Home / Actualitate / Postările vaccino-sceptice vor fi șterse de YouTube, Facebook și Twitter

Postările vaccino-sceptice vor fi șterse de YouTube, Facebook și Twitter

Vlad Voicu
Incorect Politic
Noiembrie 27, 2020

Via Biziday:

YouTube, Facebook și Twitter anunță că vor intra în lupta pentru combaterea răspândirii teoriilor conspiraționiste care subminează încrederea populației în vaccinarea anti-Covid.

Cele trei mari rețele de socializare și conținut spun că își vor uni forțele cu lumea științifică, cu guvernele și media care oferă fact-checking, pentru a aborda mai eficient dezinformările privind vaccinarea, având în vedere pericolul pe care aceste fenomene îl au asupra populației din lumea întreagă.

Încă nu se știe exact cum va funcționa această alianță, dar organizația Fullfact va coordona verificarea informațiilor care circulă în mediul online. Li se alătură ministerul de profiil din Marea Britanie, Institutul Reuters pentru Jurnalism și alte organizații din Africa și Canada.

Facebook va finanț, din ianuarie, organizarea cadrului și stabilirea standardelor împotriva dezinformării, precum și un set de obiective privind cel mai bun mod de a răspuns la informațiile false.

FullFact, care este una dintre organizațiile care furnizează verificarea faptelor pentru Facebook, spune că a publicat anul acesta 160 de verificări despre coronavirus și vaccinuri, etichetele de avertizare fiind apoi aplicate la multe mii de postări. O analiză a Centre for Countering Digital Hate spune însă că 95% din aceste tipuri de postări ajung totuși la publicul larg.
Will Moy, director executiv al Full Fact, a comentat pentru BBC: “Știrile care manipulează distrug vieți și cu toții avem responsabilitatea de a le combate. Pandemia de coronavirus și valul de afirmații false care au urmat au demonstrat necesitatea unei abordări colective a acestei probleme.”

Nu sunt singurii și nici primii care cenzurează, la începutul anului 2019 Agerpres a retras un articol despre efectele negative ale unor vaccinuri.

Tot în ianuarie 2019 un membru USR a cerut exterminarea celor care contestă “poziția lumii medicale” față de vaccinare.

Știrea cu Facebook care cenzurează mesaje anti-vaccinare nu este una nouă, Facebook cenzurează știri vaccino-sceptice încă din februarie 2019. Youtube a făcut același lucru.

În concluzie, această știre nu este o noutate ci o continuare a unor politici începute acum câțiva ani, politici prin care se urmărește suprimarea oricărui discurs online contrar consimțământului generalizat de mass media.

În aceste condiții avem obligația morală de a răspândi adevărul despre vaccinuri și a învăța metode de evitare a cenzurii.

4 comments

  1. VA TREBUI CA OMENIREA INTREAGA SA ORGANIZEZE PROCESE INTERNATIONALE CONTRA ABUZULUI DE PUTERE ASA CUM FACE DE ATATIA ANI ROBERT KENNEDY JR, CARE A DEMONSTRAT SI LA BERLIN ANUL ACESTA IMPREUNA CU MEDICII GERMANI SI INCA DOUA MILIOANE DE NEMTI RASPANDITI PRIN TOATE STRAZILE BERLINULUI, CONFORM INSASI DECLARATIILOR POLITIEI GERMANE DE LA CARE A CULES ACEASTA INFORMATIE MEDICUL CONTESTATAR BODO SCHIFFMANN

    ACEST MEDIC UMBLA AZI CU O MASINA PERSONALA SI UN AMIC PRIN TOATA GERMANIA CA SA ALERTEZE TARA ASUPRA GROZAVIILOR MASURILOR TOTAL DISPROPORTIONATE LUATE IN NUMELE MOLIMEI DE GRIPA CORONA ( EL CITEAZA DEJA CATEVA CAZURI DE COPII DECEDATI DATORITA SUFOCARII CU CO2 DIN MASTI )

    MOLIMA FALS DEFORMATA DE WHO /OMS , IN MOD PREMEDITAT POLITIC, PENTRU VANZAREA DE VACCINURI INEXISTENTE DAR PROIECTATE PENTRU DOLARASUL REPEJOR FACUT PESTE NOAPTE, PRIN LOBBY ANTICIPATIV, TRANSFORMAND FRAUDULOS O MOLIMA DE GRIPA OBISNUITA , CU NIMIC MAI GRAVA DECAT ALTELE, INTR-O PANDEMIE CU CARE S-A BAGAT O OMENIRE INTREAGA LA INCHISOARE “SANITARA” , SA MOARA DE FOAME CACI LUMEA NU SI-A MAI PUTUT CASTIGA EXISTENTA DATORITA ACESTOR MASURI UCIGASE PENTRU PESTE JUMATATE DIN ECONOMIA FIECAREI TARI CARE LE-A CAZUT PRADA ACESTOR BANDITI DIN GUVERNELE CARE AU INCALCAT PESTE TOT CONSTITUTIILE TARILOR RESPECTIVE, EXERCITAND UN INCOMPARABIL ABUZ DE PUTERE, CATAPULTANDU-NE PE TOTI IN EPOCA DE PIATRA A NABABILOR TOTAL NECENZURATI IN ADUNAREA LOR DE CAPITAL ACUMULAT FARA HATURI LEGALE CARE SA CORESPUNDA DREPTURILOR OMULUI !

  2. Mie mi-au sters contul! Nicio paguba! Satanistii sa se duca in iad, cu vaccinul lor cu tot!

  3. Ce incredere poti avea intr-un vaccin facut pe repede-nainte, netestat , cu atat mai mult cu cat stim ca niciodata nu au reusit sa faca un vaccin pentru coronavirusuri. Faptul ca forteaza o planeta intreaga sa se vaccineze cu un asemenea “vaccin”, dovedeste ca el va contine ceva in plus, ceva ce nu vor sa dezvaluie oamenilor. Este la mintea oricarui prost! Numai cine nu vrea sa gandeasca deloc, vor face vaccinul si vor crede minciunile guvernului tradator si criminal, in frunte cu blestematul de fascist wuhannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *