Home / Educativ / MULT RĂU A FACUT IOHANNIS ROMÂNIEI! (II)

MULT RĂU A FACUT IOHANNIS ROMÂNIEI! (II)

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Mai 27, 2020

MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (II)

Doamne! Sint atitea de scris, incit nu stiu cu ce sa incep partea a doua!

In Romania bintuie intr-adevar un virus devastator, un virus distrugator, un virus ucigas, care cind nu face naveta Bucuresti-Sibiu se lafaie in palatul Cotroceni, conduce sedintele CSAT, ne silabiseste de pe prompter marile minciuni. Intr-adevar, sintem dezinformati, sintem mintiti – de catre cel ales de romani sa duca la bun sfirsit distrugerea Romaniei. Deci, prin ricoseu, ar trebui sa scriu si despre presa.

Acum 25 de ani se spunea ca Viorel Hrebenciuc violeaza Constitutia. Apoi, aceasta a fost violata de Basescu. Acum biata Constitutie a ajuns siluita in ultimul hal, pe toate partile, de Iohannis. Care se mai si ratoieste la Curtea Constitutionala cind aceasta, cu timiditate, il mustra. Evident, Ludovic Orban, ii tine isonul. Complicele tot mai evident, PSD-ul, isi vede linistit de propriile afaceri, de declaratii sforaitoare, dar nu se gindeste la suspendare. Mimind opozitia, se joaca, de ochii lumii cu motiuni simple, inutile. Iata, alta tema.

Sub umbrela diferitelor stari impuse nejustificat de Iohannis, PNL a purces la cel mai crunt jaf al bugetului. Desigur, nici in acest caz, PSD nu a fost interesat citusi de putin de asta. Nu stiu daca va fi cineva in masura, la un moment dat, sa poata calcula cuantumul total al prejudiciului care a fost produs pe mai multe planuri. Cel mai important este cel al achizitiilor, in cadrul caruia firmele “prietene” s-au imbogatit peste noapte ca in basme cumparind din strainatate produse pe care le-au vindut statului la preturi de specula ordinara. Nu am cum sa cunosc dimensiunile acestei afaceri pe care cred ca nici mafia aia adevarata, de la mama ei de acasa, nu a reusit-o, dar va trebui sa vin cu niste exemple gasite.

Si va trebui sa pun si niste intrebari: de ce a fost nevoie de intermediari? Ce au pazit ministerele de resort, ce au pazit ONAC si C.N. Unifarm, ce au facut atasatii nostri comerciali raspinditi in toata lumea ducind o viata de vis fara nici o raspundere?

Evident, intrebarile nu se termina aici. Sint curios sa stiu citi bani a imprumutat Citu, si de la cine. Dar sint curios sa stiu si cum vom rambursa imprumuturile, nu cumva cedind  tot ce mai are Romania? Nu vreau sa cobesc, dar ma gindesc cu teama ca sub ochii blajini (am scris blajini, nu bovini!) ai celui ales de popor, “guvernul lui” va cobori si depune pe fundul gropii Romania pe fundalul prohodului cintat de “DNA-ul lui”, aparatorul guvernului mafiot.

Dar se petrec in Europa si unele lucruri care ne privesc pe noi si care trebuie comentate, ca de pilda uluitoarea hotarire pronuntata de CEDO in cazul Laurei Codruta Kovesi, o infractoare sprijinita de UE intrucit este nevoie de ea – sa fie siguri ca nu ii cerceteaza nimeni. Si tot cu ocazia aceasta va trebui sa comentez (doar putin, fiindca nu acesta este subiectul) si coruptia din virful UE, si despre Comisia Jacques Santer, si despre cine conduce Europa – dar, repet, doar putin.

O sa mai scriu si despre alte lucruri, tangentiale, marunte, dar care privite in ansamblu ofera imaginea apocaliptica a Romaniei de azi care eu nu cred ca mai are vreo sansa.

Si o sa inchei cu un episod personal petrecut in luna mai a anului de gratie 2020 A.D. cind ducindu-ma la banca sa-mi retrag pensia pe ultimele trei luni, la intoarcere niste tigani dibaci mi-au furat toti banii. Nu o sa va povestesc aceasta ca sa ma pling, fiindca nu ar rezolva nimic – o sa va povestesc ca sa intelegeti de ce nu am sesizat “organele in drept”: aveam nevoie de un politist cinstit, istet si meserias, ceea ce nu am gasit. Fara indoiala ca trebuie sa mai existe asa ceva, ca doar nu i-o fi dat afara Vela pe toti, dar eu si prietenii mei nu cunoastem nici unul.

x

Cred ca sinteti de acord ca din acest lung sir de teme este greu de stabilit o ordine de prioritati, astfel incit voi porni aleatoriu, cu niste teme mai marunte.

