Home / Internațional / Povestea spray-ului dezinfectant în Biserică

Povestea spray-ului dezinfectant în Biserică

Ioan Sperling
Incorect Politic
Noiembrie 23, 2022

Povestea spray-ului dezinfectant în Biserică

Povestea spray-ului dezinfectant în Biserică

Via Vrăbiuțe(cip, cip!):

Trebuie să fie îngrozitor să-ți fie așa frică de moarte, încât tot timpul să te gândești cum să te protejezi!
Astăzi lângă mine, la Sfânta Liturghie, a participat o astfel de femeie!

S-a așezat în strana din spatele meu, și-a scos o mască nouă, din aceea de praf (FFP2) pe care nu ai voie să o porți mai mult de 90 de minute în cazul unei activități ușoare. M-am gândit ” să sperăm că nu lungește preotul predica că nu-i ajunge bietei femei timpul„! S-a dezinfectat pe mâini (ce nu găsesti în poșeta unei femei?) a scos masca din ambalaj, prinzând-o numai de elastic și si-a potrivit-o pe figură, după care și-a dezinfectat din nou mâinile!

Aoleo Doamne, m-am gândit, ce mă fac că eu sunt cam răcit de câteva zile! Dacă încep să strănut, să-mi șterg nasul, sau poate să tuseșc bag biata femeie în trepidații! Și sigur nu am reușit să nu tuseșc și a trebuit și să-mi șterg nasul! Din spate am auzit spray-ul, dar prefer să cred ca și-a dezinfectat din nou mâinile, că o fi atins strană, nu că a dezinfectat aerul din jurul meu!
La Evanghelie nu mi-am putut opri gândul că degeaba te „protejezi” cu mască, spray dezinfectant că Dumnezeu îți poate spune și ție: „Nebunule, la noapte voi cere sufletul tău de la tine, la ce ți-au folosit toate astea?

A venit apoi momentul întâlnirii de gradu lII când mi-am zis acum e acum! La noi în biserică la „Să ne iubim unii pe alții” enoriașii își strâng mâinile! M-am întors către ea și a trebuit să-mi mușc buzele să nu râd ( sau plâng?)când am văzut cât de îngrozită era de ce urmează! Dar dacă ea nu mi-a întins mâna, eu am acceptat  (așa cer regulile de politețe să aștepți să-ți întindă femeia prima mâna) cei din jur însă nu au fost așa politicoși!

Hristos în mijlocul nostru!” a fost acoperit de „ssssââsss-ul” prelung al spray-ului dezinfectant!

Predica a fost lungă, s-a citit pastorala, ba Patriarhul a mai amintit si de „pandemie”  de parcă nu ar fi destui în biserică care nu ne lasa să uităm de ea!

Nu pot să vă spun cât timp a purtat în total masca (fiindcă cele 90 de minute cam trecuseră când s-a terminat Sfânta Liturghie), eu am ieșit printre primii, îmboldit de o criză de tuse mult prea mult timp reținută, indusă de „aura” de aerosoli dezinfectanți din jurul meu! Sper să nu fi rămas cu sechele din cauza hipoxiei!

Dumnezeu să ne ierte pe toți!

16 comments

 1. http://www.credinta-ortodoxa.com/indreptar-de-spovedanie-pentru-mireni-scris-de-parintele-ilie-cleopa-manastirea-sihastria/

  “46. M-am roşit, vopsit, parfumat; mi-am tăiat părul, am umblat cu capul descoperit, chiar şi în biserică (ca femeie). Am purtat cercei (chiar şi în semnul Sfintei Cruci), mărgele, inele; m-am ras pe părţile ascunse ale trupului. Ca femeie am purtat pantaloni, devenind urâciune înaintea lui Dumnezeu (vezi: Deuteronomul 22, 5; canoanele Sinodului din Gangra).”

  Se pare că nu e un păcat să stai cu mască în biserică și să-ți dezinfectezi mâinile, însă:

  “85. Nu am ascultat cu toată evlavia şi credinţa slujbele din biserică. În timpul slujbelor am dormit sau m-am gândit la lucruri deşarte.”

  “266. Am clevetit, am şoptit la ureche cuvinte despre alţii, sau am făcut semn cu mâna, arătând pe alţii şi vorbindu-i de rău.”

  Văd că articolul e la rubrica “Internațional”, în ce țară e biserica?

  • ” Se pare că nu e un păcat să stai cu mască în biserică și să-ți dezinfectezi mâinile, însă:…”

   Ciudat ca pana in ziua de azi, dvs. nu ati aflat ca statul cu masca in biserica e pacat impotriva Duhului Sfant ( necredinta, inchinarea la demonul spaimei de Covid, la idolul pseudo-stiintific si pseudo-medical care te “salveaza” ( cand in realitate, circul demonic cu mastile nu protejeaza de NIMIC … mastile nu numai ca nu protejeaza de nici un virus si mai sunt si cancerigene (microfibre de plastic si oxid de titan in plamanii covidiotilor, inhalarea propriului CO2 cu microbi si bacterii cu tot, in loc de oxigen))… Sunt numeroase articole din ultimii 2 ani, care trateaza subiectul… ( inclusiv medicale, nu numai teologice) … v. https://ortodoxiamarturisitoare.wordpress.com/ si multe altele …

   • Mulțumesc de informație, dar cred că în acest caz ar trebui să inițiați niște demersuri pentru actualizarea îndreptarelor de spovedanie, mai precis a rubricii “Păcate împotriva Duhului Sfânt”. Doamne ajută.

  • Germania.
   Masca in biserica inseamna necredinta si neincredere!
   Uite aici sa-ti faci o idee de ce:
   https://vrabiute.blog/2022/09/12/biserica-raiul-pe-pamant/

 2. Era să uit:

  https://www.incorectpolitic.com/antisemitismul-ia-amploare-in-scolile-din-romania-elevi-filmati-salutand-in-stil-nazist/#comment-62506

  “Doch lass uns nicht nur über andere erzählen,
  Verantwortung trägt heut’ jeder im Leben
  Jeder im Leben.
  Darum, müssen wir auch wenn wir’s hassen,
  Uns selber an die Nase fassen
  An die Nase fassen.
  …”

 3. Vlachos

  Matei este un jidan troll….scrie din Tel-Aviv….cred, ca are si probleme pshice…….
  Nu trebuie bagat in seama!

 4. Matei e si simpatic, daca vrea…
  Cat de roman sau jidan e… cred ca vrea sa fie roman ca e frumos da nu-i usor.
  In rest, din cate stiu eu intrand de ani de azile pe aici, …. cititorii sint prea destepti sa nu se “prinda” si chiar daca sanctioneaza manevrele anti- sau pseudo-…. o fac “mai cu mila”.

 5. mascare,”dizinfectare”,dat mana-degringolada,devalmasie in Biserica dar ce aflam-ca rabinu si-a inchis sinagogile,ca Ayatollahu si-a inchis moscheile!

Leave a Reply

Your email address will not be published.