Home / Internațional / Probleme cu vaccinul Pfizer, poate produce ȘOC ANAFILACTIC

Probleme cu vaccinul Pfizer, poate produce ȘOC ANAFILACTIC

Carolina Gunderode
Incorect Politic
Ianuarie 14, 2021

Probleme cu vaccinul Pfizer poate produce ȘOC ANAFILACTIC

Vaccinul Pfizer poate produce șoc anafilactic

Traducere mecanică după articolul de pe Corvelva:


Polimerul din „ambalarea” ARNm poate provoca reacții anafilactice rare

Reacțiile alergice grave la cel puțin 12 persoane care au primit vaccinul COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech s-ar putea datora unui compus din pachetul ARN mesager (ARNm) care alcătuiește ingredientul principal al vaccinului, spun oamenii de știință. Un vaccin similar cu ARNm dezvoltat de Moderna conține, de asemenea, compusul, polietilen glicol (PEG).

PEG nu a mai fost folosit niciodată în vaccinuri, dar face parte din multe medicamente, dintre care unele au declanșat ocazional anafilaxie, o reacție care pune viața în pericol, care poate provoca erupții cutanate, scăderea tensiunii arteriale, dificultăți de respirație și bătăi ale inimii. rapid. Unii alergologi și imunologi consideră că un număr mic de persoane expuse anterior la PEG pot avea niveluri ridicate de anticorpi împotriva acestuia, punându-i în pericol pentru o reacție anafilactică la vaccin.

Alții sunt sceptici cu privire la legătură. Cu toate acestea, Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase din SUA (NIAID) a fost suficient de îngrijorat pentru a convoca mai multe întâlniri luna trecută pentru a discuta despre reacții cu oameni de știință independenți, medici, reprezentanți din Pfizer și Moderna și Food and Drug Administration (FDA). ). NIAID inițiază, de asemenea, un studiu colaborativ cu FDA pentru a analiza răspunsul la vaccin la persoanele care au un nivel ridicat de anticorpi anti-PEG sau care au avut deja răspunsuri alergice severe la medicamente sau vaccinuri. “Până când nu știm că există într-adevăr o istorie a PEG, trebuie să fim foarte atenți să vorbim despre asta ca pe o afacere încheiată”, a spus Alkis Togias, șef al ramurii alergiei, astmului și biologiei căilor respiratorii la NIAID.

Pfizer spune, de asemenea, că „urmărește în mod activ urmărirea”. O declarație trimisă prin e-mail către Science a subliniat că este deja recomandat ca „tratamentul medical adecvat și supravegherea să fie întotdeauna disponibile” în cazul în care un vaccin dezvoltă anafilaxie.

Rapoartele de reacții alergice au creat anxietate în rândul potențialilor beneficiari ai vaccinului. „Alergiile în general sunt atât de frecvente în populație încât acest lucru ar putea crea rezistență la vaccinuri în populație”, spune Janos Szebeni, imunolog la Universitatea Semmelweis din Budapesta, Ungaria, care a studiat pe larg reacțiile de hipersensibilitate la PEG.

Reacțiile anafilactice pot apărea cu orice vaccin, dar sunt extrem de rare – aproximativ una din 1 milion de doze. Începând cu 23 decembrie 2020, Statele Unite au văzut 10 cazuri de anafilaxie la 614.117 de persoane care au primit vaccinul COVID-19; Marea Britanie înregistrase două. Deoarece vaccinurile cu ARNm Pfizer și Moderna utilizează o nouă tehnologie, reacțiile necesită o examinare atentă, a declarat Elizabeth Phillips, cercetător în hipersensibilitate la medicamente la Centrul Medical al Universității Vanderbilt, care a participat la o întâlnire NIAID pe 16 decembrie. “Acesta este nou”.

Studiile clinice ale vaccinurilor, care au implicat zeci de mii de oameni, nu au găsit evenimente adverse grave cauzate de vaccin. Dar ambele studii au exclus persoanele cu antecedente de alergii la componentele vaccinului COVID-19; Pfizer i-a exclus și pe cei care anterior au avut o reacție adversă severă de la orice vaccin.

Cele două vaccinuri COVID-19 conțin ambele ARNm înfășurate în nanoparticule lipidice (LNP) care îl ajută la transportul către celulele umane, dar acționează și ca un adjuvant, un ingredient vaccin care stimulează răspunsul imun. LNP-urile sunt „PEGilate” – atașate chimic de moleculele PEG care acoperă exteriorul particulelor și le cresc durata de viață.

PEG-urile sunt, de asemenea, utilizate în produsele de zi cu zi, cum ar fi pasta de dinți și șampoane, ca agenți de îngroșare, solvenți și balsamuri, și au fost utilizate în laxative de zeci de ani. Un număr tot mai mare de produse biofarmaceutice include, de asemenea, compuși PEGylated.

S-a crezut mult timp că compușii sunt inerți din punct de vedere biologic, dar este din ce în ce mai evident că nu sunt. Până la 72% dintre oameni au cel puțin câțiva anticorpi împotriva PEG, potrivit unui studiu din 2016 realizat de Samuel Lai, inginer farmaceutic la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, probabil ca urmare a expunerii la produse cosmetice și farmaceutice. El a descoperit că aproximativ 7% au un nivel suficient de ridicat pentru a le predispune la reacții anafilactice. „Ca urmare, unele companii au renunțat la produsele lor PEGylated”, spune Lai. El observă însă că dosarul de siguranță al multor medicamente PEGilate i-a convins pe alții că „îngrijorările cu privire la anticorpii anti-PEG sunt supraevaluate”.

Szebeni spune că mecanismul din spatele anafilaxiei conjugate cu PEG este relativ necunoscut deoarece nu implică imunoglobulina E (IgE), tipul de anticorp care provoacă reacții alergice clasice. În schimb, PEG declanșează alte două clase de anticorpi, IgM și IgG, implicați într-o ramură a imunității înnăscute a organismului numită sistemul complementului, pe care Szebeni a petrecut-o studiind decenii.

În 1999, în timp ce lucra la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed, Szebeni a descris un nou tip de reacție indusă de droguri pe care a denumit-o pseudo-alergia legată de activarea complementului (CARPA), un răspuns imun nespecific la medicamentele pe bază de nanoparticule. adesea PEGilați, care sunt recunoscuți în mod eronat de sistemul imunitar ca un virus. El crede că CARPA explică reacțiile anafilactoide severe cauzate ocazional de anumite medicamente PEGilate, inclusiv blockbusterul Doxil și pegnivacogina, un coagulant experimental al cărui proces de fază III a fost oprit în 2014 după ce unii participanți au dezvoltat răspunsuri alergice severe și unul este mort.

Unii oameni de știință cred că nanoparticulele PEGilate pot provoca probleme printr-un alt mecanism decât CARPA. În noiembrie, Phillips și colegii săi au publicat un articol care arată că persoanele care au suferit o reacție anafilactică la medicamentele PEGilate au avut anticorpi IgE la PEG, sugerând că aceștia ar putea fi implicați, mai degrabă decât IgG și IgM. Alți oameni de știință nu sunt deloc convinși că PEG este implicat. „Există o mulțime de exagerări când vine vorba de riscul PEG și CARP”, spune Moein Moghimi, cercetător în nanomedicină al Universității din Newcastle, care suspectează că un mecanism mai convențional provoacă reacțiile. „Oferiți un adjuvant la locul injectării pentru a stimula sistemul imunitar local.

Alții observă că cantitatea de PEG în vaccinurile cu ARNm este în ordinea mărimii mai mică decât în ​​majoritatea medicamentelor PEGilate. Și în timp ce aceste medicamente sunt adesea administrate intravenos, cele două vaccinuri COVID-19 sunt injectate într-un mușchi, ceea ce duce la o expunere întârziată și la un nivel mult mai scăzut de PEG în sânge, unde se găsesc majoritatea anticorpilor. anti-PEG.

Cu toate acestea, companiile de vaccinare erau conștiente de acest risc. Într-un prospect bursier din 2018, Moderna a recunoscut posibilitatea „reacțiilor la PEG de la anumite lipide sau PEG asociate altfel cu LNP”. Și într-un articol din septembrie, cercetătorii BioNTech au propus o alternativă la PEG pentru furnizarea de ARNm terapeutic, menționând că „PEGilarea nanoparticulelor poate avea, de asemenea, dezavantaje semnificative în ceea ce privește activitatea și siguranța”. Katalin Karikó, un pionier al vaccinului ARNm și vicepreședinte senior al BioNTech, a declarat că a discutat cu Szebeni dacă PEG din vaccin ar putea fi o problemă. Au fost de acord că, având în vedere cantitatea redusă de lipide și administrarea intramusculară, riscul era neglijabil. Karikó a subliniat că, pe baza a ceea ce știm până acum, riscul este încă scăzut. “Toate vaccinurile prezintă un anumit risc. Dar beneficiul vaccinului este mai mare decât riscul”, spune el.

Oamenii de știință care cred că PEG ar putea fi vinovatul sunt de acord și subliniază că vaccinarea ar trebui să continue. „Trebuie să ne vaccinăm”, spune Phillips. „Trebuie să încercăm să limităm această pandemie”. Dar sunt necesare mai multe date despre efectele secundare, adaugă el: „Aceste săptămâni următoare în SUA vor fi extrem de importante pentru a defini ce să facem în continuare.

2 comments

 1. https://www.antena3.ro/actualitate/monica-pop-test-alergie-vaccin-591355.html
  titlu:
  Monica Pop: Nu e normal să nu se facă asta! Este o problemă de malpraxis grav!

  de Laura Dinu | 18 Ian 2021 • 15:45

  Monica Pop: Nu e normal să nu se facă asta! Este o problemă de malpraxis grav!

  Medicul Monica Pop susține că ar trebui efectuate teste pentru alergie la vaccin.

  ”Întrebare medicală logică :

  De ce nu se face test pentru alergie la vaccin, deși reacțiile alergice sunt descrise în orice prospect??!! N-ar mai fi risc de alergie! E fără nicio pierdere (e la același om), fără risc, fără costuri în plus!

  E SIMPLU! Și AR FI DOAR BENEFICII!

  Testul este foarte simplu : din seringa pregatită se introduce subcutan un strop și se vede reacția. Știe orice medic sau asistentă. Daca e ok, se face injectia .E la același pacient, nu se pierde nimic și suntem siguri că nu va face vreo reacție alergică gravă. NU e normal să nu se facă!

  Conform unei obligatii a oricărui medic, nu e permisă administrarea niciunui medicament, solutie, vaccin, orice, fără test de alergie prealabil.

  Dacă unui pacient i se administreaza ceva, orice, fără test prealabil de alergie iar pacientul face reacție alergică, (șoc anafilactic, deces), este o problemă de malpraxis grav! Se pot evita ușor aceste complicatii grave, nu foarte frecvente dar descrise, posibile si existente!”, scrie Monica Pop pe o rețea socială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *