Home / Chestiunea Jidănească / Plătim fără să fim vinovați – 15.000 de persoane vor beneficia de îndemnizația de Holocaust din partea statului român

Plătim fără să fim vinovați – 15.000 de persoane vor beneficia de îndemnizația de Holocaust din partea statului român

Vlad Voicu
Incorect Politic
Mai 3, 2022

Plătim fără să fim vinovați - 15.000 de persoane vor beneficia de îndemnizația de Holocaust din partea statului român

Plătim fără să fim vinovați – 15.000 de persoane vor beneficia de îndemnizația de Holocaust din partea statului român

Asta înseamnă să plătești fără să fii vinovat:

Via InPolitics:

România va plăti despăgubiri în valoare de până la 2.500 de șekeli (745 de dolari) pe lună supraviețuitorilor români ai Holocaustului pentru tot restul vieții, în urma unui acord între guvernele israelian și român, care urmează să fie semnat în următoarele zile. În jur de 15.000 de persoane vor beneficia de acești bani, conform estimărilor oficiale.

Acordul va face, potrivit ediției de ieri a cotidianului Haaretz, ca România să recunoască documentele israeliene furnizate de Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului din Ministerul Egalității Sociale, care atestă că un supraviețuitor a fost în România în timpul războiului. Negocierile asupra acordului au durat luni de zile, a spus ministerul.

Până acum, guvernul român nu recunoștea astfel de documente din Israel, așa că supraviețuitorii trebuiau să prezinte documente oficiale românești sau să le obțină din arhivele românești.

Autoritatea pentru Drepturile Supraviețuitorilor Holocaustului estimează că aproximativ 15.000 de supraviețuitori români vor fi eligibili pentru a primi alocația, care se estimează că va varia între 1.500 de șekeli (450 de dolari) și 2.500 de șekeli, în funcție de timpul petrecut de supraviețuitor în România între 1940 și 1945. Acești supraviețuitori, care sunt sau au fost cetățeni români, vor fi acum eligibili pentru plăți de la guvernul român, pe lângă plățile pe care le primesc din Israel și alte țări, precum Germania. Acordul se va aplica și celor peste 1.200 de supraviețuitori din București care au emigrat în Israel după 1 octombrie 1953 și care până acum erau eligibili doar pentru o bursă anuală.

Acordul nu include supraviețuitorii Ghetoului de la București , deoarece acesta a fost recunoscut în noiembrie anul trecut ca „ghetou deschis” de către Germania, făcând acești supraviețuitori dreptul la beneficii și plăți retroactive din partea guvernului german. Desemnarea germană a Bucureștiului a făcut ca supraviețuitorii de acolo să fie eligibili pentru o bursă lunară de 600 de euro, mai scrie cotidianul israelian. (B.T.I.)

Oare Românii când vor primi pensii de la statul Israel pentru faptele săvârșite de Hannah Rabinsohn, Saul Bruckner, Boris Grunberg, Ernst Neulander și alții (mulți alții) ca ei?

Citește și:

https://www.incorectpolitic.com/gheseftul-germano-evreiesc-de-pe-spatele-romanilor/

https://www.incorectpolitic.com/germania-a-declarat-si-bucurestiul-ghetou-deschis-in-timpul-razboiul-urmeaza-sa-dam-pensii-speciale-urmasilor-tuturor-evreilor-bucuresteni/

7 comments

 1. Guvernul Ciucă amânase în decembrie 2021 plata pensiilor pentru orice nou evreu care mai face cerere, în afară de cei care deja beneficiau, cum se stabilise în Parlament în 2021: înlăturarea din vechea lege a obligaţiei evreilor de a dovedi că au prestat muncă în timpul războiului sau că au suferit alte „persecutări“ (doar câţiva parlamentari naţionalişti de la AUR şi alte partide nu au fost de acord cu cadoul de plată de pensii fără dovedirea suferinţei, plus Violeta Alexandru).
  Din 2022, guvernul Ciucă nu mai putea să condiţioneze plata de „pensie de evreu“ prin dovedirea de către evreu a vreunei suferinţe din partea României. Pensiile se dau de 20 de ani de România către evreii care făceau ceva dovezi, cum că ar fi prestat muncă sau au fost strămutaţi/refugiaţi în timpul războiului (se plătesc, în secret faţă de români, cam din 1999, de când era premier Radu Vasile, racolata de nişte agenţi israelieni), dar dintr-o dată, la cererile evreilor de la Departamentul de Stat al SUA, venite cu începere din anul 2015, s-au eliminat criteriile de probare a vreunei suferinţe a evreului care a trăit în România la război, cum procedează şi Germania, care dă pensie etnică la orice evreu, dar care îşi şi permite, economic vorbind, în timp ce România este într-un dezastru economic nedeclarat, în prezent.
  Aşa că în 2021 se depuneau sau se trimiteau „în prostie“ cereri din partea evreilor către Casele de Pensii din România (au fost chiar cozi la depuneri, în plină pandemie).
  Probabil că s-au depus sute de mii de cereri de „pensie de Holocaust“.
  Putem conchide că guvernul Ciucă, dând probabil ceva la schimb Israelului (cum ar fi să cumpărăm masiv gaze din Israel, în locul celor ruseşti, acord perfectat recent de ministrul Popescu la Tel Aviv), România s-a înţeles cu statul evreu ca să facă el listele cu circa 15 mii de evrei din Israel care să primească pensiile. Dar Israelul are dreptul să treacă pe liste mai mult de 15000 de noi cetăţeni israelieni care să primească pensii, alţii decât cei care primeau până acum.
  Dar, în afara acestor liste discreţionare, mai sunt şi evrei „români“ care nu sunt în Israel (cei din restul lumii), care vor primii şi ei pensii din partea României. Aceia nu sunt în acordul cu Israelul, iar statul român nu suflă o vorbă în public despre ceea ce face.
  Chiar şi această ştire a apărut, de fapt, numai în presa din Israel, ieri, de acolo ajungând şi în România.

 2. Statul National Legionar

  Rahat!

 3. Pensiile „de Holocaust“ se dau din anul 1999 (cam în secret, presa fiind mută, din slugărnicie), când premierul Radu Vasile a emis Ordonanţa Guvernamentală 105/1999 „privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940…“. Evreii care primeau pensiile trebuiau să primească aprobarea unor comisii existente la nivelul Caselor de Pensii, care verificau dacă chiar au suferit ceva la război. De când Iohannis e preşedinte, verificările s-au anulat, prin Legea 154/2021 prevăzându-se să se dea pensie şi urmașii evreilor care au trăit în România înainte de 1945.
  Ceea ce se întâmplă acum este o suplimentare a numărului de beneficiari ai pensiilor de evreu plătite de România, pe baza unor noi liste emise de statul Israel, fără verificarea privind vreo suferinţă sau persecuţie trecută îndurată de evreii în cauză. E pensie de evreu!
  https://www.incorectpolitic.com/de-la-pogrom-la-actuala-pensie-de-holocaust/

  • gheorghe pe stil nou

   Sunt “pensii de evreu” pe care le platim ca un popor inrobit. Sunt ca un tribut platit la stapan. Si este numai una din formele tributului. Devine din ce in ce mai limpede, pentru oricine, ca guvernantii “romani” sunt vatafii colonistilor straini.

 4. gheorghe pe stil nou

  Şi cifrele de evrei morţi în România în 1940-1944 sunt o mare făcătură, căci nu există probe materiale pentru susţinerea cifrelor uriaşe de morţi pretinse de organizaţiile evreieşti şi de slugile lor. Exemplu de ridicol:
  În anul 2004, organizaţiile evreieşti au lansat la Iaşi, în România, unde ar fi fost epicentru „Holocaustului“, un program numit “Ultima şansă” prin care de ofereau 10 mii de dolari celui care denunţa un român care a ucis vreun evreu la vreun pogrom. Nici un caz real nu s-a descoperit, ci doar câteva false denunţuri pentru a încasa premiul de 10.000 de dolari. Aşa că premiul a rămas neacordat, căci nu s-a descoperit nici un român criminal de către Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal, sosit din Israel pentru lansarea acestei campanii.
  Şi cifrele de evrei morţi în România în 1940-1944 sunt o mare făcătură, căci nu există probe materiale pentru susţinerea cifrelor uriaşe de morţi pretinse de organizaţiile evreieşti şi de slugile lor. Exemplu de ridicol:
  În anul 2004, organizaţiile evreieşti au lansat la Iaşi, în România, unde ar fi fost epicentru „Holocaustului“, un program numit “Ultima şansă” prin care de ofereau 10 mii de dolari celui care denunţa un român care a ucis vreun evreu la vreun pogrom. Nici un caz real nu s-a descoperit, ci doar câteva false denunţuri pentru a încasa premiul de 10.000 de dolari. Aşa că premiul a rămas neacordat, căci nu s-a descoperit nici un român criminal de către Efraim Zuroff, directorul Centrului Simon Wiesenthal, sosit din Israel pentru lansarea acestei campanii.
  Asta nu i-a împiedicat ca în acelaşi an (2004) Comisia Holocaustului să spună, bazându-se pe probe false, inadmisibile, că la Iaşi au fost ucişi peste 13 mii de evrei în iunie 1941.

 5. Vasile I. Zărnescu

  În urmă cu vreo 15 ani, marele guru al „poporului ales”, diplomaatul „american” Henry Kissinger, a prognozat că Israelul va dispărea peste 20 de ani. Au mai rămas, deci, cam cinci ani! Oricum, Ahmadinejad a spus – citîndu-l pe Ayatolahul Komeyni – că „Israelul trebuie șters de pe hartă!” Așteptăm cu încredere adeverirea anticipării lui Kissinger și a expectanței lui Ahmadinejad!
  Mi se pare că anul trecut, în presă a apărut știrea că mai sunt, în România, vreo trei supraviețuitori ai „holocaustului”. Iată că acum Israelul mai găsește încă 15.000! Vedeți de ce Israelul trebuie șters de pe hartă? Și ați remarcat că, în Săptămîna Mare, la Antena 3 s-a tot pălăvrăgit despre suferințele „ucrainenilor” și chiar de Paști o fufă de la Antena 3 – nepoata lui Matache Măcelaru – a transmis reportaje de la Mormîntul Sfînt, dar nu s-a amintit niciodată că „poporul ales” este vinovat de deicid? Mai clar zis, că iudeii l-au ucis pe Iisus Hristos?! Acum, „iudeii” – de fapt, ashkenazii, adică descendenții (k)hazarilor cărora li s-a impus doctrina talmludică – sunt la conducerea Ucrainei, cu Volodimir Zevzenski în frunte! Vedeți de ce „ucrainenii” trebuie anihilați, iar Ucraina trebuie desființată? Cf. și aici: https://www.justitiarul.ro/necesitatea-reintregirii-romaniei/

Leave a Reply

Your email address will not be published.