tendențioasă, indiferent de autorii ei.

A două măsură guvernamentală pe care Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România o dezavuează și o respinge este “Decizia premierului nr. 138/2019 privind înființarea Comitetului interministal pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului de ură.” Conform acestei decizii (publicată în Monitorul Oficial în 5 iunie 2019), Comitetul interministerial va fi alcătuit din reprezentanții a cinci ministere, ai Secretariatului General al Guvernului, ai Cancelariei prim-ministrului și al Institutului “Elie Wiesel”. Această măsură vine să completeze în mod nedrept și abuziv, în opinia noastră, două legi în egală măsură nedrepte și abuzive: legea 217/2015 și “Legea Vexler”. Toate acestea se constituie într-o supralegislație pe o temă fără conținut în România: antisemitismul. Fapt antidemocratic și inadmisibil, decizia unui premier vremelnic anulează abuziv trei articole din Constituția României, care nu este vremelnică: articolul 29 (Libertatea conștiinței), articolul 30 (Libertatea de exprimare) și articolul 31 (dreptul la informație. UZPR atrage atenția că aceste abuzuri legislative s-au întâmplat în țara noastră numai în perioada stalinistă a comunismului.

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România este singura uniune de creație și utilitate publică a jurnaliștilor din România și se simte responsabilă de toate derapajele politice care se petrec în statul român, una dintre misiunile UZPR fiind aceea de a le sancționa public. De aceea, atitudinea noastră este tranșantă și fermă în tot ceea ce vizează siguranța și suveranitatea României, dar și, în egală măsură, dreptul la liberă exprimare cinstită.

Articole preluat din ziarul Certitudinea, nr. 43, 2019.

 

One comment

  1. Acesta este de fapt un commando al unei minoritati organizate in stil comunitarist. Acest comunitarism organizat care paraziteaza toate institutiile numite mai sus, nu are ce cauta intr-o democratie adevarata . Acest comunitarism lucreaza pe baza de dogme care blocheaza libertatea de exprimare . Sau cum si-a numit scriitorul si medicul Banu Radulescu, Dumnezeu sa-l odihneasca, REVISTA MEMORIA : REVISTA GANDIRII ARESTATE .

    REPET: ASTA E UN COMMANDO COMPUS DINTR-O MICA MINORITATE PE BAZA DE COMUNITARISM ORGANIZAT .
    LUCRU INTERZIS DE O CONSTITUTIE CU ADEVARAT DEMOCRATICA !
    ACEASTA MINORITATE NU ARE ASTFEL DE DREPTURI – NIMIC BAZAT PE DOGME NU POATE DICTA CE SA GANDEASCA, UNEI MAJORITATI, IN TARA EI !

    LA JUDECATILE LOR, IN SALA DE JUDECATA, VOR FI INVITATI SI OFITERI SECRETI DE LA AMBASADE STRAINE. ESTE VORBA AICI DE TERORISM ORGANIZAT .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *