Home / Educativ / Mulțumim profesorului Tiberiu Tudor pentru comentariul ireproșabil despre originea statalității ucrainiene

Mulțumim profesorului Tiberiu Tudor pentru comentariul ireproșabil despre originea statalității ucrainiene

Matilda Cervencovici
Incorect Politic
Martie 28, 2024

Mulțumim profesorului Tiberiu Tudor pentru comentariul ireproșabil despre originea statalității ucrainiene

Mulțimum profesorului Tiberiu Tudor pentru comentariul ireproșabil, despre originea statalității ucrainiene. N-am înțeles însă ce caută „evreii” („arendașii evrei care administrau și exploatau moșiile șleahticilor”) în acest comentariu. Poate profesorul Tiberiu Tudor să prezinte o urmă, o relicvă arheologică a „evreilor” pomeniți probabil din simplu reflex pupincuristic? Desigur, s-a gândit la khazari. Zicând însă „evreii” introduce o tulbureală înșelătoare în prezentarea Domniei Sale. Khazarii, desigur, erau relativ numeroși, se convertiseră la iudaism în secolul VIII, sub regele lor Bulan, dar rămăseseră khazari.

Trebuie să corectăm această eroare, pe care ar fi trebuit s-o îndrepte Hașdeu, ba chiar Dimitrie Cantemir. Cinstit vorbind, Domnule Profesor Tiberiu, cu argumente nu cu vorbe goale. Nu se știe dacă într-adevăr „evreii” au existat vreodată, pe fața pământului. Nu se știe care le-ar fi putut fi țara, capitala, religia, limba, modul de organizare socială, statală, etc.

Biblia actuală a fost redactată după întoarcerea iudeilor din efemerul exil babilonian. Oricum nu ar fi putut fi „evreiască”, fiind vorba de un amalgam de texte, povești sumeriene, babiloniene, asiriene, hitite, egiptene și altele, cenzurate, aranjate, dichisite înainte și după Ezdra, Neemia. Dacă cumva, Doamne ferește, rușii pierd războiul actual, am putea asista la probabila renaștere a Khazariei, sub numele de Israel însă, nu de un derivat sau construcție pe baza imaginarului și folcloricului termen de „evreu”.

Vorbește cineva de „Evreistan”, „Evreinogorod” sau ”Evreingrad”? Titlul de DOCTOR obligă la precizie, când se poate, la bună credință și corectitudine intelectuală totdeauna. Altfel cădem în barbaria hoților de diplome, certificate de naștere, cetățenii, etc. Mulți vorbesc de „evrei”, dar toți se înșeală și înșeală pe alții. Desigur, înșeală fără intenție, în principiu, totuși înșeală, vorbele ce ies din gură și sunt scrise pe hârtie trebuie cântărite cu grijă, nu ca bășinile ce ies pe cur.

One comment

  1. Denumirea de „evreu” este instrumentată în sec. XVIII și impusă după acapararea Rusiei de către jidani prin bolșevism(și nu Marea Revoluție Bolșevică, deoarece n-a existat). Mulți români de bună credință, de ex. C. V. Tudor și Ion Coja, au folosit această denumire cu evlavie deoarece așa au fost învățați în școala stalinistă. Este rușinoasă interzicerea în România a exonimelor „jidan” și „țigan” deși toată Europa îi numește așa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *