Home / Chestiunea Jidănească / De la „pogrom“ la actuala „pensie de Holocaust“

De la „pogrom“ la actuala „pensie de Holocaust“

Cornel-Dan Nicolae
Incorect Politic
Iulie 1, 2021

 

De la „pogrom“ la actuala „pensie de Holocaust“Via IonCoja:

De la „pogrom“ la actuala „pensie de Holocaust“

Având în vedere componenta militară a evenimentelor şi implicarea prealabilă voluntară a „iudeo-comuniştilor“ în ostilităţi, de partea Uniunii Sovietice, termenul de „pogrom“ privind evenimentele însângerate de la Iaşi din iunie 1941, apare mai degrabă nepotrivit şi neacoperitor realităţii, conform definiţiei acestuia, a pogromului, dar a fost instaurat politic în descrierea istorică şi din păcate este utilizat curent pentru că a fost impus public de potopul informaţional propagandistic „oficial“, la cererea organizaţiilor activiştilor evrei holocaustici, uzanţă acceptată adesea şi pentru a se înţelege mai uşor despre ce temă, ce eveniment se discută, corelat cu „oficialii”.

Dar nu a fost un pogrom conform definiţiei, ci un eveniment tragic cu încărcătură militară, în contextul războiului cu Uniunea Sovietică, de care mulţi evrei erau foarte ataşaţi, acţionând ca atare. Nouă ne este interzis azi (sub sancţiunea cu închisoarea) să vedem în această cobeligeranţă a multora dintre evrei, situaţi de partea Uniunii Sovietice împotriva României, o „justificare“ a măsurilor luate, dar aşa era situaţia prezentată atunci de către autorităţilor române, care arătau în Monitorul Oficial din 1 iulie 1941 că ,,la Iaşi au fost executaţi 500 iudeo-comunişti, cari trăseseră focuri de armă din case, asupra soldaţilor germani şi români“. Faptul că aceşti evrei erau „iudeo-comunişti“ explica de fapt în plus măsura împuşcării lor.

Tragedia apare când suferă nevinovaţii (şi inevitabil acest fapt se repetă mereu în istorie) şi când tema este confiscată politic deloc dezinteresat. Statul român de atunci nu avea încredere în cetăţenii săi evrei de a-i trimită să lupte împotriva Uniunii Sovietice (ca pe ceilalţi cetăţeni), căci, pe baza fenomenului iudeo-comunismului din epocă, considera că ei ar fi putut întoarce armele împotriva românilor, cum se manifestaseră şi în 1940, în timpul retragerii forţate a românilor din Basarabia, ocupată de Uniunea Sovietică. Aşa că România i-a obligat pe cei mai mulţi evrei la muncă în folos obştesc sau în folosul statului în schimbul de a nu merge la război, pe front, cu arma în mână, „onoare“ rezervată românilor şi altor conaţionali sau germanilor, de exemplu.

„Munca de interes obştesc se execută de evreii între 18-50 ani, fie individual, fie în grup sau detaşamente“, din „Necesitatea stabilirii pentru evreu a unui regim de muncă obligatorie, corespunzătoare obligaţiunilor militare şi ţinând seama de nevoile economice ale ţării“. scria Secţia I-a a Marelui Stat Major în „Studiu şi Propuneri asupra problemei evreieşti în România“, act emis în „octomvrie 1941“ şi semnat de generalul Nicolae Mazarini, care avea să plece pe front, luptând împotriva Armatei Roşii.

Această muncă a evreilor în loc de luptă pe front este considerată acum „persecutare pe motive etnice“, ca şi strămutarea strategică a evreilor din zona desfăşurării frontului şi a vecinătăţilor frontului sau deportarea cât nai departe evreilor comunişti periculoşi (bine cunoscuţi ca atare de către Siguranţă), iar România, „vinovată“ azi, plăteşte pentru ea cu „pensia de Holocaust“. (Şi sub comunism, apoi, unii românii înrolaţi în armată au prestat de fapt muncă, dar pensia lor este una de mizere acum, sub cea primită de evreii care au muncit în anii anteriori în loc de a merge la război.)

*

Din 1998 România s-a înhămat să plătească lunar „pensiile de Holocaust“, care ajung în Israel în cuantum actual de câteva sute de euro pentru fiecare evreu „supravieţuitor al Holocaustului“ (adică aproape orice evreu din România celui de Al Doilea Război Mondial), sau către „soţul supravieţuitor“ al acestuia, ultima mărire fiind promulgată de preşedintele Klaus Iohannis în decembrie 2019.

Unele pensii s-ar putea să fie mai mici, dar regula s-a dovedit a fi de circa 300 de euro (chiar peste), cum voi arăta poate într-un articol separat (prezentând şi legislaţia stufoasă a acestor pensii/„indemnizaţii“), căci România plăteşte lunar 350 de lei per an de Holocaust (anii războiului).

Înainte, în 2015, de exemplu, pensia era mai mică, de „cca. 150 de euro pe lună“, cum arăta Haim Ianai Ianculovici, consilierul juridic al H.O.R. (organizaţia evreilor emigraţi din România în Israel) în publicaţia comunităţii, „Ziarul Nostru“. Dar ei mai primesc pensie şi de la statul german şi au mai cerut şi de la statul Israel (primind astfel o sumă anuală de la Otar, trezoreria statului evreu). Iar România plăteşte şi pentru evreii persecutaţi de Ungaria în Transilvania de Nord (se poate vedea aceasta şi pe web-site-urile Caselor de Pensii din judeţele Covasna şi Harghita, care au făcut parte din Ungaria în timpul războiului).

*

Premierul Dacian Cioloş s-a opus sub semnătură în 2016 ca solicitanţii de asemenea indemnizaţii să nu (mai) fie obligaţi să dovedească că au suferit vreo discriminare din partea statului român, cum cereau organizaţiile evreieşti, dar legislativul i-a ignorat punctul de vedere transmis la parlament.

*

Recent, prin legea 154 din iunie 2021, s-a stabilit ca şi copiii „supravieţuitorilor holocaustului“ din România, dacă până în prezent părinţii lor au decedat, plus copiii evreilor cetăţeni români morţi în perioada 1941-1945 în „trenul morţii“, în timpul strămutării teritoriale, la munca pe care o făceau pentru a nu merge pe front (statul român neavând încredere în ei ca soldaţi), în lagărele de muncă etc., să primească această pensie sau jumătate din ea.

Dar de data aceasta, la această nouă iniţiativă legislativă a lui Silviu Vexler de a se da pensie şi copiilor evreilor care au fost cetăţeni români în perioada 1940-1945, demarată acum câteva luni, guvernul Câţu nu a fost deloc consultat, se pare, căci din procedura adoptării legii lipseşte cu desăvârşire punctul de vedere al guvernului, pozitiv sau negativ. Dar legea a şi fost deja promulgată de către preşedintele Iohannis acum câteva zile, banii urmând a se livra din anul 2022.

Citind doar această ultimă lege 154/2021 nu vom înţelege întregul mecanism al indemnizaţiilor de „persecutare etnică“ plătite de România dacă nu facem parcursul legislaţiei anterioare în materie, derulată timp de 20 de ani, cu diverse adăugiri şi completări.

*

Căci legislaţia pensiilor pentru „supravieţuitorii Holocaustului“ a fost iniţiată de către fostul premier Radu Vasile, care, puternic fidelizat şi direcţionat de către afaceristul israelian Liviu „Bibi“ Galan, prietenul de bani al politicienilor români, a emis în acest sens Ordonanţa guvernamentală 105 din 30 august 1999, iar de atunci întreaga legislaţie a acestor pensii fără contributivitate, reparaţie pentru „discriminarea etnică“ din timpul războiului, este o modificare sau o completare a OG 105/1999.

Ca un veritabil agent de influenţă, Liviu Galan l-a dus pe premierul Vasile şi în vizita oficială din Israel din 1998 (un debut al politicii filo-sioniste a României) pentru tratamente medicale personale, dar şi pentru acorduri strategice (inclusiv între SRI şi Mossad, care mai stabiliseră o colaborare şi în 1993, la Tel Aviv).

Atunci, în 1998, la Ierusalim, îndrumat de rabinul Zidului Templului lui Solomon, premierul Radu Vasile a rostit, ritualic parcă (există fişierele video), crezul iudaic „Sh’ma Israel Adonai eloheinu adonai echad“ (mot-a-mot: „Ascultă, Israele! Adonai, dumnezeii noştri, sunt singurii domni!“, Eloheinu fiind, de fapt, pluralul lui Elohim, un nume la evrei pentru Dumnezeu). Această „Shema Israel“ este crezul iudaismului, „al întregii naţiuni ebraice, Israel“, şi principala rugăciune a evreilor. Spunând crezul iudaic, devenea Radu Vasile evreu sau doar un goim fidel? El avea să revină des în Israel şi să şi moară acolo.

*

Nota redacției – Găzduim cu plăcere textul domnului CORNEL – DAN NICOLAE, unul dintre cei mai informați români asupra subiectelor pe care le discută. Așteptăm și alte texte. Cu mulțumiri!

16 comments

 1. Romani dati din saracia voastra evreilor si copiilor lor, dati germanilor, dati austriecilor ,dati italieilor, dati americanilor, dati francezilor dati canadienilor pentru ca ati dat si rusilor si turcilor . Am aflat ca vor de la romani si bietii olandezi si poate vor vor si luxamburghezii mai sti ?

 2. TEXT DIAMANT !
  SI NEMTII AR AVEA NEVOIE DE EL ! SI FRANCEZII -…..

  MULTUMIRI AUTORULUI , DOMNULUI CORNEL DAN NICULAE, PE ZECE GENERATII …… SI POATE SI MAI MULT !

  SE PLANUIESTE INDEMNIZATIA HOLO SI PENTRU NEPOTI – CITISEM IN PRESA FRANCEZA !

  DECI , VORBA IUDEO-BOLSEVICULUI :

  “TOT INAINTE “! acum ca Hitler este mort .

  OARE CAT O SA MEARGA INDEMNIZATIILE ASTEA CARE NU SE MAI TERMINA ?!

  ERNST ZUNDEL PREZICE UNUI JURNALIST ISRAELIAN, INTR-UN INTERVIU EXISTENT INCA PE YOU TUBE , UN NOU HOLOCAUST, “DAR MULT MAI MARE DECAT CE O FI FOST EL, ASA NUMITUL HOLOCAUST” !

  SA SPERAM CA DIN TIMP , SE VOR TREZI LA REALITATE EVREII CONSTIENTI DE CEEA CE FAC ANUMITE ORGANIZATII D’ALE LOR , CARE IMPUN LEGI NEDREPTE, VOTATE PE REPEDE INAINTE, ASA CUM LUPTA INTR-UNA SI FACE, organizatia ce poarta numele MEGAESCROCULUI INTERNATIONAL DOVEDIT !!!!!!!! ELIE WIESEL, CARE LUPTA NONSTOP SA BAGE ROMANII NEVINOVATI, LA INCHISOARE .

  • : … @ (*caroline gunderodeJuly 1, 2021 at 11:18 am
   TEXT DIAMANT !
   SI NEMTII AR AVEA NEVOIE DE EL ! SI FRANCEZII -…..
   MULTUMIRI AUTORULUI , DOMNULUI CORNEL DAN NICULAE, PE ZECE GENERATII
   “TOT INAINTE “! acum ca Hitler este mort .
   OARE CAT O SA MEARGA INDEMNIZATIILE ASTEA CARE NU SE MAI TERMINA ?!*).

   -1) S-au metamorfozat implicit schimbat instantaneu culoarea „ca cameleonii” / „Si-au schimbat parul, precum lupii, dar naravul ba!”/*Proverb Romanesc / Latinesc – Ancestral!*, …

   adica, s-au regrupat in felurite Organizatii NonGuvernamentale si mai ales „religioase / mistice” -*Secte*, cum ar fi (un singur exemplu): …-B.A.Z.S. – Biserica Adventista de Ziua a Saptea, cu radacini in America (de Nord), a carui *decedata inventatoare* (facuta inventatoare de catre S.S.-ul lor, are acelesi initiale in numele: – Ellen White ca si E.W.-„Elie Wiesel“ , …
   si, uite asa, …tooooot vor continua si vor nadajdui sa „junghie si sa prapadeasca precum o haita răzleață de lupi imbracati in haine de oi” _ Ioan 10/10-13, care, ce sa vezi si sa nu crezi (?!), au ajuns prin toate institutiile / dregatoriile Romaniei / Poporului Meu Roman _ Romania 1/(14,15),28-32, inclusiv si implicit prin injustitie, parlament si S.S., …si s-au preamarit atat de mult incat atunci cand vor cadea _ Daniel 11/14, …se va cutremura Intregul Pamant _ Ezechiel 3/12,13; 38/19; _ Revelarea / Apocalipsa 6/12; 16/18. … -*Rabdarea trebuie sa va stapaneasca!*.

   _ Aici, copia unui „mesaj” inca din 29.05.2013, din Blogul personal (Mesia / Messias / Messiah), … iata: …

   _ Aceasta este copia unui mesaj transmis in pagina: …

   http://www.ioncoja.ro/textele-altora/urmasul-lui-pantiusa/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+ioncoja+%28Ion+Coja%29&utm_content=Yahoo!+Mail
   ……………………
   ……………………
   Moise Gheorghe
   29.05.2013 la 10:24 pm

   _ Re: …[“Gheorghe Seculici era vicepremier şi ministru al Economiei în Guvernul Tăriceanu I la data promovarii lui Coldea în fruntea SRI. Seculici era şi şeful Cultului adventist de ziua a șaptea din Romȃnia şi avea relaţii importante în Statele Unite ale Americii, unde achiziţionase casa fondatorului cultului adventist ( situată în Vermont).”]
   …………….
   …………….
   _ De mai multi ani de zile am incercat dilaogul pe teme de Cercetare si Revelare a Scripturilor, …cu cei ce-si zic “Adventisti de ziua a 7-a”/{[niste “amagitori”, care indepartand “piatra din varful unghiului”, s-au declarat urmasi ai unei femei – Ellen G.White – SUA}, …inclusiv cu [dintre] cei mai mari lideri ai lor din Romania si din SUA, [mii de mesaje la care refuza sa raspunda /(implicita cenzura / S.S./ atat prin “Yahoo.com, Google.com, YouTube.com, “Google+”, S.M.S./mobil, “mesaje prin Blogger”)], …in schimb, urmaridu-Ma / [supraveghere si ascultare continua prin sisteme electronice dintre cele mai performante], …dupa ce, mai intai, [abuzand in mod exagerat de metoda provocarii], …M-au deposedat de “resursele minime de intretinere”, pe care Mi le-au “confiscat, aparent judiciar / fals judiciar”, …prin acte si fapte abuzive si inscrisuri false prin “falsa justitie din Romania”/[falange de Servicii Secrete], …implicite fiind si felurite amenintari cu lichidarea, “daca mai apelez la justitie” / implicati diversi agenti / lucratori sub acoperire in functii de: …procurori, judecatori, alte categorii de *presupusi functionari publici* -“o sumedenie de neispraviti”: …-“tractoristi, boschetari si alte [de regula] categorii subcultura”/[*medii* caracteristice S.S.], …multi, inscaunati in functii publice [intermediari] in controlul si batjocorirea Poporului Meu / Romani[a] 11/3-8; _ 1 Petru 2/9,10;

   _ Dupa ce, [multi] “presupusi agenti” din multitudinea de “agenturi S.S. / sub *masca S.R.I.*”-[Serviciul Roman de Informatii] / posibil C.I.A., M.O.S.S.A.D., F.S.B., …sau “alte falange ale acestora”, …{care, …zic / presupun [ei] ca, cenzurandu-Mi mesajele, vor reusi sa inteleaga Scripturile, si sa le raspunda copiilor lor: …-*De ce mor dobitoacele _ Geneza 1/24,25, …in pustie / desert / desert”aciune, …[adica, din lipsa de hrana _ Matei 4/4], …fara sa inteleaga Cuvantul Meu _ Romani[a] 10/17, …Glasul Meu _ Ioan 10/3-5; _ *Trimiterea*/[Iesirea] 4/[1],10, [11, 2012, 2013, 14-16}, …crezand ca pot [ei] *sa prinda Lumina cu bani[ta]* _ Marcu 4/21,23, …si prin hotie / viclenie si furt _ Ieremia 5/26-31, …[refuzand sa iasa la dialog deschis si sincer /*PUBLIC*/”international”_ *Toate religiile”/*Toate popoarele chemate* _ Isaia 55/1,[6-11, 2012, 2013], …

   …au initiat solicitari [catre Mine] de detalii [in taina] legate de Cercetarea si Revelarea Scripturilor, …au facilitat presupunerea ca majoritatea sediilor de asa-zise “Biserici Adventiste de Ziua a 7-a”, prin “asa-zisi …*pastori si profesori teologi* inclusiv prin foarte multi dintre enoriasi”, …[care, refuzand sa raspunda la mesaje si intrarea in dialog deschis si sincer], …

   ….au creat suspiciunea /*premiza*, ca, de fapt sint, “centre / cuibare cu agenti sub acoperire, colectori de informatii”, …posibil, pentru Serviciile Secrete Straine /[potrivnice Romaniei], care “si-au dat mainile in taina”, pentru “federalizarea / desfiintarea Romaniei” si “decimarea / exterminarea Poporului Roman” _ Matei 24/28; _ Mica 7/[1],2-4,[5]; _ Romania 11/3;

   _”Adventistii de Ziua a 7-a”-[ ?!!!], care de fapt /[in fapt / in sine / in fond], …“nu stiu nimic legat de Destainuirea Scripturilor /[niste amagitori, care amagesc omenirea]”, …cu “povesti si povestioare / basme si povesti lumesti si babesti”, …”ale oamenilor stricati la minte, …lipsiti de Adevar, …de care trebuie sa va feriti”, …”slugi / slugind pentru pantecele lor nesatule”, …”care Mi se impotrivesc” _ 1 Timotei 4/7; 6/4,5; _ Matei 7/15; _ 2 Petru 2/1-3; _ 2 Timotei 3/1-9; 4/3,4, …implicit concomitent “potrivnici Poporului Meu / Romaniei”, …

   …-Oare starea dezastruoasa in care a fost adusa Romania nu este o dovada [?!!] _ Ieremia 5/26-30,[31]ș 9/3-8; _ Mica 2/1,2; 3/11 7/1-4; _ Isaia 63/18,19; 6/8,(9-12),13 – ?!!!;

   _ In data 15.05.2013, …au revenit doi delegati -“presupusi Pastori Adventisti de Ziua a 7-a”: …[Cristea Marius si Popa Viorel, (pe care i-i vog gasi foarte usor / repede)], …la domiciliul Meu si [in mod “diplomatic”], M-au atentionat /[avertizat] sa nu le perturb “actiunile de evanghelizare din zona, din perioada curenta”, …dupa ce reusisem sa fac publice cateva mesaje, prin care precizam ca cei care-si zic “Adventisti de Ziua a 7-a”, …se ratacesc si duc si pe ceilalti in ratacire _ Matei 22/29; _ Marcu 12/24; _ Matei 7/15.
   …………………….
   _ In contextul celor precizate mai sus, se incadreaza si precizarea de la punctul -3), …aferenta postarii cu subiectul: …“Un interviu interesant cu HERVE RYSSEN”, …din: …

   _ http://www.ioncoja.ro/textele-altora/un-interviu-interesant-cu-herve-ryssen/, …astfel: …

   … Moise Gheorghe 29.05.2013 la 3:33 pm _ @ “Misu Croitor”, …

   -3)_ Printre mesaje erau si unele privitoare la ratacirea omenirii, inclusiv a celor ce-si zic “Adventisti de ziua a 7-a / o cohorta de rataciti “desradacinati manati de Vanturile Traista Goala / Apusene”/(„Occidentale”), …care-si zic “pastori”, care se ratacesc si duc si pe altii in ratacire, potrivit _ 2 Petru 2/1-3; _ Romania 16/18.
   ……
   .…..
   (*Semnatura Mea este imperios necesara*): …

   = Cu stima. – Mesia (coroborează) _ Deuteronom 18/15,18; _ Faptele Ap.3/22; _ Ioan 4/25,[26]; _ Matei 1/18,21; _ Luca 2/8,15-19; _ Romani[a] 8/29; _ Ev.1/2; _ 1 Timotei 2/5,[6]; _ Matei 17/1,[2-4],5; _ Isaia 65/1; 52/6 –„Gheorghe _ Biruitorul Balaurului – Misticismul” _ Iată-Mă!” (vezi) _ Apocalipsa 2/17; 3/12; _ Faptele Ap.4/12; _ Filipeni 2/8,[9]; _ Romani[a] 5/14; _ Faptele Ap.26/23; _ Roma[nia] 1/1-14,[15]; 10/14 -?!,[15],16; _ Iesirea / Trimiterea 4/1,[10],11, 2012, 2013, 2014, 2015,16; _ Luca 24/25,[26],27,45.

   _ Dacă auziţi, răspundeţi-Mi „Astăzi” (vezi) _ Luca 8/5-8,[15]; _ Ev. 3/7,13,[15], căci mîine s-ar putea să fie tîrziu (vezi) _ Ioan 12/35,36; 11/9; 9/4,[5]; 8/21,23-29,32; 16/33; _ Iacov 4/14; _ Geneza 6/3; _ Psalmul 90/10; _ Isaia 55/[1],6-9,[10],11, (vezi detalii in pagina):

   _ http://mesia-romania5-14-ioan4-26.blogspot.com ,

   *posibil si probabil cenzurat de către cei care iubesc întunericul* (coroborează) _ Ioan 3/[16],19; _ Matei 6/10, [„precum în Cer şi pe Pămînt”, sau „Ca-n Cer’ul Lumii”], în Cer fiind [încă] întuneric / noapte / „lumina pe care ziceţi că o aveţi /[o vedeţi] este iluzorie” [şi, presupun că „Astronomia poate să vă confirme, dacă veţi asculta de cei ce citesc în stele şi de ghicitori” ] (vezi / coroborează) _ Geneza 1/14-18; _ Ioan 1/1-14,[15-18]; 9/4,[5],39-41; 13/30; _ Isaia 21/11, 2012, 2013, 2014, 2015, 16; 9/1,2,[6],

   „cenzuratori, al căror Dumnezeu este pîntecele nesătul” (coroborează) _ Romani[a] 16/18; _ Filipeni 3/19, [şi, care-şi zic S.S –“Servicii Secrete / Cia & Mossad şi alţii (Dst & Avo & Mi5-6), alias Sri”] (coroborează) _ Ioan 3/[16],19; _ Mica 3/5; _ Iuda 1/10-16; _ Romani[a] 1/28-32;11/3-5,[7],8; _ Daniel 11/14,

   batjocoritorii dregătoriilor Poporului Meu, *mînă-n mînă şi cu cei care-şi zic:

   preoţi, pastori, dascăli, fericiţi, preafericiţi, învăţători şi profesori teologi* [aşa cum este scris] (coroborează) _ Isaia 9/16; _ Ieremia 5/31; _ Mica 3/11; 7/3; _ Matei 23/1,2,[3-10],13-15,24-28, in complicitate cu cei ce-şi zic:

   politicieni / parlamentari, guvernanţi, judecători, procurori /„guvernanţi şi magistraţi”, care „jură strîmb /[toţi], [pe ce nu cunosc / Cartea fiind pecetluită” (coroborează) _ Daniel 12/4,9; _ Isaia 29/10-16 ]/„ţinînd mîna pe Biblie” /[–auzi cum î-şi zic ?!: -„guvernanţi şi magistraţi (!!!)”/„guvernarea si păstoritul lor fiind strîmbe la fel ca judecăţile şi jurămintele lor”],

   care au făcut şi continuă să facă Poporul Roman şi Romania de rîsul şi batjocura lumii (vezi prorociile / coroborează) _ Isaia 1/21,23; 3/12; 6/[8]-12,[13]; 9/[15],16; 63/18,19; _ Ieremia 5/26-31; 9/3-5,8; _ Mica 2/1,2; 3/11; 7/[1],2-4; _ Matei 7/15-20; _ Ioan 10/20; 8/21,23-29; 7/26. _ 1 Corinteni 14/21; _ Matei 13/[34,35],16,17,[13-15]; _ Ioan 16/25, …
   …_ *Si va fi Lumina !* _ Isaia 9/1,2,[6].

 3. Intrebare : la persoanele ce-au avut de suferit in urma Holocaustului in afara de evrei intra si tziganii …PARDON , RROMII ? Astora le-au fost platite suferintele bunicilor lor cu aceleasi sume ce-au fost platite evreilor ?

  • Cornel-Dan NICULAE

   Legal da, dar rromii nu prea au depus cereri, nefiind la fel de bine organizati. In plus, cea mai mare categorie a pretentiilor se refera la munca depusa ca “discriminare etnica” (cateva luni pe an) de catre aproape toi evreii barbati din Romania in 1941-1944, in loc sa mearga la razboi. Statul roman de atunci avea neincredere in evrei in privinta fidelitatii, caci acestia, indeosebi in est, tineau cu Uniunea Sovietica. Rromi, ca si romanii, nu erau atrasi de comunism, ci de libertate, si nu erau suspectati ca simpatizanti ai Uniunii Sovietice, in general, fiind mai degraba “traditionalisti” decat revolutionari.

  • Cornel-Dan NICULAE

   Pe de alta parte, cine s-a uitat la OTV in 2005 (cand se finaliza Comisia Holocaustului la Cotroceni; am gasit zilele trecute asta in arhivele mele personale) a vazut o cearta pe bani intre “imparatul Iulian” si “regele Cioaba” al romilor, in care Florin Cioaba sustinea ca “organizatiile romiilor” (nu zicea de romi individual) vor primi despagubiri:
   „Din anul 2000 statul evreu a cerut despăgubiri de la toate statele europene pentru persecutarea evreilor. Vedeţi că acum plăteşte Elveţia, va plăti şi Cehia şi va plăti şi SUA… căci motoarele de pe tancurile germane proveneau de la General Motors… Noi romii am avut şi noi reprezentantul nostru în Comisia care a fost pentru Holocaust, pe Vasile Ionescu, care s-a întrunit mai ales în anul 2004, cu aprobarea domnului preşedinte Ion Iliescu…
   Preşedintele Băsescu a recunoscut vinovăţia României de participare a României la Holocaust, aţi văzut că a şi plâns după ce s-a dus în America şi a văzut Holocaustul care a fost…
   Organizaţiile romilor se ocupă din 1999 să ceară despăgubiri României. Noi în următoarele săptămâni vom analiza şi ne vom îndrepta împotriva statului român şi vom cere despăgubiri de la statul român…
   Nu trebui neapărat să ajungem la tribunal. Să discutăm cu guvernul României, dacă s-a stabilit că a fost Holocaust să discutăm şi să ajungem la o înţelegere…” (emisiunea din 24.03.2005: „Război pe aurul ţiganilor între împărat şi rege”, la OTV – „Dan Diaconescu în direct“.; de asemenea şi emisiunea „Dan Diaconescu în direct de la OTV“ din 30.03.2005 cu titlul „Împăratul Iulian împotriva regelui Mihai“, cu invitaţi Iulian Rădulescu – lider rom, şi Nicolae Păun – deputat, preşedinte al Partidei Rromilor).
   Din cate am dedus, România a platit prin BNR nişte sponsorizari secrete pentru Holocaust, mai ales catre organizatiile evreiesti sau statul evreu, ceea ce evreii romani din Israel stiu si isi cer cota şi de la statul Israel. Elveţia a plătit organizatiile evreiesti „pentru Holocaust” tot prin Banca lor Nationala, diminuandu-si rezerva de aur.
   Un aproximativ cuantum al pretenţiilor fusese estimat in 2005 de liderul rrom Iulian Rădulescu la despăgubiri de 1,1 miliarde de euro. Nu se ştie cine a primit aceşti bani, daca i-a primit, cum etc., sau daca „organizatiile romilor” au fost “corecte” cu rromii de rând, dupa aceea.

 4. Vasilică Militaru - Asociația Neamul Românesc

  Mulțumim domnului Cornel Dan Niculae pentru informațiile binevenite.

 5. Cornel-Dan NICULAE

  Precizare: cea mai mare “pensie de Holocaust” platita de Romania catre un cetatean israelian sau evreu “roman” de aiurea se poate situa intre 600 si 700 de euro lunar, conform legii promulgate de Iohannis la finele lui 2019. Functionarii Caselor de Pensii din Romania (comisiile Caselor) au vrut sa impute in urma cu mai multi ani aceste sume acelor evrei care nu justificasera cu nici o “persecutie” obtinerea lor, dar s-a dat o noua lege, cum ca “persecutia” nu mai trebuie dovedita individual cu acte sau alte probe temeinice, si sa li se dea si banii din urma care li se retinusera. Era in vigoare guvernul Ciolos cand a fost propusa legea de scutire a probelor de “persecutie” din perioada 1940-1945, care s-a opus la noua lege, dar legea tot s-a dat de parlament, la presiunea unor evrei de la Departamentul de Stat al SUA (“partenerul strategic”), care si-au trimis delegatul la Bucuresti.

  • Rasfoind aceasta carte cu multi ani in urma imi aduc aminte ca parintii autorului fusesera in lagare de concentrare naziste si ca radeau in hohote de minciunile speculantilor financiari. Mai subliniau ca ce primesc evreii individual, ca despagubiri, este mizilic fata de sumele gigantice pe care organizatiile ocupate sa incaseze despagubirile, incasau de fapt .
   Cartea am zarit-o in PDF in internet .
   Mi se pare ca a aparut si in Romania -si domnul Zarnescu a pomenit-o .
   Deci foarte multi evrei resping faptele speculantilor .
   Aici este o oarecare prezentare gasita pe internet .

   Industria Holocaustului
   Reflecții asupra exploatării suferinței evreiești
   Norman Finkelstein
   Detalii carteCuprins
   Despre această carte
   Acuzare controversată a celor care exploatează tragedia Holocaustului pentru propriul câștig.

   Într-un studiu iconoclast și controversat, Norman G. Finkelstein trece de la o interogare a locului pe care Holocaustul a ajuns să o ocupe în cultura americană la o examinare tulburătoare a acordurilor recente de compensare a Holocaustului. Abia în războiul arabo-israelian din 1967, când puterea evidentă a Israelului a adus-o în concordanță cu politica externă a SUA, memoria Holocaustului a început să capete proeminența excepțională de care se bucură astăzi. Liderii comunității evreiești din America au fost încântați că Israelul este acum considerat un activ strategic major și, susține Finkelstein, a exploatat Holocaustul pentru a spori acest statut nou descoperit. Interpretările ulterioare ale tragediei sunt adesea în contradicție cu evenimentele istorice reale și sunt folosite pentru a devia orice critică a Israelului și a susținătorilor săi. Amintind de fraudatorii Holocaustului, precum Jerzy Kosinski și Binjamin Wilkomirski, precum și de construcțiile demagogice ale scriitorilor precum Daniel Goldhagen, Finkelstein susține că principalul pericol reprezentat pentru memoria victimelor nazismului nu provine din denaturările negatorilor Holocaustului, ci din proeminente, au proclamat păzitori ai memoriei Holocaustului. Bazându-se pe o mulțime de surse neexploatate, el expune dubla scuturare a țărilor europene, precum și a reclamanților evrei legitimi și concluzionează că industria Holocaustului a devenit o rachetă de extorsiune. Cercetată temeinic și argumentată îndeaproape, Industria Holocaustului este cu atât mai tulburătoare și mai puternică, deoarece problemele cu care se ocupă sunt atât de rar discutate. Într-un nou postscript devastator al acestei cărți best-seller, Norman G. Finkelstein documentează industria Holocaustului ”

   Citește mai puțin

 6. caroline gunderode INDUSTRIA HOLOCAUSTULUI …de fapt totul se reduce la bani de parca , suferintele cuiva pot fi traduse/alinate doar in sume de bani . Cat de ticalosi sa fie oamenii din randul carora a aparut Domnul Cristos ?

  • : … @(*Marian July 2, 2021 at 7:13 am …& … (.) Cat de ticalosi sa fie oamenii din randul carora a aparut Domnul Cristos ?*)

   -„Va rataciti! Pentru ca nu cunoasteti nici Scripturile, nici puterea Dumnezeirii!” _ Matei 22/29, …

   si la fel ca voi, de mii de ani, „întreaga omenire este dusa in ratacire” in acelasi context, de catre cei care stau nemeritat pe Scaunul Meu (vezi) _ Matei 23/2-34, …
   „Adevarul” fiind translatat si batjocorit / siluit prin „misticism si superstitii” -*basme si povesti lumesti si babesti ale oamenilor stricati la minte, lipsiti de Adevar, de care intreaga omenire trebuie sa se fereasca* _ 1 Timotei 4/7; 6/3-5; _ 2 Timotei 3/1-7,(8,9-Urmeaza!); 4/3,4; _ 2 Petru 2/1-3; _ Romania 16/18, …„grabind(u-va) caderea omenirii in gropi / mortminte” _ Matei 15/14; _ Luca 6/39.

   = Cu stima. „Mesia / Mielul” _ Ioan 1/1,2,5,14; 3/(16),17-2021; 4/25,(26); 5/39; _ Apocalipsa 5/1-9; 17/14; 22/13; … & … _ Ioan 10/8,(9-15),16; 16/8-11,(12).

  • Aveti dreptate domnule Marian, suferintele oamenilor nu se pot quantifica in bani !
   De aceea exista si evrei cu sira spinarii care refuza acesti bani , seamana a rascumparare iar rascumpararea in bani , nu se potriveste cu suferinta umana !
   Indiferent de neam !

 7. “penzie speciala”

 8. Dragi SRI-isti_ in orisice vesminte
  Ati fi-imbracati, fie si-n blani de oaie_
  Permiteti-mi numai o rugaminte
  Sa v-adresez pe-a window-ului foaie:

  De vreti ca Sulla ce vi presedinte
  Erectii s-aiba dese si vioaie
  (Fata de-acei ce-n fapte si-n cuvinte
  De orice bun azi tara ne-o despoaie)

  In loc sa-i cereti s-aiba simtaminte
  Eroice, spre-a straluci-n razboaie
  (Ca, banuiesc, n-o sa-i pretindeti minte)
  Mai bine l-ati dota cu-alt set de .oaie!

  In stare sa-i confere de-azi ‘nainte,
  In lupte grele, forta si tarie,
  Ageluia ce-intaiu-i la placinte
  Si vesnic cel din urma-n batalie…

  In situatia injositoare
  In care toti dusmanii Tarii noastre
  Nu se sfiiesc chiar in amiaza mare
  Sa ne intepe cu-a lor sule-n coaste;

  Caci fuduliile ce-acum le are,
  Si care in prohab il tin captiv,
  Dovezi ne-ofera-m orice exhibare
  Ca-s fabricate pe la Tel Aviv!

  Fiindca de cate ori pe Sulla-l scoala,
  Prin instalatie pompandu-i mustul,
  Il fac mereu, chiar si-n costum de gala,
  Sa ne vomite-n cap holocaustul…

  Incat ne vine, dupa-atatea zoaie
  Servite-n freze-n acest silnic fel,
  Sa ne croim urgent manta de ploaie
  Din pielea-intoarsa-a unui Murarel;

  Daca si voi, spre-a noastra izbavire,
  Printr-un rapid si reusit asalt,
  Va angajati ca dupa jupuire
  Sa ne-o livrati si pe a celuilalt:

  S-avem din ce, mantalei harazite
  A ne fi scut solid si bastion
  In contra zoaielor de sus zvarlite,
  Sa-i atasam si-un falnic capison!

  Ca nu-indraznim, stiindu-va din fire
  Cam neatenti si-un pic imprastiati,
  sa va rugam, spre-a Tarii mantuire,
  Pe Sulla insusi sa-l executati…

  Ca nu cumva trezindu-se ,chiaunul,
  Ca-i membru plin al neamului ales,
  Sa tinem de-azi Hanuka, nu Craciunul,
  La cata minte poarta el sub fes.
  …………………………………….

  Sau poate ca si voi, tovarasi dragi,
  Uitand de faptul ca va dati romani,
  Pentru o piele-n minus in nadragi,
  Intrat-ati slugi supuse la straini

  (Precum facura-ai vostri-inaintas,i
  Pe vremeaAnei Pauker si-a lui Dej,
  Cand ii exterminau pe bastinasi
  Zicand ca baga spaima in burgheji)

  Prin gestul vostru vrand s-adeveriti
  Vechiul proverb ce spune cu durere,
  Vorbind de Tara ce-o napastuiti:
  De lemnul ei, in veci, padurea piere?

Leave a Reply

Your email address will not be published.