Am citit despre un sondaj de opinie conform caruia increderea in PNL scade in timp ce increderea in PSD creste. Ca increderea in PNL scade este firesc, insa de mirare este cresterea increderii in PSD care nu a facut nimic, decit sa sustina in parlament toate nenorocirile promovate de PNL!

Ce inseamna asta? Inseamna ca printre blestemele aruncate asupra romanilor este si acela de a se invirti intr-un cerc vicios, nevoiti sa aleaga in permanenta intre aceleasi partide corupte si tradatoare si, dezamagiti de unii, la alegerile urmatoare sa ii aleaga pe ceilalti – in termeni tehnici, aceasta se numeste “alternanta la guvernare”.  Isi permit sa faca orice intrucit stiu bine ca oricum vor intra in viitorul parlament unde, prin jocuri politice si negocieri inclusiv cu eternul nepartid (intrucit nu este partid politic) “balama” UDMR, unii sau altii vor ajunge la guvernare.

Avem o tara plina de politicieni, dar o mare penurie de oameni politici. Iar politicienii sint de fapt niste politruci care au schimbat limba de lemn bolsevica cu limba de lemn occidentala.

Intr-un timp foarte scurt, din politica romaneasca au fost exclusi patriotii, poate la sugestii externe. In anii ’90 am facut politica, pot spune chiar la virf, am fost al doilea om intr-un partid parlamentar. Cind partidul s-a descotorosit de uscaturi, vroiam sa devina cel mai curat si mai patriotic partid din tara. Dar la dorinta celui mai corupt ministru al justitiei (Valeriu Stoica), umilele lui slugi, judecatorii, au desfiintat ilegal partidul!

Tocmai ce am citit ieri un apel al lui Viorel Catarama pentru unirea patriotilor. Inainte de revolutie Viorel Catarama lucre in comertul exterior, in Belgia iar conform unei informatii pe care evident ca nu o pot verifica, in ziua de 17 dec. 1989, cind Ceausescu era la Teheran, tot acolo era si Viorel Catarama, venit sa incaseze o transa dintr-o datorie pe care Iranul o avea fata de Romania. Nu stiu daca este adevarat iar daca este adevarat, nu stiu ce s-a intimplat cu banii, dar in orice caz in anul 1990 Catarama a infiintat firma Elvila. Iertata fie-mi mefienta, dar eu nu pot avea incredere in Viorel Catarama. Mai rasfirati, flacai, mai rasfirati!

x

Luni, la Braila, s-a produs primul deces cauzat, cum s-a spus, de covid. Dar era o batrina de 77 ani, transferata duminica de la Galati, internata in stare critica, cu mai multe si grave afectiuni cardiace si neurologice.

Deci si judetul Braila, judet in care nu a murit nici un brailean infectat cu covid, a fost nevoit sa se supuna starii de urgenta si apoi celei de alerta care au fost obligatorii absolut in intreaga tara, fara nici un discernamint. Un intreg judet a fost paralizat iar drepturile constitutionale ale locuitorilor au fost suspendate – totul, degeaba!

x

Iata ca primim o informatie concreta:

https://www.zf.ro/zf-24/institutul-national-de-sanatate-publica-peste-90-dintre-cei-care-au-19183142

Bun, deci avem o cifra clara: 90,7 % din cei declarati morti de covid aveau cel putin o comorbiditate. Dar ceilalti 9,3 % din ce cauza au murit? Nu se stie fiindca nu au fost autopsiati. A murit cineva doar din cauza covidului? Nici asta nu vom sti niciodata din acelasi motiv. Poate nu a murit nici unul.

Si in acest caz cei 4 cavaleri ai Apocalipsei (Iohannis-Orban-Vela-Tataru) sustinuti de trio-ul malefic (Arafat-Streinu Cercel-Rafila) au furat in mod inutil fiecarui roman doua luni din viata!

x

Pentru a-i motiva (sau recompensa) pe cei „din linia intii” in lupta cu covidul, adica personalul medical, guvernul le ofera in plus un stimulent de risc lunar de 500 euro.

Spitalul municipal Cimpina (300 paturi, 70 medici, 200 asistente) a devenit institutie suport covid, in care este internat UN singur pacient! Oare intregul personal va primi acest bonus (135.000 euro lunar) pentru faptul ca au ingrijit UN pacient?

https://www.mediafax.ro/editorialistii/comentariu-adrian-onciu-pandemia-covid-19-este-un-fake-mai-mare-decat-bomba-atomica-a-lui-ceausescu-piramida-din-bucegi-si-conspiratia-5g-luate-la-un-loc-19168483

Am imbatrinit si eu, asa ca trebuie sa iau pauza. Trebuie sa ma odihnesc tot mai des, trebuie sa recitesc articolele salvate, trebuia sa imi revad notitele, asa ca episoadele vor fi mai scurte decit de obicei.

Dan Cristian IONESCU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *