Home / Actualitate / PROTEST MASIV pe 2 Octombrie la București și motive legitime să participi

PROTEST MASIV pe 2 Octombrie la București și motive legitime să participi

Sterie Ciumetti
Incorect Politic
Septembrie 30, 2022

 

PROTEST MASIV pe 2 Octombrie la București și motive legitime să participi

 

Românii protestează duminică, 2 octombrie, în capitală.

Cele două piețe principale vor fi ocupate.

Aparent Diana Șoșoacă a rezervat piața Victoriei, iar AUR a rezervat piața Universității. Cel mai probabil cele două grupuri se vor contopi după ce încep marșurile, avem o informație în acest sens de pe ecopolitic:

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat marţi că protestul care va fi organizat pe 2 octombrie va porni din Piaţa Universităţii, apoi manifestanţii se vor deplasa în Piaţa Victoriei, unde vor fi cerute explicaţii Guvernului cu privire la problemele sociale cu care se confruntă românii, asigurând că manifestaţia se va desfăşura fără incidente, scrie Agerpres.

AUR susține că protestul are ca scop demiterea guvernului.

Via Rost Online:

Duminică, 2 octombrie 2022, începând cu ora 14:00, în Piața Universității din Capitală este anunțat un protest masiv, la care și-au anunțat participarea români din întreaga țară și din străinătate.

Cu această ocazie, senatorul Claudiu Târziu (AUR) a transmis un apel către români, în care a prezentat principalele motive pentru care oamenii trebuie să iasă în stradă.

„Trebuie să-i spunem acestui guvern să plece acasă. Trebuie să-i arătăm că nu suntem dispuși să răbdăm toată batjocura, toată nenorocirea pe care au au abătut-o asupra noastră.

Diana Șoșoacă a publicat un document cu solicitări concrete în cadrul mitingului, pe care îl reproducem integral:

SOLICITĂRILE PROTESTATARILOR DE PE 2 OCTOMBRIE

 

CĂTRE

GUVERNUL ROMÂNIEI

STIMAȚI GUVERNANȚI

 

La data de 02.10.2022 s-au anunțat proteste masive la nivelul întregii țări, în special în București în Piața Victoriei.

Pe această cale vă aducem la cunoștință principalele solicitări ale poporului român:

 1. Respectarea Constituției României, care primează în fața dreptului european, mai ales că România a semnat atât Tratatul de Aderare la UE, cât și celelalte Tratate și Convenții în calitate de stat suveran, conform art. 1 Constituție:

(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

 1. Revenirea prețurilor la Energie (energie electrică și gaz), cât mai aproape de prețul de producție ( adaos maxim 5%), având în vedere că aceasta este produsă pe plan local, iar interesul național este prioritar și domeniul energetic este domeniu strategic.
 2. Naționalizarea companiilor de energie și stoparea vânzării companiilor de stat producătoare de energie, dar și a celorlalte companii de stat.
 3. Naționalizarea tuturor resurselor naturale ale României.
 4. Redeschiderea minelor și a termocentralelor, precum și deschiderea de mine noi, astfel cum acționează și alte state europene.
 5. Refacerea agriculturii și a industriei.
 6. Interdicția implementării tehnologiei 5G pe teritoriul României și desființarea echipamentelor déjà amplasate, precum și a identității digitale.
 7. Impozitarea multinaționalelor și supravegherea activităților acestora generatoare de profit, pentru evaluarea corectă a acestuia și interdicția externalizării profitului.
 8. Interdicția deținerii terenurilor de către entități străine, aceasta fiind atributul exclusiv al cetățenilor români.
 1. Desființarea pensiilor speciale.
 2. Confiscarea tuturor averilor ilicite sau create prin devalizarea țării.
 3. Mărirea salariilor și pensiilor cetățenilor români la nivel european și micșorarea salariilor aleșilor locali, conducătorilor din regiile autonome și tuturor companiilor de stat, la nivelul salariului mediu pe economie.
 4. Refacerea sistemului de apărare a țării.
 5. Stoparea transmiterii tehnicii militare și armamentului, chiar și pe căi neoficiale către Ucraina. Solicităm NEUTRALITATEA TOTALĂ a României în acest conflict, interzicerea tranzitării teritoriului României cu armament și tehnică militară către zona de conflict, precum și inițierea condițiilor de încheiere a păcii în zonă, având în vedere poziția geo-strategică a României.
 6. Eliberarea justiției de sub jugul politicului și serviciilor de informații române și străine.
 7. Ieșirea României din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și interdicția deschiderii oricăror centre ale OMS pe teritoriul României.
 8. Stoparea pervertirii minții copiilor și tinerilor, prin interzicerea oricărei forme de promovare a educației identității de gen și sexualității explicite.
 9. Investigarea crimelor și abuzurilor din timpul pandemiei, a morții celor 60.000 de oameni și tragerea la răspundere a celor vinovați.
 10. Interdicția vaccinării obligatorii sau constrânse, anularea tututor restricțiilor și anularea oficială a pandemiei în România.
 11. Încetarea oricărei forme de cenzură mediatică și de orice fel.
 12. Demisia întregului Guvern și a clasei politice trădătoare și organizarea de alegeri anticipate libere cu adevărat și democratice, precum și excluderea STS din organizarea alegerilor.
 13. Organizarea unui referendum național pentru ieșirea din Uniunea Europeană, cu recuperarea tuturor bogățiilor și finanțelor preluate de către multinaționalele U.E. – RO-EXIT !

 

SOLICITĂM CA LA DATA ORGANIZĂRII PROTESTULUI DIN PIAȚA VICTORIEI, 02.10.2022 ORA 14:00 SĂ FIE PREZENȚI REPREZENTANȚI AI GUVERNULUI PENTRU DISCUȚII PRIVIND DOLEANȚELE POPORULUI ROMÂN EXPUSE DE O DELEGAȚIE CONDUSĂ DE DOAMNA SENATOR DIANA IOVANOVICI-ȘOȘOACĂ.

Deziderate precum naționalizarea companiilor de energie, înlăturarea cenzurii mediatice, organizarea unui referendum pentru ieșirea din U.E., desființarea pensiilor speciale, interdicția deținerii terenurilor de către străini și altele sunt cereri legitime.

Însă sunt unele voci care spun că nu merită să mergi la protest, că nu rezolvă nimic, că e o supapă, etc.

“Protestul nu rezolvă nimic, este o supapă iar cei ce merg sunt fraieri și le fac imagine partidelor politice”

 

Aud argumentul de mai sus deseori în mediul naționalist, chiar de la unii prieteni care cred că fac bine descurajând oamenii și îndemnându-i să nu participe.

Un text demobilizator circulă pe internet și spune următoarele:

Acest protest are următoarele scopuri:
1. “vezi mă, s-au dus și tot nimica nu se schimbă, la ce bun să ieși?” – descurajarea și lipsirea de orizont și scop a VIITORILOR protestatari, cei care vor fi cu spume la gură în ianuarie-martie.
2. “noi am încercat să vă mobilizăm, dar n-ați ieșit destui, nu s-a întâmplat nimic” – culpabilizarea populației pentru un protest care nu are nici un manifest comun, nici o declarație comună, nici un set de cereri comune, nici o delegație comună deci care este un protest decorativ, de operetă.
3. “uite mă, măcar EI AU ÎNCERCAT, dar n-am ieșit noi că nu pricepeam ATUNCI” – câștigarea de capital politic, simpatizanți și viitori votaci, din rândul populației care va fi SEVER afectată de efectele directe și indirecte ale facturilor la curent, dar care va trăi consecințele abia în lunile noiembrie-aprilie.

Încetați să priviți spre salvatori externi, așteptând cu mâna întinsă să primiți ce vă doriți. Nu așa funcționează dinamica puterii. Dacă te consideri un om “prea mic” sau prea “neînsemnat” ca să poți schimba ceva, atunci nu are rost să participi.Dar dacă te consideri pe tine însuți o forță vie, un vector de promovare a Românismului, o Lumină în lume, după cum ne îndeamnă Mântuitorul pe fiecare dintre noi, ai toate motivele să participi la protest. Indiferent dacă pică sau nu guvernul, indiferent dacă rezolvă ceva concret sau nu, dacă este o supapă sau o metodă a partidelor politice să-si facă imagine, acest lucru devine irelevant în paradigma în care crezi în tine și în crezul tău.

E simplu, la protest vor fi prezenți mulți români patrioți care gândesc (în linii mari) în aceeași direcție cu tine. Este un prilej perfect să-ți mărești rețeaua, să faci networking, să faci schimb de numere de telefon, să stabilești contacte noi, să cunoști oameni și să vezi cum poți să-i capacitezi pe viitor. 

Fiind într-un grup mare, ceea ce rostești se aude mai tare. Ai acces la o mulțime, ideile pe care le exprimi pot să fie rostogolite cu mult mai mult momentum decât dacă vorbești cu un singur interlocutor sau scrii pe internet. Când te afli fizic într-o mulțime, ceea ce exprimi, mai ales dacă rezonează, are infinit mai multă greutate.

Citește Psihologia Mulțumii, de Gustave Le Bon și învăță cum s-o folosești pentru a-ți avansa agenda.

Da, dacă ești o forță vie, un vector activ de promovare a Românismului, atunci ai o agendă clară pe care o urmezi, iar mitingurile sunt ocazia perfectă sa-ți lărgești grupul de contacte și să testezi reacția populară la ideile pe care le exprimi pentru a-ti avansa agenda.

Poți să mergi mai departe și să tipărești mici manifeste, distribuindu-le în mulțime. Manifeste cu anumite resurse, cum ar fi acest site și altele, cu arhive electronice de cărți, cu idei distilate în esența lor, etc. Posibilitățile sunt multiple pentru cine gândește strategic și are voința să acționeze. După cum spun globaliștii, “Nu lăsa nicio criză să fie irosită” tot așa nu lăsa niciun protest să fie irosit.

Pentru cine nu are multă experiență de stradă, protestele sunt ocazii să acumulezi experiență în acest sens, să vezi cum se comportă o mulțime, să faci un exercițiu/joc din a observa care sunt sau par a fi jandarmi in civil, care sunt persoanele mai influente din protest, ce discuții au loc în jurul tău, cum s-au organizat autoritățile ce asistă la manifestare, șamd.

Nu are absolut nicio importanță dacă guvernul va fi demis în urma protestului. Sper să fiu plăcut surprins și să văd asta, dar nu are importanță în ce privește participarea ta la protest. Mergi acolo ca să realizezi ce poți realiza, a demite guvernul nu este în puterea ta, dar a face o rețea este. A promova niște idei este.

Du-te și fă-ți datoria față de Dumnezeu și Neamul tău.

5 comments

 1. “Citește Psihologia Mulțumii, de Gustave Le Bon și învăță cum s-o folosești pentru a-ți avansa agenda.”

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Gustave_Le_Bon

  “sentimentul de putere, datorit numărului mare de indivizi care formează mulțimea, amplificat prin dispariția sentimentului de răspundere personală individuală, ca urmare a anonimatului mulțimii;”

  Am făcut un curs de psihologie la facultate și chiar în prima zi profesoara a zis tot cam așa ceva, respectiv cu cât sunt mai mulți oameni care asistă la un accident, cu atât e mai puțin probabil să intervină cineva. Am văzut asta și practic, cred că înainte de 1990. Mergeam cu mama mea pe stradă și când ne apropiam de piața Obor, dăm peste un copil care se lovise destul de rău la genunchi, nu mai putea să se ridice și se adunaseră destul de mulți oameni în jurul lui. Până să-mi dau seama ce se întâmplă, ea l-a luat în brațe, a plecat cu el, pe drum l-a întrebat cum îl cheamă și care-i e nr. de telefon, l-a dus la policlinica Mașina de Păine (era aproape), a discutat cu medicii, i-a sunat pe părinții lui, după care am plecat. Acum dacă stau să mă gândesc, poate că era frumos să stea până ajungeau părinții copilului, chiar dacă era în siguranță, oricum a și comentat ceva despre cum stăteau ăia și se uitau ca la urs. Încă nu începuse să meargă la biserică. După ce a început (prin 1991), când se întâlnea cu situații de genul ăsta, prefera să se roage… dar cel puțin s-a lăsat de fumat.

 2. REGULA ASTA ESTE UNIVERSALA :

  Stai deoparte și nu te bagi? Este exact ce-și doresc ticăloșii care ne conduc!

  29 septembrie 2022|Doctrină naţionalistă

  https://ioncoja.ro/stai-deoparte-si-nu-te-bagi-este-exact-ce-si-doresc-ticalosii-care-ne-conduc/

  UNITI-VA CACI GLOBALISTII NE VOR MOARTEA !!!

  NU MAI MERGE FARA SA FORMATI O CONTRAPUTERE IN FATA NAPARCILOR BETE CARE DISTRUG OMENIREA – AU INFILTRAT SI PRELUAT TOTUL PESTE TOT – DAR POPOARELE SUNT IN TREZIRE !

 3. Un guvern suficient de mare incat sa-ti dea tot ce ai nevoie este suficient de puternic sa-ti ia tot ce posezi. (Thomas Jefferson)

Leave a Reply

Your email address will not be published.