Home / Actualitate / Pădurile mustesc de gunoaie în comuna Ciurila! Primăria SABOTEAZĂ încercările de ecologizare

Pădurile mustesc de gunoaie în comuna Ciurila! Primăria SABOTEAZĂ încercările de ecologizare

Incorect Politic
Mai 27, 2023

Pădurile mustesc de gunoaie în comuna Ciurila! Primăria SABOTEAZĂ încercările de ecologizare

Pădurile mustesc de gunoaie în comuna Ciurila! Primăria SABOTEAZĂ încercările de ecologizare

Via ComunitateaIdentitara:

 

În pădurea Făget, frecventată de clujeni, stau munți de gunoaie, deșeuri abandonate, de la peturi de plastic la bucăți de mobilier, canapele, părți de mașină, țevi, moloz și o grămadă de alte mizerii care știrbesc din experiența plăcută a mersului la iarbă verde. În această situație, asociația Comunitatea Identitară – România a inițiat o acțiune de ecologizare și a informat primăria Ciurila pentru asigurarea unui mijloc de transport pentru deșeuri sau măcar punerea la dispoziție a unui punct temporar pentru depozitare.

Nu suntem la prima acțiune de acest fel, anul trecut s-a putut face ecologizarea pădurii, primăria a pus la dispoziție un transport și chiar a scos asistații sociali la muncă în acea zi. Propunerea pentru următoarea acțiune era pentru toamna anului trecut, în luna septembrie 2022. Primăria ne-a sugerat o amânare pentru luna octombrie. În octombrie, pe motiv că este prea rece, a cerut să amânăm pe primăvara lui 2023.

Pe parcursul lunilor aprilie și mai 2023 am avut discuții prin apeluri și email-uri pentru ca la final să ni se spună că primăria va organiza o acțiune proprie, dar nu au specificat când.

N-am mai putut răbda și ne-am dus să curățăm pădurea fără ajutorul primăriei, apelând la privați pentru transport. O asociație non-profit, care organizează anual acțiuni de ecologizare, a trebuit să scoată bani din propriul buzunar pentru a asigura transportul deșeurilor.

Faptul că primăria Ciurila tolerează munți de gunoaie în pădurea Făget nu ne-a surprins , dar ne-a indignat profund faptul că administrația locală sabotează în mod activ inițiativa și munca asociației Comunitatea Identitară – România. În loc să se bucure că există tineri care au venit voluntar, din altă localitate pentru a ecologiza pădurea, care nu au cerut nimic în schimbul muncii, nici măcar o sticlă cu apă, doar ceva firesc: să pună la dispoziție transport pentru ducerea deșeurilor la rampă, autoritățile locale îi “boicotează”.

Partidele ale căror oameni politici căpușează primăriile și consiliile locale se prefac interesați de chestiuni climatice, vorbesc în public și propun soluții “verzi”, dar interesul lor este mimat și cuvântul gol. Are loc o contraselecție, prin care cei mai servili și mai coruptibili indivizi sunt cocoțați în funcții. Și din păcate nu credem că acest caz e o excepție, multe alte primării din țară tolerând ca pădurile, munții și râurile să fie puncte de aruncat gunoaie.

Primăria Ciurila a demonstrat cât de mult (dez)interes are pentru natură și dezvoltarea durabilă în armonie cu mediul înconjurător.

Facem un apel și îndemnăm pe toți românii de caracter, care respectă munca și prețuiesc păduri curate, să trimită recenzii Primăriei Ciurila pe pagina lor de Facebook:

https://www.facebook.com/primariacomuneiciurila/

Iar celor care doresc să le scrie direct, email-ul primăriei este: secretariat@primariaciurila.ro , iar telefonul: 0364 806 500

Biroul de Presă al Comunității Identitare

Iată acțiunea de ecologizare înfăptuită de Comunitatea Identitară:

Protejăm natura – Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Militanții Asociației Comunitatea Identitară din Cluj-Napoca au desfășurat, în luna Mai a anului 2023, o nouă acțiune de ecologizare a pădurii Făget pe raza comunei Ciurila (județul Cluj). Am curățat o porțiune de la marginea pădurii, strângând în câteva ore peste o tonă de deșeuri. Printre gunoaiele găsite se numără: moloz, gresie, geamuri, mobilier, cauciucuri, plastice, piese de mașini, țevi de canalizare etc. O mulțime de gunoaie provin din ce lasă în urmă oameni necivilizați, ce vin la iarbă verde, însă acestea sunt doar o mică parte din mizeria găsită, majoritatea fiind materiale de construcție.

Este evident faptul că pădurea Făget, de care se bucură toți clujenii și locuitorii satelor din jur, e transformată de indivizi lipsiți de respect față de natură într-o groapă de gunoi. În aceste condiții, ne punem întrebarea: pentru cât timp vom reuși să mai mergem cu plăcere prin această pădure, fără a fi îngropați în deșeuri? Comunitatea Identitară îi îndeamnă pe toți românii să respecte natura, să nu lase nici un deșeu în urmă atunci când merg la plimbare în pădure, când urcă pe munte sau când ies la grătar. Vedem frumusețea peisajelor noastre ca fiind creația lui Dumnezeu și totodată un dar divin de care trebuie să se bucure toți românii.

Avem cu toții o mare responsabilitate față de pământul strămoșesc, față de frumusețile naturii și față de generațiile următoare, cărora trebuie să le lăsăm un mediu curat. Ca tradiționaliști rămânem fideli protejării mediului înconjurător, un obiectiv ce îl urmăm de la înființarea organizației și până în prezent. Spre deosebire de pseudo-ecologiștii neomarxiști, pentru care protejarea naturii înseamnă să folosim doar mașini electrice și să mâncăm insecte, pentru naționaliști faptele concrete și munca sunt mijloacele prin care salvăm mediul înconjurător.

Dacă anul trecut primăria comunei Ciurila ne-a ajutat prin punerea la dispoziție a unei camionete pentru ridicarea deșeurilor și transportarea lor la rampa de gunoi, ba chiar au mobilizat o parte din localnici pentru a strânge și mai multe gunoaie, anul acesta autoritățile locale au refuzat să ofere orice sprijin. Nu doar că primăria tolerează transformarea pădurii Făget în groapă de gunoi, dar sabotează ecologizarea acesteia. Reprezentantul nostru care a contactat angajații instituției s-a lovit doar de lipsă de comunicare, amânări, indiferență și în cele din urmă, după o lună de zile, de un răspuns negativ în ceea ce privește punerea la dispoziție a unui transport pentru a duce deșeurile colectate la rampă. Nu avem decât dispreț pentru politicienii și funcționarii publici care nu au vrut să facă nici minimul necesar pentru a ajuta la ecologizarea pădurii, mai ales având în vedere că munca grea a fost făcută de tineri ce nici nu locuiesc în comună și care nu au cerut nimic în schimb, nici măcar o sticlă de apă. Vom reveni în viitorul apropiat cu un comunicat de presă unde vom explica mai detaliat această situație.

În ciuda dificultăților create de primărie, acțiunea de ecologizare a fost dusă la capăt, plătind din banii noștri o firmă de transport care a dus gunoaiele la rampă. Desigur, acest lucru nu a fost ușor pentru o asociație non-profit, dar ceva absolut necesar pentru a finaliza munca depusă. Ca organizație naționalistă militantă nu putem sta indiferenți în fața distrugerii naturii și punem faptele înaintea vorbei, fiind responsabilitatea noastră să ne implicăm oricum putem. Cum ne iubim pământul strămoșesc, vedem ecologia ca o parte indispensabilă a luptei naționaliste. Dacă îți iubești neamul și patria, ții la natură și vrei să faci ceva, vino alături de noi! Contactează-ne la info@comunitateaidentitara.com sau depune o adeziune aici!

Citește și: 

Acțiune de ecologizare în Comuna Ciurila (județul Cluj)

Acțiune de ecologizare a pădurii Făget

Acțiune de ecologizare a Comunității Identitare Iași la Mănăstirea Frumoasa

Acțiune de ecologizare la monumentul Bătăliei de la Călugăreni

One comment

  1. Îi admir cu respect pe tinerii noștri români patrioți pentru: gândirea lor corectă, curajul de a rosti adevărul și, mai ales, pentru faptele lor bune, făcute din altruism și din dragoste adevărată față de neamul românesc și de pământul strămoșesc românesc!
    Doamne Dumnezeule, te implorăm să binecuvântezi Poporul Român și Patria Română și să repari toate nedreptățile care ni s-au făcut și să ne vindeci complet sufletele de toate suferințele crâncene la care am fost supuși (măcar suferințele și nedreptățile din ultimul mileniu)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *